טיול בת מצווה איטליה שוויץ וצרפת קיץ 2018
-
שלום רב לכולם
מנסה לגבש מחשבה לטיול לקיץ שנה הבאה(יולי אוגוסט) אנחנו משפחה של זוג
פלוס 3 ילדים בגילאי 12,11ו 3.
הטיול הוא לא טיול ראשון שלנו באירופה ועד עכשיו כללו הטיולים את גרמניה (יער
שחור ומינכן) ,צרפת( אלזאס והאלפים -שם כמעט לא הספקנו כלום),אוסטריה(טירול
וזצלבורג-חוזרים לטירול השנה בקיץ להשלמות). פרקי הזמן הרגילים שלנו לטיול
נעים בין שבועיים לשלושה.
הטיול הוא טיול בת מצווה שאמור בגדול לכלול בחלקו הראשון(צפון איטליה) עוד
משפחה.
הרצון שלנו הוא לטיול בסדר גודל של כחודש במדינות הבאות:
הכוונה היא להתחיל בצפון איטליה (אזור גרדה נניח בין 7 ימים לעשרה כולל
הדולמיטים) משם לכיוון אזור לוגאנו בשוויץ למספר ימים ,משם להמשיך לאזור עמק
אאוסטה ומשם להגיע בסוף לשאמוני באלפים הצרפתיים וחזרה מג’נבה.
האם סידור כזה של האזורים נכון ואפשרי?
הרצון הוא להינות ברגיעה ולא במירוץ גם מאיטליה גם משוויץ ובהחלט גם מאזור
האלפים הצרפתיים.
אשמח לקבל המלצות הערות והארות ממישהו שעשה דבר דומה או בכלל
בברכה,
רואי
-
גם אם עומדים לרשותכם 3 שבועות זה נראה מסלול מורכב למדי.
הייתי מנסה למזער את המעברים של הלינה
אישית, גם הייתי מרפרפת על וואל ד’אאוסטה לטובת האלפים הצרפתיים
אחרת תשארו עם הלשון בחוץ.
אני מעריכה שהתכנון על בסיס נחיתה והמראה במילאנו, אחרת תשלמו קנס לא קטן על החזרת רכב במדינה אחרת .
אתם רוצים איטליה כMUST אז תתמקדו בה- טיול בגארדה(עם וונציה) דולמיטים-מאגורה-קומו-ונפת טיצינו בשקט “ימלא” לכם 3 שבועות של טיול.
אגב-הערה צדדית- אתם חוזרים השנה לטירול להשלמות בגלל תחושה שהייתם ובעצם פספסתם לא מעט.
גם בחיבור של אלזאס והאלפים התחושה שלך שפספסתם לא מעט.
אז אולי נכון יותר לשנות את התפיסה הטיולית- ולצמצם את המרחב הגיאוגרפי (והינה חזרתי בלופ להערה הראשונית)
. -
יונית שלום
התכנון הוא לטיול של חודש לא שלושה שבועות שיהיה טיול בת מצווה משותף.
אני מבין שיהיה תשלום נוסף על החזרת רכב ממקום אחר אבל מכיוון שהרצון שלנו הוא אכן גם אם לא לשהות בעמק אאוסטה כחלק מהטיול הוא כן לטייל באיטליה(צפון איטליה והדולומיטים)ואז להתקדם לכיוון שוויץ ולסיים באלפים הצרפתיים.
דרך אגב לגבי הנחיתה והחזרה וגם לגבי הרכב הדברים ייבדקו ובמידה ואכן ההבדל במחיר יהיה מוגזם יהיה שיקול מחדש של הנושא.
בטירול אכן פספסנו מכיוון שבטיול הקודם היו המון ימים גשומים ועוד כל מיני ארועים שמנעו מאיתנו להנות הנאה מלאה ולטייל כראוי ולכן אנו חוזרים שוב.
לגבי אלזאס לא ציינתי שהיינו פעמיים במקביל לשהות ביער השחור.
לגבי האלפים הצרפתיים אין ספק שלא מיצינו ופספסנו מכיוון שמסלולים רבים ורכבלים כמעט כולם לא עשינו עקב גילו של בני ואנו באמת מרגישים שיש לנו עוד המון מה לעשות שם.
הרצון לשלב בין צפון איטליה שוויץ והאלפים נובע גם מכך שהטיול בחלקו הראשון יהיה עם עוד משפחה שזה יהיה לה טיול ראשון בחו”ל עם ילדים ולכן צפון איטליה יתאים להם מאד והכוונה שלנו אחרי צפון איטליה להתפצל ולהמשיך לבד לשוויץ ולאלפים הצרפתיים.
אשמח לעזרה והערות נוספות ומלמדות על כך.
