כמה עולים טיולים יומיים עם מדריך מקומי בזנזיבר?
-
קראתי טיפים באתר.
יש טווח מחירים גדול שנע בן סביב 27 דולר לאדם ל55 דולר לאדם ליום טיול פרטי עם מדריך.מניח שזה תלוי במיקום המלון וכמות המשתתפים בטיול ה”פרטי” הזה.
למשל לחוות תבלינים,אי האסירים וסון טאון הטיול הפופולרי הזה קיבל מספר רב של מחירים שונים.
אנו זוג שטסים בסוף מאי לזנזיבר.
הייתי בקשר עם אחד המדריכים שקיבל המלצות כאן והוא נקב במחיר של 55 דולר לאדם לטיול הזה.
כולל איסוף והחזרה למלון.
סביר/לא סביר?
יש שמות עם מדריכים אמינים שלקחו מחיר שונה לזוג?
-
חצי יום, תבלינים, בית מלאכה לדלתות ומשקופים ובית מלאכה לסירות (3 מקומות שונים) 22$ לשלושה אנשים (בערך 7$לאדם)
אי האסירים (סירה בלבד) 5$ לאדם (הלוך וחזור) דמי העליה לחוף שולמו בנפרד באי.
-
אם נראה לכם יקר, תצטרפו לקבוצה. אנחנו יצאנו בקבוצה קטנה כזו, רובה של תרמילאים (אבל לא רק), והיכרנו דרכה אנשים מקסימים ממקומות שונים בעולם, שגם יצאנו והסתובבנו עם חלקם בימים הבאים בזנזיבר. -
תודה על התגובה.
איך המחיר של 55 דולר לאדם ליום מלא של חוות התבלינים, אי האסירים וסטון טאון לזוג? נשמע יקר קצת…
המחיר כולל הסעה הלוך ושוב מהמלון, כניסות וכו’.
זה מה שהציע לי מדריך בשם עומר שיש עליו המלצות וזה נראה יקר ביחס למה שמפרסמים פה...
-
תגובהכמה עולה בקבוצה?
להסתובבות בסטון טאון אנו מעדיפים מדריך שייתן לנו את הזמן שלנו בחנויות מזכרות וכו’ ובקצב שלנו אבל 55 דולר לאדם נשמע גבוה ביחס למתואר פה...
-
הנסיעה שלי היתה מזמן אז אין לי מידע לגבי מחירים עדכניים. ובכל אופן, לא ברור לי למה צריך מדריך בסטון טאון, לנתי שם וטיילתי בכולה עצמאית. -
הי, המדריך אוסף אותנו בבוקר מהמלון, לוקח אותנו כל היום למקומות שציינתי ומחזיר אותנו בערב למלון.טיול יומי בין 08:30 ל18:00.המחיר שציין כולל את כל הכניסות לכל המקומות, הסעות, שתייה (מים ושתייה קלה) וכו’.
מניח שאפשר להסתדר לבד למצוא מונית בנפרד הלוך ושוב אך ככה יש לנו ליווי ו”השגחה” צמודה עם טיפים היכן לקנות דברים במחיר זול/סביר יותר, היכן להחליף כסף, היכן לאכול וכו’.
-
לידיעה כללית בעקבות הפוסט שכתבת כאן מעלי:
בענף התיירות בכלל, באפריקה (התיירותית) בפרט ובזנזיבר, באופן יוצא דופן, ‘המדריך’ הוא גם מתווך בין המטייל (או קבוצת המטיילים) לבין בעלי עסקים (ראה תאילנד למשל).
הוא מביא מטיילים לחנות מסויימת או למסעדה מסויימת ואוסף שם את חלקו מבעלי המקום.
מכאן, שאם כשר המקוח שלכם הוא גבוה, תמיד תשלמו פחות בקנייה עצמאית מאשר יחד עם המדריך ‘שממליץ’ לכם לאן ללכת.
-
בדיוק.גם לא צריך השגחה. הסתובבתי בעיר האבן לבדי ללא שום חשש.
-
גם בקמבודיה זה הנוהג