16 יום ביפן
-
אוקי תודה,
סיפרו לי קצת על לmiyajima ליד הירושימה והאי נשמע מדהים. הפחד שלי שהוא יהיה דומה לנופים אחרים שאראה בטיול כמו בניקו... האם זה מקום יוצא דופן?
לילה בהירושימה כדי לטייל באי הזה ולטייל קצת בעיר (גם במוזיאון השלום אם אני כבר שם) יספיק? (שווה לקפוץ בדרך גם לקוראשיקי?)
ועוד שאלה, איך נארה בשביל טיול יום?
ואיפה עדיף לישון כדי להספיק יותר, בניקו או בהאגונה? (נגיע לשם שלא יהיה אפשר לעלות על פוג’י).
שוב תודה!
-
בהירושימה יש לך גם את הסיור במפעל מאזדה. שהוא ממש נחמד. רק להזמין מקום בסיור מראש דרך האתר שלהם. פשוט וחינמי.
לא הייתי בטבע בניקו, רק במקדשים הייתי אבל יצא לי לטייל באי miyajima.
מגיעים מוקדם בבוקר (8:00) בערך בשביל לראות את שיא השפל. מטיילים באי, עולים למעלה לתצפית שהיא מדהימה. אני ממליץ קצת לחלץ רגליים ולעלות ברגל וגם לרדת ברגל ולא לעלות ברכבל. ועד 16:00 לחזור למטה ולראות את שיא הגאות.
לגבי האם הנוף הוא יוצא דופן,
כל נוף והיחוד שלו. לכל אדם תיהיה לו חוויה שונה ופרספקטיבה שונה.
זה כמו שאומרים שניקו זה חובה אבל בתכלס הייתי מוותר על הנסיעה לשם. אבל אם לא תיהיה לא תדע.
נארה אכן מספיקה לטיול יומי. מאוד קרובה באוסקה, קו Q הירוק מגיע לשם.
באוסקה תוכל גם לנסוע לטעום בשר איכותי בקובה ולקנח במבשלת סאקי. טועמים במבשלות המון וחוזרים שיכורים ועם כמה בקבוקים הבייתה.
האקונה היא יותר חווית הנסיעה באמצעי תחבורה שונים. יש גם את המוזיאון הפתוח שם שהוא נחמד.
-
מה דעתכם על תכנון הימים?
טוקיו אני מעדיף כמה שיותר ימים בעיר עצמה
החשש שלי שלא נתתי מספיק ימים לקיוטו ואולי כדאי לוותר על יום אחד ביעד אחר.

-
רק להוסיף על מיאג’ימה- לדעתי הוא אחד מהמקומות הכי יפים שראיתי ביפן, לדעתי כדאי להקדיש יום שלם כשהלינה יכולה להיות בהירושימה.
לדעתי ממש לא דומה לניקו (שלא מאוד אהבתי, כנראה בגלל שהיינו שם בחג).
לגבי התכנון שלך- תקרא ותבדוק אם אין עוד מקומות שהיית רוצה לראות.
באוסקה לא הייתי מלבד לטוס משם, בטוקיו השתעממנו אחרי שלושה ימים, אבל אנחנו לא אנשי עיר.
-
מסובך להגיע מקיוטו לשדה תעופה של אוסקה?
בגדול המחשבה של לישון לילה באוסקה זה בשביל לא להיות לחוצים לטיסה ולהספיק לטייל קצת לפני (היא ב7 וחצי בערב).. ממה שקראתי הרבה מאוכזבים מהעיר הזאת בגלל שהיא מיני טוקיו אז אין לי בעיה לוותר עליה.
ואז אפשר לעשות טוקיו>הירושימה>קיוטו ולהרוויח עוד לילה בקיוטו.
אני אישית מאוד רציתי לטוס לטוקיו בגלל אווירת המנגה והחדשנות.. בנוסף מאוד נהננו במנהטן אז אני מניח שטוקיו לא תאכזב אותי והנוף בשאר יפן הוא בונוס.
