ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות על הדולומיטים

פורום טיולי משפחות
    7
    17
    3077
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו נטייל השנה בדולומיטים, ונלון באורטיזיי. אנחנו אוהבים טיול רגוע, לא יותר משני אתרים ביום, לא נסיעות ארוכות וכו’. הבעיה היא שקשה להגיע למקומות היפים בדולומיטים בלי נסיעות ארוכות ומכאן ההתלבטויות. אשמח לשמוע את עצתכם לגבי שני האגמים היפים: אגם בראיס ואגם קארצה. אין כמעט אחד שלא משתפך על יופיים, והם נוכחים כמעט בכל טיול.

1. אגם קארצה – טיול מאורטיזיי לאגם, בדרך הלוך ממערב, בדרך חזור ממזרח (וביחד סיבוב) אמור לקחת כ-3 שעות. אם מוסיפים לזה גם את מגלשות ההרים ה”קרובות” אז נוספת עוד שעה. ההתלבטות כפולה: האם המגלשות שוות? האם האגם שווה? טוב, ברור שהוא שווה, אבל אני מוכרחה לומר שבתמונות הוא נראה קצת כמו שלולית. אמנם שלולית צלולה, אבל עדיין שלולית. מישהו יכול להסביר לי איך הוא ביחס לאגמים של אוסטריה? לאיזה אגם אוסטרי הוא הכי דומה בעיניכם? (מבחינת מראה ואווירה)
      2. אגם בראיס נראה מדהים בתמונות, אבל אולי זה רק בקתת העץ הרומנטית על רקע המים? נסיעה מאורטיזיי לאגם בהקפה ממערב זו הדרך הכי מהירה והיא לוקחת כשעה וחצי לכל כיוון, אבל האם לא משעממת? מגלשות ההרים שליד מוסיפות עוד חצי שעה. לא מצאתי עליהן כמעט שום מידע. מישהו יכול לספר לי עליהן יותר? האם נחוץ רכבל? כמה זמן לוקחת החוויה? האם הן בטיחותיות? ולגבי הדרך לאגם, האם יש טעם לגוון כיוון אחד ולנסוע מאורטיזיי כל הדרך מזרחה, דרך קורטינה (בערך שעתיים וחצי!) או שהשעתיים וחצי של גוגל הן בכלל 4 שעות בפועל? בקיצור, על איזה דרך הייתם ממליצים הלוך ו/או חזור מאורטיזיי לאגם בראיס?
      3. על הדרך עוד שאלה קטנה: האם יש משהו מיוחד בעיירות Canazei ו-Arabba? האם יש רחוב הליכה או מרכז שוקק או משהו, או שמדובר בשתי עיירות עתירות מלונות אך לא מעניינות לשיטוט?

תודה לכל מי שיענה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

אנחנו לא התלהבנו מאגם בראיס ואני מסכים שהנסיעה אליו די ארוכה ומתישה.

טיילנו עם ילד קטן והוא די סבל.

גם הנופים בדרך לאגם לא היו מרשימים בהשוואה לנופים שיש בעמק גרדנה.

מציע לכם לחכות איתו לסוף הטיול. אנחנו נסענו בדרך הקצרה והמהירה, והערכת הזמנים של גוגל של שעה וחצי היא די מדויקת.

אנחנו לא הגענו לאגם קארצה כי הבנו שהוא די קטן. 

אם אתם מגיעים מאזור גארדה אז אולי אפשר לשלב את אגם קארצה בדרך.

באפן כללי עמק גרדנה הוא עמק מקסים ואפשר לטייל בו ובסביבה הקרובה טיול מאוד מוצלח ומגוון אבל הוא פחות מתאים כבסיס להגעה מקומות כמו קורטינה.

• נירית
          נירית נערך לאחרונה על ידי

שלום גם לך פסגות, 

אנחנו אהבנו את שני האגמים, לדעתי בראייס יותר יפה ומרשים וגם מעניין מבחינת מה שרואים סביבו. אבל הדרך הלוך ושוב לאורטיסיי באמת ארוכה. לדעתי לא משעממת, אבל זה כמובן סובייקטיבי.

הכל תלוי במה תרצו לראות ולעשות  בכל אחד מימי הטיול שלכם ובכלל כמה ימי טיול ומהיכן אתם באים, איזה מסלולים רגליים תעשו, באיזה עוד אגמים תהיו.

