אלפים: אנסי שאמוני :אגם Roselend
-
מתלבטים: האם לנסוע מאנסי לאגם-סכר Roselend שזה חלק מבדרך הלוך חזור עד שאמוני
אנסי – כפר הגבינות coflans – לאגם-סכר Roselend –
שאמוני .
מה דעתכם? בגוגל 4:30 שעות כמה במציאות? שווה את ההשקעה?
-
השאלה לא ברורה.
אתם רוצים באותו יום לנסוע מאנסי לשמוני (ולטייל בה? לעלות למונט בלאן? יום יחיד בטיול באזור שמוני? ) דרך הסכר?
כמה ימים יש לכם בטיול? מה ההרכב של הנוסעים?
כי הסכר והמסלול-מקסים!
אבל בהחלט מחייב נסיעה ארוכה ומפותלת
יום בפני עצמו.
ותלוי ביתרת הימים בסדרי העדיפות שלו בתכנון הטיול (ועונת השנה גם!)
אגב קונפלאן אינו כפר גבינות אלא עיירת ימי ביניים קסומה מאד (על הדרך) הגבינות נמצאות בבופור.
-
בלי קשר לנסיעה ארוכה, אם אתם מגיעים מאנסי לשאמוני לטיול יום אחד בלבד, כדאי לפנות את כל היום לשאמוני. יש בשאמוני המון מה לראות וחבל לדחוס ליום הזה עוד אתר שממש לא קרוב אליה. לאגם הייתי מפנה יום נפרד.
יותר מ 4 שעות נטו של נהיגה זה בפועל הרבה יותר מזה, וזה לא ישאיר לכם הרבה זמן טיול.
-
אם אני מבינה נכון אתם רוצים לנצל את המעבר מלינה באנסי ללינה בשמוני לנסיעה במסלול הזה.
בהנחה שיש לכם אחר כך עוד ימים בשמוני, זה אפשרי. יום ארוך אבל מאד מהנה -
גם אני חושבת שיש כאן טעות בניסוח השאלה, עשינו דרך זו , בנוסף עצרנו גם בעיירה Beaufort, וגם ב Mageve, יום טיול מאוד יפה, יגענו בשעות הערב המוקדמות לשאמוני, בחזור, אחרי שבוע של טיולים, חזרנו לאנסי בכביש המהיר
-
שווה את ההשקעה? לדעתי מאוד! ומצרפת דוגמא של 2 תמונות להמחשה.
הדרך אכן ארוכה ובעקבות כך בתיכנון טיול התלבטתי לא מעט האם לשלב יום זה כאחד מימי שאמוני, כאחד מימי אנסי או ביום מעבר הלינות. ניסיתי לחפש איפה אולי יהיה קצת יותר קצר כי לא רציתי לפספס יום מדהים זה. שמחה מאוד שלא ויתרתי.
אחד הימים היפים ביותר בטיול. כל כך התלהבתי שאפילו בפועל הגדלנו את הסיבוב עוד יותר והמשכנו לאיטליה. מה שהיה נראה לי לפני זה הזוי כי נורא ארוך. אבל שמתלהבים… מצרפת את הסיפור טיול שלנו, יום זה בהודעה 82. רשום זה בפירוט על יום זה
תהנו! מקסים שם!
לימור

-
גם אני ממליצה מאוד. דרך האלפים הגבוהים מהממת ביופייה, האגם מקסים ולא חייבים לחזור באותה דרך אלא להמשיךולעשות סיבוב (לא זוכרת כרגע את שמות מקומות). תעשו עצירות בדרך, תטילו והזמן יעבור בכיף גדול
-
תודה לכולם. אנחנו שבוע הבא מתחילים באנסי.. ואחר כך יומיים בשאמוני. חשבנו האם להשקיע יום בדרך. סליחה שלא הייתי ברורה. שאלה: לא בטוח שנעזוב את אנסי מוקדם.. האם עדין נספיק להגיע לאגם והסכר ולעצור בעיירות המתוירות בדרך.
-
היות ויש לכם יומיים לטובת שמוני
תתמקדו בה ובמה שיש בה וסביבתה הקרובה להציע.
(כן האגם והמסלול יפיפיה-אבל לוח הזמנים שלכם כל כך קצר… )
-
תודה לכולם.. חזרנו! יצאנו בצהרים מהתצפית מעל אנסי ועשינו את המסלול לאגם והסכר דרך עיירה בופור ( לא הספקנו לסיור, נכנסנו לחנות ולתצוגה ).
היה מהמם! באגם היו מעט מים.. לא כמו בתמונות הנסיעה לאגם ולמעבר ההרים ( יש נקודה שממנה לוקחים 1 ק”מ לאגם, וכשחוזרים לוקחים שמאלה למעבר ההרים) לא קשה וארוכה עפי שחששתי .. מהירות קמ”ש 60 , הנתיב כמו עליות לתבור/ לגלבוע בארץ. מהירות מותרת 90 … הגענו דרך מג’ב בשעות הערב המוקדמות לשאמוני.
לא לוותר!
-
אגם Roselendנחמד שאת מעדכנת און-ליין. תודה והמשך טיול נעים