הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריף
-
רוביייייייייי!!!!!!
הגעתי סוף סוף!
ומתי מצאתי לי להגיע? כשאתה מדבר על האירוויזיון

החושים עבדו שעות נוספות

איזה טיול מיוחד, מקסים, שונה ומדליק.!
אתה מומחה בבחירת אתרים ייחודיים (וגם במערך טיסות שרק אתה יודע ליצור) ואני מתה על הטיולים שלכם ועל המשפחה החביבה עלי

הבנות האלו שלכן פשוט מדהימות ותמסור להן נשיקה וחיבוק ממני על שיתוף הפעולה, על הפתיחות ועל שזה הן מקסימות

האי לנזוטה הזה נראה מדהים.
אני מאד אוהבת את הנופים האלו – שילוב של ים עם אדמה געשית.
תודה שאתה משקיע כל כך בסיכום, וגם מזהיר מפני מחדלים ובזבוזי זמן וכסף מיותרים.
ממש עשית לי חשק לנסוע לאיים הקנריים

נהיה בקשר הדוק השבוע

לילה טוב

שירלי
-
שירלייייי,
אכן הגעת לכאן בתזמון מושלם
תודה על המילים החמות
שבוע אירוויזיון שמח

ושישראל תעלה לגמר

-
יום ב’- 17/4:
התעוררנו לבוקר שמשי

כיוון שהגענו אתמול בשעה 22:00 לדירה שלנו… מתוכנן יום רגוע ביותר. אכלנו ארוחת בוקר בדירה ולקראת השעה 11:00 יצאנו לכיוון היעד הראשון שלנו פארק teno (או בשמו הספרדי- parque rural del teno).
נסענו כחצי שעה נסיעה בכביש נופי ללשכת המידע לתיירים הנמצאת בעיירה el palmar (יש לחפש בתוך העיירה את השילוט los pedregales). שם הסתכלנו על המפה והחלטנו ללכת על מסלול מעגלי קליל של 3.8 ק’'מ מהכפר las lagunetas לעיירה
el palmar וחזרה משביל אחר ל-las lagunetas.מסלול מקסים
של כשעה וחצי הכולל נופים ירוקים, פריחה והליכה בין בתי הכפר/עיירה. ההלוך בירידה החזור בעלייה.

-
הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריף

-
מרוצים מהמסלול היפה והקליל
המשכנו בנסיעה של כ-20 דקות לכיוון תצפית על הכפר masca שם עצרנו להתרעננות קרטיבים מול הנוף הנהדר

-
המשכנו מספר דקות נסיעה לכיוון הכפר הציורי masca.
הכפר מאוד מתוייר!!! ומקומות החנייה לא מספיקים לכמות הרבה של המבקרים…
חיפשנו הלוך חזור פעמיים חניה ולא מצאנו כשכמעט התייאשנו החלטנו לנסות פעם נוספת (כי המקום ממש ציורי וחבל לפספס אותו)...ביקשנו מהבנות להתפלל שנמצא בסיבוב הזה חנייה…
והפלא ופלא
מצאנו את החנייה הכי מרכזית וטובה בכפר
הסתובבנו בכפר ולראשונה בטיול ראינו אזהרות רבות ברחבי הכפר על כך שעלינו לשמור על חפצינו האישיים כיוון שהאזור מרובה בגנבים...
טיילנו קצת בכפר ומצאתי צלחת לאוסף שלי...
התחלנו לחפש מסעדה... מראש ידענו שהכפר הוא מלכודת תיירים והמחירים גבוהים... נכנסנו לאחת המסעדות והתיישבנו...ראינו מחירים כפולים ממה שראינו עד היום אבל קיבלנו על עצמנו את העניין...אלא שיושבים, יושבים... יושבים... ויושבים… ורק לאחר דקות ארוכות הגיעה מלצרית עם פנים חמוצות וביאסה אותנו
בנוסף ראינו שאין לילדות מה לאכול אז ויתרנו ויצאנו...

-
הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריףהמשכנו לכיוון המסעדה התחתונה בכפר ולשמחתנו מצאנו מסעדה מושלמת!!!
המסעדה שנבחרה לבסוף אצלנו כמסעדה הטובה בטיול!!!
כל מה שאכלנו בה היה מצויין!!!
היו בה פרישייקים טבעיים מצוינים!!!!
בנוסף שמנו לב שבמקום באופן מוזר לא מכרו בשר חזיר... סובבנו את הראש וראינו מגן דוד קטן מתנופף לו ברוח עשינו 1+1 והבנו שהגענו למסעדה בבעלות יהודית
כשסיימנו לאכול ניגשה אלינו אחת המלצריות ושאלה האם אנחנו מישראל וענינו בחיוב וחיוך ענקי עלה על פניה...
איזה כיייייף שוויתרנו על המסעדה הקודמת והגענו למסעדה הטעימה הזאת עם הנוף הנהדר והרוח הנעימה....

-
שבעים ומרוצים
המשכנו בנסיעה בכביש נופי מרהיב
חזרה לכיוון הדירה. כל הדרך מהכפר ועד הצומת של הכביש הראשי נסענו אחרי חבורה של צעירים וצעירות בשנות ה-20 המוקדמות שהקשר בין הרישיון שיש לנהגת לבין נהיגה הוא מקרי בהחלט...
היה לה רכב קטנטן (פיאט פונטו או משהו דומה) וכל סיבוב לקחה כאילו יש לה משאית...
עד שבאחד הסיבובים הגיע מולה רכב גרר גדול ולא הצליחה לעבור מולו…
תוסיפו על זה שיש לה זינוק בעלייה ותקבלו מספר דקות הזויות בהן יש פקק אדיר, נהג הגרר מנסה לשכנע אותה לעבור וכי יש לה מספיק מקום אך היא נעמדת וקופאת במקום וכשמנסה לעשות זינוק בעלייה היא אינה מצליחה…
פתאום אנו רואים את כלל חבריה יורדים מהמכונית בכדי להקל עליה...ואכן זה עבד...
אך החשש שלה מזינוק נוסף גרם לה לנסוע ולנסוע והחברים שלה רודפים אחריה
לבסוף השיגו אותה אך מרוב בהילות ומהירות אחד מהם לא סגר את הדלת... אנו חוששים מכך שבאחד הסיבובים הדלת תיפתח ומנסים לסמן לנהגת וחבריה בכל דרך אפשרית שהדלת פתוחה אך ללא הצלחה…
הנהגת וחבריה כל כך לחוצים מהדרך שעניין אותם רק מה שרואים מולם וש"המשאית" שלהם תצליח לעבור בסיבובים...ובכלל רמת הנהיגה שנחשפנו אליה מצד תיירים מבוגרים וצעירים כאחד הייתה מפחידה... אנשיםם לקחו סיבובים בצורה מסוכנת ומלאאאא פעמים ראינו סיטואציות של כמעט תאונה חזיתית... עד שבאמת ראינו תאונה קשה בה רכב לקח את הסיבוב בצורה מסוכנת ופשוט נכנס בצוק כשהרכב תלוי באוויר והיה מילימטר מהתהפכות לתוך התהום!!!
בדרך לדירה חשבנו בתחילה להגיע לעיר puerto de la cruz… אך העייפות של אתמול נתנה את אותותיה והעדפנו לחזור היום מוקדם לדירה... ולאחר השלמת קניית מצרכים בסופרמרקט של העיירה בה אנו לנים... חזרנו לדירה והעברנו ערב רגוע ונעים בדירה...
זהו מחר יום טיול אחרון שלנו...
היום לו הבנות חיכו כל הטיול (אנחנו ההורים פחות) - פארק המים siam park המדורג מספר 1 בעולם...
מקווה שנשרוד את היום
כי אנחנו ממש אבל ממש שונאים פארקי מים...
ואף ננזפתי על ידי אשתי מספר פעמים מדוע בכלל גיליתי לבנות שיש פארק מים ביעד אליו אנו נוסעים...
אבל אין מצב שאני מגיע למקום בו יש פארק מדורג מספר 1 בעולם… ואני אפספס אותו... אז שיהיה לנו בהצלחה...

