ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חודש בניקרגואה

פורום מרכז אמריקה
    4
    15
    3725
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • permanent vacation
      permanent vacation נערך לאחרונה על ידי

הי מתכננת חודש בניקרגואה

מעדיפה טבע על חופים

מה לדעתכם|ן אסור לי לפספס

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

יש מבחר עצום- משמורות קטנות למקומות קצת יותר גדולים

הרבה סביב לאון- הרי געש, מנגרובים וכיוב’

אם את בעניין של ערים קולוניאליות- ליאון וגרנדה.

שמורת מירפלור באזור אסטלי , הקניון בסומוטו

מגרנדה אפשר לצאת למומבצ’ו, לכפרים הלבנים,לוולקן מסאיה

אזור ריו סן חואן מציע כל מינ אפשרויות, את יכולה להגיע ללגונה פרלה…

אין לי מושג כמה את מטיילת יותר בסטנדרט המקומות היותר מתוירים או כמה את מוכנה יותר להגיע לכל מיני מקומות קטנים ואולי פחות מתוירים...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • permanent vacation

תודה רבה

אני אוהבת לצאת למקומות מרוחקים יותר, אבל חשוב לי לישון כל לילה במיטה ושתהיה מקלחת, זאת אומרת לא אוהל ושק שינה

אוהבת ירוק, פארקים, פחות ערים גדולות

• גדליהו מהגרעין

לא כיוונתי לאוהל ושקט שינה, אבל בחלק מהמקומות המרוחקים יותר המיטה תהיה בסיסית והמקלחת אולי זרזיפית משהו, ויתכן שלא יהיו מים חמים והשאלה אם בכלל להציע משהו כזה או שזה כבר יותר מדי..

• nzvia1
              nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

גדליהו היי

אם אין באקט עם חור בדלי אז אני לא נוסעת לשם...(:

• גדליהו מהגרעין

אם ככה זה בדיוק המקום בשבילך. יש לי גם מקום שאין חור בדלי אבל הוא משמש לשירותים ( הדלי הכוונה)...laugh

• nzvia1
                  nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

וואו ...אם כך אז התנאים המשופרים האלו הם בול (קליעה) בשבילי 🙂

• permanent vacation

הי

חחח… אתם מצחיקים Smile

כן, אשמח לשמוע יותר

זאת היתה מטרת הפוסט

תודה

• גדליהו מהגרעין

אני הייתי הולך על מסלול שיכלול את גרנדה, לאון, אומטפה, שמורת מירפלור ואזור אסטלי, ריו סן חואן כולל לוס גאוטוזוס ומשהו בכל זאת על החוף ( כי יש שם גם אופציות להגיע לשמורות קטנות ולא עמוסות). את הערים שציינתי הן חוץ מהיותן ערים קולוניאליות יפות ששווה להקדיש להן לפחות יום מלא, כי אי אפשר חודש שלם של טבע, אבל הן גם מהוות מרכז ליציאה לטיולים בסביבתן.

נראה לי בגדול שכל המקומות שרשמתי בשילוב נסיעות ימלאו חודש , ככה שכל מה שרוצים מפה להוסיף יאמר למעשה להחליף.

• permanent vacation

אדיר

תודה רבה

• shellysg
                          shellysg נערך לאחרונה על ידי

הי גדליהו, אכן מקומות מומלצים אך גם די מתויירים (למי שכבר מגיע לניקארגואה) לפחות לפי מידת הפופלריות באתרים כמו טריפ אדוייזור ופורומים שונים. אנחנו מתכננים כשבועיים בניקראגואה עם ילדים והייתי שמחה לשמוע אם אתה ממליץ על החוף הפסיפי או הקאריבי? וגם, לשכור רכב או תחבורה ציבורית?

תודה

• גדליהו מהגרעין

תלוי מה אתם מחפשים/אוהבים, מה גילאי הילדים, אתם בטיול שהוא ממוקד ילדים ורצונותיהם או מבוגרים והילדים ישתלבו? ( דיונים רבים כבר ראיתי בנושא הזה במספר פורומים).

החוף הקריבי של ניקרגואה לא מתויר כ”כ. חלקו הצפוני לא ממש מומלץ לביקור- לא רק מסובך להגיע אלא גם מהווה נתיבי הברחת סמים, ככה שיש שאלה של כמה ניסיון יש לכם בטיול בעולם השלישי ואיזה רמת ביטחון אתם מרגישים להיכנס לשם.

לא הבנתי אם יש לך בעיה עם המקומות המתוירים או לא? יש היי לייטס מתוירים יותר ויש סיבות שהם הפכו לכאלו, ומי שבא לטיול קצר מתמקד בהם ואז הם הופכים לעוד יותר תיירותיים, אם אתם מחפשים יעדים שיותר קשה להגיע אליהם ופחות תיירותיים- תצטרכו ללכת רחוק יותר וגם להספיק פחות- או להגיע למקומות שיש להם פחות עניין תיירותי או אפקט וואוו  ולייצר לכם את החוויות.

ניקרגואה עדיין לא כזאת פופולרית אצל מטיילים בגלל תשתיות יותר ירודות, אבל כל שנה שעוברת הופכת אותה לאלטרנטיבה לקוסטה ריקה היקרה.

לגבי רכב- אני באופן פרטי לא שוכר רכב במדינות עולם שלישי, עניני ביטוח וביטחון. פגשתי מעט מאוד תיירים עם רכב שכור בניקרגואה- זה מתחיל במגבלות של מציאת לינות עם חניה שמורה, ממשיך בשוחד לשוטרים, יש שם נושא שתצטרכו לבדוק- שבמקרה שמשהו קורה- התייר תמיד יהיה אשם, וצריך לדעת בדיוק מה לעשות במקרה שקרה משהו ( אפילו מינורי). אני חושב שיתכן ולגבי נהיגה בניקרגואה תצטרכו לחפש יותר מידע בפורומים בינ”ל.

ואם בחרתם בצד הקריבי- אתם לא צריכים שם רכב- צריך יותר סירה...

• shellysg

תודה על התשובה שלך, כבר עזרת לי עם טיפים שהקלו על קבלת החלטות Smile

הילדים בני 11,8,5 והטיול הוא מתוך מטרה להכיר מקום חדש (סיורים, טרקים של עד יום, מפגשים בלתי אמצעיים עם תושבים) אך גם עניין לילדים (חופים, אטרקציות). למקומות שהם היי לייטס כנראה נגיע (כמו שכתבת לא בכדי הם כאלו) אך היינו רוצים לראות גם מקומות שהם סוג של off the beaten track, יש לך המלצות על כאלו?

מה אתה חושב על מסלול שעולה מהדרום בצד הפסיפי (מגיעים מקוסטה ריקה עם אוטובוס) עובר באסטלי ויורד בחזרה לקוסטה ריקה בצד הפסיפי? ישים? יש מעבר גבול בין ניקה וקוסטה באזור הזה?

לפי המלצתך לא ניקח רכב בניקה. תודה!

• גדליהו מהגרעין

יש בסה”כ שני מעברי גבול בין קוסטה ריקה לניקרגואה- הראשי הוא פיינס בלנקס, רוב הסיכויים שבשני הכיוונים תחצו בו. יש עוד אחד על הריו סן חואן, שמגיעי לעיירה לוס צ’ילס בקוסטה ריקה- אם אתם מנסים להגיע ממנו לאסטלי- קחו בחשבון שמסן חוזה, קוסטה ריקה יש מצב שאתם מדברים על יומיים בדרכים ויומיים ארוכים.

נסעתי עם ילדים בגילאים שלכם- וההתניידות יכולה להיות קשה, בעיקר אם זה בתכיפות רבה. כמובן שזה תלוי בילדים שלכם וביכולות שלהם, הילדים שלי נסעו כבר בעולם השלישי ובנסיעות ארוכות כולל אוטובוסי לילה- ובניקרגואה יצא לעיתים ימי נסיעה מאוד מתישים ובנוסף החום הכבד שהיה באוגוסט, שבדיעבד הייתי אולי מוותר על עצירה או שתיים ( ביניהם אסטלי שהכנסנו לגוון בדרך החזור ובדיעבד היה צריך לוותר),

אם אתם הולכים על הציר של סן חואן דל סור- גרנדה-לאון, שהם נקודות העצירה הראשיות בניקרגואה. רוב הסיכויים שעם ימי נסיעות כבר גמרתם 10-11 יום ויכול להיות שיותר מכך. אתם יכולים להחליף את סן חואן בלהגיע למשל לג’יקויליו או עיירת חוף אחרת, ולעשות שם כמה דברים. לא לשכוח שסביב כל עיר מרכזית יש המון אופציות לפעילויות. אם אתם מטיילים בקיץ הישראלי – אתם יכולים לגלות שכ”כ חם בצהריים- שאפשר רק גלידה ובריכה, בחלק הזה של היום.

אתם כמובן גם יכולים לוותר על אחת הערים הקולוניאליות ואז לשלב ביקור באסטלי ושמורת מירפלור. בד”כ כדאי לחשב 3 ימים לישוב- יש כאלו שאפשר לעשות יותר ויש כאלו שאולי גם שניים יספיקו להתרשמות, ונסיעות די נוטות לקחת את החלק המירבי של יום הנסיעה, גם אם לא מדובר במרחק גדול...

• shellysg

תודה רבה עזרת מאד. בהמשך אשאל עוד שאלות Smile

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון