ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אל איטליה - פשיטת רגל???

פורום טיולי משפחות
    14
    25
    7784
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלון ח.
      אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

האם נכונות הידיעות שחברת התעופה האיטלקית אל איטליה פשטה את הרגל?
      מה זה אומר אם למי שרכש כרטיס טיסה לקיץ דרכם?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלון ח.

ביטחתי את הטיסה (למזלי) בביטוח ביטול טיסה. כמובן שזה יחייב שאני יבצע את הביטול. לא תופס במקרה שהחברה מבטלת את הטיסה.

• עמיחי13
          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לפי העיתונות החברה בקשיים חמורים – אבל טרם פשטה את הרגל. כלומר בחודש הקרוב כנראה ימשיכו לפעול, ואם לא יקרה כלום בחודש אחריו כבר לא יהיה כסף לשלם למשכורות ודלק.

מניסיון העבר – יש סיכון גדול מאוד לרוכשי כרטיסי הטיסה, עד כדי אובדן מוחלט של הכסף (שלא לומר להיתקע בחו”ל בלי יכולת לחזור).

מכאן ההחלטה שלך. לכל אחד יש ראיה אחרת של הסיכונים. באופן אישי יכול להגיד שאני הייתי מבטל בגלל הסיכון. אולי אחרים יהיו יותר אופטימיים (כבר בעבר החברה הייתה בקשיים וניצלה ברגע האחרון).

• אלון ח.

תודה עמיחי.
            אכן מתלבט במיוחד שזו טיסה שלך הבת השמיניסטית עם החברות שלה.
            מאחר ויש לי ביטוח ביטול טיסה אולי עדיף לבטל ולהזמין טיבה אחרת.

• ריקיriki
              ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

הי אלון

גם אני הזמנתי באלאיטליה.(אוקטובר) לצערי בלי ביטוח.

מצרפת קישור לשאלה שלי בפורום השכן

אולי יעזור במשהו.

• ziki6
                ziki6 נערך לאחרונה על ידי

לנו קרה מקרה דומה לפני שנים רבות. לא חברת תעופה שפשטה רגל אלא סוכנות נסיעות שדרכה נרכשו הכרטיסים. ביום האחרון בחופשה התקשרנו מגני וורסאי שם טיילנו באותו היום על מנת לאשרר את הטיסה (כן היו דברים כאלו פעם) אף אחד לא ענה לנו, הבנו שמשהו מסריח. הצלחנו להשיג את הטלפון של בעלי החברה והם אמרו לנו שננסה מאוחר יתר. בסוף הבנו שאין טיסה חזור…

מזל שהתארחנו אצל סבתא שלי ולא נאלצנו לחפש מקום לינה. 

הזמנו טיסה חלופית חזור לארץ שיצאה יום אחרי התאריך המתוכנן , עלתה הרבה כסף. (היינו בהרכב מלא) בשדה היו אנשים שעלו לאותה הטיסה אחרי שגם הם רכשו שוב כרטיסים , אבל הם לא ידעו מראש ומצאו עצמם לנים בשדה על הספסלים ) בסוף הטיסה הייתה של אותה החברה איתה היינו אמורים לטוס ומתברר שסוכנות הנסיעות לא העבירה להם כלל תשלום.

יש לציין שכשחזרנו לארץ הצלחנו להחזיר חלק מהכסף ששולם לסוכנות הנסיעות שפשטה את הרגל דרך  כרטיס האשראי. כך שלא שילמנו בעצם על הטיסה חזור פעמיים (אבל כן שילמנו על כרטיסי החזור  הרבה יותר מהמתוכנן) .

בדקו האם הביטוח של חברת האשראי אמור להחזיר לכם את הכסף במקרה של ביטול הטיסה…

ובכל אופן מניסיון לא נחמד להיתקע כך ברגע האחרון בחו”ל ממליצה אם יש חשש רציני וביטוח ביטול לבדוק אופציה לטיסה חלופית ואז לבטל… עדיף מאשר בהמשך לנסות למצוא ברגע האחרון טיסה חלופית.

• דפנה 11
                  דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי אלון 

אשמח לדעת איזה ביטוח אתה עושה לביטול טיסות

דפנה

• חיים47
                    חיים47 נערך לאחרונה על ידי

זה האתר לרכישת ביטוח ביטול טיסה Trip Guaranty

ניתן לרכוש את הביטוח עד 7 ימים מרכישת הכרטיסים.

העלות בערך 8%  מהערך שמבטחים.

ההחזר הוא 80% מהסכום.

ניתן לבטח רק סכומים שלא מקבלים חזרה ויש להציג אישור של ביטול .

הביטוח הוא רק לביטול יזום , מכל סיבה שרוצים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

הביטוח תופס אם את מבטלת את הטיסה, לא אם החברה פושטת רגל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אם רכשת את הכרטיס ישירות כנראה שיהיה בסדר, אם דרך סוכן אתה בבעיה

לגבי ביטול הטיסות בגלל פשיטת רגל כשהנוסע עוד בארץ, תעשה חיפוש בפורום על ספנאייר ומאלב שפשטו את הרגל.

הניסיון הראה שמי שרכש כרטיסי טיסה ישירות מהחברות עם כרטיס אשראי מילא לחברת האשראי טופס כשל תמורה מלא והכסף היה בחזרה בחשבון תוך שבוע-שבועיים. גם אם כל התשלומים הסתיימו הרבה חודשים לפני הביטול.

לעומת זאת מי שרכש דרך סוכן ישראלי קיבל מכתב אזהרה שאוי ואבוי לו אם יבטל תשלומים שעוד לא שולמו, אני יודע שבסופו של דבר (אחרי הרבה חודשים) חלק מהנוסעים קיבלו חלק מהכסף חזרה אבל אין לי פרטים מעבר לכך.

לגבי סוכני חו”ל כמו אקספדיה אין לי מידע. אני מעריך שדרך טופס כשל תמורה לחברת האשראי היה ניתן לקבל החזר מלא אבל אני לא מכיר אישית.

אם כבר נמצאים בחו”ל יכול להיות שיש יתרון לסוכן, הוא עשוי להזמין טיסה חליפית לחזור כך שהנוסע צריך לטרוח פחות בעצמו.

אני ממליץ לינה השכרת רכב וכו’ אני מליץ להזמין רק בצורה שניתן לבטל ללא או עם מינימום קנסות עד הרגע האחרון.

תבדוק את תנאי ביטוח ביטול הטיסה, אם אתה יכול לקבל את הכסף בטווח הקרוב אולי כדאי לך לבטל לפני שהטיסה תתבטל בגלל השביתה ואז כן תקבל החזר.

• לִי
                          לִי נערך לאחרונה על ידי

הכרזה מהיום על פשיטת הרגל Sad

http://www.themarker.com/wallstreet/1.4062392

המנהל המיוחד יצטרך לפרסם את התוכנית שלו להצלת החברה בתוך 180 יום, והוא יוכל לקבל הארכה של 90 יום.

• אלון ח.

עדכון

חייב לכם עדכון לגבי הפעולות שנקטתי:
                            שוחחתי היום בבוקר עם נציגת שירות הלקוחות של אלאיטליה בישראל. ראשית חייב לומר שהיו מאד נחמדים וסובלנים. נתנו תשובות מאד אמינות ולא מתחמקות.
                            שנית, מי שרוצה להשיג את שירות הלקוחות של החברה בארץ חייב להתקשר בדיוק בשעה 0900 ואז הסיכוי שיקבל מענה בתוך רבע שעה עד 20 דקות. ולא זמן ההמתנה הוא למעלה משעה. בצהריים חיכיתי למעלה משעתיים (38 בתור).
                            בבוקר שוחחתי איתם ואמרו שנכון להרגע העסקים כרגיל על אף הכרזת פשיטת הרגל וכי כל עוד לא אומרים להם אחרת הם ממשיכים רגיל לפחות בחצי שנה הקרובה. אבל גם הכל יכול לקרות. בכל מקרה על כל שינוי הם ישלחו הודעה למייל.
                            ואז כששאלתי אותה לגבי דמי ביטול היא בדקה את ההזמנה שלי וראתה שהזמנתי את הטיסה לפני פחות משבועיים. במקרה כזה במידה ואני מבטל אז יש החזר מלא של העלות (רק מאחר ולא עברו שבועיים) בניכוי של 10 דולר דמי טיפול.
                            ברור שבצהריים התקבלה החלטה לבטל את הכרטיס. הביטול היה מיידי ותוך דקה קיבלתי חשבון של החזר על כל הסכום בניכוי של 10 דולר דמי טיפול.
                            המסקנה: מי שהזמין כרטיסים באל איטליה ולא חלפו שבועיים זכאי לבטל ולקבל את כל הכסף חזרה בניכוי 10 דולר דמי טיפול.

בערב הזמנתי טיסה חלופית עם אל על.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                            • dinz
                              dinz נערך לאחרונה על ידי

רק רוצה לאמר אלפי תודות לאלון שבזכותו היינו מודעים ליכולתינו לבטל את הכרטיסים שלנו שנקנו לפני פחות מ-14 יום.
                              הכרטיסים בוטלו והכל הודות לשיתוף בפורום.

• ziki6
                                ziki6 נערך לאחרונה על ידי

טוב לשמוע שהכל הסתדר. מעולה.