-
יעד מהמם. מתאים לי בול. אני אוהב את כל מה שאתה מספר עליו.
חשבתי שלרגע קפצתם באיזו טיסה פנימית קצרה לבנגקוק.
תודה ושבוע טוב -
נראה לי לפי התאור שלך שאת הבת שלך עקצה מדוזה.
גם לנו זה קרה פעם עם רועי. -
רובי,הגעתי ביום האחרון….
באמת מפחיד כשפתאם מתנפחים, חבל שלא בדקתם שנדע…
יופי של תמונות וסיפורים, כמובן שמיד נשמר..
למי שמתעצל לחכות כמוך לטיסות לאוקוסט, איך הכי טוב לטוס לשם? בכמה יותר יקר?
האם ניתן בין האיים לעבור במעבורות? כמה זמן יותר מטיסה זה לוקח?
היו איים נוספים שהתלבטת לגביהם?
-
הי רובי,
אני עדיין כאן קוראת על מיני מטעמים ומריירת ובכלל מצאת את “הקשר היהודי” גם רחוק שם ואכן האוכל שם נראה הכי מגרה, והילדה עם האלרגיה כמעט חטפתי התקף בעצמי, איך אומרים אין לנו רגע דל עם ילדים.
תמונות מקסימות ויעד מסקרן מאוד.
כמי.
-
הי רובי
ממשיכה לעקוב אחרי הטיול המדהים שלכם.
כמו שכבר ציינתי אנחנו עשינו טיול שונה לגמרי מה שרק מראה כמה יש לאיים הנפלאים להציע.
בעקבות הסיפור שלך החלטתי גם אני לפרסם את הסיפור הטיול שלנו.
מקווה שיהיה לעזר למטיילים שיבואו אחרינו.
אינה
-
תודה על התגובות

אלעד- אין לי מושג מה זה היה….
אם זאת הייתה מדוזה אז אני מניח שהייתה נשארת שלפוחית לזמן רב… אך כיוון שזה הופיע ונעלם במהירות אז זאת תגובה אלרגית כלשהי…
יפה- הדרך הכי מהירה להגיע לאיים הקנריים (פרט לטיסה ישירה שמתקיימת לעתים בחופשת חנוכה)היא דרך ספרד (ברצלונה או מדריד). מהבדיקות שאני עשיתי בזמנו המחירים היו יותר מכפול. ניתן לעבור בין האיים גם במעבורות. אנחנו פחות אוהבים מעבורות… אבל כשמדובר באיים צמודים דוגמת טנריף-לה פלמה אז אפשר לשקול גם מעבורת. כאן תמצאי את המידע לגבי מעבורות בין האיים הקנריים. לדעתי טיסה נוחה יותר ממעבורת.
3 האיים שבחרתי די ננעלתי עליהם ממש בהתחלה מהסיבות שפירטתי בהודעה הראשונה בסיפור. על Fuerteventura נדלקתי בתמונות, אך מהר מאוד ירדתי מזה כיוון שהבנתי ששם זה בעיקר לחובבי גלישה ובטן-גב. לגבי gran canaria קראתי הרבה חוות דעת שליליות/לא נלהבות ולכן פסלתי גם אותו. לאי la gomre ניתן להגיע במעבורת בטיול יום מטנריף. אנחנו ויתרנו כי הבנתי מקריאה שהאי די דומה בנופים לטנריף ושטנריף יפה יותר
כמי- אכן האוכל הספרדי טעים
והעיקר שהשלפוחיות מאחורינו…אינה- איזה כייייף שהחלטת לספר
האיים הקנריים על מפת הפורום
אוטוטו מסיים את הטיול שלי ועובר לטייל איתך

