טיסה עם תינוקת בת שנה
-
הי,
כמה שאלות פרקטיות:
1. אני יודעת שאת העגלה ניתן למסור לדיילים לפני העלייה למטוס. מה לגבי מנשא גב ? האם הוא עולה כמטען ?
2. הבנתי שאין תוספת מטען לילדה כיוון שאין לה כסא. איך אורזים ל-2 מבוגרים + ילדה + מנשא גב ב-40 ק``ג ?
3. האם בהולנד בנסיעה על אופניים מקבלים גם קסדה לילדה ? או שכדאי להביא מהבית ?
תודה. -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reמנשא גב תכניסו לתוך אחת המזודות או שתעלו אתכם למטוס בתור מטען יד.
40 ק``ג זה המון. לא צריכה להיות בעייה באריזה. תקחו אתכם בגדים לחצי מהתקופה, ותעשו כביסה פעם אחת. אנחנו נסענו לשבוע עם 3 ילדים והסתפקנו ב-2 מזודות+צ`ימידן. -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reלתינוק, לפחות בחברת אלעל, אפשר לקחת עד 10 ק``ג, גם אם אין לו כסא, בנוסף לכך עגלה וכסא בטיחות לרכב.
פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר של אלעל. -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reהיי. אנחנו חזרנו השבוע מהולנד- נסענו עם שני ילדי- בן 6.5 ובן שנה. לגבי העגלה- אכן מגיעים איתה למטוס ומוסרים לדיילים. שימי לב שבחזרה לארץ, נקודת האיסוף של העגלות היא במרחק מסוים מהיציאה מהמטוס ויש רק שלט סתמי שמסמן אותה- מאוד קל לפספס! לגבי המנשא- אנחנו לקחנו גם כיסא לרכב ובוסטר לגדול. השגנו מחנות של מוצרי תינוקות ארגז של כיסא וכשהגענו לשדה התעופה, לאחר הבדיקה הבטחונית, ארזנו בתוך הארגז את הכיסא, הבוסטר ומנשא הגב ושלחנו הכל עם המטען. את הארגז שמרנו בתא המטען של הרכב במשך הטיול ועשינו אותו דבר בדרך חזרה.
לגבי הבגדים- אם אתם ישנים בכפר נופש- אכן יש אפשרות לקחת כמות קטנה יותר ולכבס. מה גם שבטיול לא חייבים להחליף בגד כל פעם שמתלכלך, כמו שאולי עושים בבבית (נניח שנמרח אוכל וכו). חיתולים אני לקחתי ליומיים ואז קניתי שם- אין בעיה להשיג בכל סופר.
לגבי אופניים- אנחנו רכבנו בפארק הואה וולואה ולמען האמת כולנו רכבנו בלי קסדות. זו רכיבה מאוד נינוחה ואיטית ולא מחלקים שם קסדות. לא יודעת לגבי מקומות אחרים.
מקווה שעזרתי
תהנו
אפרת -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reהקטנה מקבלת כרטיס טיסה.
עליו מאחור יש הוראות מטען. עד עכשיו הבנות שלי קיבלו זכאות למטען בדיוק כמו מבוגרים.
ומעלה שאלה שהוזכרה קודם, יך אתם ממליצים לשלוח את הבוסטר?
מישהו ניסה להעלות את כיסא הבטיחות של הקטנה למטוס? אפשרו זאת? -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reתודה.
האם הכסא לרכב נכלל במשקל הכולל ?
הזמנו כסא בחברת ההשכרה, האם עדיף להביא מהבית ? -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reאם שילמתם על הקטנה, ויש לה כסא מובטח, כדאי להעלות את הכסא למטוס.
אנחנו העלנו כסא למטוס עבור ילדה בת 3, והיא ישנה בו בנוחות במשך רוב הטיסה. אחותה בת ה-6 הצליחה לישון קצת רק אחרי שהחלפנו ביניהן מקומות, ונתנו לגדולה לשבת בכסא הבטיחות. -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reאנחנו טסנו עם בת ארבע ובן שנה. בת ארבע קיבלה מושב במטוס, מטען רגיל-עד 20 ק``ג. הקטן ללא מושב-מטען עד 10 ק``ג ובנוסף עגלה וכסא בטיחות. הבאנו כסא ובוסטר מהבית, שלילדים יהיה מוכר ונוח, ארזנו בשקיות גדולות של פסולת גינון שקניתי בהום-סנטר (40 ש``ח לחמש שקיות), סגרנו באזיקון ושלחנו עם המטען. שימו לב בנמה``ת באמסטרדם מטען מסוג זה מגיע למסוע צדדי ולא עם המזוודות (תחת השם מטען בצורה מוזרה), תשאלו את העובדים במקום. -
טיסה עם תינוקת בת שנה:Reלדעתי כדאי להביא מהבית. לא להסתמך על מה שמקבלים מחב` ההשכרה. אנחנו הזמנו מחב` ההשכרה כסא שמתאים לבני 1-4 ש` וקיבלנו סלקל שאינו מתאים לגילאים הללו. לא היה משהו מתאים ובסוף קנינו בהולנד. -
איך כדאי לשלוח את הכסא עם המטען????? -
לבת שנה תביאו אתכם קסדהגם כשיש קסדות להשכרה לא פשוט למצוא קסדה שמתאימה לראש של תינוק בן שנה.
אני שמחה שלא קרה דבר למשפחתה של אפרת, אבל זה בוודאי לא הופך את הרכיבה לבטוחה עבורכם. אני ``הצלחתי`` ליפול עם האופניים, כשהילד בן השנה וקצת עליהם, בדרך מהגינה הציבורית לבית. לי לא קרה כלום, אבל הבן שלי חטף שפשוף רציני בפנים (הוא ישב בכסא קידמי ו``ספג`` את הנפילה). כמובן שהוא חבש בקסדה.
לפני כמה חודשים פגשתי ילד בן 8 עם פציעה בפנים, שאמא שלו סיפרה על הסלטה שהוא עשה עם האופניים (למיטב זכרוני סתם ברכיבה בשכונה). במקרה שלו הקסדה התפצחה לשניים. תחשבו מה היה קורה לולא היה חובש קסדה.
תאונות קורות. גם כשמדובר ברוכבים מנוסים וגם במסלולים קלים. בשביל מה לקחת סיכון? -
מנהלי הפורום?שלום,
אני בטוחה שלמי שמתמחה בטיולי משפחות יש את התשובות לשאלות הבאות:
1. האם בכל חברת תעופה ניתן לקחת כסא לרכב ומנשא גב לתינוק. (לתינוק שלא מקבל כסא בטיסה).
2. איך מומלץ לקחת את הנ``ל. (והאם בכלל מומלץ).
3. האם הכסא לרכב נכלל במשקל המטען ?
באופן כללי, אילו המלצות יש לגבי הנ``ל.
תודה.