שאלות קטנות לגבי הטיסה
-
שלום לכם,
מעולם לא יצא לי לנסוע לטיול כל כך ארוך, וגם – פעם ראשונה בטיסה כל כך ארוכה.
נעזרת מאד ברשימת הציוד של עמיחי- תודה עמיחי…
תוך כדי, התעוררו כמה שאלות קטנות אך חשובות לי לדעת:
- מה קורה עם צחצוח שיניים? במהלך 20 שעות טיסה, חלקן בשינה. יש מצב להעלות למטוס מברשת ומשחת שיניים?
- מה סטטוס הטאבלט נכון להיום? מותר להעלות למטוס? יש לנו קונקשן במדריד ומשם ממשיכים למיאמי ואז ללוס אנג’לס.
- לא התנסיתי אף פעם (בחיי ) בצפיה בסרטים במטוס. איך זה הולך? מחלקים אוזניות לכל אחד? לכל אחד יש מסך משלו? או שמתחלקים ביחד? הכי שראיתי זה מסך אחד למעלה שכמה שורות צופות בו. האם יש צורך להביא אוזניות משלנו לטיסה?
- מה שכן זכור לי מטיסות קצרות יחסית לאירופה זה צמא.. אסור להעלות מים למטוס, אך המים בטיסה עצמה מחולקים די בקמצנות, בכוסות קטנות. איך מתמודדים? קונים מים על המטוס?
- מצב הקור בטיסה- יש טעם לקחת סוודר כלשהו לטיסה? חשבתי עליו כאפשרות למצב של קור (בדרך כלל לא סובלת מקור) או אפילו כסוג של שמיכה למקרה שנרצה לישון.
- עם אילו נעליים אתם מעדיפים לטוס? מצד אחד- שיהיה נוח ללכת קילומטרים בשדות התעופה , מצד שני- שיהיה נוח להוריד ולנעול חזרה במהלך הטיסה עצמה.. חשבתי ללכת על סקצ’רס. מה דעתכם?
-
אין בעיה לעלות מברשת שיניים ומשחת שיניים בישראל. אם יש לכם טיסת המשך לא תוכל להעביר אתכם בתיק משחת שיניים שהיא יותר מ- 100 מ"ל.
אין בעיה לקבל מים חופשי. לא צריך להביא במיוחד.
מקבלים שמיכות אבל אם את רוצה בכל זאת משהו ארוך תביאי איתך.
-
- לוקחים שפופרת קטנה של משחת שיניים.
- בינתיים אין איסור על העלאת טבלט למטוס שטס מישראל ומספרד.
- מחלקים אוזניות, אפשר להביא אוזניות משלך.
- מים מינרלים יש במטוס כמה שאת רוצה, אם לא רוצים להטריח את הדייל/ת, קמים ולוקחים לבד במטבחון של המטוס. תמיד יש שם בקבוקי מים וכוסות. אפשר לבקש גם שתיה קלה אחרת, גם חריפה, גם קפה/תה.
- אפשר לבקש מהדייל/ת (לעתים יש כבר על המושב) שמיכה. עדיף לבקש כבר לפני ההמראה בעת ההושבה, כי יכול להיות שאח”כ נגמר המלאי. Blanket.
- אני טס עם סקצ’רס. למען האמת הכי טוס נעליים נוחות וקלות ללא שרוכים, לדעתי.
- במטוס מת”א למדריד אני מניח שאין שם VOD. שתייה ואוכל יש.
-
- מה קורה עם צחצוח שיניים? במהלך 20 שעות טיסה, חלקן בשינה. יש מצב להעלות למטוס מברשת ומשחת שיניים?
קני משחת שיניים של 100 מ”ל ולא יותר – תכלס רוב המשחות הן כאלו. את זה לא יהיה בעיה להעלות למטוס גם בטיסות שלא יוצאות מישראל.
- מה סטטוס הטאבלט נכון להיום? מותר להעלות למטוס? יש לנו קונקשן במדריד ומשם ממשיכים למיאמי ואז ללוס אנג’לס.
ההנחייה לא להעלות לא תקפה לטיסות מישראל ומאירופה כרגע.
