ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לבד בברלין...

פורום טיולי משפחות
    6
    9
    1615
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronitzaw
      ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

הבן שלי, בן כמעט 16, מתכנן לנסוע בסוף יוני עם חבר לחמישה ימים לברלין. הם ילונו אצל קרובי משפחה של החבר. 

האם אנחנו צריכים לצייד אותו באישור הורים על יציאה מהארץ לבד כקטין ? 

דברים נוספים / טיפים שקשורים לנסיעה של נערים לבד שכדאי לתת עליהם את הדעת ?

כיצד כדאי לו להתנהל שם מבחינת כספים ? לא צפויות לו הוצאות גדולות – מעט אוכל (חלק מהארוחות יאכלו בבית בו מתארחים), אטרקציות וכניסות לאתרים וקצת קניות. יש אפשרות שיקח הכל במזומן. אני יכולה לצייד אותו בכרטיס אשראי בינלאומי שלי השאלה היא אם יאפשרו לו להשתמש בו שם. האם צריך להקיש PIN כמו בהרבה מדינות באירופה ? האם מבקשים אמצעי זיהוי, במיוחד שמדובר בנער? 

חוץ מהדברים הרגילים שיש לעשות בברלין – המלצות לאטרקציות מיוחדות? טיולי אופניים/ סגוואי ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שרון המטיילת
        שרון המטיילת נערך לאחרונה על ידי

הי רונית, לפני כמה שנים שהייתי בברלין העברתי את הויזה הבין לאומית שהייתה רשומה על שם בעלי, מיד הקופאית קראה למנהל שהסביר לי שאני לא יכולה להשתמש בויזה שלא רשומה על שמי, מאז לא ניסיתי שוב, אבל אני חושבת שלא כדאי לתת לילד את הויזה שרשומה על שמך. סתם לא נעים. 

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

אירופה זה לא ישראל. אסור להשתמש בכרטיס אשראי שאינו שלך ושאר הדברים שנראים לנו בישראל כטריוויאלים.

זכורני איך מארחיי בבריטניה היו בשוק מזה שבישראל במסעדה תמיד אחד חותם על החשבון באשראי של כולם עם חתימת קשקוש זהה – כשאני הגעתי עם כרטיס אשראי (ועוד שלי!) ללא חתימה מאחור לקופה ברכבת, הסבירו לי שם שעל פי החוק הם אפילו זכאים להחרים לי את הכרטיס, אבל מאחר והכרטיס של תיירים הם יאפשרו לי מהר להשלים את החתימה…

מאחר ולילד אין תשלומי לינה או הוצאות כמו השכרת רכב, וגם ארוחות את חלקן יאכל אצל המארחים, בעיניי כדאי להרכיב תקציב קשיח עבורו – כולל נסיעות בתחבורה ציבורית (זול ממילא), כניסה לאתרים/אטרקציות מסוימות והשלמות אוכל – ושייקח במזומן. כשיגיע לדירה ישאיר שם את הכסף, וייקח כל יום רק סכום מסוים מזה שלו הוא זקוק לאותו היום.

לשאלה שמישהו בטח ישאל: ומה קורה אם הכסף נגמר – אז נגמר. זה שיעור טוב עבורו ללמוד איך מתכננים וחיים מתקציב קשיח. אם הוא יתנהל כמו שצריך, לא תהיה בעיה.

• ayeletb2
            ayeletb2 נערך לאחרונה על ידי

הבת שלי נסעה בקיץ הקודם כשהיתה בת 16 עם קבוצת הספורט שלה לבלגיה , כולנו ציידנו את הילדים בכרטיס נטען של רשות הדואר וזה היה מאוד נוח ויעיל. כשהכסף נגמר הטענתי עוד כסף בסניף הדואר ( לא צריך את הכרטיס כדי להטעין כסף אבל חייבים להגיע לסניף דואר) . הכרטיס מבוטח למקרה של גניבה או אובדן. אפשר לשלם בכרטיס  כמו אשראי רגיל ויש מספר סודי כדי למשוך כסף.  בנוסף נתתי לה כרטיס אשראי שלי למקרה חרום  וגם בו היא השתמשה ( לא למקרה חרום לשמחתנו , פשוט מצאה גלגלים לאופניים שלה במחיר זול מאוד יחסית למחיר בארץ) חברת האשראי פנתה אלי בהודעת SMS  וביקשה אישור לבצע את העסקה כדי לוודא שהכרטיס לא נגנב, ואחרי שאישרתי היא השתמשה בכרטיס ללא בעיה. אם את מציידת אותו בכרטיס אשראי שלך פתחי אותו לשימוש בחו״ל , עושים את זה בשיחת טלפון למוקד שרות של חברת האשראי. 

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

לא בדקתי לאחרונה, אבל לפני כמה שנים כשהסתכלתי כדי להבין מה ההתלהבות מהכרטיס הנטען של הדואר – זה לא לגמרי ברור מה האחריות ומה קורה כשהכרטיס נגנב/נאבד. כלומר, לא בטוח במאה אחוז שיהיה כזה פשוט לקבל את מה שעליו בחזרה. בנוסף, יש בכרטיס שלל עמלות שונות.

לטעמי אם טינאייג’ר רוצה לנסוע ללא הורים לחו”ל, שיישא באחריות לתקציב שנקבע לו, ואת זה קל לעשות עם מזומן. מקסימום להשתמש בכרטיס נטען עם מינימום של מינימום כסף כגיבוי בעת חירום של ממש.

• yaar3
                yaar3 נערך לאחרונה על ידי

אכן באירופה  בד”כ נדרש להקליד את הקוד הסודי  בכל שימוש באשראי. 

אגב הם גם מצפים  בד”כ שתעבירי לבד את הכרטיס אשראי   בקורא. 

מכניסים אותו למכשיר,

עולה בקשה להקליד את הקוד

לאשר את הסכום ב לחצן OK 

ולקחת את הכרטיס. 

• איריס ס.
                  איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

ואת הספר לבד בברלין הוא קרא ?  

קבלת הרבה עצות טובות ואין לי מה להוסיף חוץ מלאחל

נסיעה טובה 

איריס

• ronitzaw
                    ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

תודה לכל העונים. 

אילת – היית צריכה לצייד אותה באישור כלשהו על יציאה מהארץ ללא ההורים?

• ayeletb2
                      ayeletb2 נערך לאחרונה על ידי

לא ציידנו אותה באישור ולא התעוררה שום בעיה אבל אחר כך חשבתי שאם חס וחלילה היה קורה משהו והיו צריכים לפנות אותה לקבלת טיפול רפואי יתכן והיתה מתעוררת בעיה , השנה היא מתכננת לנסוע שוב ואכין אישור אצל נוטריון  לפני הנסיעה. הבנתי שזה תהליך פשוט ולא יקר. 

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון