לה לקטמנדו-הגעה
-
יופי של שירשור פתחת פה דרור!צילה וצביקה וכל האחרים תודה רבה על התמונות (המהממות) והאינפורמציה!
עקבתי עד כה בשקט כי אני לא בכיוון כרגע אבל גם יומי יגיע – אתם עושים לי חשק א-ד-י-ר

בינתיים אמשיך פה להנות לי מהדיון ולחלום-לחלום-לחלום… ושוב תודה רבה לכולכם.
-
צילה נטע וצביקה תודה.
קודם כל אתם משקיענים ואחר כך גם צודקים. אני במקור כמוכם ולא אוהב לקפוץ בין מקומות ואולי העובדה שאוקטובר קר וביומיים (סרטון) אפשר לראות המון יופי בילבלה אותי.
מישהו יכול להגיד אם הטרקים הם בעיקר עבור המפגשים עם המקומיים המקסימים או שיש גם נופים מאוד יפים או חוויות אחרות?
צביקה התמונות מאוד מאוד מאוד יפות (מאיזה חודש?) אבל המדבר שלנו מדבר אלי לא פחות ועוד יש לי הרבה להשלים.
איזה טרק חוץ מבייבי שווה לעשות באוקטובר.
איך הייתם ממלאים 3 שבועות סביב לה?
הכנסתם בי מחשבות אחרות. תודה לכם
-
עינבר – הנה עוד אחד
Lasermo la
דרור – סוף אוגוסט.
זה לא טרק לאוקטובר הוא גבוהה עם שלג וקרח.
הייתי אמורה לעשותו ב 2009 – אז הוא היה ממש מושלג וקבוצה לזרה כי לא ניתן היה לעבור.
-
איך נראה הטיול בלאדאק?צילה תמונות מקסימות
צביקה האלבומים ממש יפים וממש מרגישים את האהבה שלך למקומות דרך הכיתובים.
אולי אני מכור ללבן אבל התמונות שלכם יכולות לגרום להתמכרות חדשה לצהוב ירוק עם נהר באמצע ופסגות חשופות מעל.
אני מנסה להבין את אופי הטיול בלאדאק בהנחה שטרקים אינם המרכיב המרכזי (לפחות באוקטובר)
איך נראה יום בטיול?
הולכים לסוכנות ערב לפני ומתארגנים על טיול לכמה ימים בעמק נובארה ואגם פנגונג? ואז חוזרים ומארגנים טיול למנזר זה וזה ולכפר זה וזה ומה אז??????
זה לא שזה רע אבל אני מנסה להבין מה האופי ואם הוא מתאים לי.
לא סתם הגעתי עוד פעם לנפאל, אני אוהב ללכת ואולי גם אשתי נדבקה.
אה. ותודה לענבר
-
אני מבינה את הרתיעה מסגנון טיול כזה, אני עשיתי חלק עם סוכנות וחלק עצמאית (מוניות בעיקר), בכל מקרה רוב הימים כללו טיולים קצרים (לא רק נסיעות), מה שהתאים לי, במיוחד עקב הגובה.
עשיתי גם את הבייבי טרק שהיה יפה מאוד וקצר אז אולי יתאים לך. אני ממליצה לקנות מפה כי אנחנו קצת הסתבכנו בדרך.
כמובן אפשר גם את המארקה רק לקחת בחשבון את הגובה.
בכל מקרה הסגנון שונה לגמרי מנפאל, אליה הגעתי אחרי זה, גם בטרקים עצמם.
-
אני חושב אישית שבייבי טרק הוא ממש אובר רייטד, בינוני בנופיו ומצאתי אותו כפחות מעניין ושווה את הטירחה ביחס לאחרים. לצערי הוא היחיד שעשיתי בלדאק ואני חושב שהוא היה בחירה לא טובה, זה דעתי האישית.
הגעה בטיסה ללה היא עלייה גדולה בגובה – צריך לקחת בחשבון יומיים שלושה התאוששות, זה משהו שיכול לקרות
אין שום עניין בנסיעה דלהי-מנאלי. אפשר לדלג עליה ולקחת טיסה
אני חןשב שהטרקים באיזור מנאלי מדהימים ונפלאים ויכולים לתת לך את המענה הרצוי.
אני מוצא גם את מנאלי דומה יותר לדברים שאתם אוהבים בפוקרה וקטמנדו, אבל גם לה כעיר נחמדה מאוד.
