חברת דולר ורנטאלקארס
-
בטיול האחרון היו לנו שתי השכרות.
MSY (השדה בניו אורליאנס) למשך 12 יום. קומפקט ב-כ-300 דולר.
LAS (השדה בוגאס) למשך 31 יום. SUV רגיל. כ-930 או 940 דולר למיטב זכרוני.
אני רשום במועדון של דולר (רישום חופשי וחינמי), נתנו לנו אפשרות לבחור בין המצאי בשני המקומות. ברור שוידאתי שההזמנות שעשיתי מראש קיימות באתר דולר.
ב-MSY היו רכבים די ישנים, לא מצא חן בעיני אף אחד מהם, חיפשו לי אחר והביאו לי פורד פוקוס עם יותר מ-30 אלף מייל. מצבו נראה טוב. בסופו של דבר הרכב נסע מצוין ושירת אותנו נאמנה, גם היה מאוד חסכוני.
לגבי וגאס בחרתי ב-NISSAN ROGUE. כ-8,000 מייל על השעון. שירת אותנו מצוין.
ברנטאלקארס צוברים ניקוד שמקנה הנחות של 5 או 10 אחוז בהשכרות הבאות.
לא היו תורי המתנה בדלפקי דולר בשני השדות, למזלי.
לסיכום, מרוצה כי באלמו היה עולה לי עוד איזה 100 או 150 דולר, בעיקר להשכרה הארוכה יותר.
-
ברוכים השבים !!!!!!
-
ברוכים הבאים רובן….נחיתה רכה
-
ראובן, שאילה אם אפשר, לא הצלחתי להבין מהאתר של רנטלקארס האם הביטוח שלהם הוא כולל ביטול השתתפות עצמית ואם לא, האם ניתן להוסיף או שמוסיפים במקום.
תודה.
-
בחברת רנטאלקארס הביטוחים כלולים ואין השתתפות עצמית בארה”ב, זה מופיע בוואוצ’ר שמספקת החברה.
-
בחברת רנטלקארס אין אפשרות לביטול השתתפות עצמית בהזמנה מראש – רק בתחנת ההשכרה.
יש להם רק אפשרות להחזר השתתפות עצמית, מוסיפים מראש בזמן ההזמנה.
-
עמיחילא הבנתי את דבריך.
אני שוכר רכב בחברה הזאת שנים רבות ומעולם לא נתקלתי במה שציינת. אין השתתפות עצמית בשכירה רכב בארה”ב דרך רנטאלקארס והסוכנויות הידועות שאני נוהג לציין מפעם לפעם. הקטע שהבאתי הוא מתוך וואוצ’ר של השכרה שביצעתי דרכם.
לגבי אירופה וקנדה ועוד ארצות הסיפור שונה.
-
חברת רנטלקארס מציעים תוכנית של החזר השתתפות עצמית. חברת ההשכרה חוסמת בכרטיס את הסכום המקסימלי של ההשתתפות העצמית והחסימה נחשבת למסגרת האשראי. כאשר מחזירים את הרכב, אם חברת ההשכרה מחייבת על נזק, אז פונים לרנטלקארס והם מחזירים את הסכום (יש כאן התעסקות). אגב התוכנית שלהם מקיפה מאוד וכוללת גם צמיגים, מרכב תחתון ומראות.
בוואוצ’ר שצירפת הם מסבירים את זה בצורה ברורה:
“the car hire company will take a deposit”
ביטול השתתפות עצמית אפשר לעשות בחברת ההשכרה עצמה. אם מזמינים את הרכב דרך רנטלקארס (בלי החזר), מוסיפים את הביטול בדוכן ההשכרה. בביטול השתתפות אין שיריון של שום סכום ממסגרת האשראי. פשוט אין השתתפות עצמית, וזהו.
-
עמיחי
למיטב ידעתי גם במקרה של “ביטול השתתפות עצמית” יש שריון של חלק ממסגרת כרטיס האשראי – כמובן תלוי בסוג הרכב.
הרי תמיד יש סיכוי שפשוט לא תחזור עם הרכב

-
ביצעתי ביטול השתתפות עצמית גם באוויס (ארה”ב ואירופה) וגם ביורופקאר (אירופה). אם יש ביטול השתתפות עצמית אין שיריון מהמסגרת של כרטיס האשראי עבור השתתפות עצמית.
מצד שני בכל הפעמים שהיה לי החזר השתתפות (בהרבה חברות השכרה: אוויס, הרץ, אלאמו, סיקסט, דולאר ועוד כמה) היה שיריון של אשראי. הסכום גבוה מאוד (במקרה של רכב עם השתתפות עצמית של 2000$, זה סכום משמעותי מאוד למסגרת האשראי...)
בכל מקרה הסכום שמשריינים לא מכסה את מחיר הרכב האמיתי.
-
שיריון הסכום המסוים אינו קשור לביטול השתתפות עצמית כי כפי שכתבתי אין השתתפות עצמית בארה”ב אם הרכב מבוטח דרך הסוכנויות המוכרות, כגון: רנטאלקארס, אלמו ישראל, אופרן, הרץ ישראל וכו’ וכו’.
הסכום הזה יכול לשמש ל-INCIDENTS כגון: תשלומי אגרות כבישים, ניקיון הרכב אם הוחזר מלוכלך מאוד, דלק אם הוחזר לא מלא והדלק לא שולם מראש, ניקיון הרכב אם עישנו בו (כי חברות ההשכרה אוסרות על עישון ברכב) וכיו”ב.
-
זה ההסבר שגם אני קיבלתי בחברת דולר’
הסכום שהם שריינו היה 300 דולר
-
תלוי בחברהלכל חברה יש את המדיניות שלה. עשיתי עכשיו סקר קצר ברשת. מסתבר שלאלאמו יש את המדיניות הטובה ביותר – לרוב הם לא “יחזיקו” אצלם יותר מ 200$, בעוד שלחברת סיקסט יש מוניטין ידוע לשימצה, ויש מקרים מדווחים שחסמו גם 2000$.
אצל חלק מהחברות סכום החסימה תלוי בסוג הרכב (רכבי יוקרה למשל). בכל מקרה המצב בארה”ב הרבה יותר מאירופה – שם הם חוסמים את סכום ההשתתפות העצמית + סכום לאינסידנטלס.
באופן אישי יכול לדווח ששכרתי רכב יוקרתי (SUV גדול ומפואר) בפיניקס בחברת סיקסט (הזמנה מישראל) לפני שנתיים וסכום החסימה בכרטיס היה שערורייתי ממש. הפקיד אמר לי שמבחינתו החזר ההשתתפות שהיה לי זה לא עניין שלו.