לה לקטמנדו-הגעה
-
בהצלחה אבי! -
קור / חום.
אחד הדברים הראשונים שנאמרו לי בהגיע בפעם הראשונה ללאדאק -2007-
זה מקום בו נשרפים ביום וקופאים בלילה !
ואכן כך היה בכל פעם!
מעיל סקי טוב ללילה וקרם שמש עם כיסוי גבוה.
כובע ובקבוק מתכת למים ימים ללילה לשק שינה .
סעו לשלום !
Jullay-
שלום, תודה , להית׳ הכל במילה אחת.
-
כן צילה
כמו שכתבתי חברים שלנו שיצאו למארקה באוגוסט התבשלו מחום וסבלו והפסיקו. הם אפילו לא התלוננו על קור רק על חום אבל יתכן שהם נפלו על שבוע קיצוני.
אבי
מאחל לך שתחלים מהר ואם אתה עושה את הסיבוב בקליפורניה כמו שציינת, אשמח לשמוע על מסלול 5 הימים בקינג קניון.
הפעם אני לא אעלה לשם עוד פעם (הייתי הרבה פעמים) כי כבר הזמנתי 5 לילות בוואלי של היוסימיטי (בתפריט חד יומיים) ואני חייב לרדת לסטאנפורד בסוף היוסימיטי אבל אני מאמין שאזדמן לשם הרבה יותר בעתיד( וגם ככה ביקרתי לא מעט).
-
דרור, אם עדיין לא עשית את מסלול Clouds Rest ביוסמיטי – תשים אותו גבוה ברשימה שלך. מסלול חד יומי. עשיתי לפני מליון שנים בביקור ראשון ביוסמיטי ואני לא זוכרת פרטים לוגיסטיים (באיזה טרייל-הד התחלנו, איפה חנינו, כמה זמן לקח וכו) אבל זה מסלול מדהים! לא קל בכלל אבל שווה מאוד.
-
תודה ענבר
רשמתי לי ומחר אבדוק. אני לא חושב שעשיתי.
אם יהיו שאלות אשלח לך בפרטי
-
לא ניראה לי סביר לרכב על אופנועים בלאדאק מבלי שיש לך ניסיון קודם. קח בחשבון שלמעט חלקים מהכבישים הראשיים לה-סרינגר, לה-מנאלי, והכביש לנוברה, מדובר בדרכי עפר מפותלות וקופצניות.
גם אם תגיע למסקנה שהסיכון קביל (אני חושב אחרת, בטח לרוכבים לא מנוסים), ייתכן מאוד שתגלה שמדובר בסבל מתמשך (היושבת מאחור תסבול בוודאות...). כך שבכל מקרה כדאי לבנות תכנית חלופית.
צילה – התכוונתי לספר אחר. אכן הטרק למיורו-פאדום (המערבי ביותר במפה המצורפת) הולך ומתקצר, בזמני (2011) דרך הרכב הגיעה עד פוטאקסאר בצפון ועד פידמו בדרום, ולמיטב ידיעתי כיום מצפון מגיעה עד יולצ’ונג (ומתוכננת להגיע ללינגשט).
בספר של צילה מתוארת ווריאציה מזרחית יותר של הטרק, דרך הכפר ניראק, ויש ווריאציות נוספות, נידחות אף יותר, אבל כולן דורשות לינה באוהלים.
בכל מקרה מדובר בטרק עם לא מעט פאסים גבוהים ועליות וירידות תלולות. אגב כתבתי עליו טיפ בזמנו.

