בטוח נסיעות לחול הפרשי מחיר גדולים מה הייתם עושים
-
נוסעים הקיץ לסלובניה ואוסטריה זןג ושלושה ילדים אחד בוגר. בררתי השנה אחרי ששמעתי שיש הנחות לחבר של 25 אחוז בביטוח פספורט כארד של הפניקס והופתעתי לגלות שעדיף לעשות את הבטוח אצלהם בלי ההנחה מכיוון שיש הרבה סעיפים שבטיול רגיל אין לי צורך בהם כמו ספורט אתגרי או בטוח מצלמה. אמרו לי שעדיף לעשות בטוח רגיל אצלהם ולהוסיף רק סעיף של איתור והצלה והטסה רפואית.למרות זאת המחיר לזוג ושני ילדים (אחד מאיתנו זקוק לבטוח מורחב) יצא מאוד יקר כ 900 שקלים ל16 יום. ועוד ילדה בוגרת לחוד לא נכלל במחיר.במקביל בררתי בממסי שם עד עכשיו עשיתי את הבטוחים דרך שירביט ויוצא רק 400 שקל כולל בטוח מורחב לבעלי כולל הטסה רפואית בהיבט הכיסויי הבטוחי הוא די דומה. היתרון של פספורט כארד זה הכרטיס אשראי שנותנים ובמידה וקורה משהו אז לא צריך לשלם כלום. עד כה לא יצא לי למזלי להשתמש בבטוחים ולא יודעת בפועל איך שירביט. על פספורטכארד שמעתי רק טוב. מה הייתם עושים ,באיזה בטוח תבחרו מדובר בהפרש של מעל 50 אחוז. אם למישהו יש התנסות עם הבטוח של ממסי אשמח לשמוע.
-
היי, תשימי לב לשני דברים:
ראפטינג, קיאקים, אומגה וכד' נחשב ספורט אתגרי…
והדבר השני - הביטוח המורחב של פספורט כולל גם ביטוח על הרכב ( מה שבטח עולה לך דרך חברת ההשכרה קרוב ל 100 דולר, הכוונה לביטוח המורחב ביטול השתתפות עצמית). במידה וכבר עשית ביטוח ביטול השתתפות לרכב, אז ניתן ברוב המקרים לבטל. זה מצמצם את הפער בשתי ההצעות.
-
תנסי חברת מגדל.
מחירים זולים וטיפול בתביעות ( חס וחלילה אם יהיו ) מצוין.
-
היי ,מנסיון אישי פספורט כארד יקרים.
-
בטוח נסיעות לחול הפרשי מחיר גדולים מה הייתם עושיםלא יודעת מה לייעץ , לשימחתי לא נאלצתי עד כה לתבוע את הביטוח
רק דבר אחד שימי לב – בטוח שנקנה דרך קופת החולים כולל החמרת מצב קיים ( במידה ולא היה אשפוז / נתוח בחצי שנה אחרונה ). ההחמרה אוטומטית ולא דורשת הודעה. המחירים זולים לעומת בטוח פספורטכארד שיוצא יקר מאד למי שדרוש לו החמרת מצב קיים .
לפני שמכריעים בין שירביט ( ששמעתי עליהם דברים לא ממש טובים , אבל לא מנסיון אישי) לפספורטכארד הייתי בודקת בקופת החולים שלך
איריס
-
היי ,גם אני שמעתי דברים לא טובים על שירביט -לא מהתנסות אישית שלי.
מה שנקרה ביטח קופת חולים אינו ביטוח של קופת החולים ,אלא זה ביטוח של חברת ביטוח שמשווק דרך קופת החולים.
-
בעבר הייתי מבטח רק דרך קופ"ח. לפני כמה שנים עברתי לפספורטכארד ומאז מבטח רק אצלם.
לא יצא לי, למזלי, להפעיל אף פעם את הביטוח אבל כשיצרתי קשר טלפוני (הן מהארץ והן מחו"ל) הייתי שבע רצון מהמענה.
כמו-כן, השיטה שלהם של הטענת הכרטיס בעודך בחו"ל מצאה חן בעיני ולרוחי.
שמעתי עליהם רק טובות.
נכון, הם יקרים יותר.
-
נכון… ברור שיש חברת בטוח שנותנת את השרות ולא הקופה, היתרון הוא רק בזה שכל המצבים הרפואיים הקיימים נכללים אוטומטית במקרה החמרה ולא צריך להודיע עליהם או לעבור חיתום כמו בביטוח אחר
-
לאיריס-איריס האם את בטוחה בעיניין הכללת החמרות ומצב קיים בביטוח דרך הקופה ?
למיטב זכרוני במכבי הדגישו שהם רק משווקים פוליסה של כלל ולא קשוורים אליה ולא יהיה המשך טיפול בארץ.
לכן מה שרשמת נראה לי מאוד חשוד.
כל מי שיש לו איזה שהוא מצב רפואי פעיל או רדום שיבדוק טוב טוב, זו הסיבה הראשונה לדחיית תשלום !
-
בטוחה בנוגע להחמרת מצב קיים ( שיצאת אתו מהארץ). הסייג היחיד שלא היה נתוח/ אשפוז בחצי שנה אחרונה
אבל… לשמחתי לא נאלצתי לתבוע. מקווה שהדברים עומדים במבחן המציאות.
-
זה כנראה משתנה מקופה לקופהבקופה שאני חבר בה (מאוחדת) יש שאלון קצר לגבי החמרה בתחילת התהליך, זה לא אוטומטי.
-
היי,
ככה אני מבינה את הדברים: היתרון של פאספורטכארד הוא הכרטיס הנטען, שמאפשר לשלם באמצעותו בזמן אמת. בכל שאר ההיבטים פשוט צריך להשוות את הכיסויים והעלויות בין החברות השונות. למיטב ידיעתי, פספורטכארד היא מבית הפניקס וסטנדרט השירות / מדיניות אישור תביעות אינה כזו ששונה מהותית מהמקובל בארץ למרות ההילה שאולי קיימת.
כמו שכתבו לפני: אם יש כוונה לעשות רפטינג (ממולץ!!!!) חשוב לעשות הרחבה לספורט אתגרי.
נסיעה טובה!
טל
-
השתתפות עצמיתמבחינתי העניין של כרטיס נטען פחות חשוב. לא אכפת לי לשלם במידת הצורך ולקבל החזר. העניין הוא שכאשר משלמים בכרטיס שלהם אין השתתפות עצמית, ובתוכניות האחרות יש.
זו הסיבה שהשנה, בפעם הראשונה, בחרתי בביטוח היקר יותר של פספורטכארד. עשיתי חשבון שאם הולכים פעם אחת בטיול לטיפול רפואי, חוסכים השתתפות עצמית של 50$ שהיו בתוכנית חליפית, דבר שמוחק את ההפרש. מקווה שלא נזדקק.
-
כשיוצאים לטיול תמיד מקוים שיעבור בשלום אבל לא תמיד מצליחים להמנע מעזרה רפואית..
היתרון של פספורטקארד, ככל הנראה, זה לא רק הכרטיס הנטען.
לצערי בטיול ארוך שלנו בסתיו האחרון בקנדה וארה"ב התנסינו באיכות השרות.
1. קיבלנו , תוך דקות, יעוץ טלפוני לטיפול בכאב...
2. במקרה אחר הציעו לי טלפונית להגיע לבדיקה בבית חולים. הטעינו לי את הכרטיס. שילמתי איתו במקום עבור בדיקת הרופא בלבד. מאז קיבלתי עוד 3 דרישות תשלום ופספורטקארד מטפלים בהכל.
לכן גם הטיול הנוכחי מבוטח אצלם בתקוה שנשוב הביתה בשלום.
-
השנקל שלי:
- לפני שנתיים בטיול לתאילנד רכשנו לראשונה ביטוח בפאספורט כארד, ויצא שגם השתמשנו בו (נפצעתי באומגות). ברכתי את מזלי הטוב מכל הבחינות, ומאז אנחנו איתם. הם יותר יקרים, אבל בהשוואות שאני ערכתי למוצרים הביטוחיים הספציפיים שלנו ההפרש לרעת פאספורט לא היה דרמטי, ובהחלט היה שווה לי את השקט הנפשי.
- שירביט חברה ידועה לשימצה בלשון המעטה. אין לי התנסות אישית איתם וגם לא תהיה.
- רכיבה על אופניים נכללת אף היא כ”ספורט אתגרי”, אני מציינת את זה כי קצת הופתעתי, בעיקר כשמדובר לא רק באופניי הרים אלא גם ברכיבה על שביל סלול ומישורי מסביב לאגם (שאלתי במפורש).
-
במכבי אין שאלון לגבי החמרה . יש רק להצהיר על אי אשפוז בחצי השנה האחרונה.
בשיחת טלפון למוקד של כלל וידאתי שמכוסה החמרה.
חוזרת בשלישית – לא התנסיתי בתביעה . קראתי לא אחת על תלונות לצד אחרים שטופלו יפה. כנראה שכל מקרה לגופו ושוב הלוואי שלא נזדקק.
בבדיקה שעשיתי בעבר עבור משפחתי, לטיול ארוך לארהב/ קנדה בפספורט קארד היינו משלמים פרמיה כפולה לכיסוי דומה ( הכולל החמרה) למעט עניין הכרטיס הנטען.
בטיול ארוך הפער היה משמעותי מאד
איריס
-
בנסיעה קצרה בעיניי ההבדל במחיר אולי פחות משמעותי, ובטח כשיש ילדים – ואז אולי שווה לשלם יותר.
אבל מאחר ומסעותיי ארוכים, הבדל של פי 2 במחיר לא מוצדק. כן, אין השתתפות עצמית של 50$ בכמה מהסעיפים (לא כולם) ומן הסתם השימוש בכרטיס נוח, אבל לא יצא לי להשתמש ולו פעם אחת באף ביטוח שלי במשך שנים ארוכות גם בנסיעות של חודשים ואם זה כבר יקרה – נו, 50$ דמי השתתפות זה פחות מכפי שיעלה לי מחיר גבוה הרבה יותר של ביטוח לטיול של חצי שנה למשל.
זאת, כמובן, בהנחה שאכן ההפרש הוא פי 2 כמו שהצגת פה, כי מן הסתם לגילאים שונים ולמשכי זמן טיול שונים ומול חברות ביטוח שונות לא תמיד זה אותו מחיר.
-
50$ מאוד נחמד, מה לגבי 500,000$?גם אני אשמח לא להוציא 50$ מהכיס אם אפשר לא להוציא, אני עובד קשה כדי להרוויח 50$.
אבל אני לא עושה ביטוח רפואי למקרה שאצטרך לשלם 50$, אני עושה ביטוח רפואי למקרה שאצטרך לשלם 500,000$ וגם 1,000,000$.
חשוב מאוד לדעת מה גובה הכיסוי המקסימלי בכלל ומה גובה הכיסוי המקסימלי ליום.
כמובן גם חשוב לדעת איך נעשית ההתחשבנות מול המוסד הרפואי במקרים של סכומים גדולים כי 50$ כנראה יהיו לי בכיס ו 500$ יהיו במסגרת כרטיס האשראי, אבל לא חצי מיליון דולר או יורו.
-
שני הערות שלי לנאמר כאן:
- לגבי רכיבה על אופניים האם ספורט אתגרי או לא – שאלתי במפורש בכלל ביטוח (ביטוח דרך קופ”ח מכבי) ונאמר לי שרכיבה על אופניים בעיר אינה נחשבת ספורט אתגרי.
- יש לנו ניסיון עם תביעות גם מול כלל ביטוח וגם מול AIG ועם שניהם בסה”כ הניסיון בסדר. שילמו לנו את כל הכסף באופן הוגן, מדובר היה בכמה אלפי שקלים בכל חברת ביטוח בגין ביטול נסיעה עקב פטירת קרובת משפחה. לא מאות אלפי דולרים כמו באשפוז ממושך בארה”ב אבל גם לא סכומים זניחים. תבענו גם את כלל ביטוח פעמיים בנסיעות אחרות בגין איחור בהגעת מזוודה וגם פה הם היו בסדר אבל היה מדובר בסכומים הרבה יותר קטנים ברמה של מאות שקלים. אין לנו ניסיון עד היום (שגם לא יהיו...) בתביעות רפואיות ממש (מחלה, פציעה).
-
מעולם אל השתמשתי בביטוח רפואי בחול כך שאין לי ניסיון מעשי
לגבי ספורט אתגרי – בכל פעם אומרים לי משהו אחר, ( אפילו באותה חברה)
אופניים כן או לא.
החלקה על הקרח כן או לא.פארקי חבלים
אופניים
וכו וכו
אני לא לוקחת צ’אנסים, תמיד עושים חלק מאלה. פשוט קונה הרחבה לספורט אתגרי משלמת עוד איזה 100-200 שח ( תלוי באורך בטיול ) ומונעת צרות בהמשך