המטבעה בפילדלפיה / סיור במפעל הרשי
-
אנחנו נוחתים בניו ג’רסי וצריכים להגיע לוושינגטון
חשבתי לעשות עצירה בפילדלפיה – אשמח לקבל מסלול רגלי.
האם משהו היה עם הילדים שלו בסיור במטבעה בפילדלפיה? האם שווה?
מה לגבי סיור במפעל השוקולד הרשי? האם כדאי?
בנוסף חשבנו לקחת סיור בכרכרה באיימיש – משהו היה?
תודה רבה ויום טוב
אחוה
-
נכון לזמן ביקורנו (לפני 6 שנים) הסיור בהרשי היה מיותר – זה לא ביקור במפעל, זה סיור באוטובוס בעיירה הרשי תוך הסברים על האיש ופועלו. בנוסף ויש מרכז מבקרים שיש בו הפעלות לילדים וחנות ענקית של שוקולד (הרשי לא גודאיבה ואפילו לא מילקה מבחינת הטעם).
-
מפעל שוקולד – זה בעצם כמו מתקן הפארק – עולים על רכבת ורואים הדמייה שלפסי הייצור של השוקולד – בסוף יוצאים לחנות המוכרת שוקולדים.
אנחנו נהנינו מאוד – נחמד להעביר כשעה – אך אנחנו היינו באזור גם בפארק שעשועים ולא נסענו במיוחד לשם כך.
לגבי סיור בכרכרה באימיש – גם את זה עשינו – האזור ממוסחר – אך אפשר להעביר שם שעתיים – שלוש נחמדות – סיור עצמו היה נחמד וקיבלנו הסברים מבעל הכרכרה, לקח אותנו לבית שלו כולל סיור באסם. לאחר מכן הלכנו לשוק המקורה הנמצא בסמוך.
2 מקומות לא מקומות חובה – עם זאת כמעבר בהחלט אפשרי.
-
זה אחד השוקולדים המפורסמים שלא בצדק. הוא נוראי. טעם של פלסטיק. -
אין מחלוקת כי השוקולד של הרשי לא ברמה.
מדובר בעצם במרכז מבקרים עם חנות גדולה. המפעל כבר מזמן לא שם. בצמוד יש גם פארק שעשועים גדול. זה מקום נחמד לעצירה במסלול בין ניאגרה לוושינגטון. לא מצדיק סטיה כל כך גדולה מהציר שלך.
במרכז פילדלפיה יותר נקודות היסטוריות ואפשר לבלות שעתיים- שלוש מעניינות בין המטבעה לפעמון וכו’.
אם אתם נכנסים לארץ ההאמיש אפשר לבקר גם במפעל של הארלי דייוידסון. תבדקו שעות וגילאי הילדים
-
האם אני מבין נכון (מהשרשור השני) ומדובר על טיול מיד אחרי הנחיתה? והאם מדובר על יום ראשון?
טיול אחרי הנחיתה הוא לא קל. אמנם לכאורה נחתנו ב-5 או 6 בבוקר ויש את כל היום לפנינו. אבל לא כך.
קודם כל היציאה מהשדה (כולל לשכור רכב) תיקח לפחות שעתיים ולפעמים גם 3.
בשעות אחר הצהריים/ערב נתחיל להרגיש עייפות גבוהה. כי לא ישנו טוב בטיסה (אם בכלל),בגלל הג’ט לג וכו’. כך שקשה עד בלתי אפשר לטייל ביום ובערב עוד לנהוג. כלומר גדול אני ממלית לכוון שלא יאוחר מ-6 בערב לכבות את המנוע. ברור שזה רק כלל אצבע ולא חוק נוקשה.
אז אם למשל נוסעים לפילדלפיה -תגיעו לעיר רק ב10-11. סיבוב של כמה שעות + ארוחות (ביום הראשון אני אף פעם לא יודע אם לקרוא לזה ארוחת בוקר/צהריים או ערב) יביא אתכם כבר לשעות אחר הצהריים המאוחרות. לא הייתי נוסע לוושינגטון וודאי שלא להרשי בשלב הזה. לכל היותר הייתי יוצא מפילדלפיה ונוסע חצי שעה למוטל בשולי העיר.
בפנסילבניה יש הרבה סיורי מפעלים. חלקם רציניים יותר וחלקם פחות. אפשר לחפש אם זה מעניין.
שימו לב שאם מדובר על יום ראשון אז הרבה דברים סגורים. כלומר סיורי מפעלים, המטבעה ועוד לא רלוונטי ביום ראשון.
-
כתבתי בלוג קצר על הסיור שלנו בארץ האמיש:
ביקור בארץ האמיש - מחוז לנקסטר, פנסילבניה
לנו היה מעניין מאוד, במיוחד בבית החווה הפתוח, שם למדנו המון על אורח החיים שלהם.
-
תודה רבה
הדברים נלקחו בחשבון ונגיע ללינה בשעה 17:00-18:00
זו לא הפעם הראשונה שאנחנו בארה”ב ואני זוכרת שביום הראשון קורסים לפנות ערב ולכן נישן ליד האיימיש בפנסילבניה
למחרת מטבע הדברים נקום מוקדם מאוד ונצא לכיוון וושינגטון.
אנחנו אוכלי כשר, כך שאין לנו עצירות לארוחות צהרים… בערב אוכלים חזרה במוטל.