- לא התנסיתי אף פעם (בחיי ) בצפיה בסרטים במטוס. איך זה הולך? מחלקים אוזניות לכל אחד? לכל אחד יש מסך משלו? או שמתחלקים ביחד? הכי שראיתי זה מסך אחד למעלה שכמה שורות צופות בו. האם יש צורך להביא אוזניות משלנו לטיסה?
תלוי במטוס. יש כאלו עם מסך אחד משותף, יש עם מסכים נפרדים, יש גם עם מערכת בידור אישית שלמה שאפשר לבחור מבין שלל אפשרויות של סרטים, משחקים ותוכניות טלוויזיה. מספקים לך אוזניות.
- מה שכן זכור לי מטיסות קצרות יחסית לאירופה זה צמא.. אסור להעלות מים למטוס, אך המים בטיסה עצמה מחולקים די בקמצנות, בכוסות קטנות. איך מתמודדים? קונים מים על המטוס?
בטיסה מישראל אין לך בעיה לקחת בקבוק מים. ובאירופה – סוד פשוט: קחי בקבוק ריק איתך, תעברי את הביטחון, ואז תמלאי אותו בשדה ותעלי למטוס.
- מצב הקור בטיסה- יש טעם לקחת סוודר כלשהו לטיסה? חשבתי עליו כאפשרות למצב של קור (בדרך כלל לא סובלת מקור) או אפילו כסוג של שמיכה למקרה שנרצה לישון.
אם הקור מפריע לך בטיסות, קחי בגדים בהתאם לשים עלייך. לי תמיד יש בתיק משהו ארוך ונעים ללבוש. לרוב נותנים שמיכה.
- עם אילו נעליים אתם מעדיפים לטוס? מצד אחד- שיהיה נוח ללכת קילומטרים בשדות התעופה , מצד שני- שיהיה נוח להוריד ולנעול חזרה במהלך הטיסה עצמה.. חשבתי ללכת על סקצ’רס. מה דעתכם?
אני לא מחובבי נעלי הספורט בכלל, רק נעלי טרקים כבדות. לכן תמיד אקח אותן למטוס במקום לארוז אותן (גם כבדות וגם תופסות הרבה מקום). אבל בתיק העלייה למטוס תמיד אקח סנדלי שורש, כך שאוכל להוריד את הנעליים ולעבור לסנדלים אם ארצה לשוטט במטוס. בעיניי בגלל שהרגליים לעתים מתנפחות בטיסות ארוכות, עדיף לא להיות עם נעליים סגורות. אבל כן עם גרביים, כי קר.
-
עוד כמה טיפים-
רצוי להעלות איתכם מעיל או פליז, שישמש בתור שמיכה או כרית, אם חסרות שמיכות או שהשמיכה קצאה ומכסה רק את הרגליים.
מאוד נוח לקחת גרבייים עבות וללבוש אותם בזמן טיסה במקום הנעליים. יותר נוח לישון ככה.
האוזניות המחולקות במטוס לא הכי נוחות ולא בטוח שבאמת נקיות ( לעיתים רק נארזות מחדש ) עדיף לקחת את האוזניות שלך החיבור בד”כ מתאים .
למי שצמא ( כמוני) מאוד נוח לקחת בקבוק של ליטר ריק בתיק, ולמלא אותו בדיוטי פרי אחרי הבטחון.
מהארץ אפשר להעביר בקבוק מלא במים בבטחון,
אבל לפני נחיתה במדריד תסיימו אותו, שיהיה ריק בתיק,
היות ושוב תעברו בטחון בדרך ךטיסת המעבר, ואחרי הבטחון תוכלו למלא שוב לטיסת ההמשך.
כאמור מלבד החברות החדשות כמו WOW בטיסות בינ”ל מחלקים מים שתייה קלה חינם ( בנתיים)
לגבי צחצוח שיניים, תמיד לקחת איתך כוס מים המטבחון לשרותים ולא להשתמש במים של המטוס, זיכרי שהשרותים במטוס לא מנוקים יסודי כמו בבית , לא ניתן לשטוף את התא, אלא רק מתיזים חומר ניקוי ומייבשים עם מגבת נייר, בזריזות בין הטיסות, כך שלא בטוח שכדאי לצחצח שם שיניים בטח לא מי שיש לו חניכיים רגישות…
בחלק מהמדינות ( שוויץ למשל) מאוד מקפידים בביטחון לפני טיסת המעבר, שכל הנוזלים/קרמים// טואלטיקה/ קוסמטיקה בתיק יד ,
תהיה באריזות של של עד 100 מ”ל וכולם בתוך שקית שקופה בנפח עד ליטר ( שקית זיפ לוק) שאותה מוציאים מחוץ לתיק במכונת השיקוף.
