טיול של חודש
-
שלום לכולם,
זה עוד ממש בחיתולים אבל מכיוון שהטיסות עכשיו מאוד זולות אנחנו צריכים להחליט על כמה דברים ונשמח לעזרה.
אנחנו כמה סטודנטים שמתכננים טיול בספטמבר הקרוב.
יש לנו חודש שלם וחשבנו על יורוטריפ קטן. א
חשבנו על שתי אופציות טיול שמצריכות השכרת רכב-
נחיתה במילאנו, טיולים באזור האלפים, מעבר לצרפת וחציית צרפת תוך מעבר בפריז. סיום בלונדון לארבעה ימים אחרונים. סליחה על הכלליות, עוד לא צללנו עד הסוף למה יש לכל מקום להציע אבל זה ברמת ההחלטה מבחינת טיסות. ברור לנו שיש הרבה מה לעשות בכל ארץ.
אופציה נוספת שחשבנו עליה היא נחיתה בפריז, טיול באזור, מעבר להולנד דרך בלגיה ומשם – סיום בלונדון.
ידוע לנו שטיול בארופה, בטח שמתגלגל זה לא עסק זול. השיקולים שלנו הם בעיקר שיהיה שילוב של טבע וערים (יותר לכיוון הטבע) ולנסות לעשות את זה זול ככל האפשר. מתכננים לישון רק באוהלים מלבד בערים. מניחים שעניין השכרת הרכב לא זול בכלל אבל זה נותן הרבה עצמאות שכנראה יהיה לנו קשה לוותר עליה.
מה דעתכם? איזה מסלול עדיף?
מובן שפתוחים להצעות נוספות אם יש..
תודה מראש!
-
טיול זול עדיף לעשות במזרח אירופה. יש בה כל מה שתחפשו כולל ערים וטבע.
הטיול שלכם אינטנסיבי ומתיש ויקר.
-
זול לא הולך עם התוכנית שלכם, שהיא גם עמוסה, גם מצריכה השכרת רכב (ועוד החזרתו במדינה אחרת מזו שבה השכרתם, לא בכל חברה זה אפשרי ובכל מקרה זה עולה יותר), וגם כוללת מדינות וערים יקרות, וכל זה עוד עם טיסה בחודש החגים היקר.לטבע זול, בחרו מקום שבו תוכלו לטייל בתחבורה ציבורית, או מדינות זולות יותר – צ’כיה למשל, ובכלל מזרח אירופה. האזור של קרואטיה וסביבותיה יכול להיות מוצלח לטיול טבע. נסו גם לא לדחוס יותר מדי. לונדון, למשל, מיותרת לגמרי בתרחישים הללו, 4 ימים זה כלום בלונדון, היא באזור גיאוגרפי אחר (ואם נסעתם מפריז לבלגיה והולנד אתם בכלל מתרחקים), אפשר להשאיר אותה לחופשה קצרה במועד אחר.
-
אם תעשו טיול קמפינג זה יכול להיות זול גם במדינות יקרות.
יש סיבה שבחרתם דווקא במדינות האלו ?
-
קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות.
חלקנו טיילנו בניו זילנד שאני מניחה שבבסיס יותר זולה ממערב אירופה אבל עדיין לא ממש זולה ובכל זאת הצלחנו לטייל בזול בכך שישנו רק בקמפינגים, בישלנו ולא אכלנו כמעט בחוץ וכו’ ככה שהנחתי שייתכן ודבר כזה אפשרי גם בארופה אך מתגובותיכם אני מבינה שזה לא ממש נכון.
בכל מקרה באמת עלה לנו הרעיון של סלובניה, מונטנגרו וכו’.
גם טיול רק בבריטניה- סקוטלנד וכמה ימים בלונדון עלה כרעיון.
אתם מכירים אזור בארופה שתרבות הקמפינגים מפותחת בו? אפילו ברמת המקום להקים אוהל בחינם בלי פסיליטיס מיוחדים?
שוב, תודה רבה!
-
לא הצגתם את העובדה שאתם רוצים לעשות קמפינג בהודעה שלכם, אז כולם הניחו שאתם מתכוונים ללון בהוסטלים/מלונות/דירות. כן, אפשר לעשות קמפינג באירופה, מן הסתם (לא ניסיתי אישית אז אין לי מידע על זה), אבל בתוכנית שלכם יש גם ערים, והן יותר יקרות. נדמה לי שניו זילנד זולה במעט בסעיף הלינה (הוסטלים) מחלקים גדולים ממערב אירופה, אבל לא בהרבה (אולי אני טועה, בניו זילנד ישנתי באכסניות אבל באירופה רוב הזמן התארחתי אצל חברים ולכן לא הייתי בהרבה אכסניות). היתרון הגדול של ניו זילנד היא שהיא באמת כולה כמו נבנתה לטיול בטבע מבחינת תשתיות ונוחות לתיירים.אפשר בהחלט להוזיל משמעותית את סעיף האוכל בבישול עצמי, מניסיון.
