עזרה בטיול משפחתי ארוך למזרח
-
הי לכולם,
אחרי לא מעט התלבטויות, החלטנו לעשות זאת ולנסוע עם הילדים לטיול ארוך!
הטיול מתוכנן לעוד כשנה (יוני 2018) משהו בסביבות שלושה עד ארבעה חודשים (יציאה ביוני וחזרה בספטמבר או אוקטובר). אנחנו משפחה בת 5 נפשות עם 3 ילדים 10,7ו-3. חושבים להתחיל בתאילנד ומשם להמשיך לויאטנם ואולי לעוד יעד אחד.
אף פעם לא היינו בתאילנד והאמת לא כל כך יודע מאיפה להתחיל לתכנן...

אשמח אם מישהו היה בטיול דומה ויכול לשתף מסלול או לתת עצה.
תודה!
-
מישהו?
-
-
יכולה לענות רק על החלק של תאילנד.
המלצה שלי , וזאת דעתי האישית בלבד, טיסות- במיוחד אם זה טיול ראשון למזרח הרחוק, לקחת טיסה ישירה. גם ככה אם אתם מתכננים עוד יעדים יהיו מספיק טיסות.
בתאילנד יש את המסלול “הרגיל” שכולל כמה ימים בצפון אח”כ אי או איים ואז בנגקוק. יכול בכייף למלא חודש.
הכי נח בטיול לתאילנד להתייעץ עם “המרכז למטייל תאילנד” מדברים עברית ועונים על כל שאלה. וגם נותנים מחירים טובים יותר למלונות.
יש בפורום סיפורי טיול של משפחות מתאילנד וגם מויאטנאם, אפשר לקבל שם רעיונות.
-
לטיול באורך כזה ניתן לטייל ב 3-4 מדינות. בחרתם להתחיל בדרום מזרח אסיה אפשר לטייל בכיף בתיאלנד לאוס קמבודיה וויטנאם בפרק זמן זה. רק שהתקופה לפי מה שאני יודע לא מתאימה. זה טיול קלאסי לתקופת החורף שלנו. מציע לכם לבדוק את ההיבט הזה טוב טוב. אפשר כמובן גם לשנות כיוון.
-
ממליצה לך בחם לשאול את השאלה בפורום המזרח הרחוק
-
דווקא לגבי ענין הטיסה חלוקה על דעתה של שרון. הפער בין טיסה ישירה לתאילנד לטיסה עם קונקשן יכול להיות מאות דולרים לכרטיס מה שמסתכם בהרבה כסף כשמדובר בחמישה כרטיסים. אצלינו לשישה כרטיסים הפער היה 3000$ למשפחה – בהחלט לא זניח. ברור שטיסת לילה ישירה זה הכי נוח אבל לא בטוחה שמצדיק את המחיר. כמובן שכדאי מאד שהקונקשן יהיה קונקשן נוח בלי הרבה שעות המתנה. דווקא בטיול ארוך לבזבז עוד כמה שעות על הקונקשן זה זניח לגמרי.
-
יש לכם המון זמן לטייל באיזי ובנחת. את תאילנד הייתי משאיר לסוף היות והיא הכי מתאימה לסגור נופש מפנק בסוף טיול.
מה האפשרויות?
להתחיל במדינה קלה מאוד להתמצאו וממנה להמשיך הלאה, אז מדינה כזו היא ויאטנם. ממנה אפשר להמשיך כפי שהציעו ללאוס/קמבודיה (לא בהכרח בסדר הזה) ואפילו לסין למחוזות הקרובים לויאטנם כגון: יונאן-סיצואן.
רק להתחיל לקרוא מידע ולא לחכות שמישהו יתפור עבורכם חליפה שמתאימה למידות שלכם, את זה אתם תדעו לעשות טוב מכולם. במקום שיש תהיות ושאלות, באם לכאן לקבל עצה טובה.