ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול של שבוע בצפון יוון

פורום טיולי משפחות
    4
    12
    2674
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Dega136
      Dega136 נערך לאחרונה על ידי

זוג+2 ילדים בוגרים 12+16 מתכננים לטוס בסוף יוני לחופשה של שבוע. משני עד שני,לצפון יוון. אשמח לטיפים,ועזרה בתכנון המסלול .הנחיתה היא בשעות הערב,והעזיבה היא בשעות הבוקר המוקדמות .ככה שבפועל יש לנו 5 ימים מלאים של טיול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חיים47
        חיים47 נערך לאחרונה על ידי

אם תפרטי מה מעניין אתכם? מה אתם אוהבים?  יהיה יותר קל לעזור לכם.

קחי בחשבון שיש לכם 5 ימים ולחלק מהמקומות המתוירים ביוון המרחק הוא רב (4 -5 שעות נטו שהופכות ל6 -7 שעות ברוטו עם הפסקות , ארוחות) , כך שישאר לכם 3 ימים מלאים….

• דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

איפה הנחיתה? באתונה או סלוניקי?

אם באתונה תבדקי זמני נסיעה לצפון, נראה לי שראלי יותר לדבר על 3 ימי טיול.

שווה לכם?

• Dega136

זה המסלול שלנו, אשמח לטיפים הערות, ומה אסור להפסיד.. והמלצות למלונות במקומות שרשמתי ומסלולי טיול, תודה מראש לכולם

26/2 נחיתה באתונה בשעות הלילה ולינה במלון קרוב לשדה

27/2 נסיעה דרך תעלת קורינטוס על כביש E65, והגעה לצומרקה, לינה בכפר פרמנטה. 

28/2 טיול באזור צומרקה, תוך כדי התקדמות דרך ליאונינה, והגעה לזגוריה, לינה בכפר פפיגו. 

29/2 יום טיול בזגוריה ולינה שוב בפפיגו

30/2 המשך טיול בזגוריה דרך נסיעה לכיון מצובו, והגעה למטאורה, לינה בקסטרקי

1/7טיול באיזור מטאורה, נסיעה לאתונה, הגיה לקראת ערב. לינה במלון בתוך אתונה

2/7 יום טיול באתונה בעיקר באקרופוליס

לינה באתונה

3/7 טיסה בבוקר חזרה

• דוקטור דו ליטל

נראה שתסעו הרבה ותטיילו מעט

אני אתן דוגמה, למשל ה 1/7.

המנהלות שלכם כוללות צ’ק אאוט מהמלון ליד מטאורה נסיעה לאתונה כשאתם רוצים להגיע בערב המוקדם למלון בתוך אתונה + צ’ק אין למלון, לא רשמת אם לפני כן גם מחזירים את הרכב לסוכנות ההשכרה.

בין לבין צריך גם ארוחות בוקר וצהרים באזור מטאורה ואני מניח שערב באתונה.

אחרי שתחסרי מהזמן שיש לכם באותו יום, נניח גג ברוטו 10 שעות מסיום ארוחת בוקר וצ’ק אאוט מהמלון במטאורה ועד צ’ק אין במלון באתונה, כמה זמן ישאר לכם לטייל במטאורה שזו בעצם מטרת הנסיעה? 4 שעות במקרה הטוב?

אם תוכנית הטיול שלכם במטאורה היא 4 שעות ופחות אז תכנון המנהלות שלכם מתאים, אם רוצים לבקר נניח ב 3 מנזרים אז לחלוטין לא מתאים.

זו דוגמה, כנ”ל לגבי עוד ימים לא כולל אתונה, שם התכנון (בעיקר האקרופוליס) נראה סביר מבחינת זמנים.

בקיצור אני מציע שתתחילו בקביעת נקודות העניין שאתם רוצים לראות, תנסו לבדוק כמה אתם רוצים להיות בכל נקודת עניין ואז תבנו את המנהלות מסביב.

• Dega136

תודה על התגובה, חשבתי להגיע למטאורה ביום לפני לקראת אחר הצהרים, ואז להספיק לראות חלק ממנה כבר ב30/6 ואז ב1/7 אחרי ארוחת בוקר לטייל במטאורה ולהמשיך לכיוון אתונה עם הגעה בשעות הערב, בכדי שלמחרת יהיה לנו זמן ליום שלם באתונה. 

• Dega136

תודה על התגובה, חשבתי להגיע למטאורה ביום לפני לקראת אחר הצהרים, ואז להספיק לראות חלק ממנה כבר ב30/6 ואז ב1/7 אחרי ארוחת בוקר לטייל במטאורה ולהמשיך לכיוון אתונה עם הגעה בשעות הערב, בכדי שלמחרת יהיה לנו זמן ליום שלם באתונה. 

