שאלה,שתיים...
-
שלום לכולם(שוב)
שתי שאלות ברשותכם
לדתיים שביננו-איך מתנהלים בשבת(ביום-לגבי ערב שבת אין בעיה)במהלך היום
עם פלטת שבת. אנחנו עם קרוואן אבל איך אפשר להשאיר את הפלטה עובדת ולצאת לטייל?
שאלה שנייה- איך אתם כותבים יומן מסע כזה מפורט?
איך זוכרים את כל הפרטים?אתם רושמים במהלך היום?
תודה בינתיים

-
זה בעיניי חסר אחריות להשאיר פלטה עובדת בקראוון או במלון. עם כל הכבוד, זה כולה כ-24 שעות. השבת נכנסת בשישי בערב ויוצאת בשבת בערב. אפשר לאכול בשישי ארוחת צהריים חמה עם בשר וכנ”ל במוצ”ש ובאמצע ללכת על אוכל שאינו דורש בישול. הכי פשוט.לגבי יומן מסע, תמיד חשתי שזה מייגע מבחינתי לכתוב תוך כדי, ובטח בפירוט. את הזמן הזה יכולתי לנצל כדי ליהנות מהחוויה, לא לשקוע בתיעוד (זה גם נכון לגבי מי שמצלמים יותר מדי ובעצם רואים את הנוף רק דרך העדשה… זה כיף לצלם, אבל מידתיות זה חשוב). בסופו של דבר, נוכחתי שמה שחשוב/מעניין/מיוחד זוכרים. וזה נאמר על ידי, שחלק גדול ממסעותיי נמשכו חודש וחצי ומעלה, ועדיין אוכל לספר לך על הפיצריה המוזרה בעיירה נידחת באפריקה שהיה צריך לחצות נהר בוץ בשביל ההבטחה ל”פיצה הטובה באפריקה” (היא ממש לא), או כשחזרתי ליעד כלשהו אחרי 18 שנה גיליתי שזכרתי ממש ניווט בתוך הערים והמון פרטים על עולם החי והצומח.
-
1. שאלה טובה. כשהעליתי כאן את העניין נעניתי שמסוכן להשאיר את התנור דולק, גם על חום נמוך, למשך כל השבת. אני חושבת שבליל שבת אפשר לחמם את האוכל ממש סמוך לשבת, ואם לא הולכים לתפילה בבית כנסת אלא מתפללים בקרוואן ואוכלים ישר אחכ אז האוכל עוד יהיה חם. ולמחרת פשוט ללכת על אוכל קר, פסטרמות או סלמון מעושן, ביצים, סלטים...אוי אבל קפה

נראה לי שבשבת שאנחנו נהיה במואב אפשר יהיה לחמם את האוכל בחום השמש...בכל אופן, אבדוק את הנושא עוד ואעדכן.
2. עד היום בסיפורי טיולים שלי פשוט נזכרתי תוך כדי כתיבה בדיעבד, לפעמים גם כמה חודשים טובים אחרי. כשבונים לבד טיול אז זוכרים יותר את שמות המקומות והפרטים.
-
אם תכתוב את הסיכום סמוך אחרי החזרה, ותעזר בתמונות, ובתוכניות יהיה קל להזכר בפרטים. סמוך אחרי החזרה לא חייב להיות יום למחרת. אבל שבוע-שבועיים-חודש הכל עדיין טרי יחסית. כמה חודשים אחרי זה כבר מתחיל להתערבב. כלומר ברור שזוכרים את הרוב, אבל כבר לא בטוחים אם זו המסעדה הזו או הזו, באיזה הזדמנות פגשנו את X או ראינו את Y וכו’.
אגב, אני אוהב תוך כדי כתיבת הסיכום לעבור שוב על המפות (כולל סטריט ויו) ולראות מחדש את מה שראיתי אז… עוזר לי להבין בדיעבד מה היה
-
סבבה
תודה
לגבי הפלטה עדיין נשאר פתוח
יש אפשרות לשיםשעון שבת בשקע {לצורך ליל שבת} ולכוון אותו לסביבות 21:00 שיכבה את הפלטה.
בהחלט אפשר להסתדר עם אוכל קר בשבת אבל הקפה {של הבוקר

} בהחלט בעייתי -
תרמוס איכותי ישמור על המים חמים מספיק לקפה בבוקר שבת.
-
אפשר לבקש מהשכנים בקמפ מים חמים (זה גוי של שבת, לא?).
תוכלו להיות נחמדים, ובתמורה להגיש להם חלה של שבת...
-
לגבי הקפה של הבוקר, יש קומקום חשמלי שבשבת משמש כמיחם. אולי אפשר להשיג כזה בארה"ב.
והפלטה, למה לא לשים שעון שבת של תקע?
-
אנצל את השירשור הישן הזה במקום לפתוח חדש

כאמור שאלה שתיים
1} האם אני יכול עם המפות שאני בונה בגוגלז מאפ/המקומות שלי
לנווט איתן באוףליין? אני אפילו לא בטוח שאני שואל את זה נכון
2} מה קורה עם החוק שאומר לא לעלות עם ניידים למטוס?תקף?
-
לגבי 2: מדובר על מכשירים אלקטרוניים מגודל מסוים (ניידים לדעתי בסדר, אבל מצלמות גדולות מהגודל המדובר לא), ובכל מקרה כרגע זה חל על טיסות ממספר ארצות בלבד – בהן טורקיה וירדן. אם אתה טס ישירות או דרך אירופה, אין בעיה.נכון לרגע זה כמובן, כי בממשל הנוכחי הכל יכול לקרות.
-
תודה
השאלה הייתה מכוונת על לפטופ והטיסה דרך מדריד
תודה
-
לא יודעת דרך מי שכרתם את הקראוון אבל באתר של מוטורהום כתוב שניתן לחבר פלטת שבת. ראה בקישור.
אולי תשלחו להם או לחברה בה שכרתם, מייל עם השאלה