טיול ליפן
-
היי,
מישהו יכול להגיד לי (סדר גודל), כמה יעלה לי טיול ליפן לשלושה שבועות? (ספטמבר אוקטובר)בלי כרטיס טיסה, שהות בלבד. אני לא מתכוונת לקחת בתי מלון מפוארים אבל כן, מקום נקי ונעים לישון בו. התניידות תהיה בעיקר ברכבות.
אשמח לקבל תגובות שתהיה לי אינדיקציה.
בתכנון, טוקיו וקיוטו
תודה:)
-
מניסיון של לשאול את השאלה הזו לגבי קוריאה השכנה, וגם משיחות עם חבר שהוא ממנהלי קבוצת מטיילים ביפן בפייסבוק, את תקבלי המון המון תשובות שונות. כל אדם עושה טיול אחר, עם חישובים אחרים ורמת טיול אחרת.כששאלתי את זה על סיאול, כולה עיר אחת, קיבלתי תשובות שהיממו אותי מבחינת יוקר, והתברר שאנשים הכניסו שופינג ב-10000 ₪ או שאכלו רק בבית חב”ד ארוחות שמחיר אחת היה כמו 3-4 ימים של ארוחת ערב עבורי. וגם ללא מקרים כאלו, ראיתי פער בפועל של לפעמים מאות אחוזים במענה על השאלה שלי.
הדרך הפשוטה לענות על השאלה שלך: תיכנסי לבוקינג.קום, תראי כמה עולה מלון ממוצע בפרמטרים וברמה שאת רוצה לשתי הערים הנ”ל, ואז תבדקי כמה עולה התחבורה ביניהן (גם כאן יש הבדל תהומי בין שינקסן לבין אוטובוס לילה או בכלל טיסת פנים). אם את רוצה אטרקציות יקרות כמו דיסנילנד חשבי גם אותם פנימה.
זה ייתן לך התחלה של הבנה על עלויות, כי חישבת את הדברים היקרים ביותר.
-
רק טוקיו וקיוטו? בשלושה שבועות?
זה משנה את התמונה כי בתי המלון יהיו יקרים יחסית (גם הזולים יהיו בסביבות 120-150$) אבל מנגד אפס הוצאה על נסיעות יקרות יחסית (גם אם יש JRPass) ברכבות.
אוכל אפשר להגיע ל 20$ ליום לאדם בצמצום (אוכל של סופרמרקט ואוכל רחוב זול, בעיקר ראמן לסוגיו) ואפשר יותר יקר בשלבים לפי רמת הפינוק.
-
תודה רבה, עזר לי מאוד

-
תודה רבה:)