רשימת ציוד לקרוואן
-
וואו. בחיים שלי לא חשבתי שצריך שופינג כזה ענקי בשביל טיול בקראוון, ועוד קצר (מבחינתי טיול של עד חודש זה קצר). זה כמו לצייד דירה בשכירות!מפתיע לקרוא.
אני אישית טיילתי ברכב רגיל שרכשתי, אני גם ישנתי בו (הוא היה גדול והמושב האחורי היה ממש כורסא) והיו לנו 2 אוהלים לשאר, ציוד בישול מלא עם גזיות וכו’ כי עשינו קמפינג רוב הזמן, ולא התקרבנו בכלל לרשימות קניות שכאלו…
-
הרשימות האלו משכנעות אותי עוד יותר שעשינו צעד נכון שלא לקחנו קראוון

זה לא נשמע לי כמו חופש...
-
לא תכננתי להלחיץ אף אחד

זאת לחלוטין בחירה אישית…
יש אפשרות להביא חלק מהדברים מהארץ, או לקנות אותם בחו”ל.
אפשרי לאכול במסעדות ולא לבשל בכלל…
אנחנו נסענו 4 מבוגרים ו2 ילדים וחלק מהווי הטיול היה לבשל, גם הילדים היו שותפים לעיניין.
בניו זילנד היינו 30 יום בקרוואן ובארה”ב 26.
עושים קניות ראשונות שלוקחות הרבה זמן ואח”כ רק השלמות.
הקרוואן הוא בית נוסע עם כל המשתמע מזה ויש לכך יתרונות עצומים.
-
מי אמר חופש??? ממתי טיול עם הילדים זה חופש? בטח לא עבורי.
וכשומרי כשרות, בכל מקרה כל טיול הוא פרוייקט של סחיבת אוכל, כלים וציוד, וכל יום מסתיים בארוחת ערב מבושלת במטבח מצויד.
כשטיילנו עם הילדים כשהיו ממש קטנים, היינו עושים טיולים מתגלגלים עם החלפת מלון כל יום, וגם זו עבודה קשה, וכל יום לחץ לא לשכוח כלום במלון, והתלבטות מה להוציא מהאוטו, ואז לצאת שוב לאוטו בלילה כי השארנו משהו שצריך, וכל יום לארגן קרח לצידנית, ולהעביר את האוכל מהצידנית למקרר לצידנית, ולאלתר בישולים במיקרו של החדר, ולשבת לאכול על המיטות בצפיפות ובמסכנות, או לעשות על האש מאחורי המלון במקומות הכי לא פסטורליים שיש…
אז עם זה הפסקנו. עושים בדכ טיולי כוכב. ועכשיו כשמדובר בטיול מתגלגל בין יעדים מאוד רחוקים זה מזה החלטנו ללכת על קרוואן. אם זה יהיה שווה את כל המאמצים- ימים יגידו. נחזור ונדווח...
-
כדי להדגים עד כמה זה אינדיבידואלי, וקשור להרגלי המשפחה, אני מעתיקה את הרשימה של רינת, ועליה ארשום את ה”איך זה אצלנו”. וכמו בדברים רבים, הכי טוב לעשות טיול ראשון, וממנו ללמוד לטיול הבא…

מביאה מהארץ- תה, שוקולד השחר אחרי כמה טיולים עם השחר, הפכנו את נוטלה לשוקולד הטיולים ולכן קונים שם, קוסקוס, פתיתים, קפה (לנסטלי- יש שקיות קטנות לכל יום), קפה שחור לא משתמשים, מפת שעוונית לשולחן יש לנו סדין ישן ליחיד עם גומי שמתלבש יפה על שולחנות פיקניק והפכנו אותו למפה המיתולוגית של הטיולים, ציפיות לכריות אם לא הזמנו מצעים אנחנו מביאים מהבית גם כריות,
דפים קטנים שיש להם דבק בקצה (אני רושמת כל מיני דברים שאני לא רוצה לשכוח ומדביקה על הארונות בקרוואן), עט לכביסה וסימון לא רלוונטי.
אם יש ילדים אפשר להכין איתם מדבקות חלון ולקשט את חלונות הקרוואן.
ממליצה גם להביא חד פעמי מהארץ. תמיד היה נורא יקר…
מסננת לכיור ?, מתאם usb עם כמה יציאות להטענה, מטען למצית.
מביאים מהארץ גזיה- וקונים שם ראש גז לא משתמשים. את הטיגונים אנחנו עושים בחוץ לא הרבנו לטגן ומה שכן, נעשה בקרוואן – יש קולט אדים, ואת שאר האוכל מבשלים בתוך הקרוואן.
(בניו זילנד לא היינו
היו מטבחים משותפים מעולים -אז פחות השתמשנו בזגיה)הרשימה הראשונית- שלי (מה שאנחנו אוהבים לאכול)- אח”כ כבר מחפשים עוד דברים שאפשר להוסיף ולגוון. (קודם בודקים מה מקבלים).
חומרי ניקוי- סבון כלים, סקוטש לכלים מביאה מהבית, נייר סופג, נייר טואלט, מגבונים לשירותים, סמרטוט רצפה מגבונים לרצפה, גליל סמרטוטים קטנים ?, שקיות אשפה קונה את הלבנות הנמתחות והנהדרות ובסוף מביאה אותן לארץ. בקרוואן אנחנו משתמשים בסוף בשקיות של הקניות בוולמארט כי יש מליונים כאלה, וזורקים ממש כל ארוחה. אפילו פעמיים-שלוש ביום, מברשת לשירותים מסתפקת במגבונים לשרותים.
לכביסה- טבליות כביסה מביאה מהבית, חבל כביסה קנינו ולא השתמשנו, אטבים כנ”ל. כפפות חד”פ מביאה מהבית, דלי לא רלוונטי, מטאטא ויעה קטנים תמיד היה לנו בקרוואן. טבליות לשירותי הקרוואן (לפעמים קונים בקמפינג עצמו)
מים מינרלים- בקבוקים גדולים לבישול, ובקבוקים קטנים לשתיה.
אוכל- מלח, פלפל, פפריקה, שמן זית, קטשופ, זיתים, תירס, שום, סויה, דבש, חרדל, טחינה, אבוקדו,
פסטה, תפוחי אדמה, ירקות, פירות, חלב, חמאה, גבינות, נקניק, ביצים,
רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות,
בשר/חזה עוף
ריבה, שוקולדים, עוגיות (לקפה של הבוקר), מסטיקים.
ניילון נצמד לא רלוונטי, נייר כסף לא רלוונטי, 3-4 קופסאות פלסטיק לאיחסון אוכל לא מאחסנים
סבון לגוף מביאה מהבית, סבון ידיים לשרותים קונה שם (שמפו +מרכך- מביאה מהארץ)
מיכל מפלסטיק גדול- לאחסן את כלים מלוכלכים עד לשטיפתם לא משאירה כלים מלוכלכים.
מיכל מפלסטיק גדול- לאחסן את הנעליים (שלא יהיו מפוזרים לכל עבר בקרוואן) קנינו סלסלת פלסטיק עגולה שמשמשת בד”כ לכביסה, מהסוג הכי פשוט שיש. אכן, מאוד נוח לאחסון נעליים.
אנחנו קונים -טוסטר קופץ וקומקום חשמלי קטן טוסטר קונים, אבל מים מחממים בפינג’ן על הכיריים.
קונים שטיחון קטן לנגב עליו רגלים בכניסה לקרוואן (לפעמים מחנים את הקרוואן על אדמה/בוץ/עלים רטובים) ולא רוצים שכל הטוב הזה יכנס… מביאים מגבות ישנות מהבית ולא מחזירים
עצים למדורה ומדליק.
זהו…
איזה כיף לכם!
כשתחזרו תוסיפו מהתובנות שלכם. זה מעניין… בעיקר את המתעניינים (והמשוכנעים)

-
רק להוסיף משהו קטן לנושא הקניות.
בוולמרט יש אופציה להזמין באינטרנט ושהכל יחכה בחנות לאיסוף. יש דלפק שירות לקוחות וזה הולך צ’יק צ’ק. מקבלים את הכל ארוז בארגזים. אז אולי זה לא רלוונטי לפירות וירקות אבל בוודאי לכל הציוד.
(בהסתייגות שלא ניסיתי עם כרטיס אשראי ישראלי).
-
וואו זה רעיון מעולה! אבדוק את האופציה. תודה, שירלי.
-
וולמארט באינטרנט כן מקבלים כ"א ישראלי בינלאומי -
כן, גם לדעתי אצלי רוב הרשימה הזו היתה לא רלוונטית אם היה לי צורך בטיול בקראוון, אפילו אם נשים את מוצרי המזון בצד (שוקולד השחר תמיד היה “מוקצה” לטעמי ובעל טעם פלסטיק עוד מילדות, ומכיוון שאין לי צורך בכשרות מעולם לא טרחתי להביא שום מוצר מזון מהבית למעט אם זה למתנה לחברים מקומיים בחו”ל כמו יין/שוקולד). כאמור, גם אנחנו בישלנו רוב הזמן ולא אכלנו במסעדות, ועשינו קמפינג רוב הזמן ולכן נזקקנו לציוד קמפינג שלא צריך בקראוון (גזיה, בלוני גז, אוהל, שק”שים, מזרונים...) אבל עדיין רשימת הקניות שלנו היתה הרבה הרבה יותר מצומצמת.פשוט הפתיע אותי האורך של הרשימה. אני מאלו שמתבאסים להתעסק בנושאים שכאלו שמרגישים לי כעוד בירוקרטיה משמימה בדרך לטיול, ואני גם מאלו שלא אוהבים לקנות ולזרוק בגמר הטיול. מרגיש לי מאוד לא ידידותי לסביבה. בתום הטיול שלי – וזה היה בכל זאת לכמה חודשים טובים - לקחנו הרבה מהציוד לארץ ולטיולים הבאים, חלק מכרנו עם האוטו למטיילים שקנו אותו, חלק נתנו מתנה לחבר'ה שהיכרנו בנקודת הסיום, ואת ציוד הבישול תרמנו במלואו לאכסניה שמאוד אהבנו ושתמיד היה בה מחסור בכלים טובים במטבח…
-
גם אנחנו בלילה האחרון נותנים את כל מה שנשאר לנו- לאנשים מקרוואנים אחרים.
או משאירים בחברה ההשכרה לאנשים אחרים.
שוב, הרשימה אינדיבידואלית, ואם כבר לבשל חודש- אז שיהיה עם מה לבשל.
-
כמה תוספות שלנו:
אנחנו בישלנו בלי בעיה עם המים מהברז שבקרוואן. חצי שנה, אף אחד לא סבל מקלקול קיבה…
מים לשתיה- בהתחלה קנינו את הג’ריקנים הגדולים בוולמארט ובשלב מסויים הבנו שאפשר למלא מים בחניונים, פרט למקרים בהם כתוב לא לשתיה (למשל בילוסטון).
הרתחת מים- על הגז, ככה לא תלויים בחשמל.
לאוהבי קפה- מומלץ להביא מקינטה מהארץ. קפב טוב לקנות בסטרבקס.
מהבית הבאנו בעיקר טחינה ופתיתים. השאר מצאנו שם בלי בעיה…
יש בארהב חנויות שנקראות GOOD-WILL – יד שניה במצב מצויין. קנינו שם לא מעט ציוד, וזה היה בילוי מהנה לילדים.
בסוף הטיול פרקנו אצלם את כל הציוד שנשאר לנו.
לגבי מצעים- אם רוצים צפיות לשמיכות כדאי להביא מהבית כי שם קשה למצוא.
תהנו!!
-
תמיד שתינו מהמים בברז בארצות הברית ובקנדה, גם באתרי קמפינג ממש נידחים שהיה בהם פחות או יותר ברז אחד ושירותי בול קליעה. לא היו שום בעיות. נראה לי מיותר לרכוש מים מינרלים, וגם מאוד לא ידידותי לסביבה היכן שאין צורך חיוני בכך.