ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מונטריי וכרמל - האם שווה?

פורום צפון אמריקה
    9
    11
    3380
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dsapir89
      dsapir89 נערך לאחרונה על ידי

הי

מאחר וכביש 1 סגור לפרקים ,  הומלץ לי לפני הנסיעה מיוסימיטי מסן פרנסיסקו להגיע למונטריי ולקבל טעימה מכביש 1. הסתכלתי בתמונות וסרטונים באינטרנט ולא כל כך התלהבתי , לא מהדרך ולא ממונטריי ( אין רצון לבקר באקווריום) . אולי אני מפספסת משו? 

יש כאן מישהו שהיה ולא התלהב? 

אני מדגישה שזה לר יהיה כחלק מנסיעה רציפנ על כביש 1 אלא זה יהיה לנסוע במיוחד לשם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ari0252
        ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי ,

כרמל -לדעתי אפשר לדלג.

מונטריי חביבה ונעימה מאד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • dland
          dland נערך לאחרונה על ידי

גם מונטריי וגם כרמל הן עיירות חביבות (מונטריי יותר) אבל להגיע לשם במיוחד רק בשביל לבקר בעיירות האלו נראה חסר טעם.

בדרך כלל המבקרים מגיעים לשם אחרי ביקור או כנקודת יציאה לכביש 1 ואז מבקרים גם בדרך 17 המייל (הדעות חלוקות, אנחנו אהבנו) ופוינט לובוס (כולם אוהבים.

כמו בכל טיול השאלה היא על מה צריך לוותר כדי להגיע לשם ומה אוהבים.  לא הייתי מוותרת על יום ביוסמיטי או בסן פרנסיסקו בשביל זה. מצד שני אם יש לכם גם ככה 5 ימים בסן פרנסיסקו ובא לכם עוד קצת טבע, זה יכול להיות פתרון טוב.

דנה

• SJM
            SJM נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי נוסע במיוחד רק בשביל פוינט לובוס. כן על חשבון סן פרנסיסקו (אם יש לכם לפחות 2-3 ימים בעיר), לא על חשבון יוסמיטי.

• יובל ש.
              יובל ש. נערך לאחרונה על ידי

שווה ביותר. מונטריי עיירה מאד חמודה עם אווירת נופש, וזהו גם אחד המקומות הטובים ביותר לעשות שייט לצפייה בלווייתנים (בשנים האחרונות ישנה עלייה דרמטית בכמויות הלווייתנים שם). פוינט לובוס פארק קטן אבל יפה מאד עם שבילי הליכה קלים על הצוקים של החוף, ויש בו את China Cove שהוא מפרצון מאד מאד יפה – ר׳ תמונה שצילמתי. גם ההתחלה של כביש 1 שווה, כדאי לדעתי לנסוע עד החסימה ולחזור.

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

את רוצה אולי לפרט קצת יותר על המסלול? זה יעזור כדי לתת עצות יותר מדוייקות.

כמו שהמלצתי בשירשור אחר, אני מציע לנסות לשלב את הקטע בין סנטה קרוז להלף מון ביי (מפה). זה יאריך לכם את הדרך הישירה בבערך שעתיים נטו, ללא תוספת העצירות המתבקשות (מפה). זה קטע פחות “נחשב” של כביש 1, אבל משתלב לכם טוב במסלול הנסיעה ובטח מצדיק את הארכת המסלול – אם יש לכם את הזמן הנדרש.

אם חסר לכם גם שופינג, המסלול הזה משתלב ממש טוב עם האאוטלט הגדול בגילרוי (מפה).

• inspire
                  inspire נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מצאנו את כרמל כמיותרת. מונטריי חביבה, לא מעבר. אפשר בהחלט לוותר.

• keves160
                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

הייתי ולא התלהבתי. לדעתי אפשר לוותר.

אבל כמו שאת רואה – אנשים שונים, דעות שונות.

הסתכלת בתמונות, אותך אישית זה לא הלהיב, ואת יודעת יותר טוב מאיתנו מה טעמך כדי לתכנן את המסלול של הטיול שלך.

• segev17
                      segev17 נערך לאחרונה על ידי

דווקא בגלל שאנחנו מאד אהבנו את מונטריי אני תוהה לגבי הכדאיות במקרה שלכם.

אנחנו בחרנו במונטריי כנקודת הפוגה בטיול לקחת יום חופש שלם מנסיעות – ישנו בעיירה שתי לילות ובמהלך היום בילינו רק בעיירה עצמה כאשר את פוינט לובוס דחינו לבוקר למחרת 

לשם הפוגה בין מקטע אחד של הטיול (לדוגמא יוסמיטי) למקטע הבא (כביש 1) מונטריי היא אידיאלית מבחינתי

אבל אם לא נוסעים בכביש 1 לאחריה, אלא דווקא מצמידים מיד אחרי סן פרנסיסקו  (כלומר מיד אחרי רציף דייגים אחר)- אני תוהה…

מצד שני – מסכים לחלוטין עם SJM שגם בעיני פוינט לובוס כשלעצמו סיבה מספקת להשקיע את הזמן באזור מונטריי, אבל כמו תמיד – תלוי על חשבון מה… כלומר מה עומד אל מול מונטריי ..

• dsapir89

בזמן הזה חשבתי אולי לתת קפיצה לסן דייגו במקום מונטריי

• dsapir89

זה מה שנעשה כנראה תודה

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון