טיסה בפעם הראשונה,לבד !
-
- אני אזמין מאיסתא אצל סוכן כי זאת פעם ראשונה ואולי הסוכן עצמו יכול לעזור לי , למרות שיכול להיות שיקח ממני יותר מהמחיר המקורי של חברת הטיסה אבל אני מוכן לשלם כמה שקלים לפעם הראשונה, בכל מקרה לשאלה...‘’הטיסה שבחרת אינה כוללת ביצוע צק אין-חזיתי בדלפק חברת תעופה‘’ מזה אומר ?
- מזה צ’ק אין ? אני יכול לעשות צ’ק אין בבית למרות שאין לי מדפסת ?
- אני ממש לחוץ ולא מבין איך הדברים צריכים להיתנהל, בבקשה תסבירו לי !
- אם המזוודה שלי היא פחות מ20 קילו, יחייבו אותי בתשלום על המזוודה ?
- אם אני מביא שני תיקי קלים, שוקלים פחות מ5 קילו שניהם ביחד, יחייבו אותי ?
-
הקפצה
-
- מזה צ’ק אין ? אני יכול לעשות צ’ק אין בבית למרות שאין לי מדפסת ?
- אתה יכול להשתמש בנייד שלך במקום במדפסת.
- אני ממש לחוץ ולא מבין איך הדברים צריכים להיתנהל, בבקשה תסבירו לי !
- אם המזוודה שלי היא פחות מ20 קילו, יחייבו אותי בתשלום על המזוודה ?
- לכל חברת תעופה, כללים אחרים בנוגע למזוודה. אם זו טיסה בחברה סדירה, מותר לך לקחת אתך מזוודה של עד 23ק”ג ותיק יד במשקל של עד 7ק”ג. אם זו חברת לאוקוסט, אין אפשרות לקחת 2 תיקי יד ועל כל מה שנשלח לבטן המטוס משלמים בנפרד. אם משלמים מראשת המחיר נמוך מתשלום שמשלמים בשדה התעופה.
- אגב: לפעמים כשרוכשים כרטיס דרך סוכנות, המחיר יכול להיות טוב יותר מהמחיר שאתה תשלם ברכישה עצמית ברשת. אין לזה כללים.
-
- צ’ק אין זה סוג של אישור הגעתך לטיסה לרוב מתבצע או דרך האינטרנט או בדלפק של החברה רגע אחרי הבידוק הבטחוני מהראשון.
- זה קצת משתנה בין החברות, אם מדובר בטיסת לאו קוסט המחיר לא כולל מזוודה ותוספת מזוודה עולה כסף כאשר אם רושמים זאת מראש משלמים קצת פחות מאשר אם מגיעים לשדה עם מזוודה ומבקשים להוסיף, בטיסות רגילות המחיר כבר כולל מזוודה לרוב בטווח שבין 23-25 קילו אבל אפשר לברר מול איסתא שדרכם הזמנת את הכרטיס
- מותר לעלות תיק אחד קטן למטוס לבן אדם
-
בשביל מה אתה מזמין אצל סוכן אם הוא בכלל לא עוזר לך?אתה משלם את המשכורת שלו, על כל ספק פשוט תשאל אותו.
הסוכן חייב לפרט לך מהם תנאי הכרטיס, האם כולל מטען לבטו המטוס באילו מגבלות מהו מטען היד המותר ואיזה ארוחה יגישו.
בכל מקרה תפרט באיזו חברת תעופה אתה טס ויהיה אפשרי לעזור, לא ראלי שעכשיו יפרטו לך את כל תנאי הכרטיסים בכל חברות התעופה כדי שתנסה להבין אם אתה יכול לקחת תיק אחד כמטען יד או שניים ואם הכרטיס שלך כולל מטען לבטן המטוס ובאילו מגבלות.
-
סוכן נסיעות לא תמיד יותר יקר מהזמנה ברשת, היתרון שלו הוא שתמורת כספך הוא עונה לשאלות שלך. כפי שכתבו בהודעה הקודמת, מדובר בבן אנוש ואתה יכול פשוט להתקשר אליו ולשאול הכל.
-
אני מודה לכולם על התגובות
אני טס עם חברת אל על UP. אחרי בדיקה טלפונית באיסתא, אמרו לי שהמחיר באתר הוא אותו מחיר בסניף איסתא בלי כל העמלות שלהם. אני אכין גם מלא שאלות שעולות לי לראש לסוכן נסיעות.
לגבי המזוודה, אני כנראה אקח איתי מזוודה ששוקלת 10 קילו בלחץ, אם המזוודה שוקלת פחות מ23 קילו, אוכל לקחת המזוודה איתי לטיסה ? (ממש לא באלי שאנשים יתעסקו לי במזוודה וגם שמעתי שיכולים לאבד אותה,הכי טוב לי שאני אשאר עם המזוודה לאורך כל הטיסה.)
עוד שאלה : אם המזוודה שוקלת 15 קילו אבל היא עוברת את הסף הגודל של המזוודה, אני אצטרך לשלם על המזוודה ?
ותגידו לגבי הצ’ק אין, המחיר טיסה לא כולל צ’ק אין חינם בדלפק, ככה שלא באלי לשלם עוד 10 דולר...בעמדות בידוק חינם יש אפשרות שעובד בנתב’’ג יעזור לי עם הצ’ק אין עצמי ? או שזה עולה כסף?
ועוד הפעם זה פעם ראשונה טיסה אז תיהיו עדינים
-
אתה לא יכול לקחת מזוודה של 23 ק”ג וגם לא 15 ק”ג לטיסה .
אתה יכול לקחת תיק יד לטיסה
גודל מוגדר מאד-
תיק יד אחד -מקס' 8 ק"ג,
56X45X25 ס"ממציעה שקודם כל תקרא את ההנחיות של חברת אל על לטיסות אפ שלה(בעברית)
גם לגבי צ’ק אין אין סיבה לשלם ולעשות את זה בדלפק
-
קודם כל, אם כבר אתה קונה דרך איסתא, הכי קל לשאול אותם לגבי כל הפרטים – אתה הרי קונה מסוכן, מאדם שתפקידו לענות על שאלות.כרטיסים בדרגה בסיסית ב-UP לא כוללים מזוודה ששולחים לבטן המטוס בשום גודל שהוא. מותר רק תיק/טרולי שעולה איתך למטוס ויש עליו הגבלות מאוד ברורות גם בעניין הגודל וגם מבחינת משקל מקסימלי. ציטוט מאתר החברה:
“משקל הפריט יהיה עד 8 ק"ג ובמידות של עד 56 ס"מ (אורך), עד 45 ס"מ (רוחב) ועד25 ס"מ (עומק). בכל מקרה, הסך המקסימלי של מידות כבודת היד לא יעלה על 115 ס"מ”
מותר רק פריט אחד.
אם אתה רוצה לקחת יותר מ-8 קילו או תיק גדול יותר, אתה צריך להוסיף תשלום על מטען לבטן המטוס ואכן ישלחו את המטען שלך פנימה – לא מרשים לעלות למטוס יותר משקל לאדם ממה שציינתי. אם לא שילמת ולקחת יותר משקל או מזוודה גדולה יותר מהמותר לעלייה איתך למטוס, יש סיכוי שלא יסכימו לעלות את המטען וישלחו אותו לבטן המטוס בכל זאת תוך שיגבו ממך תשלום גבוה יותר ממה שהיית משלם מלכתחילה.
לא ברורה לי הדאגה הגדולה לשלוח את המטען בבטן המטוס: טסתי אינספור פעמים ומעולם לא היתה לי שום תקלה. פשוט אל תארוז חפצי ערך במזוודה, אלא שים אותם בתיק קטן שהולך איתך למטוס.
צ’ק אין זה דבר פשוט שאפשר לעשות מהמחשב בבית. וכאמור, אם שלמת לסוכן, שאל אותו אם הוא יכול לעזור.
-
הכי טוב יהיה לשאול את הסוכן אבל ממה שאני מכיר הכרטיסים בטיסות UP הם בסיסים אלא אם כן משלמים תוספת
כלומר זה אל כולל שליחת מזוודה, המשקל שאתה מתאר תצריך שליחת התיק או המזוודה לבטן המטוס ולכן דרך אתר UP או דרך הסוכן שלך אפשר להוסיף מזוודה בתשלום. אם לא תעשה זאת ותגיע איתה ביום הטיסה יכריחו אותך לשלוח אותה לבטן המטוס ויקחו תשלום גדול יותר.
צ’ק אין זו פעולה פשוטה של 3 קליקים באתר חבל סתם לשלם.
-
פעם ראשונה בחו”ל וכל השאלות שלך זה על המזוודה?
אתה לא מתעניין ביעד, מה תעשה שם, איך, כמה? -
כשאתה מזמין טיסה באל-על אפ, אתה משלם את המחיר הבסיסי. כל תוספת היא בתשלום. עדיף להוסיף את התוספות באתר מאשר בנמל התעופה, שכן חלקן הוא ללא תשלום או בתשלום מוזל יותר.
צ’ק אין – דרך אתר האינטרנט הוא ללא תשלום, בנמל התעופה – 10 דולר (לכל כיוון)
תיק עלייה למטוס – ללא תשלום, מידות מקסימליות: 56 אורך, 45 רוחב, 25 עומק, עד 8 ק”ג. (שים לב שבטיסה חזור, אסור להעלות נוזלים בתיק עלייה למטוס).
מזוודה – עד 23 ק”ג. בתשלום דרך האתר – 45 דולר, בנמל התעופה – 80 דולר (לכל כיוון).
בחירת מקום ישיבה במטוס – 10 דולר לכל כיוון. (אם אתה נוסע לבד, מיותר לשלם, המקום יינתן לך בנמל או בעת עשיית הצ’ק אין באתר).
הטיסות הן ללא אוכל ושתייה – כל תוספת היא בתשלום.
-
אז רק בשביל שאני אבין סופית, אם המזוודה שלי שוקלת 20 קילו אז זה אומר שאני לא אשלם על המזוודה כי היא לא שוקלת מעל 23 קילו, נכון ?
-
יש שני דברים שלא תלויים אחד בשני – מזוודה לבטן המטוס ותיק שעולה איתך למטוס. בכרטיס של אפ מזוודה לבטן המטוס לא כלולה במחיר. אם אתה שולח מזוודה אתה משלם אפילו אם המזוודה ריקה. אסור שהיא תשקול יותר מ-23 ק״ג מעבר לזה תצטרך או לשלם קנס על משקל עודף או לשלם על משלוח מזוודה נוספת. זה לא משנה אם המזוודה שאתה שולח שוקלת 2.5 ק״ג או 22.9 ק״ג.
תיק שעולים איתו למטוס חייב להיות במידות שמפורטות כי הוא צריך להכנס או מתחת למושב שלפניך (נוח רק לנמוכים) או בתאי המטען שמעל המושבים. חוץ מזה אסור לו לשקול יותר מ-8 ק״ג.
-
לא נכון אם הכרטיס שאתה קונה לא כולל מזוודה למטען המטוסכן נכון אם הכרטיס שאתה קונה כן כולל מזוודה למטען המטוס.
וכל עוד תמשיך לא להפריע את מנוחת הסוכן ולא לשאול אותו מה כן ומה לא כולל הכרטיס שהוא מוכר לך – לא תדע.
-
אני עוד לא קניתי תכרטיס מהסוכן, כרגע מחכה לקבל תדרכון ואז אלך ישר לסוכן ואשאל אותו את כל השאלות.
אוקיי אז הבנתי ממכם שאם אביא מזוודה ששוקלת אפילו 10 קילו, אני אצטרך לשלם עליה בשביל שהיא תעלה לבטן המטוס. סבבה אז בקיצור אני כמו תמים חשבתי שהטיסה תיהיה יותר זולה בשבילי אבל...לא
תגידו לגבי בחירת מושב, אם אני רוצה לשבת ליד החלון על מנת לראות את הנוף, אצטרך להוסיף לזה עוד כסף או שחינם בצ’ק אין ?
-
אם אתה לא משלם על בחירת מושב, אף אחד לא מתחייב לך שבתהליך הצ’ק אין ישאר לך מקום ליד חלון. תחליט מראש מה אתה רוצה – אם אתה רוצה מזוודה ובחירת מושב וכל זה, דבר עם הסוכן ותגיד לו על כל זה מראש. כרטיס שכולל יותר דברים יהיה יקר יותר, ולכן צריך להחליט מראש מה אתה רוצה.תכלס אפשר לארוז הכל בתיק קטן או טרולי שיהיה רק 8 קילו ואת זה לעלות למטוס, זו בחירה שלך אם לארוז בחסכנות או לא.
ובכל מקרה – בחרת לקנות דרך סוכן, שאל אותו. הוא יודע את תנאי הכרטיס.
-
אתה לא צריך דרכון כדי לקנות כרטיסואתה לא צריך לקנות כרטיס כדי לשאול את הסוכן שאלות.
הסדר הנכון הוא קודם לשאול שאלות את הסוכן ואחרי שהבנת איזה כרטיס הכי מתאים לך להחליט אם ואיזה כרטיס לרכוש.
-
כפי שנאמר לא משנה כמה המזוודה תשקול, מזוודה לבטן המטוס זה בתוספת עלות.
תיק יד שיהיה מעבר למידות שקבועות בתנאים יחוייב להישלח בבטן המטוס בעלות.
אם אתה רוצה לבחור רמאש מקום ליד החלון אתה יכול לעשות זאת באתר UP אך הדבר כרוח בתוספת תשלום, כאשר תגיע לשדה במידה וישארו מקומות כאלו יכולים לתת לך לשבת ליד חלון אבל אין התחייבות לכך.
היתרון והחיסרון בטיסות הלאו קוסט שהן לא כוללות שום שירות מעבר למושב רנדומלי במטוס וטיסה, זה כמובן מוזיל את עלויות הכרטיס ומפה זה שיקולים של כל אחד מטעמי נוחות/עלות
-
הבנתי תצ’ק אין ומושבים, תודה
רגע רגע לגבי המזוודה, אבל אמרו פה שאם אני מעלה מזוודה בפחות 8 קילו אז עדיין אצטרך לשלם על המזוודה על מנת שתישלח לבטן המטוס.
טרולי זה מזוודה קטנה נכון ? כמה אינץ צריכה להיות טרולי טובה שתיכנס יחד איתי לטיסה ?
(אני ממש לא מתכוון לקחת המון דברים, אני בטוח שיחד עם המשקל של המזוודה ויחד עם הבגדים ייצא לי 6 קילו.)