עוד אפשרות היא יציאה מרישיקש לטרק במקורות הגנגס, ומשם גישה יבשתית לנאפל
פאגונג ונוברה זה יותר נוסעים ברכב הרבה שעות יורדים ומצטלמים ועושים סיבוב קצר, לא בטוח שיתאים לכם. הנסיעה מלה יפה מאוד אבל ארוכה מאוד.
-
תודה נטע ועופר
דיברתי עם איזה חברה שמאוד אהבה אל לה ושמעתי שאפשר לשכור גם אופנועים ולטייל איתם מלה כתחליף לנהגים הצמודים. אבדוק את זה יותר לעומק למרות שיהיה קר מאוד באוקטובר.
מישהו שכר אופנוע וטייל?
בנוסף עשיתי קצת קריאה על טרקים בלאדאק ולפחות אתר ״רשמי״ מכניס את אוקטובר כחודש טוב לטרקים באיזור. טרקים בלאדאק
אגב החברה שלנו ממש סבלה מחום במארקה באוגוסט והפסיקו את הטרק אחרי כמה ימים בגלל הטרק.
כך שהבוקר אוקטובר נשמע מבטיח
צביקה
התמונה שלך מפוגטאל גומפה יותר יפה מאשר באתר הרישמי. הבנתי שזו סטיה של 7 קמ מטרק למיורו פאדום?
נראית נקודה מדהימה.
נמשיך לקרוא…..
-
כל הנושא הזה מעורר בי געגועים.
פישפשתי בתמונות ומצאתי כמה מעמק הנוברה.
לגבי טרקים באוקטובר – על הנייר זה נראה טוב – אבל בהרים יש תמיד הפתעות.
אם תחליט על טרק , אז מנסיוני הדל, בחר אחד בגובה נמוך .
-
גם לפי הספר trekking in the indian himalaya של לונליפלנט אפשר לטרק בלאדאק עד אמצע אוקטובר.
הבייבי טרק הוא יותר בדגש תרבותי, כפרים ומנזרים, אבל גם הנופים בהחלט יפים.
פוגטאל גומפה באמת יפה. גם אם אתם לא עושים את כל הטרק לדארצ’ה, אפשר להגיע לשם מפאדום, ברכב עד לקצה דרך הרכב (לא יודע לאן הגיעה כיום, בזמנו הגיעה לכפר אנמו), ומשם כחצי יום ברגל. אפשר לישון סמוך למנזר, ולמחרת לחזור לפאדום (כדאי להוסיף טיול יום או לפחות כמה שעות מעל המנזר). אבל להגיע לפאדום זה סיפור בפני עצמו...
אני יותר אהבתי את הטרק מרובה הפאסים והנופים מפאדום ללמיורו. ליתר דיוק הלכתי מזנגלה לפוטאקסאר דרך לינגשט, ויכול להיות שכיום דרכי הרכב הנסללות קיצרו עוד קצת את הטרק.
גם אם אתם לא עושים את הטרק היפה הזה, בגלל מזג האוויר או סיבות אחרות, לדעתי כדאי להשקיע כמה ימים בטיול לאזור למיורו: ביקור במנזר, טיול יום לוונלה דרך פרינקיטי לה, משם בג’יפ דרך סיסיר לה ופוטאקסאר עד לקצה דרך הרכב (למיטב ידיעתי כיום קצת אחרי סינגו-לה). נחמד מאוד לישון ביולצ’ונג, הכפר שמתחת לפאס, ומשם לעשות טיול צד לכפר ניראג בצד השני של נהר הזנסקר שחתור כאן בקניון יפהפה. אפשר גם להגיע ביום הליכה יפהפה ללינגשט.
הרבה מטיילים בלאדאק על אופנועים. לא ניסיתי.
-
תודה צביקה.
כן. שמתי עיין על הטרק הזה:
Lamayuru to Padum
- Duration : 9-10 days
- Highest Point : Singay La (5000 m)
- Difficulty : Moderate
Stretched as a massive and beautiful landscape, the trek encapsulating the region from Lamayuru to Padum is the longest. Trekkers wishing to limit the journey to a short duration can do so by finishing at Padum in Zanskar valley. One may reach Padum on the 9th or 10th day from the commencement of the trek. Darcha village in Lahul and Spiti district of Himachal is the actual end point of the trek.