-
- מה קורה עם צחצוח שיניים? במהלך 20 שעות טיסה, חלקן בשינה. יש מצב להעלות למטוס מברשת ומשחת שיניים? מעלים למטוס מברשת שיניים ומשחה עד 100 מל.
- מה סטטוס הטאבלט נכון להיום? מותר להעלות למטוס? יש לנו קונקשן במדריד ומשם ממשיכים למיאמי ואז ללוס אנג’לס. נכון להיום מותר להעלות טאבלט.
- לא התנסיתי אף פעם (בחיי ) בצפיה בסרטים במטוס. איך זה הולך? מחלקים אוזניות לכל אחד? לכל אחד יש מסך משלו? או שמתחלקים ביחד? הכי שראיתי זה מסך אחד למעלה שכמה שורות צופות בו. האם יש צורך להביא אוזניות משלנו לטיסה? כבר המון שנים לא ראיתי מסך משותף. בטיסה ממדריד למיאמי יהיה לכל אחד מערכת אישית עם VOD, שירים וכו. מחלקים במטוס אוזניות אבל ממילא יהיו לכם אוזניות אישיות להמשך הטיול, תשתמשו בהן. באופן אישי אני מכין לי על הטאבלט שלי את הסרטים \ תוכניות שמעוניין לראות ולא מסתמך על התוכן במטוס. אתם יכולים למשל לעשות מנוי לנטפליקס לפחות לזמן הטיול – האפליקציה של נטפליקס לטאבלט מאפשרת לשמור סרטים ותוכניות על הטאבלט לצפיה באופליין.
- מה שכן זכור לי מטיסות קצרות יחסית לאירופה זה צמא.. אסור להעלות מים למטוס, אך המים בטיסה עצמה מחולקים די בקמצנות, בכוסות קטנות. איך מתמודדים? קונים מים על המטוס? לטיסה מישראל מותר להעלות מים. בטיסה ממדריד למיאמי יחלקו מים לא בקמצנות, וגם תמיד אפשר לגשת למטבחון ולקבל שם מים נוספים או בקבוק אישי.
- מצב הקור בטיסה- יש טעם לקחת סוודר כלשהו לטיסה? חשבתי עליו כאפשרות למצב של קור (בדרך כלל לא סובלת מקור) או אפילו כסוג של שמיכה למקרה שנרצה לישון. כאשר המטוס בגובה שיוט לרוב קר שם יותר מהרגיל, מה גם שלרוב לשינה רוצים שיהיה קצת חם יותר. תמיד לוקח למטוס עוד סווצ’ר, אבל אפשר לבקש עוד שמיכה. תמיד יש לדיילים ספייר.
- עם אילו נעליים אתם מעדיפים לטוס? מצד אחד- שיהיה נוח ללכת קילומטרים בשדות התעופה , מצד שני- שיהיה נוח להוריד ולנעול חזרה במהלך הטיסה עצמה.. חשבתי ללכת על סקצ’רס. מה דעתכם? לרוב למטוס אני עולה עם נעלי ספורט או נעלי הליכה אם לקחתי איתי. במטוס מחליף לכפכפים\גרבי נעליים או נשאר עם גרביים עבות ודואג להחליף אותן בסוף הטיסה.
-
- מה קורה עם צחצוח שיניים? במהלך 20 שעות טיסה, חלקן בשינה. יש מצב להעלות למטוס מברשת ומשחת שיניים? אין בעיה להעלות מברשת ומשחת שיניים. רק שהמשחה תהיה באריזה קטנה. אני ממליצה לקחת לטיסה גם סט החלפת בגדים, מגבונים, שפתון נגד יובש, קרם ידיים בשפופרת קטנה, ותרופות אישיות. למקרה של תקלה בטיסה (נשפכת כוס קולה) או שהמזוודה מתעכבת.
