זאנסה סכאנס & הארלם בהולנד או הכפר וולדאם ?
-
נראה ל שכבר דנו על זה כאן (אני מניח...) – אבל אם לא –
אנחנו 3 ימים באמסטרדם בלי ילדים (רק עם תינוק). ביום השלישי לדעתם מה עדיף – כבר הדייגים התיירותי (וולדאם) או שילוב, במידה ואפשר ביום אחד כשאין רכב בין זאנסה סכאנס והארלם. נראה לי שיומיים ראשונים נהיה באמסטרדם (שישי, שבת) והיציאה תהיה ביום ראשון. האשה חובבת קניות – מישהוא יודע האם החנויות במדרחובים פתוחים בהארלם ביום ראשון? זה בהחלט יכול להשפיע על השיקול…. אגב – מה לגבי המצב באמסטרדם ביום ראשון? יום כיפור? או שיש לאן ללכת? (שכונת יורדאן למשל נחמדה בראשון? או שהכל סגור? )
-
עונה לגבי זאנסה סכאנס והכפר וולנדאם:
מדובר בשני מקומות שונים.
“הכפר וולנדאם” מתנקז למעשה למעין מדרחוב עמוס בחנויות ודוכנים שעיקרם מזכרות לתיירים, לרבות דוכני אוכל ומסעדות, וזאת לאורך קו המים. זה נחמד אבל מאוד תיירותי ומסחרי.
זאנסה סכאנס הוא כמובן גם אתר תיירותי, אבל יש בו טחנות רוח שכל אחת מהן היא מעין מיני-מוזיאון, תשלום קטן לכניסה לכל טחנה בנפרד. נחמד מאוד להכנס ל-2-3 טחנות כאלה. בנוסף יש הדגמה על הכנת כפכפי עץ, גבינות ועוד. מבין שני האתרים הוא קצת יותר מעניין בעיני, וכמובן שמספק את הרקע האולטמטיבי לתצלום אופייני מהטיול בהולנד
– ר’ תמונה:
-
היינו בשניהם וללא ספק זאנסה לוקח בגדול. מקום יפה מאוד וכמו שנאמר , עם תחנותרוח ותעלות. הייתי חוזר לשם בשמחה! תהנו.
-
קודם כל ---את הימים תחליפו ואת יום ראשון תהיו באמסטרדם
היא יותר “פתוחה” מיעדים אחרים.
היות ואתם בדיוק שלשה ימים-אז קצת להריח הולנד בחלק הכפרי שלה יהיה נחמד- ולכן זנסה סכנס ,אפילו שממוסחר ותיירותי-עדיף.
וולנדם זה בערך רחוב ורציף -לא הייתי מתאמצת
ואם כבר--אז הייתי מתאמצת להגיע למרקן שיש בו יותר אווירה.
הארלם עוד עיר- יפה, אבל עיר. ובימי ראשון “מתה” למדי.
-
תודה לכולם !
נראה שאולי נהיה בחמישי באמסטרדם, שישי בוקר ניסע להארלם (קניות? ) שבת בבוקר ניסע לזאנסה ונחזור אחר הצהריים לאמסטרדם להשלמות וכו… (הבנתי שהרוב פתוח בהצהריים עד 6) נקווה שלא יהיה עמוס מדי…. ואולי לפי המצב רוח נוותר על הארלם או זאנסה, תלוי כמה נספיק גם ביום ראשון, בהנחה שאנחנו לא נלך למוזיאונים או לבית אנה פראנק ( המטרה יותר איזי, חנויות, אווירה, מסעדה טובה – כראוי ליום נישואים...
) -
מסכימה שעדיף זאאנסה-סכאנס. שימו לב שיש רחוב קניות עם סניף גדול של פרימארק בזאאנדאם, העיירה שקרובה ל-זאאנסה-סכאנס. אולי עדיף לקפוץ לשם במקום לנסוע להארלם.
-
תודה בהחלט אפשרות לקופץ לפרימארק במיוחד שנראה כי הוא פתוח אחר הצהריים עד 17:00 ביום ראשון. מה שכן – ראיתי בתמונה את הסניף הבניין שם נראה ממש מדהים – כמו בתי עץ קטנים אחד על השני.. ממש נחמד ! ואגב – לדעתך לוותר על הארלם כי לא ממש שוהה את המאמץ? או רק בגלל קוצר הזמן שלנו בטיול ? ארכיטקטורה מהממת לפרימארק בזאנדאם
-
גם אני רשמתי לי את הארלם כאופציה לשיטוט עירוני וקניות ובסוף לא היה לנו זמן, ולא היינו, ולכן אין לי מושג אם שווה או לא. מציעה לכם להחזיק בנק אתרים ולתעדף בזמן אמת.