מנסה לחשב עלות טיול משפחתי להולנד לזוג + 3 ילדים
-
הילדים יהיו בני: 13,11, ו 9.
לקיץ הבא.
לדעתי ננחת בבריסל כדי להוזיל עלויות. נישן שם יום אחד
נמשיך להולנד ברכב שכור לעוד 12 לילות עם עדיפות לדירה שכורה או כפר נופש וחזרה גם מבריסל.
למישהו יש סדר גודל של עלויות? זה מאוד יעזור.
מתלבטת גם אם כדאי לעבור בברוז’ ואפילו ללון שם גם לילה או שניים.
תודה מראש.
-
לגבי עלויות ולפני שנכנסים למספרים חשוב לזכור שני דברים:
- אנשים שונים - שיטות שונות לספור עלות. האחד סופר את עלות האוכל, עלות ימי החופש, מחיר החניה בנתב"ג (או המונית) והעלות של כוס הקפה בטרמינל. השני לא. השלישי מקזז את עלות החשמל/מים/אוכל בארץ והרביעי גם מקזז את עלות הקייטנה שנחסכה ממנו
- משפחות שונות – רמות שונות. זה לא רק חסכנים מול פזרנים, אלא גם דגשים שונים. משפחה אחת לא תעלה על דעתה לישון אפילו בשני חדרים עם 3 ילדים אלא תתעקש על דירה עם 2 חדרי שינה וסלון לפחות, ומשפחה אחת תצטופף כולם בחדר אחד. משפחה אחת מבשלת לבד את כל הארוחות על בסיס רכיבים מסופר, ושנייה רק מסעדות. משפחה אחת אטרקציות יקרות, ואחרת מטיילת בטבע בחינם כמעט. אפילו כפר נופש – יכול להיות אימוף היקר יחסית, או כפרים זולים בהרבה.
בגדול הולנד יותר יקרה מהיער השחור שהייתם שנה שעברה. בהערכה גסה הייתי אומר 20-40 אחוז יותר יקר. אבל זו באמת הערכה מאד מאד גסה
-
מסכים עם כל מה שאמר אנשים טובים, מלבד המשפט האחרון. עלות הטיול שלנו בהולנד לא היתה יקרה יותר מאשר ביער השחור.
-
אצלנו פחות או יותר כל טיול של שבועיים למערב אירופה עם שלושה ילדים עלה 40 ש”ח. לא כל כך משנה לאיזו ארץ.
כמה שעלה לכם הטיול לגרמניה יעלה לכם בערך הטיול בהולנד. פלוס מינוס 10 אחוז.
-
אני מוציא מהמשוואה את הטיסות הרכב והלינה מכיוון שזה משתנה יחסית תלותי בכם,
והמספרים ידועים לכם.
החישוב שלנו בחול עומד על 150 יורו למשחה של 5 נפשות ליום בממוצע.
כולל:
קניות לצימר
שתי ארוחות בצימר ביום וארוחה בחוץ (לא מסעדות יוקרה
)דלק
חניה
“כיבוד” שתייה קלה גלידה וכו…
כניסה לאתרים.
לא כולל קניות,מגרות וכו…
כמובן שזה חישוב ממוצע שלנו .
לפי זה ניתן לחשב עלויות.
יש לבדוק אפשרות לכרטיסי הנחות כמו כרטיס מוזאונים,הולנד פס וכו… שיכולים להוזיל עלויות.
-
הטיול שלנו להולנד (זוג+3 ילדים) עם נחיתה בבריסל כדי לחסוך בעלויות עלה 37 אלף אבל היינו במלון כשר עם פנסיון מלא.
אם היינו לוקחים דירה ומבשלים בעצמנו היינו יכולים לסגור את הטיול ב30 אלף.
-
לא ברור לי למה אתם נוחתים בבריסל “כדי להוזיל עלויות”.
בבלוג שלי הערכתי את עלות הטיול שלנו (16 ימים) ב 25000 ש”ח. לדעתי היום הטיול יכול להיות הרבה יותר זול, כי מאז שאנחנו טיילנו היו כמה שינויים:
- חברת טרנס אוויה פתחו קווי טיסה מוזלים גם לאמסטרדם וגם לאיינדהובן. הקו לאיינדהובן זול באופן מיוחד.
- חברת גרמניה איירליינס פתחו קו לדיסלדורף. אם תזמינו טיסה מספיק מוקדם תרכשו כרטיסים ב 150-200 אירו לכרטיס. המחיר כולל הושבה, ארוחות ומזוודות. היתרון בטיסה לדיסלדורף הוא גם השכרת רכב בגרמניה שזולה הרבה יותר מאשר הולנד או בלגיה, במיוחד ברכבים אוטומטיים.
כלומר אם הייתי טס בקיץ הבא לטיול באופי דומה לטיול שהיה לנו, שמבוסס בעיקר על בישול עצמי ואוכל מהסופר, ונמשך 12 ימים, העלות הייתה כ 17000 שח.
-
עבור הטיול של השנה הזמנו רכב בגרמניה (ברלין) ונחרדנו ממחירי ההשכרה. המחיר ששילמנו עבור ההשכרה באוגוסט גבוה כמעט פי 2! ממה ששילמו בצרפת, בלגיה, אנגליה איטליה והולנד.
הפעם היחידה ששילמנו מחיר סביר בגרמניה היתה כששכרנו במינכן לפני כ6 שנים.
מהניסיון שלנו-המיתוס של השכרות שזולות בגרמניה לא תמיד תופס.
-
גם את כניסה לאתרים זה מאוד תלוי באופי הטיול ובמה שרוצים לעשות, אבל אחרי שמתכננים ומחליטים לאן ללכת העלויות מאוד צפויות
-
בברלין לא הייתי.
הרכב ששכרנו במינכן לפני 3 שנים היה חצי ממחיר הרכב באמסטרדם לפני שנתיים.
לקיץ הקרוב הזמנו לדיסלדורף רכב פאסאט סטיישן אוטומטי ביורופקאר (דרך אופרן) לשבועיים בעלות של 2000 ש”ח. זה חצי מחיר מהמחיר שהיה באמסטרדם לפני שנתיים. שוב.
היות והשואלת רוצה להגיע להולנד, דוסלדורף רלוונטי.
-
החשבון "האירופי" שלנו לטיול עם שלושה ילדים עומד על עלות טיסות + עלות השכרת רכב + 300 יורו ליום.
כולל הכל מלבד קניות "כבדות".
בהולנד לא היינו עם ילדים אך במדינות רבות אחרות במערב אירופה הצלחנו בזה.
חשוב לציין שאלו טיולים כפריים וערים קטנות/בינוניות. בערים גדולות החישוב שונה.
-
תודה רבה. זה פחות או יותר התקציב שלנו.