סקוטלנד - תוכנית חדשה
-
בעקבות ההערות שלכם, בניתי תוכנית חדשה.
מזכירה : ההרכב : הורים + 2 בנים 10,12. אוהבים לטייל.
טיסה ערב למנצסטר. חזרה בבוקר ממנצסטר (המחיר של הטיסה ניצח
)אני יודעת שאתם ממליצים על לינה בסקאי ושהות של כמה ימים שם – אבל המידגטס מנצחים. נקפוץ ליום אחד בסקאי, אבל כרגע לפי התוכנית לא נשאר לישון שם.
לילה 1 : מנצסטר
לילה 2 : פלקירק / סטירלינג
- באיזור פלקירק וסטירלינג
לילות 3,4,5 : פרת׳ / פיטלוצרי
- יום טיול ל St Andrews and the Fishing Villages of Fife
- יום טיול באיזור פרת׳
- יום טיול באיזור פיטלוצרי
- יום טיול ללוך לומונד
לילות 6,7 : אבימור
- יומיים ב Cairngorms National Park
לילות 8,9,10 אינברנס
- יום נסיעה לסקאי
- שיט לויתנים / כלבי ים
- לוך נס
- שדה הקרב קולודן
לילות 11,12,13 אדינבורו
לילה 14 מנצסטר
- מה דעתכם ?
- משחקי ההיילנדס – כן / לא ? לא בדיוק מסתדר לי עם הלינות. שווה בשביל המשחקים לשנות את תוכנית הלינות ?
- מופע הטאטו – לא אוכל לקנות כרטיסים מראש. האם יש סיכוי לכרטיסים ברגע האחרון ?
- מופע מיני טאטו – באחד מסיפורי המסע קראתי שבשנה שעברה היה מיני טאטו בעיירה פרת׳. לא הצלחתי למצוא אם / היכן מתקיים השנה. מישהו אולי יכול לעזור ?
-
רחל, זה נראה כאילו את לא נותנת לעובדות לבלבל אותך…. ואני מתנצל מראש עם התגובה שלי לא ראויה.
פשוט אין ממש שינוי מהתוכנית הקודמת.
כל המגיבים סיפרו לך כמה את מפספסת שאת לא מגיעה לגלן קו ובכל זאת החלטת להישאר באיזור אבימור. וזה בסדר אבל זה לא ממש שינוי בתוכנית.
אין ממש הבדל בכוכב באבימור ובאינברנס או בפיטלוכרי. זה כמעט אותו איזור.
והאמת חבל… יש לך מספיק ימים לארגן טיול חלומי בסקוטלנד. לטעמי את עדיין מפספסת ועדיין ממשיכה בקביעת המסלולים עפ”י המידג’ס. את החלטת שהמידג’ס נמצאים בסקאיי אבל אף אחד לא מבטיח לך שהם לא יהיו באבימור.
לא ברורה לי ההחלטה לתכנן טיולים עפ”י תפוצת היתושים…..
עפ”י התוכנית שלך הייתי מוותר בכלל על סקאיי. הנסיעה מאינברנס לסקאיי עפ”י גוגל מפס היא כשעתיים וחצי ובפועל זה יארך כשלוש שעות הלוך ועוד שלוש שעות חזור.
אבל בסופו של דבר זו החלטה שלך.
סקוטלנד יפה בכל איזור ובטוח שתהנו.
להלן הצעתי הצנועה (יש לי קצת ניסיון בטיולים בסקוטלנד בשנים האחרונות):
לילה 1 – מנצסטר.
לילות 2-5 – גלנקו (4 לילות).
לילות 6-7 – סקאיי (2 לילות).
לילות 8-11 – אבימור/אינברנס(4 לילות)
לילות 12-13 – אדינבורו (2 לילות)
לילה 14 – מנצסטר.
משחקי ההילנדס. רק אם יוצא שאתם באיזור. לא שווה להתאמץ ולבנות את התוכנית סביב זה.
מופע הטאטו – בהחלט ניתן לרכוש כרטיסים של ביטולים ברגע האחרון או באתרים ברשת בכל עת.
מיני טאטו התקיים גם בגלאזגו. שווה לחפש ברשת.
נעה בטוח תדע לתת לך את המידע הזה.
מצרף מס’ תמונות מאיזור גלנקו וסקאיי שתביני על מה כולם מדבריםבהצלחה!!!
-
אכן, התגובה לא ראויה.
אני מכירה את הבנים שלי, ויודעת מה יקרה אם נתקל במידגטס. עם כל הכבוד לנסיון שלך – אתה לא מכיר אותם ולא יכול לצפות את התגובה שלהם.
זה לא טיול ראשון שלנו כמשפחה, גם לא טיול ראשון שאני מתכננת לנו, תן גם קצת קרדיט לשיקולים שלי.
כל ספרי הטיולים והאתרים מדברים על מידגטס בעיקר בהיילנדס המערביים, ולכן לבנות טיול שרובו באיזור המזרחי של סקוטלנד, הגיוני בעיני.
אני לאו דווקא מחפשת לסמן וי על נוף כזה או אחר, אלא לבנות טיול שיהיה כיף לנו כמשפחה.
לי ולבנים לא ממש איכפת אם מסלול ההליכה נמצא באיזור פיטלוכרי או באיזור סקאי. גם לא ממש משנה לנו אם ה wild animal park נמצא פה או שם, העיקר שהוא קיים.
מבחינתך אין הבדל בין כוכב בפיטלוכרי או באבימור, מבחינתי יש. אבימור מקרבת אותי לאיזור ה Cairngorms, שם סימנתי לנו כמה אטרקציות (שאגב לא ראיתי מקבילות להן בסקאי).
ודבר נוסף – בתור אחד שטייל כמה פעמים בסקוטלנד, למה אני חייבת להגיע לסקאי דווקא בטיול הזה ? אם נאהב את סקוטלנד תמיד אפשר לחזור פעם נוספת, בעונה אחרת, ולהשלים את האיזורים שלא נהיה בהם...
-
רחל,
אם את חוששת מהמידג'ס אני ממליץ לשקול החלפת יעד... אני מבין את חששותייך מהם שכן אנחנו סבלנו מהם מאווווד....
אין הבטחה לגבי המיקום בהם תיפגשו עמם... אנחנו דווקא בסקיי ובצפון כמעט ולא ראינו אותם... ולעומת זאת באזור אבימור ולוך למונד זה היה בלתי נסבל...
ולגבי המסלול... אין טעם לנסוע לסקיי לטיול יום בגלל המרחק.. ממליץ על 2 לילות לפחות ואם לא... אז חבל על הזמן שלכם...
מתחבר מאוד למסלול שאלון הציע (וכדאי לדעתי להקשיב למי שכבר היה מספר פעמים בסקוטלנד...) שמשלב בתוכו את ההכי הכי של סקוטלנד...
אני מבטיח לך שאם תראי מידג'ס ולאור מה שתיארת... אין מצב שתחזרי שוב לסקוטלנד (גם אני לא מתכוון לחזור לשם....) ולכן עדיף לבחור את המסלול שאלון הציע…
רובי
-
רובי תודה
שוב – המטרה אינה רק לראות את נופי סקוטלנד, אלא לבלות כמשפחה.
לא מבינה את ההמלצה שלך לאמץ את המסלול של אלון. במסלול שהוא מציע יש לי כמעט שבוע באיזורים שעלולים להיות מוצפים במידגטס מהם סבלת כ״כ.
למה לא עדיף לבלות באיזורים פחות מועדים לפורענות, לוותר על חלק מהנופים ולא לסבול ?
-
רחל,
אני מדגיש שוב שלא ניתן לחזות מראש היכן יופיעו המידג'ס...אלא תוך כדי טיול... והעניין תלוי מזג אוויר...
מזג אוויר שמשי (כמו שהיה לנו במשך שבועיים) תורם להופעתם... ומצד שני במזג אוויר כזה הנופים מרהיבים.
את מכירה את משפחתך הכי טוב ...ובכל זאת הסיבה שלדעתי כדאי לך להיצמד למסלול של אלון היא שאטרקציות משפחתיות תוכלי לשלב באזור של אבימור/אינוורנס ואת הנופים בגלנקו והאי סקיי (שגם שם יש מספר אטרקציות) ובכך תמצי את המקסימום שיש לסקוטלנד להציע...
מקווה בשבילכם שלא משנה באיזה מסלול תבחרו..שלא תפגשו מידג'ס

רובי
-
הי רחל,
אנחנו היינו בשנה שעברה והנסיעה לסקיי היתה מאוד ארוכה. מצאנו את עצמנו מבלים יום שלם בנהיגה הלוך ושוב ללינה שלנו בגלן קו. חבל, זהו יום מבוזבז ומעייף מאוד לילדים ולנוהגים. מאוד הצטערנו שלא לקחנו לילה אחד בסקיי למרות שהיינו בסקיי כבר לפני כן. סקאיי בהחלט אי מיוחד וחבל להפסיד או לבזבז יום שלם רק בנהיגה אליו וממנו.
אפשר בהחלט להחליט שרוצים לבלות עם המשפחה ולעשות דברים כיפיים ולהשאיר (לוותר) יעדים שלא מספיקים לפעמים נוספות. סקוטלנד די גדולה ולא ניתן לעשות הכל בביקור אחד.
לגבי המידג’טס. בסקאיי לא נתקלנו בהם בכלל . פעם אחת נתקלנו בגלן קו והם אכן הפריעו (הבן ואני אלרגיים לעקיצות) ועברנו לאזור אחר, שם הם לא היו. בבית ששהינו בו הקפדנו לסגור חלונות וגם כשיצאנו החוצה לא נתקלנו בהם. קנינו את כל התכשירים ולא השתמשנו בהם אפילו פעם אחת. שמרנו אותם בתיק על כל מקרה. בכל מקרה נסענו בסוף יוני תחילת יולי.
והכי חשוב תיהנו סקוטלנד יפה!!!
כמי.
-
מסכימה קצת עם אלון, ורק רוצה להגיד שאנחנו נתקלנו במידג’ס גם באזור אבימור.. בילינו שם 5 ימים, ולא בילינו בגינת הבית בגלל זה.. גם בטיולים נתקלנו בהם. זה בעיקר קשור למזג האויר. עדיין בכל הטיול שלנו בסקוטלנד, נאלצנו לברוח ממסלול אחד בלבד בגללם.
בקיצר, באמת חבל לתכנן טיול על פיהם, כי את לא באמת יכולה לנבא איפה הם יהיו.
בכל מקרה, סקוטלנד מדינה יפהפה ומדהימה!
-
היי רחל,
מכבדת את רצונותיך, ומקווה שלא תעלבי.
כול מי שעונה לך כאן היה בסקוטלנד וכותב לך מתוך ניסיונו. אלון וכמי- היו יותר מפעם אחת.
אל תתיחסי למפת היתושים. כפי שכתב לך רובי- הם מגיעים עם החום, ועל מזג האוויר אין לנו עדיין שליטה.תצטיידי בכול דוחי היתושים למינהם, ותקווי שהם כלל לא יופיעו ולא תפגשי בהם.
כפי שכתבו לך קודמיי אין שום טעם לנסוע לסקאי ולא ללון באי.
לגבי פסטיבל אדינבורו- מניחה שבדקת תאריכים. הוא מתחיל ב-4.8.
אנחנו היינו בסוף השבוע השני שלו, ולא ניתן היה להשיג כרטיסים להופעה שבה צפינו. התור להיכנס למופע השתרך לאורך רחובות ארוכים. אנשים הסתובבו לידו וצעקו שהם רוצים לקנות כרטיסים, אך לא ראיתי שמישהו ויתר על כרטיסי , למרות שירד גשם ונשבה רוח חזקה. הקופות היו סגורות.
קניתי את הכרטיסים עם פתיחת המכירה באינטרנט.
זו חוויה שחבל להחמיץ.
נילי
-
אפשר לשאול מה אתם מתכננים לעשות בסטרלינג ובפולקריק? למה אתם נוסעים צפון מערבה לפרת׳ ומשם ללוך לומנד ולא ממשיכים מסטרלינג לשמורה דרך קלנדר?
-
אלו האטרקציות שבינתיים סימנתי לי באיזור סטירלינג ופלקירק :
Museum of Scottish Railways
Falkirk Wheel Visitor Centre
Blair Drummond Safari and Adventure Park
Rumbling Bridge
Dollar Glen
וכמובן טירת סטירלינג
נוסעים לפרת׳ כיוון שההמשך הוא לכיוון אבימור ולוך נס.
לא יודעת איפה קלנדר...
אגב – באוגוסט יש באיזור גם את המיני טאטו, משחקי ההילנדס ופסטיבל מוזיקה עם הופעות חיות
-
אפשר לשאול מה אתם מתכננים לעשות בסטרלינג ובפולקריק? למה אתם נוסעים צפון מערבה לפרת׳ ומשם ללוך לומנד ולא ממשיכים מסטרלינג לשמורה דרך קלנדר?
-
סליחה שההודעה נשלחה פעמיים.
בדרך לפולקריק תרשמי לך ביקור בארמון מקסים וגם העיירה שצמודה לו חמודה Linlithgow Palace (מצרפת תמונה)
כמו כן, הילדים שלי מאוד אהבו את Kelpies (פסלי הסוסים) ואת הגן משחקים שסמוך לו, אם יהיה לכם מזל תוכלו לראות איילים וארנבות ביער הסמוך.