אישית, לא הייתי מוותרת על כביש 241=דרך הדולומיטים.  אגם קארצה נמצא בחלק המערבי של הכביש, לא רחוק מבולצאנו. גם העיר הזו שווה טיול לדעתי והיא בעלת אווירה יותר איטלקית מעיירות רבות בדרום טירול. לטעמי המוזיאון הארכיאולוגי שם טוב ויכול בקלות לעניין בני נוער וילדים גדולים. אני כן הייתי עושה את המאמץ ועושה “סיבוב” , עם חזרה באוטוסטראדה.

וגם אישית-לא הייתי נוסעת את  ה90 ק”מ לאגם בראייס  הלוך ושוב ביום אחד, למרות שלדעתי הוא יפה ושווה. אנחנו חילקנו את הלינה ...

• פסגות מושלגות

תודה לשניכם. יש לנו כשבוע עם בסיס לינה באורטיזיי, ובאמת מראש חתכתי את הטיול לחלק המערבי יותר, ואין לנו כוונה להגיע לקורטינה. הבעיה היא באמת שנסיעה הלוך ושוב בדרך הפחות מעניינת (שעה וחצי) לאגם בראיס נראית מוגזמת, ואילו הדרך היפה, שהיא דרך כבישי הדולומיטים וקורטינה, לא נראית מתאימה לנסיעה של יום אחד. Sad ההתרשמות משניכם היא שבמקרה כזה לא כדאי להתאמץ.

אנחנו בהחלט מתכננים להקדיש לפחות יום לבולצנו. לגבי אגמים – אלה השניים שעל הפרק. אין אזורי טיול אחרים ואין אגמים אחרים. יש אגם מוצלח יותר בקרבתנו?

על פניו עושה רושם ששווה לקפוץ לאגם קארצה ולו כנקודת עצירה במסגרת טיול בכביש 241. אני חשבתי לנסוע דרך האוטוסטראדה בהלוך, ודרך Canazei בחזור, ומתלבטים אם לעשות את המאמץ להגיע למגלשות ההרים או לא. יש חשיבות לכיוון?

לגבי כביש הדולומיטים, אני לא יודעת בדיוק מיהו הכביש המדויק, אבל נכסה את חלקו ביום של אגם קארצה (אם יהיה כזה יום), וחלק אחר בנסיעה למרמולדה, עם חזרה דרך הכביש שעובר ב-Arabba. מזרחה מזה כנראה לא נגיע בטיול הזה.

• shimonim
              shimonim נערך לאחרונה על ידי

אגם קארצה הוא אגם קטן מאד יחסית. לדעתי שווה עצירה רק אם אתם באיזור. לא מצדיק נסיעה מיוחדת רק בשבילו.

• נירית

מתחברת מאד להחלטה להנות בטיול הזה מהחלק הממערבי יותר של הדולומיטים (המזרחייםlaugh).

אני לא זוכרת יותר מדי אגמים בחלק הזה של הדולומיטים, רובם בחלק המזרחי-ולכן כן לדעתי כדאי להגיע לקרצה. זה לא רק האגם אלא גם מיקומו מול הצוקים של  Catinaccio ו  Latemar  והיער שמסביב -יוצרים צבע ומראה מיוחדים , כמובן כפוף למזג האוויר.

מהיכן אתם מגיעים לדולומיטים?

וכמה אתרים עם מידע על אגמים-אנחנו היינו בכולם חוץ מקלדרו , ומסכימה עם הדירוג של ה3 היפים ביותר...

1, 2,  3

• פסגות מושלגות

אנחנו מגיעים בנסיעה ישירה ממילאנו. לא מתכוונים לעשות סטיה רצינית מהדרך כדי לטייל באגם (או בשום מקום אחר), לא בהלוך ולא בחזור. אולי נעשה סטיה יחסית קטנה להשקיף מנקודת תצפית על אגם קלדרו, אבל זה לא נחשב אצלי חוויה של אגם, כי זה תצפית מגובה.

תודה על אתרי האגמים. מהצצה חטופה נראה לי שזה לא משנה את התמונה - עדיין אלה שני האגמים שעל הפרק… Smile אבדוק יותר לעומק בהמשך.

בכל אופן, נכון לעכשיו, אני מבינה ממך שאגם קארצה שווה טיול ולו בשביל התירוץ לנסוע בכבישי הנוף של הדולומיטים, ולחוות את הנוף שסביבו. בכלל, אנחנו אוהבים אגמים קטנים, אם הסצינה שסביבם נותנת תחושת טבע נעימה, אז המכלול כנראה יהיה שווה. אנחנו גם אוהבים נסיעות בכבישי נוף. אני משתדלת לתכנן נסיעות שאוספות כבישים כמו פאקמאן. Smile

אשמח לעוד תובנות ממי שיכול לשפוך גם אור על מגלשות ההרים, ועל העיירות Canazei ו-Arabba.

• נירית

העיירות קנצאיי וארבה יפות אבל לא זוכרת משהו מיוחד מעבר לנוף הנהדר.

גם אנחנו חובבי כבישי נוף ובייחוד נוף אלפיני…

לגבי האגמים -גם אני אוהבת את האגמים האלפיניים הקטנים, אבל הקרצבה לא באמת מהסוג הזה כי הוא קרוב לכביש ולא נותן תחושת “אגם” ננחי כמו האגם הלבן באלפים הצרפתיים אם את מכירה . וכן, לדעתי הכביש עם האגם שווים טיול!  בעצם הכביש ממשיך ב48ss עד קורטינה, אבל גם החלק הזה של ה241 מדהים בעיני.

בעיני גם ההיסטוריה של סלילת הכביש, ההיבט ההנדסי  והאנשים שהיו מעורבים בפרויקט מעניינים וקריאה עליהם הוסיפה עוד פן לדרך הנופית. ייתכן שיעניין גם ילדים.

• פסגות מושלגות

לא הייתי באגם הלבן באלפים הצרפתיים, אבל, למשל ממש אהבתי את ה-Mummelsee ביער השחור, שגם הוא ממש על הכביש, וממש פצפון, אבל כל כך מתוק ומקסים.

תודה על לינק ההעשרה. Smile

• dinz
                        dinz נערך לאחרונה על ידי

הי,
                        הצבעים של אגם קארזה היו מהממים ביום השמשי שביקרנו בו, אבל עדיין - לטעמי שלולית, שלולית יפהפייה, אבל שלולית. 
                        מבחינת הגודל שלו  הוא די איכזב, ההקפה שלו לקחה בדיוק רבע שעה אם לא פחות. ציפיתי ליותר.
                        לא הייתי נוסעת במיוחד אלא אם כן זה חלק מיום טיול שלם באיזור.
                        אם אתם בעמק גרדנה - אנחנו אהבנו את המסלול מסשדה לקול רייזר. מומלץ!

• נירית

אולי לשלב עם ...

זה-אז האגם הוא בונוס…

• ayeletback
                            ayeletback נערך לאחרונה על ידי

לגבי אגם בראייס.
                            הוא מקסים – אבל לנסוע בשבילו שעתיים לכל כיוון ( איכשהו לא ניראה לי שיקח שעה וחצי ) וזה בהנחה שהכל יסתדר ( כי לנו הדרך היתה חסומה והיינו צריכים לחזור חצי דרך ) אחרי שראיתם כבר כל כך אגמים דומים לו ברחבי אירופה – ניראה לי קצת יותר מידי
                            לעומת זאת מסלול 3 השיניים ליד קורטינה יחודי ומהמם ועליו דווקא לא הייתי מוותרת.
                            מציעה לך לשקול לקחת 2 לילות ליד קורטינה כמו שאנחנו עשינו ואז תוכלו לטייל באיזור – וגם לטייל קצת בקורטינה.
                            אני מאוד בעד
                            את מוזמנת לקרוא בסיפור הטיול שלי

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1300215/start-0/

לגבי המגלשות – אין הרבה מה להגיד עליהם. מגלשות אלפיניות. מהסוג של מסילה שהיא קו אחד ( אני קצת פחות אוהבת ). עולים ברכבל כסאות ויורדים במגלשה. נוף נחמד . לא ארוכות במיוחד ולא קצרות במיוחד. עוד מגלשות כמו 100  הקודמות שהיינו בהן.

כן ממליצה על פארק החבלים באורטיזי, הוא מאוד נחמד, האומגה שלו מיוחדת.

ליד אגם קראזה רק עברנו, התברברנו בדרך למגלשות הסמוכות לו נסענו בלי סוף והגענו למקום לא נכון. הנוף יפה ( בכל מקום שנוסעים בדלומיטים הנוף יפה ).

• נירית

מצטרפת בחום להמלצה לטייל בטרה צ’ימה , עם פיצול לינה.

• rona.n
                                rona.n נערך לאחרונה על ידי

אהלן פסגות,

אנחנו מאוד אהבנו את אגם ברייס וגם את הדרך אליו.

מצורפת תמונה המפה עם המסלול שעשינו באותו היום.

יצאנו מאורטיזיי מזרחה וחזרנו ממערב.

המגלשות בסן קנדידו לגמרי רגילות, אבל אנחנו תמיד אוהבים כאלו…

תכננו בדרך לעצור ב- צ’ינקווה טורה, ואפילו הורדתי מצילום האויר את דרך העפר שמגיעה עד למרגלותיהם, אבל בסוף התעכבנו במעבר פורדוי (בלי הרכבל) כי ירד שלג בלילה ונהננו מהשאריות… אז לא נכנסנו לצ’ינקווה טורה

אצלנו אין בעיה עם נסיעות אז גם הנסיעה עברה בהנאה רבה עם מגוון עצירות ספונטניות לאורך הדרך

באגם ברייס עשינו מסלול קצרצר אל תוך היער המקיף אותו והיה מאוד מהנה. בעיני זה אחד האגמים היפים שהיינו בהם (למעט אולי האגם הלבן באלפים הצרפתיים).

אני מאוד ממליצה.

ממליצה לא לפספס גם את מעבר ג’ויה. אנחנו שילבנו אותו ביום העליה למרמולדה. מצרפת את המסלול.

תהנו!

מעברי ההרים בדולומיטיםאגם ברייס
                                • פסגות מושלגות

תודה לכולם.

dinz ו-shimonim – לוקחת לתשומת לבי את ההערות על קוטן האגם. גם לי הוא נראה כמו שלולית קטנה, אבל מרגע שנזכרתי ב-Mummelsee, קלטתי שאני בעצם מתה על אגמים קטנים, ופחות אוהבת אגמי ענק. היכולת להקיף את האגם ברבע שעה נראית לי כמו חילוץ עצמות חביב באמצע נסיעת נוף ארוכה. צריך להסתכל על החוויה במכלול שלה, וכרגע אני מתרשמת שזאת תהיה עצירה בסיבוב כבישי נוף.

נירית, הלינק לכסא-אומגה נראה מבריק! בסרטון רואים שזה לא מהיר מדי ומצולמת ילדה די קטנה בכסא, אז זה לא אקטרימי מדי, וגם מוציא לנו את הערמונים מהאש בהתלבטות על מגלשות ההרים, כי זה לא סטיה מהמסלול. תודה!

נירית ואיילת, תודה כמובן על שפע המידע, איילת – ברוווווור שקראתי את סיפור הטיול שלך כמה פעמים, על שלל חוויותיו ו”חוויותיו”. Smile העניין הוא שאין טעם לעשות עכשיו תכניות של פיצול לינה. את ההחלטה הזאת עשיתי כבר מזמן, הלינה כמובן קבועה חודשים מראש, ואני לא מצטערת. קורטינה לא תברח ויהיו עוד טיולים. ד.א. באמת שמתי לב שהבחירה שלי להשתקע לשבוע+ במקום אחד בדולומיטים היא חריגה ביותר. הרוב מקדישים 3-4 ימים בלבד בסוף טיול לאגמי צפון איטליה, או מפצלים ל2-3 ימים פה ושם. אני החלטתי שהמודל של זלצבורגלנד מול טירול יתאים לי גם כאן. יש שפע מקומות לטיול מאורטיזיי שיספיקו לי לעוד כמה טיולים. Smile לכן, כרגע ההתלבטות היא באמת בשוליים, האם להתאמץ על אגם בראיס או לא, ובאיזה מסלול.

רונית, תודה על ההסבר והמפות. אם נעשה את פאס Giau ביום של המרמולדה אז המשמעות היא שאנחנו מוותרים על הכביש שעובר דרך Arabba, ונוסעים במקומו בכביש הצפוני יותר, שאולי ניסע בו גם בדרך לקורטינה אם נחליט על הסיבוב הגדול לאגם בראיס. האם הויתור שווה את זה? האם הכביש דרך Arabba לא מתחרה בפאס Giau? עשיתי שתי אפשרויות בגוגל:

מסלול למרמולדה עם חזרה דרך Arabba

מסלול למרמולדה עם חזרה דרך פאס Giau

הדרך הראשונה גם קצרה משמעותית. הדרך השניה למעשה מגיעה עד קורטינה. האם הדרך השניה מוצדקת? אשמח לשמוע דיעות.

אם נעשה את הנסיעה הארוכה והסיבובית לאגם בראיס אז היא תיראה ככה. עדיין מתלבטת.

יש למישהו לינק לפארק החבלים באורטיזיי?

• נירית

פארק החבלים באורטיסי

col de flam

• פסגות מושלגות

תודה. אני רואה שגם כאן יש אומגה! Smile

• 1 / 1