החזרת רכב במנהטן
-
כזכור בקיץ אנחנו נוסעים לטיול בצפון מזרח. 3 ילדים 12,9,6
הטיול מתחיל בבוסטון ומסתיים בכמה ימים במנהטן. כמובן שבמנהטן נחזיר את הרכב. למנהטן אנחנו מגיעים מכיוון פנסילבניה.
אני עוד לא סגור על איזה מלון נהיה, אבל ככב הנראה המיקום שלו יהיה מרכזי וקרוב מאד לתחנת רכבת חחתית.
בדיל של האוטו אפשר להחזיר במנהטן או ב JFK ללא דמי החזר (בניו ארק יש דמי החזר לא זניחים).
חשבתי על 4 אפשרויות עיקריות להחזרת הרכב:
אפשרות 1 – החזרה במנהטן
כניסה למנהטן, הורדת המשפחה והציוד במלון (כך שהם יעשו צ’ק אין לבד) ואז נסיעה להחזיר את הרכב וחזרה ברגל/תחבורה ציבורית להצטרף אליהם. זו כמובן האפשרות הקלאסית וגם הכי זולה. מבחינת זמן יש פה את הבלגן של הכניסה למנהטן באוטו, ואז אני מעריך שיקח לי קרוב לשעה להחזיר את הרכב ולהצטרף למשפחה. החסרון העיקרי פה הוא הנהיגה - הן בכניסה למנהטן (אני מניח שיהיו פקקים) והן בעיר עצמה גם בחלק עם המשפחה וגם בחלק בלי. בנוסף אני לא מתלהב מלעצור ליד המלון כי ברור לי שהחוקיות של הנושא מוטלת בספק (בייחוד שהמלון העיקרי שאני שוקל הוא דאבל טרי ממש בתוך הכיכר).
יצא לי לנהוג בעבר במנהטן, וגם יצא לי לעשות את הסידור הזה של הורדה במלון והחזרת הרכב (אם כי בטיול זוגי). זה בהחלט אפשרי, אבל מאד לא מהנה.
אפשרות 2 – החזרה ב JFK
האפשרות הקלאסית השניה – מחזירים את הרכב ב JFK, ולוקחים מונית משפחתית למלון. שני יתרונות ברורים – לא מתפצלים, ולא צריך לנהוג במנהטן. החסרונות – זה סיבוב לעבור ב JFK, והמונית המשפחתית תעלה עוד קרוב ל-100 דולר. מבחינתת זמן כולל – הסיבוב דרך JFK הוא בערך אותו זמן שיקח לי להחזיר את הרכב. כלומר איו תוספת משמעותית לזמן הכולל, אבל כן למשפחה שתגיע למלון שעה יותר מאוחר
אפשרות 3 – החזרה בניו ארק
בדומה לאפשרות הקודמת רק שמחזירים בניו ארק במקום ב JFK. המשמעות היא חסכון של שעה בערך (כי ניו ארק יותר קרוב), אבל תוספת עלות של 100 דולר ויותר (דמי החזר + מונית יותר יקרה). לא נראה לי מעניין בהשוואה לJFK
אפשרות 4 – פיצול בסטטן איילנד
זה רעיון קצת מוזר – להחזיר את הרכב ב JFK, אבל להוריד את המשפחה בסטטן איילנד ליד המעבורת עם תיק גב בלבד. המשפחה תחזור במעבורת + רכבת תחתית למלון (כזכור המלון נגיש מאד לרכבת), ואני אסע ל JFK להחזיר את הרכב ומשם מונית למלון עם כל הציוד. המשפחה הרוויחה על הדרך את השייט והנוף (עשינו אותו כולנו לפני כמה שנים, אבל הילדים היו קטנים יותר), ועלות המונית ב JFK למנהטן זולה יותר (מספיקה מונית רגילה ולא חייבים גדולה). אני מעריך שמרגע שאוריד אותם יקח להם שעה עד שעה וחצי להגיע למלון (כתלות בשעת המעבורת). ולי יקח קרוב לשעתיים. בכלל אני חושב שהחוויה של להגיע למנהטן במעבורת, עם הפסל, ועם הנוף ההולך ומתגבר של גורשי השחקים צריכה להיות מדהימה בשביל הילדים.
מה אתם חושבים?
-
לגמרי אפשרות 1.
שים לב לשעת ההחזרה – בניגוד לשדה תעופה, בתחנה בעיר יש בעיה להחזיר לפני השעה שנקובה בחוזה בגלל מצוקת מקום.
-
היי אנשים טובים
אנחנו עם תוכנית הפוכה, כלומר לקיחה במנהטן והחזרה בבוסטון.
שיקול המלון היה בהתאם למקום לקיחת הרכב, כלומר מלון במרחק של 10 דקות הליכה, מתכננים ללכת עם כל המזוודות לקחת את הרכב.
כנ”ל במקרה שלך, הייתי מנסה לתאם את מיקום המלון בהתאם למקום החזרת הרכב, כלומר, מחזירים את הרכב והולכים רגלית כל המשפחה עם המזוודות למלון.
אם לא אז אפשרות #1 הכי ריאלית.
בהצלחה.
-
תודה לשניכם
shlovy – אני לא חושב שהמלון צריך לשרת את הרכב. הכי גרוע לוקחים מונית עם כל המזוודות בעלות של כמה עשרות דולרים.
מה יותר חשוב – להנות מהימים שלנו במנהטן (שעלותם מאות דולרים ליום) או לחסוך כמה דקות וכמה עשרות דולרים על הנסיעה אל/מתחנת ההשכרה?
מה שכן, אפשר בהחלט לשקלל את מיקום תחנת ההשכרה בשיקול של איזו חברת השכרה בוחרים. למשל בעבר כשהחזרתי במנהטן יצא לי שלאחת החברות הייתה תחנת החזרה במרחק יריקה מהמלון שלי, והם היו יקרים יותר ב-10 דולר לכל התקופה אז בחרתי בהם. אבל אם ההפרש הוא מאות דולרים לתקופה – זה לא שווה את זה בעיניי.
מה אתם אומרים על 4?
-
4 זה יופי למשפחה אבל לא כל כך יופי לך…
נדמה לי שיהיה לך המון כאב ראש להתעסק עם כל המזוודות בשדה מנקודת ההחזרה של הרכב ועד נקודת היציאה למוניות… בנוסף, נראה לי שיש תוספת תשלום על המזוודות (לך יהיו די הרבה).
-
הנחתי שאני אזמין איכשהו מונית לתחנת ההשכרה ולא אתנייד עם המזוודות לתחנת המוניות

-
לנו דווקא יצא טוב, רצינו מלון בטיימס סקוור וכך גם תחנת איסוף הרכב.
אני כמובן מסכים שהמלון לא צריך לשרת את הרכב.
לגבי #4, לא מת על הרעיון, אנחנו בכלל נגד הפרדות במהלך טיול, אם העניין כמה דקות אז בסדר, במקרה הנ”ל זה ממש לא כך.
-
שלום,
מנסיון של שנה שעברה, מיותר להכנס ולצאת ממנהטן. אפשרות 2 הטובה ביותר. מונית כ-55$ כולל גשרי אגרה.
-
תודה
באפשרות 1 מחזירים את הרכב בלב מנהטן. לא יוצאים שוב.
-
אפשרות 2 בלי התלבטות...
-
תודה
לאחד ברור JFK בלי להתלבט ולשני ברור מנהטן בלי להתלבט
וזו הסיבה שאני מתלבט

-
למיטב זכרוני אתה מגיע מניו ג’רסי כלומר תצטרך לחצות את מנהטן מצד לצד על מנת להגיע ל-JFK. לדעתי בלתי סביר בעליל.
מנסיוני אין שום בעיה להיצמד לכמה דקות ליד המלון ולפרוק את המזוודות., כך פועלים כל המלונות במנהטן. כל זמן שאתה או רעייתך תהיו ליד הרכב לא צפויה בעיה.
לגבי הנהיגה במנהטן- לא יותר גרוע מתל אביב, אין סיבה להילחץ.
בכל מקרה אל תסתובבו כולכם עם המזוודות ברחוב, זה מתכון בטוח לצרות.
-
אני מניחה שמהאפשרויות שהעלית אנחנו היינו בוחרים:
או את אפשרות מספר 1 בשינויים קלים (אולי לקחת מונית לכולם מתחנת ההשכרה למשל, כדי להימנע מלחפש איפה לעצור ליד המלון, או שבתחנת ההשכרה רק אחד יסע עם המטען במונית והאחרים יהנו מסיבוב רגלי של חילוץ עצמות ברחובות העיר עד המלון. בנוגע לאפשרות של ההתפצלות, מודה שגם אנחנו לא מתים על התפצלויות בטיולים)
או באפשרות של החזרת הרכב ב- JFK והגעה לעיר ברכבת. זו הדרך שבחרנו בה כדי להגיע בפעם הקודמת לעיר וגם חזרה לשדה אחרי שבוע. היה יעיל ומהיר יחסית ובלי כאבי ראש. היישר לפן סטיישן סמוך למלון. חזרה היה פחות נוח כי גלשנו לשעות העומס.