שמח שגם אתה ממליץ עליו ומקווה שנוכל ללכת אותו אחרי הסתגלות ראשונית של 3 ימים. אקרא עליו עוד ללמוד קצת על הגבהים בציר.
חוץ מזה שכל הסיפור הזה הכניס לי שיגעון לעשות רישיון במיידי לאופנוע ולא בשביל לנסוע בארץ אלא יותר כדי להרוויח אפשרות טיול נוספת.
קראתי על זה היום קצת וזו גם דרך התניידות מאוד מומלצת לאיזור מנאלי.
מחר אנסה לשים מעשים מאחורי המילים.
שכנעתם אותי לעשות 3 שבועות בלאדק.
-
אחרי שצביקה הזכיר את הספר של
Harish Kapadia
trekking and climbing in the Indian Himalaya
הלכתי לעיין בו:
Lamayuru Monastery to Padum
זו התמצית שלו:
דרך אגב ספר שקניתי בתחילת דרכי בהימליה ! מעולה !
-
נהדר ותודה לכולכם.
יש לי עכשיו את כל מה שאני צריך לשבועיים לאדאק, והרבה יותר.
עוד שלושה חודשים – לא יכול לחכות.
-
היי,
מציע לך לוותר על רישיון לאופנוע אם אתה לא מתכוון לרכוב בארץ. אם אין לך ניסיון, לטעמי לא כדאי להתחיל להתנסות בכלי דו גלגלי דווקא במדינה בה תרבות הנהיגה שונה לגמרי מאצלנו, והכבישים לא משהו (מעדויות, לא הייתי עדיין).
(אני רוכב על אופנוע ביום יום)
אבי
-
אבי תודה
לא מדובר על נהיגה בדלהי או כלכותה. הכבישים בלאדק לא עמוסים בד”כ ברכבים. דיברתי אתמול עם אנשים ששכרו בלי שום רישיון וניסיון בלה והם מאוד נהנו והרגישו יחסית בטוחים. אני חושב על אופציה לשכור אופנוע בלה ולצאת איתו מלה. אני מכין אופציה כי לא כל כך בא לי על נהג צמוד.
בתור אדם ששואף להקטין סיכון איפה שניתן, אני חייב להתאמן על אופנוע בגודל מתאים והיום דורשים 15 שיעורים מינימום לפני טסט (לא הבאלגן שהיה פעם).
גם מבחינת הביטוח רישיון חוקי לא יזיק לי אבל קודם כל ביטחון וניסיון מינימאלי ולכן מבחינתי הרישיון. מה יקרה בסוף בלאדק אני לא יודע אבל בדקתי והשכרה בלה (גם במנאלי) מאוד מקובלת וזו דרך שהרבה ממליצים עליה כחווית טיול יוצאת דופן.
היום כבר עשיתי בדיקת ראיה ותיאמתי בדיקת רופא לטופס ירוק.
נראה לי שאני הולך על זה
רוני
גם מתקופת ההמתנה וההכנה אתה תהנה. בנית מסלול חלומות ……….
צילה
אין כמוך. ממש תודה!
אני צריך עדיין לפתור את הסתירה בין התיאור שצילמת לבין מה שאני מצאתי אבל זה רק עושה את זה יותר מעניין.
בכל מקרה גם שריינתי כרטיסים היום לדלהי בין ה-21 לספטמבר ועד ה-14 באוקטובר. הסוכנת גם הזהירה אותי מהקור ומהעובדה שטיסות ללה ומלה עלולות להתבטל כבר בתאריכים האלו.
מתחילה להתגבש תוכנית….
-
אין ספק שלטייל עם אופנוע זו חוויה אחרת לגמרי ואדירה. אני בעצמי חולם לעשות זאת בהודו מתישהו. 15 שיעורים במהירויות של שיעור נהיגה ובכבישים טובים (יחסית), כאשר יש לך מורה שמלווה אותך, זה לגמרי לא מספיק כדי לצבור בטחון לרכיבה לבד, אם כי מה שאתה אומר לגבי כבישים ריקים אכן יכול להקל. אני יותר חושש (בשבילך) מתנאי הדרך הפחות טובים (כבישים משובשים) ומהכבישים המפותלים.
בכל מקרה כל עוד אתה מכיר את הסיכונים ומוכן לקחת אותם, הכל בסדר

אם תחליט ללכת על זה, מציע ללבוש מיגון מלא – קסדה סגורה, מעיל רכיבה, כפפות רכיבה ומגיני ברכיים/מכנס רכיבה. כדאי גם נעלי רכיבה אבל אני מניח שאתה מטייל עם נעלי הרים גבוהות וקשיחות יחסית, אז זה יותר טוב מכלום. בכל מקרה תצטרך לכסות את עצמך בגלל הקור.
ושלא תעז בלי רישיון. לא מבין איך אנשים מוותרים בכזאת קלות על כיסוי ביטוחי בטיול.
וידוי קטן – אני אחרי תאונת אופנוע ובגלל זה הנושא כרגע קצת רגיש אצלי

-
אבי – מקווה שהתאונה לא היתה רצינית. בכל מקרה – החלמה מהירה!
דרור, בנוסף למיעוט הנסיון והכבישים המשובשים ומפותלים – יש את עניין הגובה. יש סיכוי שלא תהיה במיטבך וכשאתה צריך לנהוג… לא יודעת נשמע לי קצת מסוכן כשאתה נהג יחסית לא מנוסה.
רגע, אישתך בכלל אישרה?!?!?

לגבי המסלול שציינת (למיורו-פדום) – כשאתה מקבל אינפורמציה, תן את הדעת למידת העדכניות של המידע. לפי מיטב ידיעתי (לא טיילתי עדיין באיזור) בגלל סלילת כביש השינויים במסלולי ההליכה האלו הם משמעותיים. אתה צריך לקבל גם אינפורמציה ממקור עדכני.
בהצלחה!
-
מי שלא נסע בדרכי הודו ולא חווה את תרבות הנהיגה ההודית ממש ממש לא מכיר את הסיכונים.
לעשות את הסיפתח לנהיגת שטח דווקא בהודו גובל לדעתי בחוסר אחריות.
מקווה מאד שאתה לא אמור להיות גם הנהג של אישתך בהזדמנות פרועה זו

בכללי שלושה שבועות בלאדאק באוקטובר זה בהחלט סוג של הימור.
בחודש יולי בשעתו נתקעתי לא אחת שעות ארוכות בגלל מפולות ושטפונות בדרכים
משער שבאוקטובר לא אמור להיות טוב יותר.
מעניין מה תאי חושב על כל אלה...
-
ענבר, תודה

מספיק רצינית בשביל לבטל את הטיול שלי לצפון קליפורניה.
כמה עצמות שבורות. חוץ מזה הכל בסדר.מקווה שאחזור לכשירות טיולים עד ספטמבר/אוקטובר ואז ההתלבטות היא צפון קליפורניה, נפאל, צפון הודו ופרו. אפילו השתעשעתי ברעיון לחזור לסיבוב שני בניו זילנד.

בינתיים נפאל מובילה.
-
תודה לכולם על הדאגה.
אני מחזיק מעצמי אדם אחראי ואני אעריך טוב טוב את המצב לפני שאשכור אופנוע ואפליג איתו לעבר האופק כשאישתי מאחורי וכן היא אישרה בחוסר התנגדותה ורצה לספר לאנשים על משבר הגיל שלי.
יתכן שבגלל אירוע בריאותי שעברתי אני אפסל לנהיגת אופנוע (עכשיו עברתי על הטופס) ואז כל הדיון הזה מיותר.
בכל מקרה גם נפאל זה ג׳ונגל אבל אין דין קטמנדו כדין פוקהרה למשל ובטח לא כדין הכביש שביל מטאטופאני לבני וכו.
מהסרטון ששלחתי הרבה כבישים נראים חדשים בלאדאק למרות שיתכן שהחורף כבר עשה בהם שמות.
נראה מה יהיה
אבי
לפני שאני שוכח מה תכננת לעשות בצפון קליפורניה?
אני אהיה שם בתחילת ספטמבר ויש לי כמה ימים פנויים אם יש משהו שווה שאני לא מכיר.
לגבי הציר לטרק, ענבר צודקת וצריך להתעדכן על השינויים שגרמו הכבישים.
לגבי תאי
טוב הוא לא פה ואין מי שישמור על ההיגיון והסדר אבל צביקה וצילה עשו עבודה מצויינת.
בנוסף שלחתי עכשיו מייל לאיש של תאי בלה כדי לשמוע מה דעתו על התוכנית ונראה מה תהיה התשובה.
כאמור עוד לא קניתי כרטיסים.
-
תכננתי טיול של קצת פחות מחודש עם רכב מסן פרנסיסקו צפונה על החוף עד רדוודס, משם להר שאסטה, לאסן וולקניק, טאהו, יוסמיטי, קינגס קניון וסיום בלאס וגאס. קצת מסלולי יום, קצת מסלולים של יומיים, ומסלול אחד טיפה יותר ארוך (5-6 ימים) בקינגס קניון שנקרא Rae Lakes Loop.
אם תהיה באחד האיזורים הללו אולי אוכל להציע משהו ספציפי. ענבר גם ביקרה בחלק מהאיזורים הללו והמליצה לי על מסלול שאימצתי ליד אגם טאהו.. אז גם היא יכולה לעזור.
נראה לי שאנחנו בפורום הלא נכון לדיון הזה..