עזרה בבחירת יעד לטיול
-
שלום לכולם,
אני ובן זוגי (בני 21) מתכננים טיול של שבועיים-שלושה באירופה באוגוסט הקרוב.
אנחנו מעוניינים בטיול שמשלב טיול עירוני של כשבוע, 3-4 ימים טרק בהרים (עם לינה בבקתות, ולא באוהלים) ועוד 3-4 ימים בטן גב.
הבעיה שלנו היא שיש לנו תקציב מוגבל מאוד (עד 10 אלף לאדם, כולל טיסה, אך רצוי פחות) ומאחר וזו הפעם הראשונה שאנחנו יוצאים לטיול כזה, אנחנו מחפשים מקום שיהיה קל להתמצא בו (מבחינת הדרכים, מבחינת השפה ומבחינת הטרק).
[מאוד אהבנו את הרעיון של לעשות טיול בברצלונה ובפירנאים, אבל כנראה שטיול כזה יחרוג מהתקציב שלנו].
אנחנו מחפשים כבר שבועות יעד שיתאים לכל הקריטריונים אך ללא הצלחה. נשמח מאוד לקבל עזרה!
תודה רבה מראש לכל העוזרים!!

-
אתם מנסים לשלב שלושה סוגים של טיול: עיר + טרק ונופש.
זו דרישה מורכבת. האזור ההררי שמתאים לטרקים בד”כ לא קרוב לים ,אם זה מה שאתם מתכוונים בבטן גב. גם הערים הגדולות באירופה שמתאימות לטיול עירוני של שבוע בד”כ לא קרובות להרים.
טיול עירוני הוא יחסית יקר, אפילו בערים הזולות של אירופה.
מזרח אירופה זולה יותר ממערב אירופה. הבעיה שאוגוסט קרוב מאוד וקשה למצוא טיסות זולות. אני ממליץ לשקול לדחות את הטיול לספטמבר לתקופה שלפני החגים.
לא עשיתי טרקים במזרח אירופה ואני מציע לחפש מידע על טרקים כאלה באתרים שמתמחים בטרקים. לא בטוח שהבקתות בהרים פתוחות עדין בספטמבר.
אולי תסתפקו בטיולי יום בטבע.
-
תודה רבה על התגובה!
לצערנו אין לנו אפשרות לדחות את הטיול בגלל שאני מתגייסת בתחילת ספטמבר.
כעקרון חופשת בטן גב לא חייבת להיות ליד הים, אלא פשוט משהו רגוע יותר. וגם חופשה עירונית לא חייבת להיות בערים המרכזיות, אלא גם עיירות קטנות וציוריות יכולות להתאים.
הסתכלנו קצת על מזרח אירופה, הבעיה היא שאנחנו חוששים מעניין השפה (אף אחד מאיתנו לא דובר רוסית… רק אנגלית וקצת ספרדית).
ובנוגע למרחקים, אנחנו פתוחים לרעיון של לשכור רכב, ככה שזו פחות בעיה.
-
לא צריכה להיות בעיה להסתדר במקומות תיירותים במזרח אירופה בימינו עם אנגלית. טיילנו בבולגריה באפריל ולא נתקלנו בקושי.
נעזרנו ב google translate, למדנו מילים בסיסיות מראש ותמיד מצאנו מישהו שמבין מעט אנגלית.
דרך אגב גם במערב אירופה ובפרט בספרד לא כולם דוברים אנגלית.
השכרת רכב עלולה להיות בעייתית בגילכם, ולא הכרחית בטיול רגוע שמבוסס על עיר ואחכ על טיולי טבע.
הייתי קונה בהקדם טיסה זולה למזרח אירופה, ומשלב עיר גדולה עם עיירות סקי בבלקן או בקרפטים. למשל בולגריה, רומניה, סלובקיה או מדינות יוגוסלביה לשעבר.
על כל אחת מהן יש המון חומר בפורום.
-
אכן לא פשוט.
חבר עשה טרק מרשים ויפה בסלובקיה… המדינה זולה וקל להתנייד בה.
אפשר לשלב עם סיור עירוני (ולישון בהוסטל זול למשל) בוינה שאינה רחוקה.
-
בשביל מזרח אירופה לאו דווקא צריך רוסית, יש שלל מדינות עם שפות שונות.אפילו צ’כיה התיירותית יחסית היא אלטרנטיבה זולה יותר למערב אירופה, מדברים בה צ’כית ולא רוסית – אבל אפשר להסתדר בה בקלות עם אנגלית כמו שהייתם מסתדרים בפורטוגל בלי פורטוגזית או בצרפת ללא צרפתית.
-
בקשה מאוד מורכבת…
זה אפשרי אבל משהו אחד מהשלושה (עיר, טרק, נופש) לא יצא מוצלח במיוחד.
נופש באגם זה תופס?
אולי טיסה לג’נבה ולשלב את ג’נבה עם טרק באזור המון בלאן ונופש באגם אנסי?
טרק מעולה, ג’נבה לא מדהימה ועיירת נופש מקסימה.
אולי סלובניה וטרק באלפים הסלובנים\ דולומיטים + לובליאנה\ ונציה + נופש באזור אופטיה בקרואטיה?
קשה

-
השכרת רכב בגילכם קצת בעייתית.
אני הייתי ממליץ דוקא על מונטנגרו שמשלבת נופים מדהימים וחופי ים יפים.
הארץ לא גדולה מידי ואפשר להתנייד בתחבורה ציבורית.
ניתן להשכיר דירה מצויידת להפליא כולל בריכת שחייה על חוף הים במחירים מגוחכים. ערים יפות כמו קוטור, טיבט,בודווה,פראסט ועוד.טרקים אפשרי בביוגרדסקה גורה, בשמורת דורמיטור ועוד.
זה נותן לכם שילוב של עיר טרקים ובטן גב.
לא תצליחו לבזבז יותר מ 10,000 ש”ח כזוג.
-
אם פסלתם את ברצלונה והפירנאים אז גם אזור ג’נבה וגם סלובניה לא בתקציב שלכם.
אפשרות נוספת שאני חושב שיכולה להתאים היא הקווקז. לא טיילתי שם עדין אבל הבנתי שהעלויות נמוכות והנופים מרשימים מאוד.