מה שכן, שתי הסתייגויות:
הראשונה, צריך שתהיה התאמה ביחס בין מספר המזוודות לכמות הידיים הסוחבות. לנו היו שני תיקים גדולים על גלגלים (כ- 150 ליטר האחד) ועוד כמה תיקי גב/טרולי אישיים (אחד לכל נוסע/ת), כך שהסתדרנו.
השניה, הייתי נמנעת אם מדובר בשעות העומס. אנחנו חזרנו לשדה בשיא העומס. היה די מעיק לעלות לרכבת ולשרוד את הנסיעה הדחוסה עם ארבע ילדות, עגלה וציוד.
-
תודה לשניכם
באפשרות של JFK אני לא אחצה את מנהטן אלא אגיע דרך סטטן איילנד וגשר ורזאנו (וככה בא לי הרעיון של להוריד את המשפחה בסטטן איילנד).
בכל מקרה יש הרבה ציוד ואין לי כוונה או אפשרות להסתובב איתו לא ברגל ולא בתחבורה ציבורית. הציוד יורד מרכב בפתח המלון, ישר לעגלה של המלון.
-
לפני כמה שנים התלבטנו באותה סוגיה. בסופו של דבר נכנסנו עם הרכב לתוך העיר-נסענו להחזיר את הרכב לחברת ההשכרה ואז ברגל למלון עם המזוודות (היה מרחק הליכה של כמה דקות). מומלץ לארגן מראש את כל הציוד בתיקים (בד”כ אחרי טיול של כמה ימים/שבועות יש הרבה ציוד ש”מתגלגל” ברכב).
בתור הנהגת יכולה להעיד שעבורי הנהיגה במנהטן הייתה קלה יחסית למקומות אחרים בזכות הארגון של השדרות והרחובות, כך שהחוויה הייתה סבירה למדי ולא טראומטית במיוחד….
-
אני הייתי בוחר את אפשרות 1. זה למעשה בדיוק מה שעשיתי בפעמים האחרונות במנהטן, ובכל המלונות שהגענו אליהם היה אפשר לחנות למס' דקות, להוריד את הציוד (ברובם היה גם בלבוי שעזר) ואז להמשיך לתחנה. בינתיים אתה נוסע באיזי לתחנה, מחזיר את הרכב, הולך כמה בלוקים ברגל בחזרה למלון, ונהנה מהעיר בלי ילדים צועקים לילדך. כשאתה מגיע למלון המשפחה+הציוד כבר בחדר (-:
מה יותר אידיאלי מזה?
-
שוב תודה לכולם
-
אני בעד #1
זה הפתרון הפשוט והנוח לטעמי. נהיגה במנהטן זה לא כזה דבר נורא למי שנוהג גם בתל אביב
רק לתכנן את המסלול כך שהכניסה לעיר בגשר/מנהרה שהכי קרובים למלון מבחינת ה״גובה״ (ציר דרום-צפון). ובחזור מההשכרה למלון תמיד אפשר לקחת אובר.
-
תודה
אז על פי הסקר הלא מייצג פה:
אף אחד לא חושב שלניו ארק יש יתרון על פני JFK
אף אחד לא חשב שהפיצול הוא רעיון טוב
הרוב מציעים להחזיר במנהטן.
תודה
-
אנשים טובים,
יש לי שאלה – המונית לא תעצור בפתח המלון כדי שתפרקו את המזוודות? אז מה זה משנה אם אתה עוצר עם הרכב שלך או המונית עוצרת?
גם אני בעד אפשרות 1. לפני כמה שנים היינו בכיוון הפוך של לאסוף רכב ביציאה ממנהטן. השארנו את הילדים בפתח המלון עם המזוודות כשהלכנו ברגל לאסוף את הרכב מתחנה קרובה למלון (שנינו היינו צריכים לחתום כדי להיות שני נהגים), אח”כ עצרנו רגע בפתח המלון, העמסנו ונסענו. היה בסדר גמור. גם הנהיגה בעיר היתה בסדר. חזרתי לפני כשבועיים מבוסטון. בהשוואה לתל אביב היה תענוג לנהוג שם בשעות הפקוקות. אף אחד לא חותך או נדחף בכוח. כולם אדיבים. קשה לי להאמין שהנהג בניו יורק שונה. השאלה היא האם אפשר להחזיר בתחנה בעיר בכל שעה או שכמו שאמר עמיחי משלמים קנס על הקדמת ההחזרה. אשמח אם תעדכן במידה ותבדוק את הנקודה הזאת (כי גם אני מתכננת להחזיר רכב בניו יורק באיזושהיא נסיעה עתידית שעדיין אין לה כרטיסים) ולא חשבתי שצריך לדייק בשעה ואסור להקדים.
דבורה