-
איזה צביקה, טייל על!
האם ה”וואריציה” שלך מבוססת רק על הום סטייס? או בעיקר?
בטיפ שלך אתה מזכיר הרבה “אוהל תה”. האם זה מן גסטהאוס עונתי?
עוד לא קיבלתי תשובה מלה אבל אם אני נוסע כמובן שאוועץ בך….
תודה על ההשקעה והסבלנות עד כאן וכמובן עוד פעם תודה לצילה
-
אוהל תה , דרור, כשמו כן הוא!
זכור לי אחד ביציאה מצ׳אנדרה טאל בהימצא׳אל- בבאטאל-
תה, ביצה קשה וצ׳אפאטי .
שיחת בוקר עמוקה עם רינפוצ׳ה צעיר שדיבר אנגלית סבירה –
לא אין לינה רק אוכל.
בכל אופן לא ידוע לי על לינה בהם.
אבל גם זה באמצע הדרך נחמד ונעים ופוגשים מקומיים.
-
אני כמו ענבר נהנת מהדיון השאלות והתמונות .בסוף הטרק לנפאל באפריל ירד מהפרק .בני הבן בן 14 לקח קשה שאני לא יהיה בבית חודש ימים .לכן הוחלט בדיון משפחתי לעשות ביולי 2018 את טרק מון בלאן .כמובן שכל הבנים מצטרפים לטרק חוץ מהבעל
הוא יהיה אחראי על הלוגיסטיקה .או יעשה איזה שביל אחד .ענבר תודה על הבלוג המדהים שלך .דרור המשך לשאול שאלות .צילה המשיכי לתת תמונות .גולני רוני צביקה אין עליכם .המשיכו לטייל ולספר .
-
ב"אוהלי התה" אפשר לישון, אם כי לא תמיד בנוחות רבה. אבל באוקטובר אולי כבר לא יהיו מאוישים.
בווריאציה שעשיתי ישנים כמעט בכל הלילות בכפרים (בבתי משפחות), למעט הלילה בסנרצה (בין לינגשט להנומיל). גם בחלק שבין פאדום לדארצ'ה יש אוהל תה אחד, לפני הפאס.
-
צביקה –
אכן היו ,דרגשים אבל לישון בהם? נו טוב יש דברים שאני לא עושה .
הטרק נראה מדהים.
עבורי לאדאק היא. מס 2 אחרי סיקים בהימליה.
אחר כך הימצ׳אל וספיטי.
כל השרשור הזה מעורר את חיידק הטרקים שוב – למרות שרק חזרתי !
-
צפיתי בכמה סירטונים של פאדום למיורו והוא נראה לי מאוד יפה. ראיתי גרסא של 7 ימים ואחרת של 10 ימים מהשנים האחרונות. שתיהן יפות ודווקא הקצרה אולי יותר וזיהיתי נופים יותר כמו שצביקה צילם.
אף גרסא לא הראתה את פוגטאל גומפה היפה שאני מבין שיוסיף יומיים מפאדום לפאדום.
כמה קשה הטרק הזה ביחס נאמר ל- EBC ? הוא נראה די קשה אבל אולי זה גם בגלל שרואים את השבילים חשופים והם לא מסתתרים ביערות או בין סלעים.
בסרטונים שראיתי רוב הלילות היו באוהלים ולפי מה שהבנתי מצביקה זו כנראה הבחירה של המטרקים. מקווה שהבנתי נכון.
אני מניח שעל מקלחות אין מה לדבר בטרק הזה ובדומיו?
לבסוף, נפתחה לי אפשרות לנסוע אולי ביולי ל14-16 יום. האם זה עדיף או שהחום והאנשים הרבים יפריעו?
סה״כ כרגע נראה לי לנסוע ללאדק כדי לחוות בעיקר טרק ארוך ויפה. הקטע של נסיעה לעמק נוברה או מקומות יפים אחרים עם נהג צמוד פחות מדליק אותי וגם אם לא אראה את אגם פאנגונג בביקור הראשון.
מבחינתי שלושה ימי הסתגלות בלה והסביבה הקרובה + טרק יפה של 10 ימים והבייתה.
מה אתם חושבים?
-
פוגטאל גומפה היא לא על הטרק הזה אלא ליד טרק פאדום-דארצ’ה. אפשר לחבר אותה לטרק מלמיורו לפאדום – יש פאס גבוה מעל סטונגדה (כפר על הכביש מזאנגלה לפאדום) עם שביל שמוביל לכפר הנידח טנטק tantak וממנו לפוגטאל גומפה (ניראה לי שנדרשים לכך יומיים), ואז חזרה לפאדום בדרך הרגילה.
השבילים העיקריים בלאדאק טובים ונוחים להליכה, אבל ספציפית בטרק מלמיורו לפאדום יש כמה וכמה פאסים גבוהים, כך שמדובר בהרבה עליות וירידות, חלקן תלולות. הסתגלות נאותה לגובה (=זמן) מאוד תקל, וכמובן גם שכירת פרדות לסחיבת הציוד.
בווריאציה הפופולרית של הטרק, דרך לינגשט, כמעט בכל הלילות ניתן לישון בהומסטייס בכפרים, כפי שפירטתי בטיפ. יש להם חדרי אירוח יפים, אבל אין מקלחות והאוכל בסיסי. בעיני זו חווייה נחמדה ביותר, אבל יש המעדיפים לישון באוהלים, וכך גם נוהגות קבוצות.
אורך הטרק תלוי בשאלה אם תלך או תיסע בחלקים שכבר הפכו לדרכי רכב (מעוטות תנועה), ובווריאציה/טיולי צד שתבחר.
תביא בחשבון גם יומיים של נסיעה (יפה) מפאדום ללה (או הפוך). אפשר אולי “לעגל” (ולהאריך) את המסלול הרגלי על ידי הליכה דרך לינגשט וחזרה דרך ניראק.
ביולי חם יותר (בעיני זה יתרון), יש יותר אוהלי תה פעילים, פוגשים יותר מטיילים אחרים (לא יותר מידי כמו בנפאל), אבל גם יותר גשום (החלק מסטונגדה לפוגטאל עלול להיות בעייתי עקב זרימה חזקה בנהרות). לדעתי יולי עדיף על פני אוקטובר.
-
צביקה תודה על התשובה הנדיבה.
אתה יכול להעריך את המאמץ הפיזי בהשוואה ל-EBC?
אני יודע שלא קל להשוות אבל אני רוצה לדעת שאני בונה תוכנית שאשתי תוכל להנות ממנה.
-
צביקה אין עליך!
-
ענבר תודה.
דרור – EBC אתה מתכוון ללא הפאסים או עם?
כאמור יש בטרק למיורו-פאדום הרבה פאסים וכנגזר מכך עליות וירידות – יותר מאשר באברסט ובפחות זמן. למעשה כל יום יש פאס… חלקם “קטנים” אבל שלושה מהם דורשים לעלות ולרדת הרבה. על שניים מהם – סיסיר לה וסינגה לה ניתן לדלג בג’יפ. צירפתי לך כאן תרשים מרחקים וגבהים של הטרק המלא.
הסתגלות נאותה, סחיבה מינימלית והליכה איטית יבטיחו הנאה.

-
צביקה תודה על ההשקעה
מבין מהתשובה שלך שכנראה EBC ללא הפאסים קל יותר.
שריינתי לי היום כרטיסים באירופלוט (פעם ראשונה) ליולי 7 עד 22 מה שמשאיר לי על הנייר 13 יום בלאדאק.
נראה לי שנסגור על ההיכרות הזאת עם לאדאק מה גם שאשתי מתחילה להתאהב בתוכנית.
3 ימי הסתגלות
7 ימי טרק
3 ימי הירגעות
גם אם אשתי יכולה ללכת 10-12 יום למעלה למטה במדבר הלאדקי, קודם נטעם את זה ונראה שזה ערב לחיכנו ומשאיר טעם של עוד כמו עם נפאל ואז אולי נשתגע וניסע עוד פעם באוקטובר (או שלא).
ביום חמישי אזמין כנראה כרטיסים ואתחיל בתכנון הטיול והטרק.
תודה על כל העזרה ובטח עוד אעזר בניסיון והידע הבילתי נדלה שלך.
-

דרור!
כל הכבוד . השתכנעת ופעלת !
מציעה להסתכל על טיסות ללה בהקדם – הו יקרות ככל שמתקרב הקיץ.
טיסות פנים מאפשרות רק 15 קג – ניתן בהזמנה להוסיף משקל בסכום קטן.
אני בדרך כלל מוסיפה 5 קג
עולה בין 450 ל 500 רופי.
לגבי לאדאק – לא להסתכל עליה רק כיעד לטרקים.
האנשים נחמדים ומאירי פנים והתרבות הבודהיסטית נמצאת בכל פינה וכדאי לצרף קצת ממנה.
זה לא רק מדבר העמקים ירוקים עם צפצפות ובקיץ הגידולים עדיין ירוקים לפני קטיף.
תהנו.
בטוחה שתחזרו!
צביקה – באמת שאין עליך!
-
חג שמח לכל משוגעי הפורום

סחטיין דרור על השינויים תוך כדי תנועה. בטוח שלא תתאכזבו. תחילת יולי נשמע נהדר.
כרטיס ללה בהקדם אכן מומלץ.
אין ספק הגיע זמן הודו

-
חג שמח גולני ותודה גם לצילה
קיבלתי 700$ לניו דלהי עם אירופלוט שהיו נוחים בימים ובקונקשיינים וזה נשמע לי סביר. תקנו אותי אם אני טועה
כדאי להזמין מפלייאיסט כרטיסים ללה? או ש”יש דרך נכונה יותר לעשות את זה” ?.
אני מבין שוויזה עושים באינטרנט?
עוד משהו?
מדובר על עוד 5 שבועות……
תודה