סדר הטרקציות- טיול להולנד
-
שלום רב,
ביוני אנו טסים להולנד זוג+2 ( 9,12) לעשרה ימים בשלושת הימים הראשונים נשהה באמסטרדם ביום עזיבת אמסטרדם נגיח לזאנסה סכאנס ולאחר מכן שבוע בדה אמהוף .
ברצוני לשאול מספר שאלות :
א. מתוך אשלייה קוסמית שבכל ימי הטיול ישרור מזג אויר נאה, האם יש, לדעתכם חשיבות לסדר האתרים מבחינת ימי הטיול ?. האתרים הם : האג ( מסדאך, אשר ומדורדם), מוזיאון פתוח כלשהו ( אינקהוזן או ארנהיים ), חיטהורן, אפטלינג, מוזיאון התעופה בלילסטאד, האוניה בטביה בלילסטאד, גן חיות כלשהו ( ארנהיים או אמרספורט ) כפרי הדייגים ( ספקנבורג או אורק ).
ב. אנחנו משפחה חובבת מסעדות וזכרונותינו מהטיולים בחו”ל מעוצבים במידה רבה מהמסעדות בהן אכלנו. האם יש המלצות או הסתייגויות ממסעדות בערים\ כפרים\ עיירות : אמסטרדם, האג, חיטהורן, אלמיר, זוולדה, אמרספורט, ארנהיים ואינקהוזן?
הפורום נפלא ומועיל,
תודה לעונים.
-
בוודאי שיש חשיבות ליום. חלק מהאטרקציות סגורות ביום ראשון, חלק ביום שני, חלק פתוחים עד מאוחר בחמשו”ש ואפשר לנצל זאת.
מקומות עם תורים כמו אפטלינג עדיף לבקר באמצע השבוע.
יש גם חשיבות לתאריך. האם יש חופשת בתי ספר בהולנד כשאתם טסים? או חג לאומי כלשהו?
מסעדות זה בעיה. אני לא הייתי , רק מתכנן את הטיול שלי, אבל התרשמתי ש LUNCH זה בעצם ארוחה קלה של טוסט או סנדוויץ’ , ואת הארוחה הכבדה הם אוכלים דווקא בערב (DINNER). התפריט של המסעדות בהתאם.
אני הולך על טריפאדוויזור, ומחפש מראש מסעדות עם אוכל נורמלי לצהריים במקומות בהם אנחנו נבקר בסבירות גבוהה.
-
המסעדות בתוך דה-אמהוף ברמה מאוד נמוכה...
-
ראשית, בכל ארבעת הפעמים שהייתי בהולנד, כ-40 יום מצטברים, לא נתקלתי באשליה קוסמית כמתואר.
הילדים לא קטנטנים ומזג האויר ממילא ישחק תפקיד מרכזי ולכן לא הייתי מתעמק בסוגיית סדר הימים מראש. כדאי לקחת בחשבון את סוף השבוע, בעיקר יום א מבחינת עומס באתרים, שעות פעילות הפתיחה בכלל של חנויות.
לגבי אוכל, גם אנחנו כמוכם. הולנד אינה מעצמה קולינרית, בטח לא מחוץ לאמסטרדם. טריפלר אדוייזר הוכיח את עצמו לא רע. איכשהו בפעם האחרונה שלנו, לפני חצי שנה, אכלנו רוב הפעמים במסעדות איטלקיות דווקא....