מה אתם מביאים למארחים שלכם?
-
שלום לכולם,
מי שנוהג להביא שי קטן לבעלי הבית בצימר בחו”ל, מה אתם מביאים?
תודה

-
אני לא מהנוהגים להביא, וגם לא מהלנים בצימרים… אבל הערה קטנה: נתקלתי בלא מעט ישראלים שממליצים להביא משהו עם סממנים דתיים, מתוך מחשבה שהמארחים הם בטוח נוצרים. לדעתי כדאי להימנע מכך – בהרבה ארצות זה נחשב לא מנומס לדבר על דת או לשאול לגבי אמונה של מישהו שאינך מכיר היטב, ולא כולם בהכרח מאמינים או נוצרים, כפי שלא כל ישראלי הוא בהכרח דתי או מסורתי או בכלל יהודי. עדיף לא להניח הנחות ולהימנע מהענקת חפצים דתיים כמתנה.יש מספיק דברים אחרים להביא: למשל, ביפן תרמילאים ישראלים נוטים להעניק תשורות כמו חטיפי חלווה ארוזים יפה לאות תודה.
-
אנחנו הבאנו חטיפי חלווה בשני הטיולים האחרונים שלנו באלפים הצרפתים ובאוסטריה. מצד אחד זה מחווה יפה ומצד שני הרגשתי שבעלי הדירה לא מתלהבים מזה במיוחד, כי זה מוכר להם. היום בגלל הגלובליזציה וההגירה אפשר למצוא חלווה ומאכלים אחרים שאנחנו מזהים אותם כישראלים כמעט בכל סופר גדול באירופה.
אפילו כשטיילנו בבולגריה הופתעתי למצאו כמה סוגי טחינה בסופר מרקט באזור ממש לא תיירותי.
-
אפשר למצוא כאן כמה רעיונות למתנה:
-
הבאתי פעמיים ( ביפן ובהולנד) שקית מלח אמבט מים המלח ( מוכרים בדיוטי פרי בד”כ במבצע), והתקבל יפה.
אגב חלווה, הבאתי פעם חלווה, כשהייתי בחילופי סטודנטים, ומסתבר שהיה מישהו ממצרים שדי התעצבן כשהבאתי חלווה על תקן של מוצר ‘ישראלי’.
-
מזה מספר שנים שאני נוהגת לקנות לוחות שנה עם תמונות מישראל (קונה בצומת ספרים), וזאת לאחר שגיליתי שתמרים יש ברוב הסופרים באירופה….
בדרך כלל, התגובות ללוחות נרגשות מאוד.
לפני הטיול האחרון (טרום פסח)-לא מצאתי לוח הולם. קניתי בסטימצקי בדיוטיפרי תחתיות לכוסות שתייה עם תמונות מהארץ.המארח התרגש מאוד.
נילי
-
שנה שעברה הבאנו למארחים באלפ”צ חבילת תמרים.
סיפרתי להם שהתמרים מגודלים ליד אילת ושזה סמלי שמשהו מאילת הגיע לאלפים הצרפתיים, הבנתי שהם גם חובבי ספורט ורכיבה אז הסברתי להם שזה אחלה חטיף אנרגיה…
דווקא היה נראה שאהבו
-
אנחנו גרים בערד ולכן תמיד קונים בוץ ,מלח או סבון מים המלח ומסבירים על המקום עצמו ...עד עכשיו כולם התלהבו מאד...
-
מוצרי ים המלח תמיד מתקבלים בחיוך.
עוד הבאתי חמסות..יש היום כמעט בכל השפות.מחזיק מפתחות ענק.ספל ירושלים,צלחות ארמניות אומנם אבל מירושלים/עכו
נילי,לוח שנה רעיון נהדר!
-
אנחנו כבר כמה שנים תמיד מביאים בקבוק יין ישראלי וקרם של ים המלח.
זה תמיד מתקבל בברכה והתרגשות רבה.
גם כשאנחנו נוסעים ל-3 שבועות ל-3 מארחים שונים, אני תמיד מביאה. רובם מארחים אותנו בדירה הצמודה לבתיהם וזה הופך את האירוח לחוויה הרבה יותר אישית.
-
אני לא מביא כלום.
צימר זה ביזנס לכל דבר.
-
תמרים…
אני מביאה חבילת תמרים משובחים במארז יפה, ותמיד נראה שזה מתקבל בשמחה מצד המארחים..
-
זו גם דעתי. לא רואה הבדל בין צימר בחו”ל לצימר בארץ או לדירת איירBNB או למלון/אכסניה. כולם עסקים שנועדו להרוויח.אביא מתנות לאנשים פרטיים שמארחים ללא תשלום, או שגילו נדיבות כלשהי. בעבר היו לי גלויות שציירתי לבד, אז השארתי אותן כתודה למקומיים שנתנו לי טרמפ או שהציעו לי בתנועות ידיים להתכבד בתה/פירות במהלך טרק בהרים.
יוצא מן הכלל היו אכסניות בודדות בבעלות פרטית (לא רשת) שאהבתי מאוד, נשארתי בהן לתקופה ארוכה ונוצר קשר חברי עם הבעלים והעובדים במקום – במקרה כזה השתדלתי לסייע ולעזור מעת לעת ביומיום, אם היה מטבח לאפות מדי פעם משהו טעים גם לעוסקים במלאכה, ולהשאיר או להכין מתנה או להזמין לארוחה עם עזיבתי אחרי כמה שבועות.
שלא יובן לא נכון: אין פה דיעה נגד הבאת מתנות לבעלי צימרים, שכל אחד יעשה הישר בעיניו, והתנהגות חיובית בחו”ל היא בוודאי לא דבר שאלין נגדו. פשוט אישית איני רואה בכך צורך כשמדובר בעסק לכל דבר.