מה שלא ברור לי , למה אנשים לא עוצרים לטייל בפלדלפיה?
האם הייתם גם במטבעה?
תודה רבה
אחוה
-
דווקא בפילדלפיה מצאתי אוכל כשר

למה אנשים לא מטיילים בפילדלפיה? חשבתי על זהץ המסקנה שלי היא פשוט שלפילדפיה יש שכנים הרבה יותר קורצים.
זו עיר בהחלט מרשימה. “הבעיה” היא שבמרחק נסיעה קצר יחסית יש שתי ערים מרשימות יותר – ניו יורק מחד וושינגטון מאידך.
תמיד בטיול אין לנו מספיק זמן. ולרוב אנחנו עושים חלוקה מסויימת בין ערים לטבע לאטרקציות. כך שיום בפילדלפיה יבוא לרוב על חשבון יום בוושינגטון או בניו יורק.
אגב – איזה שדה תעופה? אם מדובר על ניו ארק – יש רכבת מהירה יחסית לוושינגטון (עם עצירה בפילדלפיה). בעיניי זו בהחלט אפשרות מעניינת. לא יותר זולה מהאלטרנטיבות, אבל מעניינת.
-
אכן אני נוחתת בניו ארק.
לא חשבתי לקחת רכבת כי אני עם שלושה ילדים (בעלי מצטרף לטיול רק אחרי ארבעה ימים כשאנחנו חוזרים לניו יורק) ואני מעדיפה להיות ניידת ושיהיה לי היכן למקם את המזוודות.
לגבי פילדלפיה – היא פשוט בדיוק באמצע הדרך וחותכת את הדרך לוושינגטון
-
אם נתעלם מהשיקול הפיננסי:
אפשר לקחת רכבת ישר לוושינגטון.
אחרי יום או יומיים לשכור רכב בוושינגטון, ולטייל (דרך איפה שרוצים) עד ניו יורק.
למה אני מעדיף את זה:
- לא צריך לנסוע אחרי הנחיתה. ברור שאפשרי אבל קשה. בייחוד כשאת נהגת יחידה
- ביום הטיסה תמיד קשה לנבא כמה כח יהיה לנו (והאמת גם למחרת). מתי נתמוטט למיטה, מתי נקום בבוקר, מי יקום מתי. בעיר הגדולה וושינגטון יש לנו גמישות. יהיה כח – נסתובב עד מאוחר. לא יהיה נחתוך מוקדם. נקום מוקדם – אפשר לשוטט במול גם לפנות בוקר וכו’. בעוד שלינה במקום בדרך (אם הזמנתם מראש) זה אילוץ. כשרק מתחילים להתעייף בפילדלפיה חייבים להתחיל לנסוע כי יש לנו שעה נסיעה ואסור שתהיי עייפה מדי
ואת הטיול דרך פנסילנביה (פילדפיה, הרשי ועוד) אפשר לעשות גם בדרך לניו יורק באותה מידה
מבחינת עלות – ההשכרה בוושינגטון והחזרה בניו יורק עשוייות להיות יקרות יותר. הן בדמי השכירות (וושינגטון מול ניו ג’רסי) והן בדמי ההחזר. מצד שני חסכנו יום או יומיים רכב, וזה גם שיקול. ברור שצריך לשקלל גם עלות של רכבת, ועלות של מלון בוושינגטון מול מוטל (בייחוד אם בחרנו מלון מרכזי כדי לחסוך זמן עם המזוודות).
-
אני תמיד מעדיפה להיות ניידת.
רכבת והתחייבות מלחיצים אותי.
היופי באמריקה שאפשר לעצור בכל מקום.
-

-
מה שלא ברור לי זה איך הגעת לזה שלא מטיילים בפילדלפיה…אם מחפשים בגוגל, רואים שנתוני הסטטיסטיקה של פילדלפיה מדברים על כ-40 מיליון מבקרים בשנה. זה שאנחנו מסתכלים רק בפריזמה הקטנה שלנו על “מה ישראלים אחרים עושים”, כשגם הם ברובם הולכים למקומות שהם מכירים מישראלים אחרים (וגם מגיעים לזמן קצר יחסית אז יש אתרים/אזורים יותר מושכים לבקר בהם כנראה), זה משהו אחר.
-
מספר דברים :
כדאי לשכור רכב בניוארק – מחירי ההשכרה זולים למדי (בודאי בהשוואה לקנדי)
כפי שנכתב יש באזור פנסילבניה סיורי מפעלים מענינים , אנחנו ביקרנו ב-HERRS ,
שמיצר כעכים וציפסים (וגם כשר , ואפילו כשר למהדרין)
יש שם באזור איזשהו מוזיאון רכבות שנראה מענין (שטרסבורג)
פילדפיה – בהחלט מענינת ומומלצת , ישנו האזור ההיסטורי הלאומי במרכז העיר ,
ניתן לעלות לסיןר על סירה/רכב (DUCK) שמקיף את נקודות הענין בעיר יכול להיות חוויה לילדים , ניתן גם לבצע סיור (דומה) בכרכרה רתומה לסוסים
ישנו גם מוזיאון ילדים שנראה מרשים (please touch museum)
יש אופציות לא מעטות לאוכל כשר באזורים שונים בעיר (אבל , לא כל מה שמוצג ככשר הוא אכן כזה , כדאי לבדוק)
כדאי לדעת כי הלינה די יקרה במרכז פילדלפיה
בהצלחה !!!