-
יום ג’- 18/4:
התעוררנו לבוקר מעונן.... הנה אפילו השמיים מתבאסים בשבילנו מכך שאנחנו בדרכנו לפארק מים...
בודק באפליקציית מזג האוויר האם בדרום האי, היכן שממוקם siam park , מזג האוויר טוב יותר ומסתבר ששם ממש שמשי..
הפארק נפתח בשעה 10:00, הבנות שהלכו לישון נלהבות הוזהרו פן יעירו אותנו טרם השעה 07:30 ולשמחתי עמדו בהבטחתן
ואמנם התעוררו בשעה 06:30 .. אך שמרו על השקט...
אכלנו ארוחת בוקר בדירה ולאחר כשעה נסיעה
בשעה 09:55 הגענו לפארק המים.כשהבנות רואות מהכביש את השלט "siam park" מתחילות לצעוק בהתלהבות את שם הפארק תוך הוספת לחן
נפרדנו מ-114 אירו ונכנסנו לפארק..שכרנו לוקר והתחלנו ללכת למתקנים השווים... אשתי העדיפה לצלם אותנו מלמטה ולא לעלות כיוון שאסורה העלייה עם משקפיים משמע לא תראה כלום...
משמע עדיף לוותר (גם ככה לא סובלת מגלשות...).אני והבנות ניצלנו את התורים הקצרים ועלינו על מספר מתקנים שווים...
כשהתרבו התורים הלכנו לאזור המגלשות של הילדים שם לא היו תורים והבנות העבירו את הזמן בבריכה כשאמא ואבא נחים בחוץ ונהנים מהסיטואציה שרק הבנות במים...
בהמשך הלכנו לעוד סבב מגלשות שוות ואז שוב חזרנו לאזור של הילדים.הפארק מעוצב ברוח תאילנד ומאווווד יפה
בנוסף למרות הכמות הרבה של האנשים...הפארק נשאר נקי לאורך כל היום כולל המלתחות והשירותים. אנשי הצוות אחראים ושמרו על סדר מופתי... בקיצור אירופה
ואנחנו יכולנו להיטת רגועים שהילדות בידיים טובות...
הבנות ואנחנו כל כך נהנינו שלא ראינו איך הזמן עף..
וכבר הגיעה השעה 17:00 והפארק בשלבי סגירה.הפארק הוכיח את עצמו כמי שזכאי לתואר מספר 1 בעולם
ואם אני ואשתי, שלא סובלים פארקי מים… נהנינו… אז הוא בהחלט שווה 

-
לאחר התארגנות יצאנו לקראת השעה 17:30 והחלטנו לאכול באזור
חוף las Americas, רצועת חוף תיירותית הנמצאת בקרבת פארק המים.סוף סוף, לראשונה בטיול הזה אכלנו פאייה ולשמחתנו הייתה טעימה מאווווד...
היינו בטוחים שברוב הטיול נאכל פאייה... אך בדיעבד רק באזורי הים היו מסעדות שהגישו פאייה…. והרי לבטן-גב כמעט ולא הגענו וכשהגענו זה היה אחרי אוכל... כך שלשמחתנו סוף סוף הזדמן לנו לאכול פאייה שאנחנו כל כך אוהבים 
קינחנו בגלידה טעימה
בגלידריה שנמצאת בטיילת ועשינו את דרכינו לדירה בשעה 19:30... חששנו שהבנות יירדמו שכן הן היו גמורות מהיום הזה... אך לשמחתנו הצלחנו להשאיר אותן ערות...
ובשעה 20:30 הגענו לדירה עייפים אך מרוצים... 

-
יום ד’- 19/4:
התעוררנו לבוקר גשום
הסטטיסטיקה אצלנו לא מפספסת גם במקום עם סיכויי גשם נמוך... בכל הטיולים בשנים האחרונות שלנו היום האחרון היה גשום... כאילו שהשמים עצובים איתנו על סוף הטיול
נפרדנו מ-rosa המארחת המקסימה שלנו
שנתנה לנו במתנה ורדים ואמרה שאנו הישראלים הראשונים שהתארחו אצלה אי פעם ושהיא כל כך נהנתה לארח אותנו (הרגשנו שגרירים של כבוד
) הבטחנו לה שאנחנו הראשונים אך ממש לא האחרונים ושבטוח יבואו אליה ישראלים רבים שכן המקום שלה מקסים!!! 

-
לאחר כחצי שעה נסיעה הגענו לשדה התעופה.הטיסה לברצלונה יצאה בזמן
נחתנו בברצלונה בשעה 19:15. יש היום משחק כדורגל במסגרת ליגת האלופות בברצלונה של הקבוצה המקומית נגד יובנטוס.במהלך השבועות האחרונים התלבטתי רבות האם להישאר בעיר ללילה ושאשתי ןהבנות יחזרו בטיסה המקורית לישראל. כיוון שלא מצאתי טיסה שחוזרת בשישי בשעה נוחה ובמחיר שפוי ויתרתי בלב כבד
על העניין ולשמחתי...בדיעבד טוב שכך
שכן המשחק הסתיים בתיקו מאופס.קיוויתי לראות את המשחק בשדה התעופה ואני ועוד ישראלים רבים חיפשנו טלוויזיה בטירוף... ועד שמצאנו מה שודר??? כדורסל נשים
מסתבר שהערוץ המשדר את המשחק הינו ערוץ בתשלום ולכן לא ניתן לשדר באופן ציבורי את המשחק בשדה התעופה... באסה
אבל לשמחתי כאמור לא הפסדתי כלום...
הטיסה לישראל יצאה בזמן.... טיסת לילה בשעה 23:05.…אהבתי את הסלוגן של חברת וולינג שהיה כתוב על הכסאות במטוס

-
לסיכום:היה לנו טיול נהדר
בתחילה עם מחירי הטיסות היחסית גבוהים התבאסנו שייתכן ובחרנו ביעד יקר מדי... אך בדיעבד אמנם הטיסות והרכבים אכן יחסית יקרים אך המחיה באיים די זולה מה שאיזן את התקציב וגרם להוצאה סבירה סך הכל. את לנזרוטה הכי אהבנו - אי מיוחד עם נופים שכולם היו מבחינתנו בגדר "פעם ראשונה" והמוווון wow!!! (ואת זה נדמה לנו שכבר קשה להשיג כיוון שראינו כבר המווון בעולם... ובכל זאת כנראה תמיד יש מה להפתיע).לה פלמה- אי יפה אך הנופים דומים למה שכבר ראינו (בפירנאים, קוריאה ועוד...), חד גוני והמוווון נסיעות מתישות בכלל מעברי ההרים.טנריף- הפתיע אותנו בענק....כמה קטן ככה מגוון - נוף געשי, הרים ירוקים, חופים ועוד... פחדנו שנגיע לאי over מתוייר והמוני, אך לשמחתנו הבחירה להיות בעיקר בצפון גרמה לכך שאמנם ראינו המווון תיירים...אך בכל זאת זה לא היה מעיק כמו שסברנו. גם לגבי המחירים היו זולים משמעותית מהמחירים שחשבנו והופתענו לגלות שבטנריף לא משלמים מע"מ. באיים האחרים המע"מ מופחת - 7%גם מחירי הדלק זולים ממקומות אחרים בעולם בהם היינו- סביב 95 סנט לליטר.קפה- סביב 1.3 אירו.בקיצור... גם המחירים משתלמים כך שבגדול ממליץ לחשוב על האיים הקנריים כיעד משפחתי לטיול שהוא לא בטן גב כמו שכולם מדמיינים את האיים הקנריים... אלא המוווון טבע מרהיב
כל המסעדות בהן אכלנו היו טובות ולא “נפלנו” אפילו פעם אחת
למי שקצרים בזמן ממליץ על הגעה ל-8 לילות 4 בטנריף ו-4 בלנזרוטה. לא לחשוש ממעברים תעופתיים בין האיים...הכל מתקתק כמו שעון ונוח מאוד.תודה על הליווי שלכם והמילים החמות

להתראות בטיול הבא
רובי
-
בוקר טוב רובי , הגעתי עד הלום

תודה על הסיפור היפה ועל התובנות המצוינות .
אז לנזרוטה וטנריף… סגרנו .

אתה בדרך לקייב ???

שיהיה לנו שבוע שמח ומוצלח

איריס