בברכה,
רואי
-
גם אני חושב שזה לא טיול רגוע ולמרות שחודש זה מרגיש כמו הרבה זמן אתם מנסים לכסות יותר מדי אזורים. אני הייתי בוחר בשביל לתכנן טיול רגוע לכל היותר ארבעה אזורים. אפילו שלושה.
שבוע לאזור אחד זה המינימום לטיול משפחתי איטי וממצה.
אנחנו בטיולי קיץ משפחתים נשארים לפחות שבוע וחצי באותו מיקום.
מעבר לזה אם אתם רוצים פרטים ספציפיים על כל אזור כדאי לפתוח שרשור נפרד יותר ממוקד על כל אזור.
בקשר ליעד החזרה אפשר לטייל באלפים הצרפתים ולחזור ממילאנו. ג’נבה הרבה יותר קרובה אבל גם מילאנו לא מאוד רחוקה.
-
תודה על התשובה .אכן מילאנו באמת לא רחוקה ואין ספק שזה יוזיל מאד את נושא השכרת הרכב וגם את כרטיסי הטיסה
אמשיך לברר ולנסות דברים ולהקשיב ולעצותכם הטובות ובסוף בטוח נעשה משהו טוב
בברכה,
רואי
-
תודה על התשובה .אכן מילאנו באמת לא רחוקה ואין ספק שזה יוזיל מאד את נושא השכרת הרכב .
אמשיך לברר ולנסות דברים ולהקשיב ולעצותכם הטובות ובסוף בטוח נעשה משהו טוב
בברכה,
רואי
-
כל פעם שעולה הדיון על פיצול טיול למספר מוקדים אני מרגישה כדעת יחיד כאן שתומך בטיולים כאלו.
אישית-אני מאוד אוהבת טיול מגוון ואם יש רצון גדול להגיע למספר אזורים ויש את המוכנות להשקיע בלוגיסטיקה שזה דורש, ומסגרת זמן סבירה-אז למה לא?
האזורים שבחרתם הם יחסית לא רחוקים אחד מהשני. מדובר בשעות ספורות של נסיעה מאזור לאזור ואם יש לכם חודש אני מאמינה שתוכלו להנות מכל אזור בנחת.
אנחנו כבר עשינו מספר טיולים שנראים על פניו קצת משוגעים כי המרחקים בין המוקדים שבחרנו גדולים בהרבה ממה שאתם רוצים לעשות, ובכל זאת, נהננו מאוד מאוד. הגיוון לדעתנו משדרג מאוד את הטיול.
דוגמאות מהשנים האחרונות- טיול לצפון איטליה בשילוב עם 5 ימים בטירול ויומיים ברומא (רכבת מהירה מורונה)
טיול לצפון אנגליה בשילוב עם הולנד
השנה בכלל עומד על הפרק טיול עם טיסת פנים בתוך אירופה.
אם משפחות יכולות לטייל בתאילנד/סין כ3 שבועות ולשלב בטיול מספר טיסות פנים למה לא לעשות דבר דומה גם באירופה?
אם הטמפרמנט של המשפחה תומך בסוג כזה של טיול-אני לגמרי בעד.
מזל טוב לבת המצווה.
-
אני מסכים שאפשר לעשות טיולים מאוד אינטנסיבים למי שמיומן, אבל באירופה אין הצדקה לטיולים כאלה לדעתי.
בתכנון נכון אפשר לארגן טיול מאוד מעניין ומגוון בסביבה מצומצמת בלי להתרוצץ.
אירופה קרובה ולא יקרה, הטיסות זולות היום ואפשר לחזור אליה.
זה לא דומה לטיול ביעד רחוק שאליו מגיעים פעם בחיים.
מי שפתח על השרשור כתב על טיול רגוע בלי ריצה ועל חזרה למקומות שכבר טייל בהם, וסיים חלק מהטיולים הקודמים בתחושת החמצה וחוסר מיצוי.
-
ל: טיול בת מצווה איטליה שוויץ וצרפת קיץ 2018שלום לכולם
כל מה שנכתב נכון ותודה לכל מי שתורם את מנת חלקו וניסיונו.
הטיול אכן אמור להיות רגוע ולא מירוץ ויש סיכוי שעוד דברים רבים ישתנו תוך כדי.
נמל החזרה המתוכנן (מילאנו במקום ג’נבה)כבר השתנה בעקבות המלצה פה.
ועם הזמן וכשתתקבל ההחלטה סביר להניח שעוד דברים אולי ישתנו פה ושם.
הרצון והכוונה עדיין לשלב את צפון איטליה עם שוויץ ולסיים באלפים בצרפת
בברכה,
רואי