ברלין ביקור שלישי לשבוע-לשלב גיחה לדרזדן ליום אחד?
-
היות וזה ביקור שלישי בעיר,
חשבתי לשלב גיחה חד יומית לדרזדן.
לא ממש אוהב טיולים מאורגנים, לכן חשבתי לצאת לבד ברכבת ( יקר מאוד 30-40 יורו לכיוון) או אוטובוס 8-10 יורו לכיוון.
האם כדאי לצאת לדרזדן רק לביקור של 5-7 שעות במרכז העיר ?
-
מישהו התנסה באוטובוסים של FLIX_BUS בגרמניה ? -
בביקור השני שלי בברלין יחד עם בתי בת ה 16 ,הצטרפנו ליום טיול בדרזדן עם הסיורים של נדב. למיטב זיכרוני הסיור עלה 49 אירו (אפשר לבדוק באתר שלהם). הנסיעה לדרזדן הייתה באוטובוס פרטי ונמשכה שעתיים וחצי כולל הפסקונת אחת רק בהלוך. הדרך כולה לוותה בהסברים מעניינים של המדריך.
כשהגענו לעיר הסתובבנו בעיר באופן מאורגן עם המדריך כשעה והוא הראה לנו את האתרים המרכזיים בעיר העתיקה. לאחר מכן הקבוצה התפזרה לארוחת צהריים וסיור חופשי בעיר. בהמלצת המדריך ביקרנו במוזיאון בעיר. לטעמי היה מאוד מוצלח ולא הרגיש כמו "טיול מאורגן"
-
לגבי טיול יום לדרזדן -
דרזדן זה לא פוטסדאם שנוסעים אליה עצמאית או מאורגן לחצי יום טיול. דרזדן זה חתיכת עיר עם היסטוריה ואטרקציות שמספקת עניין לכמה ימים טובים. סתם להגיע אליה להתחיל להתרוצץ לסמן V? מצד שני ברלין מספקת עניין לפעם רביעית חמישית וה-128 גם. אישית, אני בונה טיול לדרזדן כטיול נפרד לגמרי כדי לחקור את העיר עד כמה שאפשר.
-
לפני 10 שנים לקחנו רכב,אני וזוגתי והדרמנו לדרזדן.ישנו בעיר לילה אחד.
ביום הראשון חקרנו את העיר העתיקה. היא יפה בטירוף אבל כמה שנים לאחר מכן יצא לי להיות גם בעיר החדשה ומאוד נהניתי גם שם.
ביום השני עשינו את הבסטאי הנהדר וחזרנו.
הגיחה הזו נעשתה דוקא באמצע הטיול בברלין ושברה את הרצף העירוני,מה שאפילו שיפר את החוויה