-
גם אני לא מבינה כל כך את פשר העניין....מדובר במקום לינה תמורת תשלום, למה בדיוק צריך להוסיף מתנה לתשלום?
-
אין שום חובה להביא מתנה. כאמור מדובר בבית עסק.
אבל – להבדיל מבית מלון, בצימר קטן נוצרים קשרים קצת יותר אינטימיים עם המארחים. לא פעם המארחים מתעניינים מאוד בתוכנית הטיול, מתנדבים לעזור בהמלצות, אפילו מתקשרים בשם המבקרים בשפת המקום אל בתי עסק מקומיים כדי להזמין למבקרים כרטיסים בזול או לשריין מקום. מביאים גם מצרכים וגם עוזרים בשאלות אם צריך. הם עושים זאת ברצון ולא מצפים לשום תמורה פרט לתשלום על המגורים.
אלו מאיתנו שכן מביאים מתנה קטנה, סימלית, למרות שזה בכלל לא חובה – מהווים שגרירים טובים למדינה, גורמים לבעלי הצימר לרצות לארח ישראלים שוב, ובכלל יוצרים לתייר הישראלי שם טוב (גם כדי לאזן כמה אוכלי שוקולד). כל הכבוד!
-
הי,
קודם כל לוודא שהיא/הוא אכן ראויים למתנה לכן אני לא נותנת ישר בהתחלה. כבר קרה שהשקעתי בשוקולד יקר ובעלת הבית הייתה לא ראויה. אני מביאה בקבוק יין חרמון אדום ואני אומרת שזה לא רחוק מהכנרת שעליה הלך ישו. בדרך כלל הם אוהבים זהו יין מדהים בעיני. אם הם לא נחמדים אז אנחנו בעצמנו שותים את היין אחרי הכל אנחנו בחופש.
-
כמו שאמרתי קודם, עדיף לא להכניס את הדת פנימה – זה נחשב לא מנומס בקרב הרבה אירופאים לדבר על דת או להניח הנחות על דתו ומידת אדיקותו של אדם בפניו לפני שמכירים היכרות עמוקה. מספיק לומר sea of galilee, ומי שכן נוצרי יודע במה מדובר ומכיר את ההקשר לישו. מי שלא יודע דבר כה בסיסי בנצרות, ההקשר לא ממש מעניין אותו מן הסתם, והוא יעדיף פשוט לקבל יין טוב מישראל האקזוטית עבורו בלי זיקה לדת. -
שלום לכולם
אנחנו כאשר אנו מתארחים בצימר כן נוהגים להביא משהו קטן וסמלי מישראל לבעלי הצימר. הדיון לפי דעתי אם מגיע או לא מגיע כי זה עסק וכוונתו להרוויח מבחינתי לא רלוונטי. אני מתארח בבית של מישהו שבוע שבועיים או לא משנה כמה ימים ולי כבן אדם מאד נחמד לתת תשורה קטנה מהמדינה ממנה אני מגיע וממני אישית.
אני אישית גם חושב שזה מאד נחמד לבעל הצימר לקבל משהו סימלי לתשומת לב מהמדינה ממנה מגיע האורח שלו,אנו בדרך כלל מביאים צלחת שעליה מצוירת מפת ישראל או ירושלים או חמסה ועד עכשיו נתקלנו ביחס מאד אוהד במיוחד כאשר הסברנו לבעלי הצימר את המהות של החפץ.
מן הראוי לציין שעד עכשיו בכל צימר שהתארחנו בו גם אנו קיבלנו מן הבעלים משהו קטן מן האזור שבו התארחנו או מחוות הבעלים(גבינה מיוחדת, ריבה וכו’) אז אם הם יכולים לתת מדוע לא אני?
כמובן שאני מדבר רק בשמי ובשם משפחתי
בברכה,
רואי
-
הרבה פעמים היחס של המארחים הוא לא כמו של מלון או airbnb. בקיץ הקרוב נתארח באוסטריה בצימר, שלפי המפורט באתר לא כולל מכונת כביסה. שלחתי מייל לבעלים לבדוק אם יש אפשרות לכביסה. במלון היו כותבים בצורה מנומסת שלצערם אין מכונת כביסה. בעלי הדירה לעומת זאת כתבו, שאין מכונת כביסה בדירה, אבל הם ישמחו לתת לנו להשתמש במכונה שלהם!
לכן זה לא חובה להביא, אבל אם מביאים, מעניים לדעת מה.
מסכים שצריך להימנע מדברים דתיים. במיוחד במזרח ממש לא מקובל להתייחס לדת.
חג שמח!
-
ביקורת חיובית (אם מגיע) ב booking hotels tripadvisorאו כל כלי שיווקי רלוונטי לעניין,
הביקורת ספציפית ומתארת את מעלות המקום,
אם באמת השתדלו מעל ומעבר אז עושה מאמץ ומוסיף תמונות.
להערכתי מועיל יותר לבעל העסק/מארח מחלווה-חמסה-מוצרי ים המלח-שמן זית-תמרים-גמל מעץ זית מחנות ליד כנסיית הקבר-….
לפעמים משאיר גלויה מהסוג שמחלקים בנתב”ג וחלק מהסוכנים שאומרת שלום בהמון שפות ומוסיף כמה מילות תודה שלנו, כשהילדים היו קטנים היו מוסיפים ציור.
במקרים מאוד יוצאי דופן נותן מתנה, למשל לנהג/מדריך שמלווה אותנו כמה ימים ואז אני יודע על מי מדובר אז המתנה מותאמת.
וכמובן שאני נותן תשלום בזמן, סבר פנים יפות, נימוס, מילות ברכה ותודה וכו’.