מצלמות לאפריקה
-
איזה סוג מצלמה מומלצת לצילום בעלי חיים באפריקה?
-
אם את הולכת על dslr אז זה תלוי עדשה מן הסתם.
אישית אני קניתי canon sx50 לאפריקה, מלמה דיגיטלית קומפקטית, קלת משקל ועם זום אופטי מצוין. המון פעמים את לא באמת קרובה לחיות והמצלמה הזו סוגרת לך מרחקים עצומים. יש לה גם מסך נשלף כבונוס. -
תודה
-
שחכתי לשאול איכות התמונה יוצאת טוב?
-
גם לי יש את אותו הדגם, מאוד מרוצה (למרות שבטח כבר יש דגמים חדשים יותר מאותה הסדרה).
-
תודה
-
את שתי האפשרויות (סוגי מצלמות) כבר פרטתי בתשובתי לשאלה דומה שכבר שאלת. גם gauntlet ענה לך תשובה דומה.
אני הייתי ‘תוקף’ את השאלה מעוד כוון (כלכלי)
אם אינכם מוגבלים בתקציב, הייתי הולך על הטוב ביותר (למשל קנון D1 עם העדשות הטובות ביותר 600מ”מ, רחבת זווית, מאקרו, 100מ”מ וכד’. אבל….. במדה ואינכם מתכוונים להפוך לצלמים מקצועיים לאחר טיול הספארי, הייתי קונה מצלמה קומפקטית טובה (מבית קאנון למשל) עם הגדלה אופטית גבוהה (X30 ומעלה)
תחסכו כסף, מתוך מאות התמונות שתצלמו, תקבלו תמונות רבות באיכות גבוהה למזכרת לכל החיים.
זו דעתי הצנועה בעניין מצלמות.
מצלמות DSLR יקרות עם עדשות יקרות עוד יותר, נוטות להפגע בספארי וסכומי הביטוח יכולים להיות גבוהים מאוד.
בכל מקרה, אל תשכחו לקחת כמה וכמה כרטיסי זכרון בעלי נפח גבוה1
-
עניין כרטיסי הזיכרון can’t be stressed enough! מבאס בצורה קיצונית להיתקע ככה ולהתחיל לנסות לעשות כל מיני קומבינות כדי לפנות מקום. -
לא ברור לי מה הסטרס בזה. כרטיסי זיכרון כיום הם ממש זולים. זורקים בתיק שניים-שלושה של 32 גיגה כל אחד, וזה הרבה הרבה יותר ממה שתצטרכו אפילו לטיול של שלושה חודשים. -
Canon PowerShot SX720 HS כדאי לאפריקה?
-
השאלה שלך כללית מדי, טובה לאפריקה לאחד זה טובה לבודפשט לאחר
או לא טובה בכלל לצלם מקצועי.
בהתייחס לדגם שנתת, הוא פחות טוב ממה שהמלצתי לך, אבל קל משקל יותר.
http://cameradecision.com/compare/Canon-PowerShot-SX50-HS-vs -Canon-PowerShot-SX720-HS -
אוסיף על דברי קודמי – זה לפעמים אכן שאלה של טעם אישי. נסעתי לפני שנים רבות לאפריקה עם מצלמה גדולה עם עדשות מתחלפות, ואישית די שנאתי את זה. היות ומעבר לספארי גם טיילתי ביבשת בטיול תרמילאים זה היה כבד מדי בהתנהלות היומית, גדול באופן שמושך תשומת לב, וצריך היה לדאוג למצלמה כל הזמן, כמו גם שהיה מייגע בעיניי להחליף עדשות כי פתאום נחת פרפר יפה לידי באמצע חיפוש אחרי קופים בג’ונגל. מאז נשבעתי לטייל רק עם מצלמה קטנה, מאלו של קנון שהומלצו פה קודם.
אבל כאמור – זה עניין אישי. יש לי חברים שלעולם לא יחליפו SLR בשום מצלמה קטנה.