התחבורה היא מפתח נוסף ומשמעותי מאוד להוזלת העלויות – בדקו לגבי כל מדינה האם אפשר לעשות טיול טבע בתחבורה ציבורית, ואם לא, כמה תעלה השכרת רכב (שהיא חתיכת הוצאה). רצוי מסלול מעגלי שפותר את נושא הקנס על החזרה שלא במקום ההשכרה, וזכרו שאם מדובר ביותר ממדינה אחת לבדוק שאכן אפשר לקחת את הרכב לכל מדינות המסלול (לא תמיד אפשרי מבחינת ביטוח).
היתרון של מזרח אירופה זה פחות פשרות תקציביות – היא יותר נוחה. לדוגמא, נפגשנו כמה חבר’ה בפראג השנה, כל אחד מאיתנו מארץ אחרת וכולנו נפגשנו באותה אכסניה בניו זילנד שבה תמיד בישלנו עצמאית יחדיו, אבל בפראג היה מאוד נוח מעת לעת לקפוץ לאכול בחוץ או לפחות לשבת לבירה-שתיים (ועוד לא התכוונתי לשתות באותו המקום, אבל כשבירה עולה 6 שקלים לשליש...).
אם לונדון מאוד מאוד מהותית מבחינתכם – וההתרשמות שלי היא שכנראה כן – תחליטו קודם על תקציב גג לטיול. אחר כך תבדקו איזה מסלול/מדינה יכולות להיכנס בו. אם מערב אירופה לא מסתדרת אבל אינכם מוכנים לוותר על לונדון, אולי שווה למצוא פשוט בסוף/תחילת הטיול טיסות לואו-קוסט ממש זולות אליה מאיפה שתהיו. קחו בחשבון שלואו קוסט הוא זול כשלא מוסיפים להצעה הבסיסית דבר, אבל אם אתם עם ציוד קמפינג, תיאלצו לשלם על מטען לבטן המטוס.
למרות שלדעתי – לונדון ראויה להרבה הרבה יותר מ-4 ימים.
-
שלום טל,
הרעיון של טיול קמפינג בסקוטלנד / אנגליה (בשילוב עירוני בלונדון) הוא מצוין בעיני (אגב גם אדינבורו עיר מלאת קסם! שווה יומיים בקלות).
מדובר במדינות עם תרבות קמפינג מפותחת. עם אתרי קמפינג מ- holiday parks עצומים (מיועדים גם לקרוונים וכוללים את כל המתקנים שאת יכולה להעלות על דעתך) ועד אתרים קטנים ופשוטים.
יצא לי ללון באוהל גם באנגליה וגם בסקוטלנד במסגרת מסלולי הליכה ארוכים (טרקים) שעשיתי בשתי המדינות. גם באתרים מסודרים וגם פה ושם בשטח (wild camping) – כשאפשר (לא בשטח פרטי, לא בשטח בו יש מגבלת לינה בשטח וכו’).
אם גם תבשלו בעיקר לבד וביחד עם צניחת המטבע – אפשר לשמור על תקציב (אתם תחליטו אם זה זול מספיק עבורכם...).
כמה נקודות לקחת בחשבון:
- הנהיגה היא בצד שמאל… מי מכם שטייל בניו זילנד מכיר את “התופעה”.
- מן הסתם מדובר במדינות רטובות מאוד… אוהלים איכותיים עמידים לגשם הם חובה! צריך לצפות גם לרוחות.
לא קל ללון באוהל (במיוחד בשטח) בתנאי רטיבות של אנגליה; זה הרבה יותר קל כשישנים באתר מסודר או בחצר של אכסניה ויש סלון ומטבח סגורים לשבת בהם את השעות שלא ישנים בהן (כי כשיורד גשם לא יושבים בחוץ ליד האוהל). - תחשבו על האפשרות ללינה בהוסטלים פה ושם.
לפעמים אפשר ללון באוהל בחצר של הוסטל (ואז אפשר להשתמש במטבח/שרותים/מקלחות/חדר ייבוש וכו’ וגם להכיר מטיילים אחרים).
אבל לפעמים לינה בחדר דורמיטורי (במיוחד מחוץ לעונה) יכולה להיות זולה מאוד! באוקטובר שנה שעברה יצא לי לטייל באנגליה וישנתי כמה לילות בהוסטלים שונים של רשת ה- YHA במחירים נמוכים (7 פאונד ללילה בחדר דורמיטורי היה המחיר הזול ביותר ששילמתי למיטב זכרוני).
האכסניות של הרשת הספציפית הזו מוצלחות מאוד (כבר לנתי ביותר מ- 10 מהן באנגליה בשנים האחרונות). יש הנחה (של 3 פאונד ללילה) לבעל כרטיס חברות ב- hosteling international. כרטיס חברות כזה (תקף לשנה) עלה לי 60 ד”ח (או משהו דומה) באכסניה בבני דן ת”א. אז תשקלו גם חברות כזו.
יש יופי של נופים בסקוטלנד! הרבה אגמים ויערות ונחלים ואיים פראיים. יש גם באנגליה עצמה ה-מ-ו-ן טבע נפלא.
זו אופציה שבהחלט שווה בדיקה תקציבית.
בהצלחה!
-
ברוב המדינות במערב אירופה יש שפע של אתרי קמפינג. בחלקן אפשר להקים אוהל גם מחוץ לאתרי קמפינג מוגדרים ללא עלות. בכל מדינה הכללים שלה לגבי קמפינג, וצריך רק לבדוק מהם ולנהוג בהתאם.
אם אתם בעיקר מעוניינים בטיול טבע, שרובה הלינה בקמפינג, בהחלט אפשר לטייל בזול, גם במדינות היקרות ביותר.
טיול עם רכב הרבה יותר נוח מבתחבורה ציבורית, וכשמספר אנשים חולקים את הרכב, העלות לכל אחד לא גבוהה.
אם תפרטו יותר מה מעניין אתכם, יהיה קל יותר להמליץ. דברים כמו מה אופי הטיול שאתם רוצים ( טיול אוטו / טרקים ארוכים / טיולי יום) , איזה סוג נופים (כפרים / נופים אלפיניים / נופים מישוריים / ים), איזה סוג של ערים (ערים תוססות, עיר בילויים, ערים ציוריות, ערים קטנות/גדולות, ערים עם ארכיטקטורה מעניינת), ועוד.
-
שוב תודה רבה!
ענבר חייבת לציין שהיה מוכר לי השם ואכן זכרתי נכון שאחרי הסיפור דרך שלך הלכנו את ה-TMB בטיול לפני צבא
היה מעולה ועזר לנו מאוד!מלבד איסלנד שבה ביקרתי לפני כמה שנים ומתהדרת בכך שאפשר להקים אוהל איפה שרק רוצים מבלי לשלם לא שמעתי על עוד ארץ עם מדיניות כזו. מעניין לשמוע שזה קיים בעוד מקומות, נבדוק את העניין.
לגבי אופי הטיול, נראה לי שטיולי יום בשלב הזה יותר הקטע שלנו על אף שלא נשלול טרק של כמה ימים. נניח אם באמת נחליט על סקוטלנד אז WHW בהחלט נשמע אופציה טובה. אבל גם נשמח לרענון של עיר גדולה בגלל זה אמסטרדם/פריז/לונדון חלק מהמסלול בעדיפות גבוהה ללונדון.
חודש טיול מסקוטלנד ללונדון במעבר דרך חלקים יפים ושווים באנגליה, יכול להספיק?
-
שמעתי שגם ביפן אפשר להקים אוהל בצורה כזו, אבל לא ניסיתי (ועדיין לא יצא לי להיות ביפן...). דווקא בניו זילנד אפשר היה פעם, לפני הרבה שנים, לשים אוהל כמעט בכל מקום, וכיום כבר יש הגבלות בגלל הכמויות העצומות של המטיילים.הדרך מלונדון לסקוטלנד ארוכה, אולי יהיה שווה להתמקד בסקוטלנד ברכב שכור, עם מחוז האגמים למשל (ואולי חתיכה ממסלול חומת אדריאן בין סקוטלנד לקומבריה), ואז להחזיר אותו ולנסוע ללונדון ברכבת מהירה. הכל תלוי במסלול שלכם, ואיך תחלקו את הימים.
בוויילס הייתי קצרות, ואפילו לא בחלק הצפוני שלה שנראה מהתמונות כאידיאלי לטיולי טבע – ועדיין אהבתיה. עשינו חתיכה מטרק החופים פמבוקשייר, ועוד יום ביקור במושבה של פאפינים באי קטן (לא רלוונטי בספטמבר, חוששתני). גם בדרום אנגליה נהניתי לטייל, יש המון טיולי יום באזורי טבע וחוות.
בלונדון העלות המרכזית היא לינה, אבל לטעמי אם מוותרים על “אטרקציות” יקרות ולא ממש מעניינות כמו מדאם טוסו ושות’, יש המון דברים חינמיים לעשות. למעשה, מאחר וגרתי אצל חבר’ה מקומיים, ההוצאות שלי היו בדרך כלל על תחבורה (וגם זה מעט, הלכתי המון ברגל, אז לרוב גג 2 נסיעות ליום) ואוכל (בעיקר בישול בבית) – ולא התקשיתי למלא את זמני במשך שבועות ארוכים בעיר.
-
נסו את אלבום התמונות הבא מלונדון ואנגליה… (איזור אגמים, וויילס)
-
היי שוב

שמחה לשמוע שהבלוג של ה- TMB סייע לכם; באמת מסלול נפלא!
שימי לב שלא אמרתי שבכל מקום באנגליה/סקוטלנד ניתן להקים אוהל; זה לא בדיוק כמו באיסלנד… קיימות מגבלות – בין אם בפארקים לאומיים, באיזורי שימור או משום שרוב השטח הוא בעצם חקלאי-פרטי. יחד עם זאת, בהתחשב במגבלות (שיש לברר אותן לכל איזור באופן ספציפי) – בהחלט ניתן לשלב לינת שטח! פה ושם. ובימים האחרים קל למצוא אתרי קמפינג מסודרים שהלינה בהם לא יקרה מאוד ויש בהם מתקנים שבמילא תזדקקו להם (מקלחת למשל
).אני לגמרי מבינה את הרצון לשלב טבע עם עיר גדולה. וספציפית לונדון היא עיר מהממת בעיני! (המלצת חסכון: תבדקו את האכסניות של ה- YHA בעיר; יש כמה, חלקן מרכזיות מאוד)
מצד שני, אם אתם רוצים שהפוקוס של הטיול שלכם יהיה סקוטלנד, אז המרחק הוא די משמעותי…
לטעמי יש כמה אפרויות:
- לוותר על לונדון; כדי להשיג את השילוב שאתם מחפשים – אפשר לשלב כמה ימים באדינבורו (לא גדולה כמו לונדון – אבל נעימה ויפה מאוד! שווה בקלות יומיים, אני ממש התלהבתי מהעיר הזו) וגלזגו (שהרבה פחות אהבתי; אבל עדיין שווה ביקור – ואולי אתם תאהבו יותר) ועוד כמה ערים קטנות אחרות בסקוטלנד (לא יצא לי לבקר) עם טיול רכוב בטבע.
- לטוס ללונדון ולבלות בה X ימים ואז להמשיך ברכבת או בטיסה לאדינבורו או גלזגו; להתחיל טיול רכוב שם (שיתרכז בסקוטלנד בלבד).
זה קצת מבזבז זמן על מעברים אבל אני לא חושבת שזה כזה נורא... - לטוס ללונדון ולשכור בה את הרכב; לעשות נסיעה ארוכה לסקוטלנד ולטייל בה. לחזור בנסיעה ארוכה. כמובן שאפשר “לגנוב” ימים בדרך כדי לבקר גם באנגליה “על הדרך” אבל זה ישאיר לכם פחות זמן בסקוטלנד… תצטרכו להחליט איפה אתם “משקיעים” את הזמן שלכם.
זו כנראה האפשרות הכי “בזבזנית” מבחינת מרחקים אבל לפעמים יש חשק לנסיעות ארוכות ואולי זה לא כזה נורא… תלוי בכם. - לטוס ללונדון ואחרי הביקור בה לשכור רכב ולטייל “רק” באנגליה עצמה (שגם בה כאמור יש טבע נפלא!!!). להשאיר את סקוטלנד לטיול אחר...
תראי חודש זה משך זמן יפה מאוד מצד אחד אבל מצד שני – ברור שאי אפשר להספיק הכל גם בחודש. אפילו אם מסתפקים רק בסקטלנד (כלומר: אופציה מס’ 1). בוודאי שלא מספיקים לראות את כל אנגליה בחודש! (כלומר: אופציה 4).
זה בכלל לא חשוב! לא צריך “להספיק הכל”. תנסו לראות איך אתם מפיקים מירב הנאה מהזמן שעומד לרשותכם (שהוא כאמור – פרק זמן יפה מאוד לטיול כזה לדעתי). בעיני כל האפשרויות הן טובות ומה שחשוב זה מה בא לכם! לא גישה תינוקית אלא ממש כך!
אישית הייתי בוחרת באופציה 1 או 4. אני פחות אוהבת “לבזבז” זמן על נסיעות ארוכות או מעברים ארוכים בטיסה – ובעיני לשתי המדינות יש כל כך הרבה מה להציע… מבחינת עיר ומבחינת טבע.
וכמובן שיש עוד ה-מ-ו-ן מדינות באירופה שאפשר לבצע בהן את אותו סגנון טיול בדיוק…
“צרות של עשירים”
תלכו עם הלב שלכם! אחרי שבדקתם מה אפשרי לכם לוגיסטית ותקציבית – תבחרו באופציה שהכי קורצת לכם. אין משהו שהוא הכי טוב…ותהנו המון!