אם להיות 9 ימים בטוקיו (כולל טיולי יום) מוגזם לדעתכם גם לאוהבי ערים גדולות אשמח לעזרה והמלצה לסידור ימים מחדש
. תודה מראש.
-
חובבי ערים ימצאו בקלות מה לעשות בטוקיו 9 ימים אבל כדאי לעשות חקר על רובעי העיר השונים ולהתכונן היטב לביקור על מנת למצות ולראות כמה שיותר. עם זאת, יכול להיות שבכל זאת שווה לשקול הורדת יום מטוקיו למען קיוטו.
-
תוכל בבקשה להתייחס להודעה הקודמת?
לוותר על אוסקה ואז הטיול יהיה
טוקיו-הירושימה-קיוטו ומקיוטו ישר לשדה תעופה באוסקה.. ואז יהיה יום נוסף בקיוטו
השאלה אם ההתניידות מקיוטו לשדה תעופה של אוסקה פשוטה
-
קיוטו לאוסקה זה בין חצי שעה לשעה, תלוי בקו. בין אם זה הקו הכחול הפרברי או רכבת מהירה.
הייתי 8 ימים באוסקה, היא שימשה כבסיס ליציאות לדברים שסביבה, כולל נסיעות לקיוטו, נארה, קובה, אפילו נסענו ליום רכבות הרים בנאגויה משם. אוסקה היא עיר מלאה במקומות לטייל בהם. היא הרבה יותר תוססת, מלא אוכל טוב. האוקונומיאקי הכי טוב שאכלתי ביפן.
-
מקיוטו לשדה התעופה קנזאי יש שירות אוטובוסים או קו רכבת. בערך שעה וחצי נסיעה.
-
תודה
ראיתי שהרבה נוסעים מקיוטו להירושימה בבוקר ובאותו יום מבקרים במיאג’ימה.. זה אפשרי? וכמה זמן נמשך טיול במיאג’ימה?
-
הי אמיר,
כשאתה שואל בפורום מסויים – קח בחשבון שהתשובות שאתה מקבל הן על דעת כל אחד מהכותבים, כאשר חלק אוהבים וחלק לא אתרים שונים שאתה שואל לגביהם.
כך חלק אוהבים את טוקיו וחלק לא, חלק אוהבים את הטבע של יפן וחלק פחות. והמדגם מאד לא מייצג… (זו, כמובן, לא ביקורת על התשובות וההמלצות הטובות שניתנו כאן – רק הצגת פן נוסף להתייחסות).
בשלב זה, כשאתה יודע מתי הטיסות ויש לך זמן, מציעה שתקרא על המקום אליו אתה מתכוון ליסוע.
מלקרוא מסלולים לא באמת מקבלים מושג, מאחר שמי שמתכנן את המסלולים מכוון לקשת רחבה של קהל ולא בטוח שקלע לטעמך.
יש מספר אתרים כגון:
https://www.insidejapantours.com/
https://www.lonelyplanet.com/japan/
שם תוכל למצוא המון מידע.
אח”כ מציעה שתעשה סוג של תאום ציפיות – מה אתה רוצה, כמה זמן אתה אמור/רוצה להקדיש לכל מקום/אתר, כמה זמן נסיעה בין האתרים (אם תכין הכל בטבלה – עשוי להקל עליך מאד). אז תוכל לראות אם החלוקה שעשית מתאימה לך או שאתה צריך/רוצה לשנות.
לא הזכרת – אבל יש משהו שאמא שלך היתה מעוניינת לראות?
אח”כ כדאי שתזמין מקומות לינה (מלונות / airbnb / ריוקאן / בית שלום...) וממליצה שניתן יהיה לשנות או לבטל את ההזמנות ללא קנס (ביטול חינם וללא תשלום מקדמה).
תוכל גם לבדוק את עלויות הנסיעה ולהחליט אם יתאים לכם לרכוש JR PASS או לא.
וכמובן – תמשיך לשאול ולקבל עצות