• חיים47

הערות שלי לתכנון:

1. ביום אחד אתם מתכוננים לטייל בצומרקה וגם להגיע לזגוריה. לא תספיקו כלום, זה נשמע כמו לסמן V שהייתם שם.  יש מה לראות בצומקרקה ומומלץ להקדיש לה לפחות יום – יומיים.
                    2. לזגוריה הקדשתם יום אחד , לטעמי מעט.
                    3. למטאורה לדעתי מספיק כמה שעות, ביקור במנזר אחד אם רוצים.
                    4. קחי בחשבון שהמרחקים מאד גדולים, הכבישים צרים ומפותלים. צריך לתכנן את הזמנים נכון.
                    5. לגבי מקומות הלינה : בפרמנטה ממליץ לך על אנאבסי , מלון בוטיק מדהים. בזגוריה אני לא ממליץ לך לישון בפפיגו עצמה בגלל כביש הנחש שעולה אליו, תבזבזו הרבה זמן ביציאה והחזרה . פפגיגו כפר יפה מאד ומומלץ לבקר בו ובאיזור אבל לא לישון בו. מקום מומלץ ללינה בזגוריה הוא הכפר אריסטי.
                    6. בכמות הימים שיש לכם מציע לשקול לוותר על אתונה.
                    7. בלילה של ההגעה ממליץ על מלון וולוגומוני סוויטס , 20 דקות נסיעה מהשדה תעופה, עם נוף לאגם.
                    8. באתונה מלון אמליה מומלץ.
                    • Dega136

תודה רבה חיים על כל הערות והתובנות, אודה לך אם תוכל לעשות לי קצת סדר ולרדום לי איך אתה היית מארגן מסלול שכזה כשלרשותנו בעצם סהכ 5 ימי טיול מלאים

ושוב תודה על הכל

• חיים47

לפי המסלול שכתבת יש לכם 6 ימי טיול מלאים.

1. לוותר על אתונה  אי אפשר להספיק הכל ב6 ימים
                        2. יש לכם יום ראשון של הנסיעה לתעלת קורינתוס גשר ריו עד פרמנטה.  היום האחרון הוא יציאה מזגוריה , ביקור של כ-3-4 שעות במטאורה ונסיעה לאתונה. הימים האלה ארוכים עם נסיעות ארוכות.
                        3. נשארו לכם 4 ימים לחלק בין צומרקה לזגוריה כולל מעבר ביניהם.  יום וחצי בצומרקה ואז מעבר לזגוריה (חשוב לתדלק לפני זגוריה) יומיים זגוריה.

זה מה שאני הייתי עושה בכמות ימים כזו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • דוקטור דו ליטל

ב 30/6 תכננת להמשיך לטייל בזגוריה + לטייל במצובו

רשמת שתלונו בפפיגו, נסיעה ישירה למטאורה להערכתי תיקח לפחות 4.5 שעות, ראלי יותר 5.

כדי להגיע למטאורה לפני אחר הצהרים, + טיול במצובו, גם בלי המשך טיול בזאגוריה ואולי גם במקום לינה טיפה קרוב יותר מפפיגו תצטרכו לקום לפני הבוקר.

יוצא שב 28 טיילתם חצי יום וחצי יום נוסף השקעתם בנסיעה לזגוריה

ב 29 אכן טיילתם בזגוריה יום שלם, אני הייתי מטייל לפחות יומיים – רצוי שלושה אבל זו בחירה שלכם.

ב 30 השקעתם עוד חצי יום בנסיעה למטאורה

ב 1/7 טיילתם אולי חצי יום במטאורה כי הנסיעה לאתונה תיקח לכם לפחות 5 שעות ועם כניסה לעיר בטח יותר.

בקיצור יצא שחצי מהטיול שלכם שהוא כמה? שישה ימים? הולך על נסיעות.

אני הייתי מנסה לשפר את היחס, מנסה לטייל לפחות 4 ימים – רצוי חמישה. יותר טיול ופחות מנהלות,

אולי אם כל מה ש”שווה” לכם זגוריה + מטאורה + מצובו זה יום וחצי טיול נטו אני במקומכם לא הייתי משקיע בהן שלושה וחצי ימי טיול יקרים ברוטו, במקום הייתי בוחר משהו ש”שווה” יותר בהשקעה.

אבל אני זה לא אתהם, אם זה מה שמתאים לכם אז סבבה.

• אורית
                            אורית נערך לאחרונה על ידי

הי

רוצה להציע אלטרנטיבה אחרת ...( טיילנו פעמיים לצפון יוון , פעם אחת טיול של 11יום מאתונה לסלוניקי דרך , פיליון , מטאורה ,זגרויה, קסטוריה. ובפעם השנייה ,טיול של 5 ימים )

לילה ראשון לינה בשדה

27/6 נסיעה דרך מעבר טרמופליי , העיירה קמנה וורולה לעבר אגם פסטירה.

28/6 טיול באזור האגם , יש אפשרות לסוסים , אופני מים ונסיעה לכפר פילי ואילתי המקסימים . לעת ערב נסיעה לעבר מטאורה. הגעה לשקיעה שזה המראה הכי מדהים באזור. לינה במטאורה.

29/6 סיור באחד מהמנזרים , נסיעה לעבר וולוס לחצי האי פיליון והתמקמות באחד הכפרים בחופים המזרחים. וירידה לחוף

30/6 חופי פיליון שיט בסירה למערות או שיט קיאקים בים

1/7 יציאה מפיליון דרך מקרינצה הכפר המדהים ונסיעה לאתונה

2/7 אתונה , אקרופוליס ורובע הפלאקה

3/7 טיסה חזרה 

מציעה להשאיר את כפרי הזגוריה לטיול אחר .

אורית

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון