מעבר לארה"ב דרך קנדה
-
היי כולם,
האם יש מישהו שנסע לארה”ב דרך קנדה ברכבת?
ואם כן איפה ואיך בדיקת הדרכונים/ויזה מתבצעת? עם מערכת מחשב או בלי?
תודה מראש לעונים

-
כל הפרטים שלך כולל מספר דרכון וכו’ צריכים להימסר באתר חברת הרכבות בעת הזמנת הכרטיסים, חברת הרכבות מעבירה מראש את כל הפרטים לרשויות ההגירה בארה”ב.
-
מה שקורה הוא שחזרתי לפני שנה מארה”ב אחרי שנתיים שמתוכן שנה וחצי לא הייתי חוקית
ביציאה מלוס אנג’לס יצאתי עם רכב לטיחואנה משמע לא יצאתי דרך נמל תעופה כלשהו בארה”ב.
לפני חודשיים הלכתי להוציא ויזה חדשה, וקיבלתי לעוד 10 שנים.
העניין הוא שאני רוצה לנסוע שוב אבל מחפשת יעד עם פחות בדיקה ותשומת לב בביקורת גבולות.
-
אם נשארת בארה”ב מעבר לזמן שהוקצב לך, קיימת סבירות שבהגעתך לארה”ב יגידו לך “אחורה, פנה”.
לא משנה הכיצד תגיעי לארה”ב, בכל נקודה מותרת יש ביקורת גבולות ובדיקה ממוחשבת.
-
הם כביכול לא מודעים לכך שנשארתי מעבר למה שהותר לי.
מבחינתם יכולתי לצאת גם אחרי חודשיים אחרת למה השגרירות הביאה לי ויזה חדשה?
-
אם שאלת לגבי “נקודה שקטה” להיכנס לארה”ב סימן שאת חוששת. אף אחד לא יכול לתת לך תשובה מה יכול לקרות בהגעתך לשם. יתכן ויעבור בשלום, יתכן ולא. מה שברור לי זה שאת לא רשומה ביציאה מארה”ב.
לפני כמה שנים הגענו לדטרויט מכיוון קנדה, עם רכב, עיכבו אותנו יותר משעה, לא ידענו למה. בסוף האחראי על המקום מסר לנו שאנו לא רשומים ביציאה מארה”ב בנסיעה קודמת שלנו. אחרי הצגת הדרכונים והחותמת של הכניסה לישראל בתאריך מסוים, הזינו את הפרטים ואז איפשרו לנו לעבור.
כיום בנתב”ג למיטב ידעתי לא מקבלים חותמת בדרכון אלא פתק עם אישור הכניסה, פתק שאני שומר ולוקח עמי כל פעם שאני נוסע לארה”ב.
-
ראובן זה מאוד מעניין,
ידוע לך אולי מה צריך לקרות בנקודת יציאה מארה״ב כדי שלא יווצר מצב כזה שלא רשומה היציאה?
אני שואלת כי אנחנו נוסעים לטיול של 5 חודשים בקנדה וארה״ב שיהיו במהלכו כמה וכמה מעברי גבול בין שתי המדינות (לפחות 6 מעברים, כולל מעברים בתחנות גבול קטנות בגבול קנדה-אלסקה)
האם חותמת בדרכון זה לא מספיק? צריך לוודא שהפקידים בגבול עושים עוד משהו?
(אני מניחה שיש עידכונים במחשב, אבל איך נדע שהם אכן נעשים?)
אני בעיקר דואגת שפתאום באחד ממעברי הגבול יחליטו לא לתת לנו להכנס.
(חשוב לציין – טיילנו חודש בארה״ב לפני שנתיים, בלי מעברי גבול, הכל היה בסדר.
פתאום אני מעט חוששת לגבי מעברי הגבול הקטנים – שלא יתפספס משהו חלילה)
תודה!
-
למיטב ידעתי, ביציאה מארה”ב לקנדה או למקסיקו, לא נרשמת היציאה במחשבים של האימיגריישן בארה”ב.
אז יכול להיות שבכניסה מחודשת לארה”ב לעתים מתחקרים נכנסים לבדוק מתי יצאו לוודא את עניין החוקיות לגבי התקופת השהייה שאושרה להם לראשונה.
אנחנו לא פעם אחת יצאנו לקנדה וחזרנו לארה”ב והאירוע שסיפרתי עליו התרחש רק פעם אחת.
היום בדקתי באתר זה והסתבר לי שהיציאה האחרונה שלנו (דרך האוויר) מארה”ב לא נרשמה.
לכן, כפי שציינתי, אנו שומרים על הפתק שקיבלנו בכניסה לנתב”ג, על כל מקרה שלא יהיה לגבי הכניסה הבאה שלנו לארה”ב.
אם אפשר, לא יודע, בקשו מהרשויות הקנדיות בכניסה לקנדה להחתים את הדרכון עם תאריך הכניסה. עכשיו בדקתי את הדרכון שלי וראיתי שכן יש לי חותמת על כניסה לקנדה מארה”ב דרך WINDSOR TUNNEL.
-
נצא מנקודת הנחה שהם גם יעכבו אותי, הדבר היחיד שיש לי זאת חותמת ממקסיקו אחרי שנתיים.
אני יכולה להגיד שנסעתי למקסיקו ונשארתי שם במשך שנה וחצי.. אפשרות סבירה לא?
-
מה אפשר להגיד לך/להמליץ לך ? זאת החלטה שלך.
כפי שכתבתי, לדעתי יש סיכון.
מה יהיה ? אף אחד לא יכול להגיד לך בוודאות.
ולפי מה את כותבת, יש לך בדרכון חותמת כניסה למקסיקו אחרי שעברו שנתיים מאז כניסתך לארה”ב. יבדקו את זה ? לא יודע.
אם הכוונה שלך לטייל, במקומך הייתי מגיע לארה”ב, שלא דרך האוויר, מקנדה או ממקסיקו והייתי מוכן נפשית שלא יאפשרו לי לי כניסה לארה”ב וערוך לטייל במדינה אחרת.
-
איך אני יכולה לבדוק גם את הסטטוס שלי?
-
הדגשתי בכחול את הלינק אל אתר הבדיקהאבל שם מופיע רק אם נכנסים לארה”ב או יוצאים ממנה דרך האוויר.
-
בדקתי עכשו בקישור שראובן נתן
אנחנו עוברים הרבה מקנדה לארה”ב וחזרה בצורה יבשתית.
ראיתי שברישומים אכן מופיעות היציאות היבשתיות . כנראה שהקנדים מדווחים לאמריקאים בצורה כלשהי.
ולשואלת – האם בדקת את ההסטוריה שלך באתר הזה?
-
ראובן, אם הכניסה הראשונה שלך היא דרך קנדה זה רשום.
-
יש לי חותמת יציאה ממקסיקו לא כניסה.
נכנסתי למקסיקו -טיחואנה עם רכב בלי שום מעצור או מחסום כלשהו בדרך.
כנראה שאלך על האפשרות היבשתית עם רכבת מקנדה..
-
אני משתדל לא לשפוט. שואלים, עונה.