התפרצות חצבת באירופה
-
שלום לכולם,
אשמח לעזרתכם..
קראתי באינטרנט שישנה התפרצות של מחלת החצבת באירופה והיא הגיעה גם לאיטליה.
אני אמורה לטוס בסוף החודש עם בני בן הארבעה וחצי חודשים לרומא.
לפי מה שראיתי באינטרנט לא דווחו מקרים ברומא אלא רק מחוז לאציו (המחוז שרומא נמצאת בו).
היינו היום אצל רופא ילדים שטען כי אינו מכיר ולא שמע על התפרצות החצבת וציין כי לדעתו אין מניעה מלטוס עם התינוק.
האם ידוע לכם משהו בנושא? לחסן אותו בפני חצבת זה לא אפשרי כיוון שהוא קטן מידי, כמובן שקיימת אפשרות ביטול החופשה.
אודה לעזרתכם..
ירדן.
-
-
שאלה באותו ענין:
האם המחלה תוקפת רק ילדים/נוער? אפשר להניח שיש מבוגרים שלא זוכרים אם חוסנו או חלו, האם הם יכולים וצריכים להתחסן?
-
כדאי לך להתייעץ עם מרפאת מטיילים. יכולה להתחיל בפורום בריאות פה באתר.
כולם יכולים להדבק בחצבת. בישראל התחילו לחסן בשנת 1967, בהתחלה במנה אחת. ב-1990 הוסיפו גם מנה שניה. מי שלא חלה ולא קיבל שתי מנות – עדיף שגם יתייעץ עם מרפאת מטיילים לגבי אופציה להשלים מנה.
אגב, גם בגרמניה כבר מתחילה התפרצות (ובארה״ב אבל זה לא בפורום הזה).
-
מה מקור המידע על ההתפרצות בגרמניה? אפשר בבקשה לקבל קישור?
-
-
תודה
-
אני יליד 1944 ולא ידוע לי אם קיבלתי חיסון נגד חצבת מה עלי לעשות?
כנ"ל לגבי אישתי ילידת 1956
אנא תשובתכם
-
מ-1956 ואחורה אין בעיה
-
חצבת היא כל כך מדבקת שההנחה היא שלפני תקופת החיסונים אין כמעט סיכוי שלא חלית. ההנחיה לגביכם היא לנסוע ולהנות. את החצבת שלכם כבר עשיתם
-
צריך ללכת לרופא משפחה לבקש לעשות בדיקת דם לצורך בדיקה.
ע"פ הבדיקה ניתן לדעת אם יש נוגדנים למחלה, אם לא צריך להתחסן.
-
השאלה...האם להתחסן כמה ימים לפני הנסיעה?
האם יש תופעות לוואי לחיסון?
האם זה רק חיסון חצבת או כולל בתוכו מחלות נוספים?
האם כל גוף מגיב אחרת?
האם חברות ביטוח שאנו מבטחים את עצמינו בהם,מכסות במידה ויהיו תופעות הלוואי מהחיסון?או חוסר חיסון וחשיפה לחצבת..
הרבה שאלות שאין מענה..
-
מניסיון, יש תופעות לוואי לחיסון. בערך 5 ימים אחרים החיסון מרגישים תחושת שפעת (הגוף כואב), אבל ללא חום.
-
החיסון שמקבלים הוא MMR – חצבת, חזרת ואדמת. חיסון חצבת לבד יצא משימוש בהתחלת שנות ה-90 כשנכנס החיסון המשולש. עדיף להתחסן כמה שבועות לפני הנסיעה ולא כמה ימים כי לוקח לגוף קצת זמן לבנות הגנה מספיקה. תופעות לוואי יכולות להיות קצת חום, תחושה כללית רעה, כאב מקומי וכו׳. לא משהו שמצריך הפעלת ביטוח בשבילו.
אגב, חצבת זה וירוס ש״חי״ בתוך התאים ולכן ההגנה העיקרית כנגדו היא לא נוגדנים כי הם נמצאים רק בזרם הדם ובריריות כמו המעי והריאות. הם לא יכולים להיכנס לתוך תאים ולכן לא מאוד מאוד יעילים נגד וירוסים. מי שמגן נגד וירוסים הוא תאי T. אם יש נוגדנים בדם מניחים שיש גם תאי T כנגד הוירוס. אם אין נוגדנים בדם זה *לא* אומר שאין תאי T. יש שיטות דיאגנוסטיות נוחות לבדוק נוגדנים, אין שיטות דיאגנוסטיות לבדוק נוכחות תאי T (זה קיים במחקר אבל לא מתאים לדיאגנוסטיקה). זו הסיבה שבודקים נוכחות נוגדנים למרות שהם לא מדד מתאים לגמרי.
-
מעניין שהרופא לא יודע כי הנחיות ברורות של משרד הבריאות.
לא נאמר שם מה עושים עם תינוקות מתחת לגיל חצי שנה..
בכל מקרה חשוב לבקר ולבדוק מול מרפאת מטיילים.
-
אפשר לכתוב שאלה בפורום פייסבוק של מרפאת מטיילים בתל השומר.
אני שאלתי לגבי ילדה בת חמש וחצי שחוסנה בגיל שנה אך עדין לא קיבלה את החיסון השני שמקבלים בכיתה א’.
חזרו אלי בתשובה מהירה שכדאי לחסן אותה עכשיו לחצבת ביחד עם אבעבועות רוח.
כדאי לפנות אליהם ולשאול.
-
ההנחיות שהרופאים מקבלים לא ברורות ו/או אחידות.
רציתי לעשות בדיקת נוגדני חצבת. צריך הפניה מרופא משפחה. חברות שלי קיבלו מהרופא במיידי והרופא שלי סירב, טוען שזה נוגד את ההנחיות שקיבל. ואנחנו כולנו באותה הקופה.
בקיצר, בלגן
-
מה עושות נשים בהריון שחוסנו רק במנה אחת? כבר לא ניתן להתחסן.…
האם זאת סיבה לבטל את הנסיעה (צרפת)
-
לשואלת המקורית:
אין לי תינוק בן חמישה חודשים, אבל אם היה לי לא הייתי מעז לסכן אותו.
-
בכל מקרה אזלו חיסוני החצבת כרגע בכל הארץ...