קוביות אריזה
-
במסגרת השאלות ההזויות שלי יש לי עוד אחת מוזרה.
ראיתי את הפוסט ששירלי שלחה לפני כמה ימים לגבי מה ואיך לארוז:
http://zeppeltour.blogspot.it/2016/08/blog-post.html
אז התחלתי לתהות לגבי קוביות אריזה.
עד היום תמיד השתמשנו בשקיות – שקית גדולה לכל אחד (או שתי שקיות לשלב הטיסה כי מפצלים בין המזוודות) של בגדים ושקית נוספת של לבנים. היות והטיולים עד עכשיו עם הילדים היו גם פחות מתגלגלים אז לרוב פרקנו לארון במלון.
אבל בעקבות הפוסט של שירלי חשבנו שוב על הקוביות (עד היום תמיד התעלמתי מהנושא)
לשקיות יש חסרון גדול – הן עושות רעש! ביום זה כמובן לא מפריע, אבל בלילה אם כבר התחילו לישון (או לפנות בוקר למי שמתעורר מוקדם) זה לא נעים.
בנוסף אני מניח שקוביות אריזה מאפשרות טיפונת לדחוס. כמובן שלא ברמה של שקית ואקום,.
יש לי כמה תהיות:
האם זה נכון בכלל? כלומר האם קוביות כאלה יותר נוחות/יעילות משקיות?
האם יש הבדל מעניין בין קוביות אלה שקונים ב 5-20 ש”ח האחת באיביי מול כאלה שקונים ב 5-20 דולר האחת ברשתות האמריקאיות?
איזה גודל נכון? למשל נתקלתי ב-3 גדלים טיפוסיים:
גדול 45 סמ על 32 על 8
בינוני 35 על 25 על 8
קטן 28 על 17 על 8מה יכול לשמש למה?
תובנות ומחשבות יתקבלו בברכה
-
אנחנו קנינו כאלה לקראת הטיול המתגלגל שעשינו בקיץ האחרון. ארזנו בהם בעיקר את הדברים ה”קטנים”: גרביים, תחתונים, גופיות, פיג’מות לילדים. בגדים ממש אולי רק לבן הקטן. היה לנו גם “קוביה” אחת לכובעים, צעיפים, כפפות של כולם וזה היה מאד נוח להשאיר באוטו ולשלוף כשצריך. אפשר גם אחת לבגדי ים, משקפות, קרם הגנה אם צריך, מצופים – זה מאד נוח לשלוף כשצריך.
לא השתמשנו לבגדים ממש כי לא היה לנו מספיק… אולי לקראת הטיול הבקיץ הקרוב נקנה עוד.
זה יותר נוח משקיות. זה גם חצי שקוף אז קל לראות את התכולה מבחוץ. בעלי הזמין מאיביי או מאמזון לא זוכרת עלויות. מאז השתמשנו בהם גם סתם לנסיעות בארץ.
-
תכלס, אם השקיות מרשרשות מדי עבורך ואינך רוצה להוציא כסף רב על “קוביות אריזה” (מה עוד ימציאו...), אפשר פשוט לקחת “שקיות” כביסה מבד כמו שמתגייסים היו קונים פעם לטירונות כדי לארוז את הבגדים המלוכלכים. תכלס, אפשר פשוט להשתמש בציפית לכרית ולגמור עניין… -
מנסה להבין מה הרעיון של אריזה בשקיות או קוביות...את כל זה ממילא שמים במזוודה? וממילא גם פורקים את זה אחכ לארון במלון? אז למה בכלל לחלק לשקיות או קוביות?
-
תודה רבה
גלית – סליחה אם לא הסברתי את עצמי. הטיול הפעם כולל הרבה מעברי לינה והרבה מלונות לזמן קצר. אחד ללילה בודד, 4 לשני לילות ו-4 ל-3 לילות. במלון ללילה ואפילו לשני לילות כנראה שלא אפרוק לארון. אז כן נוציא בגדים מתוך השקיות/קוביות.
ובכל מקרה – נוח לי לחלק אפילו רק שקיות לפי אנשים, ו/או יעדים (כלומר שקית לכל אחד + שקית לציוד בריכה + שקית לסוויטשירטים וכדומה).
keves ברור שאפשר הכל. עד היום יש לי את השקית כביסה מהצבא שביעודה המקורי היתה שק לחול (מאלה ששמים מעל הבונקר – שיהיה).
