התכנית לטיול השנתי 2017
-
רוני,
אם אתה רוצה לבלות בדרך בין לה לדלהי,
אולי תוסיף את rewalsar- אגם עם מקדשים לכל הדתות בהודו – יום-
בדרך ממנאלי תמשיך לדרמסלה.
אמריצאר – כל זה בג'יפ .
מאמריצאר רכבת שאטאבדי 5 ש לדלהי.
בדרך -Kangra fort, Kangra railway, Masroor rock cut temple.
סיקים – הפכת – טוב זכותך

תוכל לנוח במקום של החברים שלי .
-
את שוכחת שטיילנו בהודו חצי שנה. אמריצר היתה התחנה הראשונה שלנו בהודו. וממנה דרמסלה מקלוד גאנג וכל היתר. גם שימלה קינור וספיטי עד מנאלי
ואחר כך עוד ועוד.
ותמיד ידענו שנבוא לעוד.
-
טוב אז לא כל האמור לעיל. אז משהו אחר

אינני זוכרת אם עברתם בספיטי.
אם לא הייתי ממליצה לעזוב את מנאלי ולעבור מלה דרך ה Kunzum la. ל ספיטי.
Chandra tal האגם.
Key. + Komich המנזרים.
קזה – לעבור להמשיך הלאה דרך המנזרים דנקנר וטאבו לקינור .
משימלה ניתן לטוס לדלהי או לקחת רכבת שטאבדי מקלקה .
או קי זה אומר לוותר על מבצר Naggar. שמשם – בוהנטאר תוכל לטוס חזרה לדלהי.
-
סתם, להזכר. ספיטי.
-

️

אז מה נותר.
-
יאללה
שלפו תתמונות
MAKE MY DAY
-
סיקים.
מה השאלה – יש המון לראות. לא רק המקומות הידועים.
למשל יש גהט מרובעת עם גרמי מדרגות שיורדים למטה במושלמות גיאומטרית. ראיתי תמונה ולא מצליח למצוא את המקום. נדמה לי שזה במרחב בין דלהי לג’יפור.
למשל המקדשים של קג’ראהו. חסר?
-
Baoli
נקרא המבנה שהוא למעשה מעין מים.
יש אחד כזה בארמון האדום בדלהי.
אני שוב ממליצה על ביקור בשקאוואטי.
בצפון רגאסטאן
http://agrasenkibaoli.com/red-fort-baoli/
Chand Baori is a stepwell situated in the village of Abhaneri near Jaipur in the Indian state of Rajasthan.
בבקשה זה אמור להיות הגדול ביותר .
-
תודה רבה רבה.
-
הי,
בקשר לאורצ’ה, זה כפר שיש לו קסם מסוים אבל תשתיות ברמה נמוכה יחסית. הייתי שם באוקטובר האחרון ורוב התיירים מגיעים באוטובוס, מבקרים בשני הארמונות המפורסמים וממשיכים הלאה. לא נשארים אפילו לילה אחד שם. מדובר בכפר קטן מאוד במונחי מרכז הודו. שים לב למקדש Ram Raja Temple. מדובר במקדש חדש יחסית ולכן התיירים פחות מתייחסים אליו, אבל פעמיים בחודש האל – מלך ראם מגיע (למי שמאמין בזה כמובן) למקדש ומגיעים אלפים רבים למקדש. אם תגיע במועד המתאים תראה שיירות של אנשים הולכים ברחוב הראשי למקדש, הרחבה של המקדש מלאה בדוכנים קטנים, ומה שכיף זה שביחס להודו לא מדובר בדוחק מעיק מדי. אפשר לקפוץ, להתחכך, לצלם וכשמרגישים שמספיק אפשר לצאת לסייר בארמון העתיק הצמוד, לטפס למעלה ולצפות בהמולה מגבוה.
בארמון הגדול והמפורסם יותר, שממוקם בצד השני של הנהר (כשתגיע לא תוכל להתבלבל), יש מופע אורקולי בערב. אנחנו לא ידענו וקלטנו את זה כשאכלנו ארוחת ערב במסעדה מולו, וקצת התבאסנו שאנחנו שם ומפספסים. תשלום דמי הכניסה לארמון זה כוללים גם את הכניסה לארמון הקטן יותר שיושב על הרחוב הראשי של אורצ’ה וצופה על מקדש ראם ראג’ה שסיפרתי עליו.
אם אתה בקטע של מבנים עתיקים אז יכול לעניין אותך להגיע ל Sanchi, מקום בו נמצאות הסטופות הבודהיסטיות העתיקות ביותר בהודו, נבנו על ידי המלך אשוקה. זה כ 6 שעות נסיעה מאורצ’ה. חוץ מהסטופות אין שם משהו מיוחד, אבל אם אתה מתכנן נסיעה לאורצ’ה ולקאג’וראהו אולי גם זה יעניין אותך.
מוואראנסי בדרך מזרחה אתה יכול לעצור בבודגאיה, המקום הקדוש ביותר לבודהיסטים שנמצא במדינה הענייה ביותר בהודו (להוציא אולי את האחיות ממזרח). חוץ מהסטופה שהיא הלב של המקום יש שם מקדשים ומנזרים של כל המסורות הבודהיסטיות, יפן, טיבט, תאילנד וכו’. בהתחשב בזה שגם בירושלים ביקרת, תוכל להגיד שיצא לבקר במקומות הקדושים ביותר לרוב תושבי הכדור שלנו. כל מה שישאר לך זה לבקר גם במכה ומדינה ומקומך בגן העדן מובטח...
-
תודה, שחר.
אני מוצא את תגובותיך מאד אינפורמטיביות. בדיוק מהסוג שצריך כדי לתכנן.
אבל תראה מה מצאתי באורצ’ה. ממש שווה ללון שם.
-
הי רוני,
תודה על הפידבק. בהתחשב בזה שאתה אחד מעמודי התווך של הפורום זה משמעותי.
בתמונות המלון נראה מרשים, וגם המחיר… זה הרבה מעל התקציב שלי. אני ישנתי ב 800 רופי וזה היה חדר עם חלון למסדרון וצפרדע שקפצה לבקר… ההתכלבות הרצינית ביותר שלי מאז הצבא.
אולי הייתי צריך להיות מדויק יותר ולומר שיש מלונות ברמה גבוהה בסביבה של אורצ’ה אבל המחיר בהתאם. לפי גוגל המלון ממוקם במרחק הליכה מהאטרקציות של אורצ’ה וזה חשוב, כי זה שאפשר ללכת את כל הכפר מקצה לקצה זה חלק מהקסם שלו (וגם הסיבה שאחרי יומיים ממצים את המקום). לצערי לא יכול לעזור במלונות מהסוג הזה כי כפי שאמרתי זה מעל התקציב שלי אז לא עשיתי סקר של מלונות ברמה הזה.
אם הזמן יאפשר לך, תוכל לבקר ב Mathura ו- Vrindavan, שגם בהן ארמונות עתיקים ומקדשים פעילים ויחסית קרובות לאגרה. ב Mathura קרישנה נולד וב- Vrindavan שיושבת על נהר הימונה בילה את ילדותו כך ששתיהן מקומות עליה לרגל להינדים. רציתי לבקר שם בדרך לאורצ’ה ולצערי לא יצא לי, אז אם תבקר שם שלח תמונה...
-
סתם. בטיול הקודם שלנו (כאמור חצי שנה) התגוררנו הגסטהאוסים מקסימום 500 רופי שהיו אז כ 10$, חוץ מפעם אחת שדפקו אותנו ב 2000
.הפעם נהיה יותר לארג'ים. אבל העלתי את זה כי אם יש מלון כזה, יש גם זולים יותר.
תודה על המידע הנוסף. יש לי הרבה לבחור.
-
רוני,
אז כמה כוכבים להציע לך ?
*
**
או טאג׳ אוברוי????
️
-
היי רוני, הלוואי עלי תכניות חומש אלה

המלון בארמון באורצ’ה נראה סבבה ב 2009 קפצנו רק לאכול שם…
כמו שחר ממליץ בחום לעבור במאטורה ובוארדיבאן שעל שפת הימונה. .3 שעות מדלהי נראה שמחוברת בקו הרכבות גם מאגרה, שווה בדיקה. הגעתי לשם אחרי ורנאסי ואורצ’ה, מקום קדוש מאד למאמיני קרישנה ומבוסס ברובו על תיירות הודית.
קבל קצת תמונות ממטורה.
-
וקצת מורדיבאן
-
תודה גולני. כרגיל התמונות שלך עושות חשק.
אתה מצטרף לבהוטן? אני מחפש שותף שלישי (לפחות) להוזלת עלויות.
צילה – הכל הולך. הפעם זה יהיה תמהיל רמות.בפעם הקודמת הודו עלתה לנו כ 12 אלף דולר לזוג לחצי שנה הכל כלול. הפעם אני מניח שיהיה יקר יותר (יחסית) כי נרשה לעצמנו יותר פינוק.
-
צילה הגדולה
וכל הגדולים והגדולות
Wow
עושה חשק
-
אז קדימה –
כדי להוזיל עלויות אני מחפש שותף או שותפה או שותפים לבהוטן.
כרגע, לפי הלו”ז האחרון שלי יוצא 10 ימים 25/10-15/10.
אבל עדיין גמיש.
מי שרוצה או מי שיודע על מישהו שרוצה – בבקשה.
-
Willing but not able

אם היה פשוט ולא אחרי טיול. הייתי קופצת .