- מה סטטוס הטאבלט נכון להיום? מותר להעלות למטוס? יש לנו קונקשן במדריד ומשם ממשיכים למיאמי ואז ללוס אנג’לס. אין בעיה.
- לא התנסיתי אף פעם (בחיי ) בצפיה בסרטים במטוס. איך זה הולך? מחלקים אוזניות לכל אחד? לכל אחד יש מסך משלו? או שמתחלקים ביחד? הכי שראיתי זה מסך אחד למעלה שכמה שורות צופות בו. האם יש צורך להביא אוזניות משלנו לטיסה? תלוי במטוס. ברוב הטיסות הטרנס אטלנטיות המסך הוא אישי ומחלקים אוזניות. אני משתמשת באלו שמחלקים, בעלי מביא מהבית. בטיסות פנים בארה”ב השימוש במסכים ובאוזניות הוא בדרך כלל בתשלום.
- מה שכן זכור לי מטיסות קצרות יחסית לאירופה זה צמא.. אסור להעלות מים למטוס, אך המים בטיסה עצמה מחולקים די בקמצנות, בכוסות קטנות. איך מתמודדים? קונים מים על המטוס? אין בעיה לקבל מים, בדרך כלל בשעות השקט בטיסה יש באיזור של המטבחון בקבוק גדול וכוסות לשירות הנוסעים. אין בעיה גם להעלות בקבוק מים אם קונים אותו בדיוטי פרי או ממלאים בברזיה בדיוטי פרי.
- מצב הקור בטיסה- יש טעם לקחת סוודר כלשהו לטיסה? חשבתי עליו כאפשרות למצב של קור (בדרך כלל לא סובלת מקור) או אפילו כסוג של שמיכה למקרה שנרצה לישון. אני מהקופאים לכן תמיד טסה עם סווצ’רט ועם שאל פשמינה גדול בתיק שמשמש גם כשמיכה לעת הצורך. לילדות יש לי כרית לצוואר שבתוכה מוחבאת שמיכת פליס. מציל אותנו כשקר ממש. בטיסות טרנס אטלנטיות בדרך כלל מחלקים שמיכות וכריות, בטיסות קצרות לא. ממליצה להביא גם כרית טיסה (בצורת U שיהיה נוח לצוואר).
- עם אילו נעליים אתם מעדיפים לטוס? מצד אחד- שיהיה נוח ללכת קילומטרים בשדות התעופה , מצד שני- שיהיה נוח להוריד ולנעול חזרה במהלך הטיסה עצמה.. חשבתי ללכת על סקצ’רס. מה דעתכם? בחורף אני טסה עם UGG ובקיץ עם סניקרס בלי שרוכים. מביאה גם אקסטרא זוג גרביים עבות לטיסה מטעמי קור ומטעמי טינופת (לא ללכת יחפה או עם גרביים דקות ברחבי המטוס או לשירותים).
- מה קורה עם צחצוח שיניים? במהלך 20 שעות טיסה, חלקן בשינה. יש מצב להעלות למטוס מברשת ומשחת שיניים? אין בעיה להעלות מברשת ומשחת שיניים. רק שהמשחה תהיה באריזה קטנה. אני ממליצה לקחת לטיסה גם סט החלפת בגדים, מגבונים, שפתון נגד יובש, קרם ידיים בשפופרת קטנה, ותרופות אישיות. למקרה של תקלה בטיסה (נשפכת כוס קולה) או שהמזוודה מתעכבת.
-
באופן כללי ולכל אורך טיסה אני ממליץ להצטיד בבקבוק מיים עם פקק ספורט (מהבית או מהדיוטי פרי כתלול בבדיקות הבטחוניות כמו שציינו). מאד נח שיש בקבוק אישי צמוד ולא צריך “טובות” כשרוצים להרטיב את השפתיים. ופקק ספורט כדי לצמצם “תאונות”
בטיסות ארוכות, ובייחוד כי אתם שניים – אפשר גם כמה בקבוקים או לבקש מהצוות למלא.
באופן דומה – חטיפים. בלי קשר לאיזה ארוחה יש במטוס, כמה חטיפים שיעסיקו אתכם מצד אחד וימלאו חור בבטן מאידך. אם ממש רוצים גם סנדוויצים וכדומה ברור שאפשר, אבל אני יותר מכוון לחור הקטן שבבטן ולא לרעב הגדול
2-3 שקיות (של סופר וכדומה) – לאשפה, לארוז שארית מהאוכל או כל דבר אחר.
גם אני מאלה שנועלים את הנעליים למטוס בשיקולי מקום ומשקל. בטיסות קצרות זה בסדר. בארוכות יותר אורז גם כפכפים בתיק הגב ומחליף במטוס.
כל מה שלוקחים למטוס – אוכל, שעשוע וכו’ – לחשוב כמה זה מלכלך, וכמה זה מתפזר. הרי במטוס צפוף. אם נפל על הרצפה קשה להתכופף ולהרים, יש סיכוי שיפול עלינו ועוד וכו’. אז זה לא הזמן למשחק מנהלים עם חלקים הקטנטנים, לטושים מלכלכים, לאכול דברים כמו קוסקוס או שוקולד שמלכלך וכו’.
אי אפשר להדגיש כמה חשוב סט בגדי החלפה, כולל הכל – הכי חשוב חולצה (שיש לה פוטנציאלח גבוה להתלכלך), וסט לבנים (למקרה שהמזוודה לא תגיע). שאר הדברים מאד רצוי. תאונה במטוס שתדרוש להחליף חולצה זה לא דבר נדיר, וזה אגב לא בהכרח באשמתכם. הנוסע ליד דחף את היד של הדיילת כשמזגה לכם שתייה ועוד. זה לא שזה קורה כל פעם, ממש לא, אבל קורה לפעמים.
באופן אישי לא קר לי בטיסות, וגם לא התחברתי לכריות הצוואר. אבל זה כנראה עניין אישי כי יש הרבה אנשים שכן. מה שכן, שמיכה זה לא רק לקור אלא לסוג של פינוק. וגם נותן טיפה פרטיות.
-
תודה לכולכם, נתתם המון מידע ורעיונות טובים..
אם אנחנו מעלים למטוס 2 טרולים קטנים (אחד לכל אחד מאיתנו)
זה בסדר להביא גם תיק רגיל כזה שנתלה על הכתף או הגב, בגודל נורמלי לשימוש יומיומי?
-
מניסיון, אין בעיה
כל עוד לא מדובר בצימידן...
אין בעיה שתגיעי עם תיק צד עם ארנק, משקפיים, ספר, של וכו…
ילדיי עולים עם תיק גב קטן שמכיל בקבוק מים, ספר, כרית שינה, חוברת צביעה, נישנושים וכו.. בדרכ הם שמים אותו מתחת למושב ואז זה זמין להם
-
התשובה לכך משתנה בהתאם לחברת התעופה ולנוהלים שלה. חפשי באתר חברת התעופה איתה את נוסעת את חוקי העלאת המטען לטיסה שלהם. -
ברוב החברות שאינן לאו קוסט סביר שלא תהיה בעיה עם תיק קטן בנוסף לטרולי. הרבה חברות מאפשרות תיק אחד גדול ובנוסף personnal item שיכול להיות ארנק של אישה, תיק של לפטופ וכדומה, ובלבד שהוא יכול להכנס מתחת למושב לפניכם.
אבל כמו שנאמר – חשוב לברר בהתאם לחברת התעופה ותנאי הכרטיס שלכם. כי יש מקרים שזה אסור.
ואגב עוד מילה על צחצוח שיניים – היות והמקום בתיק על המטוס מוגבל, אפשר לקנות משחה ומברשת באריזה קומפקטית לטיולים. כמו אלו שמחלקים במטוסים במחלקות היוקרה. ניתן לקנות את זה בחלק מהחנויות במדור טיולים (אני חושב שאפילו בסופרפארם) או בחנויות הסטוקים. זה לא נוח כמו המברשת הרגילה בבית, ואולי למשחה אין את אותו טעם כמו המשחה שאתם אוהבים, אבל זה יעשה את העבודה בתוך המטוס. אני מתייחס לזה כאל חד פעמי.
אגב, בארה”ב בסופרים יש מחלקות גדולות של אריזות מינאטוריות. אז זה לא יעזור לטיסה לארה”ב, אבל לטיסות הפנים ולטיסה חזרה כן.