אבל כמו שכתבו פה – יש יתרון ל”קופסאות” מסודרות, חצי שקופות וכו’.
-
הבנתי. אם ככה, בעיני היתרון הגדול של הקוביות האלה (לפחות אלה שהתמונות של שירלי) הוא שהן נפתחות כמו מזוודה בעצמן, כך שקל להוציא מהן דברים בלי שזה מתבלגן, ומקסימום לסדר את זה מחדש בערימה מהר, אבל זה בטוח משמעותית יותר נוח מאשר שקיות.
בקיצור, לכו על זה:-)
-
אני רואה את ההיגיון בלסדר כך כשהמזוודה משמשת יותר מאדם אחד ורוצים לשלוף כל אחד את פריטיו שלו במהירות לחלוקה – כשזה אדם אחד, תכלס, לא רואה צורך בקוביות, שקיות וכל השאר. תכלס, בפעמים שלקחתי מזוודה היא ממילא היתה מסודרת כמו ארון, אז פשוט שלפתי ממנה בנוחות, לא ראיתי טעם לסדר אותו הדבר בתוך ארון ואז להחזיר. -
מישהו רוצה לפרסם קישור למוצר כזה לרכישה?
-
עמיחי – חיפוש גוגל של packing cube יעלה שלל הצעות. מ ebags, ebay, אמאזון ועוד. אגב, חיפוש של קוביית אריזה יעלה כמה אפשרויות בארץ, כולל אצל המארחים שלנו פה בלמטייל..
בכל מקרה – הנה דוגמא:
http://www.ebags.com/product/ebags/packing-cubes-6pc-value-s et/288518?productid=10346316
וכמובן – יש גם סרטונים ביוטיוב
-
רעיון נפלא שאפילו לא הייתי מודעת לקיומו קודם

כבר הזמנתי מאיביי במחיר מצחיק של שקלים בודדים…
-
שלום!
יכולה לתרום מנסיוני

לדעתי השימוש בקוביות אריזה מאוד נוח, אני אישית קניתי מארז של 4 קוביות בגדלים שונים (ספציפית מאיביי, אין לי לצערי את הקישור וזה גם היה לפני יותר משנה).
באופן כללי אני אדם לא הכי מסודר אז זה עוזר לי מאוד לקיצור זמנים באריזה/חיפוש בגדים –
קוביה לתחתונים, קוביה לבגדים קצרים, קוביה לסריגים וחולצות ארוכות וכו’.
הן חצי שקופות (עם בד רשת) ולכן בקלות אני יכולה לדעת מה “תפקיד” כל קוביה ולשלוף רק את מה שאני צריכה בלי להפוך הכל.
בעבר נסעתי עם שקיות – לי אישית הרבה יותר נוח עם הקוביות. ממליצה בחום!
יש “אפקט דחיסה” מסוים אך לא רב.
הקוביות הגדולה והבינונית יכולות להיות לבגדים (מכנסיים ארוכים לא שמתי בהם, אבל חולצות וכו),
הקטנה לבגדים תחתונים.
אישית אנחנו כמעט אף פעם לא שני לילות באותו מקום,
ולכן מעולם לא פרקתי בגדים לארון.
בהצלחה ותהנו!!
-
עבורנו – לא רואה את היתרון.
נוסעים הרבה טיולים בהרכב של 5. לא ראינו אף פעם בעיה מיוחדת, ואנחנו גם לא אורזים בשקיות.
לדעתי מיותר. עוד משהוא להתעסק איתו.
-
לא הצלחתי להבין את היתרון.
זה נראה לי כמו מזוודה בתוך מזוודה.
האם אני מפספסת משהו? ומה עם תוספת המשקל?
-
גם אנחנו נוסעים חמישה, תמיד טיולים מתגלגלים ולא פורקת לארונות.
לא נעזרת בשקיות (יש בזה גם משום בזבוז מקום – הן לא בהכרח מתאימות למזוודה. בלי שקיות אפשר לנצל את הפינות
).מאחר שאני אורזת לבד – יש סדר ברור במזוודות. תמיד מכינה ללילה/שניים הבאים בהישג יד. בשלב מסויים הכביסה עוברת וחוזרת נקיה לסדור מחדש.
במידה שיש לילה אחד במקום מסויים – מוציאה לילה קודם לתיק יד את כל מה שצריך כדי לא לפתוח מזוודות.
אבל כמו שכבר נכתב מעלה – יש מי שזה עוזר לו לעשות סדר וליסוע רגועים יותר. יש גם מי שמוציא ומאפשר לכל נוסע/ת להתעסק לבד עם הציוד הפרטי והמשך האריזות ואז מה שנותר הוא רק להכניס את השקיות למזוודה…
-
אני איתך
כל הסיפור הזה לא ברור לי, אבל כל אחד והעדפותיו בנושא האריזה. זה עניין של נוחות אישית, מן הסתם.בעיניי זה פחות נוח לארוז כך, וכנראה שאבלגן את זה תוך יומיים בגלל חוסר הנוחות שלי עם זה. אם זו מזוודה שחולקים בה 3 או יותר, יש היגיון כלשהו בחציצה, אחרת איני רואה למה לעשות זאת. לחלק בין תחתונים לבגדים ארוכים לבגדי קיץ וכו’? זה כולה נסיעה לחו”ל, לא ארון הבגדים שלי, ממילא לא אקח יותר מבגדים ל-5-7 ימים גג, גם אם אסע לחצי שנה. אבל בעיניי גם לקיחת מזוודה גדולה היא דבר מאוד לא נוח.
-
אבל אכן דובר על מזוודות שמיועדות לכמה בני משפחה יחד.
אני, למשל, מניחה במזוודה את הבגדים לפי ערימות, לכל בן משפחה הערימה שלו, אבל אם לא פורקים מזוודות אז מיום ליום זה הולך ומתערבב ומתבלגן, וזה מה שהדבר הזה מונע.
אני תוהה אם זה לא פיתרון טוב גם לטיול בקרוואן, במידה וכמו בארונות הבגדים באמריקה, גם בארונות בקרוואן אין מדפים. (אשמח אם תאירו עיני בנושא, ערבה ושות')
-
עבורנו זה פשוט מוצר גאוני.
במזוודה יש תמיד בגדים, נעליים, תיקי רחצה, מתנות שמצטברות ועוד ועוד. בעזרת הקוביות אנחנו יכולים להגיע לבגדים במהירות ובצורה מסודרת. ככה גם כל אחד אורז לעצמו ואני רק מסדרת את הקוביות במזוודה.
זה עוזר לשלוט בכמויות הבגדים – כל אחד מקבל קוביה אחת גדולה לבגדים ועם זה הוא (יותר נכון היא) מסתדר/ת. הלבשה תחתונה בקוביות הקטנות.
האמת שלא ברור לי איך שולפים בזריזות תחתונים ממזוודה של 23 קילו אחרי 10 ימי טיול ו-5 מקומות לינה, בלי סדר כלשהו.
מדובר בניילון קל וכביס אז לא מוסיף מי יודע מה למשקל.
אגב הבנות שלי גם לוקחות קוביות אריזה למחנה של הצופים כשהתיק מכיל שק שינה, ציוד בישול ושאר חפצים מעורבבים. ככה אפשר לשלוף בגדים נקיים במהירות ולשמור על סדר בתיק.
מוצר לא פחות מגאוני עבורנו.
שמחה שיצא לי לפתוח את עיניהם של אנשים נוספים!
-
כשכל מזוודה מכילה בגדים של כמה אנשים הפריקה לארונות לוקחת 10 שניות עם הקוביות.
כמה זמן זה לוקח בלי קוביות אחרי כמה ימי טיול?
-
ברור, לכן אמרתי “רואה את ההיגיון כשמדובר במזוודה אחת לכמה אנשים”, אבל היה מי שציין פה שהוא מסדר כך גם לעצמו במזוודת יחיד. במקרה כזה, זה נראה לי יותר מסורבל מנוח, עבורי אישית. -
עניין של הרגל כנראה.
אני אורזת בקוביות גם נסיעות עבודה.
כשמגיעה למלון הקוביות נשלפות לשידה ואני משאירה בתוכן את הבגדים. רק פותחת את המכסה. אורזת בנפרד בגדי עבודה ובגדי קז׳ואל. הלבשה תחתונה בקוביה קטנה נוספת.
אבל היתרון הגדול הוא באמת במזוודה שמשמשת יותר מאדם אחד. פה לכל אחד יש את הצבע שלו, ואוי לי אם אערבב