האם אפשר לבטל טיסה תוך 14 יום מה רכישה בכל חברה? גם באיזי גט או ראיינר למשל? זה חוק בין לאומי?

תודה לעונים

• adivelednizki
                                  adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

לדעתי מדובר על חוק הגנת הצרכן של המועצה הישראלית לצרכנות , שחל על חברות שיש להן נציגות בישראל,  ולכן מחוייבות לחוק הישראלי .

די בטוחה שאיזי ג'ט או ריינאייר לא כפופות לחוק הזה.

ומנצלת את השרשור כדי לספר שלאחרונה , כשנאלצתי לבטל כרטיסי טיסה להורים שלי , גיליתי שיש תיקון לחוק כך שהוא מגן על אוכלוסיות מסויימות מעבר ל- 14 יום מרגע הרכישה .

החוק הורחב ל 4 חודשים לאוכלוסיות אלו.

מדובר על בעלי תעודת אזרח ותיק / מעל גיל פרישה ( 62 לנשים , 67 לגברים ) או נכים / בעלי מוגבלות דוגמת תעודת עיוור וכדומה .

וכמו כן , נדמה לי שגם במקרה של עולים חדשים.

במקרה של ההורים שלי שעומדים בקריטריונים האלו ,  והכרטיסים שלהם היו ב up , שכחברה ישראלית ( חברת בת של אל על ) מכבדת את חוק הגנת הצרכן , 

זה היה רשום בתנאי הכרטיס ואכן החזירו את הכסף במלואו לאשראי בניכוי של 5٪ או 100 שח ( הזול מביניהם ).

אגב, החוק רק בתנאי שהביטול עדיין לא בטווח של  7 ימים  לפני הטיסה.

כלומר, מי שיקנה היום לשבוע הבא.. לא יוכל לבטל... כי כבר נמצא בתוך ה 7 ימים.

ואז ה 14 יום לביטול הופכים ללא רלוונטיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • rani-b
                                    rani-b נערך לאחרונה על ידי

האם ניסית גם לבטל את ביטוח ביטול הטיסה? 

• אלון ח.

תודה על העדכון המפורט לגבי חוק הגנת הצרכן וההרחבה שלו לאוכלוסיות מסויימות. אכן חברה של הבת שלי שביצעה את ההזמנה דרך האתר הבינלאומי של אלאיטליה לא קיבלה את מלוא הכסף מאחר וחוק הגנת הצרכן הישראלי לא חל על מי שמזמין באתר הבינלאומי של חברת התעופה.
                                      ועדיין לא הפעלתי את ביטוח ביטול הטיסה מאחר ולמעשה קיבלתי את כל הכסף פרט ל 10 דולר.
                                      מניח שאם אפעיל אז הם אמורים להחזיר לי 80 אחוז מ 10 דולר?

• rani-b
                                        rani-b נערך לאחרונה על ידי

לא.  לבטל את הביטוח, כלומר לבקש להחזיר לך את כל או רוב הפרמיה. לדעתי יש כללים ברורים לביטול של פוליסת ביטוח. 

• איריס ס.
                                          איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב

עדי תודה על העדכון לגבי הרחבת החוק לגיל הזהב.  האם בביטול טיסה כזה אין שום משמעות לתאריך בצוע ההזמנה ?  כלומר אפשר לבטל בכל פרק זמן עד 7 ימים לפני הטיסה ?  אשמח אם תבהירי . 

אלון  – טוב שהסתיים כמו שהסתיים ועכשיו אתם רגועים יותר.  יש לי שאלה – דרך מי הזמנת את הטיסה ?  אתר אליטליה כאשר פשוט ציינת ארץ מוצא ישראל או אופציה אחרת ? 

אגב כמו שנאמר יש אפשרות  לבטל את הפוליסה  שרכשת בטריפגרנטי.  ראיתי פעם באותיות הקטנות באתר שלהם.  חפש את המידע.  לא יודעת אם ההחזר מלא , אבל עדיף משהו מכלום …

איריס

שבת נעימה לכולם ולא נצטרך לבטל … 

• adivelednizki
                                            adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

איריס,

אני לא מומחית , 

למדתי רק מכך שהייתי צריכה לבטל.

ממה שאני מבינה , יש משמעות לתאריך הביטול שכן הביטול חייב להיות תוך 14 יום מיום הרכישה , לא כולל ימי מנוחה ( שבת, חגים )

וכאמור,  כל עוד לא נמצאים בטווח של 7 ימים לפני .

זה החלון בו יש הגנה לצרכן.

לאוכלוסיות שציינתי יש הרחבה מעבר ל 14 יום , לכמה חודשים של הגנה . כמובן שנדרשנו להציג תעודות מתאימות (במקרה של ההורים , תעודת  אזרח ותיק או דרכון המוכיח גיל ).

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון