ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק הJMT - שאלות

פורום צפון אמריקה
    4
    6
    1173
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ס תיו
      ס תיו נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

מחפשת עצה ממישהו שעשה את טרק הJMT, אני אובדת עצות מכמות המידע באינטרנט.

מתכננת לעשות את הטרק באמצע-סוף אוגוסט.

א. כמה קשה המסלול? בתור טרק ראשון לשתי בנות לבד, האם ריאלי? אנחנו בכושר, אבל לא התנסינו בטרקים יותר מדי, רק טיולים של כמה ימים.

ב. באותו הקשר של קושי, איך אפשר לגרום לתיק להיות כמה שפחות כבד? להצטייד באוהל קל וכולי בארץ או שם?

ג. האם החצי הראשון (יוסמיטי-muir ranch) יפה ולא נופל מהחצי השני, וריאלי לעשותו ב11 יום?

ד. מישהו שהתנסה בWALKIN פרמיט, כלומר הפרמיט שמתבסס על מקום פנוי בהגעה?

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ס תיו
        ס תיו נערך לאחרונה על ידי

שכחתי לשאול לגבי נקודות אספקה בחצי הראשון, אם מישהו יודע להמליץ

• limi14
          limi14 נערך לאחרונה על ידי

לא יודעת אם ראית את הבלוג הזה, אבל שווה לדעתי לפנות לכותב בפרטי ומשם להמשיך….

בהצלחה no

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • IO.
            IO. נערך לאחרונה על ידי

הי סתיו,

בסוף קיץ 2015 זכיתי ללכת 7 ימים מהמסלול הזה. את הלינק לבלוג שלי צירפה לך limi14 (תודה!) בהודעה למעלה ואת מוזמנת להתרשם מחוויותי הסובייקטיביות לגמרי.

אנסה להגיב לשאלות שלך כאן:

א. כמה קשה המסלול? בתור טרק ראשון לשתי בנות לבד, האם ריאלי? אנחנו בכושר, אבל לא התנסינו בטרקים יותר מדי, רק טיולים של כמה ימים.

בלתי אפשרי לענות על שאלה כזו. לא מזלזלת או מתחמקת – זה ממש כך!

אילו הלכת מסלולים ארוכים אחרים בשטח גאוגרפי דומה יכולתי אולי (אם הלכתי אותם גם אני) לנסות להשוות; וגם אז זה לא ממש מדויק.

אני יכולה לומר שמצד אחד מדובר במסלול פופולרי מאוד. הולכים אותו אנשים בגילאים שונים, בעלי נסיון שונה ויכולות פיזיות (ומנטליות!) שונות מאוד. 

חשוב להבין שאף כי מדובר בשביל מהונדס היטב, מדובר בשורה התחתונה ב- wilderness. אתן לא נמצאות שעה מכביש ולא באיזור שיש בו כיסוי סלולרי. אתן צריכות להיות self sufficient; לסחוב משקל לא זניח על הגב, להתמודד עם המצאות של דובים בשטח וכו’

מה זה אומר לגביכן? אין לי מושג! אם זה אפשרי? בוודאי! אם זה ריאלי עבורכן – לא יודעת!

עד כמה זה קשה? ביחס למה??? לי זה לא היה קשה. אז מה??? הגעתי בכושר שביל (כי הלכתי ברגל 11 ימים לפני כן מאגם טאהו ליוסמיטי ועוד אי אלו מסלולים מוקדם יותר באותו קיץ); הלכתי רק את 7 הימים הראשונים (שנחשבים לקלים יותר מהצד הדרומי); אני כבר די מנוסה בטרקים. ובכלל – איך היה למישהו אחר לא יעיד על איך שצפוי להיות לכן.

פגשתי אנשים (גם גברברים צעירים; גם אחרים) שהיה להם קשה מאוד.

אישית לא הייתי יוצאת לשביל כזה בלי קצת נסיון בשבילים ארוכים – אבל שוב זו אני…

היתרון הגדול של השביל הזה עבורכן הוא הפופולריות הרבה מאוד שלו. זה אומר די הרבה דברים חשובים מבחינתכן, בין היתר: אם תצאו לשביל לא תמצאו עצמכן לבד לאורך זמן (זה חשוב מאוד בעיני) וקל מאוד למצוא אינפורמציה ברשת.

במקומכן הייתי מתחילה בלקרוא המון ולצפות בהמון סרטונים באינטרנט. אני מתכוונת לשעות! של צפייה וקריאה. באמת שכל האינפורמציה נמצאת שם. ממש הכל. והמינימום שאתן יכולות לעשות כדי להחליט אם זה אפשרי עבורכן זה לקרוא ולראות כמה שיותר חוויות של אנשים אחרים (גם כאלו שלא סיימו). 

בכל מקרה תצטרכו לענות על השאלה הזו בעצמכן...

ב. באותו הקשר של קושי, איך אפשר לגרום לתיק להיות כמה שפחות כבד? להצטייד באוהל קל וכולי בארץ או שם?

תוקפים את הבעיה משני כיוונים:

1. מינימום ציוד הכרחי.
            2. ציוד קל משקל.

בארץ קשה להשיג ציוד ultralight אמיתי ואיכותי. המגוון די מוגבל והמחירים גבוהים. אישית הייתי קונה שם אבל עושה מחקר קודם לכן בארץ (ובכל מקרה – נעליים קנו כאן ו”שיברו” אותן מבעוד מועד).

אני שוב אפנה אותכן לרשת לחפש רשימות ציוד ספציפיות לשביל הזה שמסתובבות ברשת בכמויות (כולל מלא סרטונים ביוטיוב).

** לא יכולה לענות על שתי השאלות האחרות.

בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • IO.
              IO. נערך לאחרונה על ידי

אם תעקבי אחרי הפרקים בבלוג שלי תוכלי להתרשם מנקודות האספקה שפגשתי בדרך (במקטע שבין יוסמיטי לורמיליון ואלי רזורט).

• keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

לא עשיתי את הטרק המדובר. אבל רק אומר בקצרה: אם לא עשיתם אף טרק של סחיבת כל הציוד על הגב (לפחות יומיים, בקטנה), כדאי לנסות קודם הליכה עם משקל רב של ציוד מלא כדי להבין איך אתן מתמודדות עם זה, וגם ללמוד מטעויות ולשכלל את האריזה ואת רשימת הציוד.

יצא לי לעשות טרק ארוך בלי אוהל ובלי אוכל על הגב בנפאל בגבהים שבהם חטפתי מחלת גבהים וזה היה עדיין קל יותר מטרקים יותר קצרים בלי גובה שכזה עם ציוד מלא על הגב. עבורי החוויה של הסחיבה הופכת את הכל לקשה בהרבה, גם כשאני בכושר.

כשהכל על הגב כל קילו מורגש. חייבים ציוד איכותי ודל משקל, חייבים לדעת איך לארוז נכון, אפילו איך לבנות תפריט חכם שיזין אתכם מספיק כדי לתת את האנרגיה הדרושה אבל בלי לתפוס יותר מדי נפח או משקל גדול מדי. הניסיון מאוד עוזר בזה, ולכן רצוי מאוד מאוד לנסות לפני שקופצים למים עמוקים.

את נעלי הטרקים קנו מראש ולכו איתן לפחות 3 שבועות לפני שאתן יוצאות לטרק כדי לרכך אותן, ולוודא שהכל פיקס. פגשתי כמה וכמה אנשים שנעלו נעלי טרקים חדשות לטרק וסיימו עם כאבים נוראים.

כדאי להכיר את אתר hike.co.il בהקשר של טרקים ארוכים.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון