בטוח נסיעות לחול הפרשי מחיר גדולים מה הייתם עושים
-
תנוח דרתך דרקוןדווקא בנושא תקרת הכיסוי, לפספורטכארד יש תקרה של $2,500,000 שזו התקרה הגבוהה ביותר שנתקלתי בה בשוק.
-
הדעה של פותחי השרשור צריכה לנוח, לא זו שליסכום הביטוח המכסימלי הוא אחד השברים הראשונים שאני בודק.
פשוט אני רואה באופן קבוע כמה זמן ומאמץ האנשים משקיעים ב 50$ ורציתי להסב תשומת לב למספרים הגדולים, שגם הם יקבלו קצת תשומת לב.
-
טוב לדעת
ושוב שלא נזדקק

-
אולי אחסוך פה התלבטות למישהו אחד או לשניים ...בפספורטקארד דרך בהצדעה או חבר יש הטבה של 15 אחוז הנחה בביטוח ובנוסף הביטוח כולל ספורט אתגרי, ביטוח רכב שעלותו דרך חברת השכרת הרכב שמוסיפים בנפרד הוא כמה דולרים ליום ( לי חסך 105 דולר), ביטוח למחשב ולטלפון נייד ( עם השתתפות עצמית). במקרה שיש איחור בהגעת מזוודה מטעינים במיידית את הכרטיס ואין אפילו צורך לשמור קבלות וכד'. עם ההנחה של בהצדעה ועם הסעיף הביטוחי של הרכב יצא לי אותו מחיר פחות או יותר כמו השאר עם יתרונות מבחינת הכיסוי הביטוחי לפספורטקארד.
שניסע ונחזור בשלום.
סיגל
-
לגבי אופניים, הבת שלי טסה לבלגיה להשתתף בתחרויות אופני כביש ובפספורט כארד נאמר לי מפורשות שרק רכיבה על אופני הרים נחשבת לספורט אתגרי ואם רכיבה על אופני כביש לא נחשבת לספורט אתגרי אז טיול אופניים בשביל בטבע או בעיר בוודאי לא נחשב לספורט אתגרי.
-
את יודעת אולי אם ההטבה של חבר מוגבלת רק אם האדם השייך לחבר נוסע, או שגם בן משפחתו (שנוסע עצמאית) יכול לקבל את ההטבה אם הביטוח נקנה בכרטיס אשראי של חבר? -
היי, נראה לי שבעל ההטבה צריך להיות בין הנוסעים. תבדקי ליתר ביטחון....
-
מכיוון שאנשים שונים קיבלו תשובות שונות לגבי האופניים, המלצתי האישית היא לבדוק כל אחד לגופו של עניין ואם אומרים לו שזה לא אתגרי (והוא מסתמך על זה באי-רכישת ההרחבה כאשר בכוונתו לרכב על אופניים) – לבקש את זה בכתב (במייל).
-
ומחזקת את דברי הדרקון: כולם מדברים רק על פן הנוחות שבשימוש בכרטיס הנטען של פאספורט כארד. זה נכון לגבי אירועים ביטוחיים קלים ולא יקרים: ההבדל בין לשלם 500$ מהכיס ולקבל החזר אח”כ לבין לשלם ישירות מהכרטיס הוא באמת לוגיסטי בעיקרו, ואפשר להתייחס לזה כאל פינוק או מותרות. רק שכל זה משתנה מאוד אם וכאשר חלילה קורה מקרה ביטוחי חמור יותר, ועוד במדינה עם שירותי רפואה יקרים כמו ארה”ב למשל. כשמדובר באשפוז רציני יותר בעלות של עשרות אלפי $ וצפונה, ההבדל הוא כבר לא רק לוגיסטי.
-
תודה לכולם . בסוף החלטתי ללכת על פספורטכארד בכל מקרה. הזמנתי דרך הסוכן שלי ויצא קצת יותר זול. עם כל הילדים לא אקח סיכון וכל מי שהתנסה מולם גם אצלי מהעבודה רק דיבר טובות . לפעמים בסופו של דבר הזול עלול לצאת יקר ולא רוצה לקחת סיכון מיותר.
-
דירוג חברות הביטוח, באדיבות משרד האוצרמכיוון שעלו בדיון גם כמה התייחסויות לאיכות השירות וכו’, שווה תמיד לזכור שמשרד האוצר עוקב אחרי זה גם כן:
http://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/ServiceIndex/Page s/Product_TravelsIns.aspx
-
המלצתי שעדיין לא נכתבה פה
לפנות לסוכן ביטוח המתמחה בנסיעות לחול ודרכו לעשות ביטוח.
היתרונות:
1.מישהו אישי שמולו סוגרים הכל ואם חוח יש ארוע ביטוחי או שאלות הוא תמיד זמין ודואג.
2. הוא עושה את ההשוואה בין חברות הביטוח השונות וממליץ עם מי הכי כדאי לסגור מבחינת עלות( בגלל מבצעים ספציפיים באותו זמן ובגלל הבדלים בפוליסות)
3. משיג מחירים יותר טובים מאשר אנחנו לבד מול חברת הביטוח.
4. חוסך זמן.
לדוגמא:
הידעתם שניתן לעשות ביטוח ספורט אתגרי בחברות מסוימות רק ליום ספציפי קבוע מראש ולא חייבים לכל התקופה מה שמוזיל משמעותית את הביטוח?
-
ספורט אתגריבשנים האחרונות אני עושה ביטוח בביטוח ישיר (9000000). למי שיש ביטוח אחר אצלם הביטוח שלהם יחסית זול ויורד מתחת לדולר ליום לאדם
על פי הפוליסה שלהם הסעיפים שנראים לי שמתייחסים לחוסר כיסוי בספורט אתגרי הם:
15.17 נסיעה בין כנהג ובין כנוסע על אופנוע מעל 125 סמ״ק;
16.17 השתתפות בפעילויות ספורט חורף לרבות גלישה ו/או החלקה על קרח או שלג ולרבות שימוש במזחלת שלג, סנובורד או אופנוע שלג;
17.17 פעילות ספורטיבית מקצוענית במסגרת קבוצת או אגודת ספורט ו/או פעילות ספורטיבית תחרותית בין בשכר ובין שלא בשכר;
18.17 טיפוס הרים באמצעות חבלים, טיפוס על מצוקים או גלישה מהם )סנפלינג(, צלילה, סקי מים, שימוש באופנוע ים, בנג׳י, צניחה, ריחוף/ דאייה בכל אמצעי שהוא, רפטינג;
19.17 אגרוף, האבקות וכל סוגי אומנויות הלחימה למיניהם:
20.17 הטסת כלי טיס או השתתפות המבוטח בפעילויות אוויריות אחרות;
21.17 השטת כלי שיט אשר נדרש רשיון להפעלתו או השתתפות המבוטח בפעילויות שיט שאינן במסגרת קו אוניות סדיר בעת מעבר ממדינה למדינה;
22.17 טיסה בכלי טיס, פרט לטיסת המבוטח כנוסע במטוס בחברת תעופה סדירה , או כאשר זו הדרך הרגילה והמקובלת והיחידה במדינה להגיע אל היעד המבוקש.
23.17 תאונה שנגרמה כתוצאה ממשלח יד של המבוטח הכרוכה בעבודת כפיים ו/או עבודה פיזית;
24.17 כל תאונה הנופלת בגדר אחריות המעביד על פי הדין הישראלי;
25.17 נסיעה בכלי רכב בזמן מירוץ מכוניות או נסיעה במסלולים המיועדים למירוץ מכוניות;
כמו שזה נראה לי נושא של אופניים, פארק חבלים, מגלשות הרים וכדומה כן מכוסה ללא תוספת. ראפטינג לא.
לעומת זאת על פי האתר של הראל:
צלילה לעומק מעל ל 3 מטר לרבות צלילה חופשית צלילה באספקת שטח וצלילת -SCUBA בעזרת מערכת המספקת לצולל אוויר/חמצן לנשימה.
טיפוס הרים לרבות בעזרת חבלים, טיפוס צוקים, טיפוס סלעים, טיפוס קרח, טיפוס
קירות, סנפלינג.
סקי מים, אופנוע ים, קייט סרפינג, רפטינג, גלישת גלים, גלישת רוח יבשתית,
וויקבורד, MOUNT SURFINO , קיאקים.
רכיבה על בעלי חיים לרבות רכיבה על סוסים, מופעי/לימודי לוליינות ו/או
אקרובטיקה, רולרבליידס, סקייטבורד, לונגבורד, סנדבורד, בנג'י, מזחלות אלפיניות,
הוקי קרח, החלקה אמנותית והחלקה מהירה במסלול קצר על הקרח.
אומגה, גלישה באוויר/ריחוף/דאייה בעזרת מצנחים ו/או כל מכשיר אחר עם/בלי מנוע
המשמש לגלישה באוויר/ריחוף/דאייה )לרבות כדור פורח(, צניחה לסוגיה לרבות
צניחה חופשית, צניחת בייס עם חליפת כנפיים וצניחת טנדם, קפיצת צוקים.
טיסה בכלי טיס פרטי כלשהו כטייס ו/או כנוסע, לרבות טיסת אקסטרים, למעט טיסה
בכלי טייס אזרחי בעל תעודת כשירות להובלת נוסעים.
נסיעה ברכב שטח ממונע או אופנוע שטח או אופני שטח או טרקטורון, בדרכים לא
סלולות.
כל סוגי אומניות הלחימה )לרבות אגרוף, היאבקות, ג'ודו, קרטה, וכד'(.
רכיבת אופניים בסגנונות בעלי סיכון גבוה ובכללם DOWN HILL, FREE RIDE ,
רכיבת URBAN , קפיצה מבניינים )פארקור(, , XPOGO רכיבת מסלולי
"אקסטרים" שאינה ספורט מוטורי.
כלומר על פי הראל אפילו רכיבה על פוני מוגדרת כספורט אתגרי.
בפסטפורטקארד ספורט אתגרי מוגדר:
פעילות ספורט יבשתית, כולל מוטורית: רולר בליידס, סקייטבורד, אופנועי שטח ,אופני שטח, מוטוקרוס, נסיעת שטח ברכבי 4X4, גלישת חול.
פעילות ספורט ימית, כולל מוטורית: גלישת רוח, גלישת גלים, שייט מפרשיות, אופנוע ים, סקי מים, ראפטינג, שייט קיאקים, מצנח רחיפה באמצעות סירה, מצנחי גלישת מים, שייט בסירות מירוץ, צלילה חובבנית, גלישת גלים, גלישת רוח, שייט אבובים, שייט קיאקים, בננת ים.
פעילות ספורט גבהים, כולל מוטורית: צניחה, טיסה בכדור פורח, מצנח ממונע, גלישת מצוקים, טיפוס הרים ו/או מצוקים, באנג'י, אומגה, טיפוס קירות.
אז הפעם פוני לא מוגדר כספורט אתגרי. מגלשות הרים לא מוחרגות באופן מפורש, אבל יתכן שיכללו תחת ההגדרה של פעילות ספורט גבהים.כי פה הם השתמשו במילה “כגון”. רכיבה על אופניים היא ברוב המקרים רכיבת שטח ולכן ספורט אתגרי...
מצד שני:
בביטוח ישיר אם כן עושים הרחבה לספורט אתגרי אז הכיסוי בקטגוריה הזו מוגבל ל-80,000 דולר בלבד. בעוד שבהראל זה עד גבול הפוליסה.
לא התכוונתי לעשות פה פרסומת לחברה זו או אחרת, אלא רק להשוות
-
תודה רבה לך, אנשים טובים
לא ידעתי על ההנחה הגדולה שיש ללקוחות ביטוח ישיר ולא פניתי אליהם בשנים קודמות לקבלת הצעה.
בעקבות ההודעה שלך , נכנסתי היום לאתר שלהם.
אכן ,המחיר יוצא די זול לכיסוי טיפול רפואי עד מיליון שח לכל אחד מבני המשפחה.אני מעוניינת להוסיף פעילות אתגרית בימים מסוימים (החלקה על הקרח, קיר טיפוס, סקי מים, קארטינג)
מתברר, שאם נפצעים באחת הפעילויות הללו בפוליסה שהורחבה בהתאם (פעילות אתגרית/שלג) הכיסוי הוא רק עד סכום של 80,000$.כך שחשוב להשוות גם פרמטר זה בהשוואה בין הכיסויים של חברות הביטוח השונות.
-
ניתוח מעולה, תודה -
לנסיעה הבאה,אבדוק גם בביטוח ישיר..לא עשיתי זאת עד עכשיו
.בנסיעה קודמת,בטחתי בפספורט,עם הרחבה לבעלי,בלי מכתב רפואי..המחיר יצא לא זול,אבל נסיעה קצרה של 4 ימים,עמדנו בזה..
עכשיו לנסיעה של שבוע,לאותו היעד כמעט המחיר קפץ בגלל החלפת כדור.
לא חלילה מחלה נוספת ,אשפוז,מיון או משהו דומה..
לפעמים הרופא מחליף כדור,נכנסים תרופות נוספות לסל בריאות,מנסים משהו יעיל יותר,ופחות “מקלקל” ..הודעתי על שינוי תרופתי לפספורט, ביקשו מכתב רפואי מכתב מרופא שאין מניע מנסיעה לחו”ל. סיפקתי הכול תוך יום,לקח לפספורט לחזור עם תשובה שבועיים. לאחר שכמעט כל יומיים הייתי נודניקית.
בסוף יצא מחיר גבוה מאוד.
ביטחתי דרך כללית מושלם בכלל. מקווה לא להזדקק כלל

*אגב,פספורט אמרו במפורש שהם יודעים כי הם החברה היקרה ביותר אבל הם גם יודעים מה הם משווקים.
-
הערה לגבי החרגה של מצב ביטוחי קים -
את מדגימה יפה למה אין ביטוח "הכי טוב"אנשים טובים הביא ניתוח שמתאים לקריטריונים לספורט אתגרי.
את מסבירה על קריטריונים למי שיש לו מחלת רקע.
לאנשים שונים עם צרכים שונים לא תמיד יתאים אותו ביטוח.
-
למה נעלמה לי ההודעה היפה שכתבתי?
חשוב לזכור בביטוח נסיעות שהמטרה שלו היא לא לפצות אותנו או לרפא אותנו על נזק / תאונה / מחלה שקרו בטיול (בהיבט הבריאותי, לא מטען , קיצור וכדומה). המטרה בביטוח היא לייצב את המצב כך שנוכל לטוס לישראל להמשך הטיפול. זו הכוונה של חברת הביטוח, ובגדול זו גם הכוונה שלנו.
מרגע שחוזרים לישראל – קופת חולים תטפל בנו כרגיל בלי קשר לעובדה שהאירוע קרה בחו”ל ולא בישראל. וכך גם חלילה במקרה שנגרמה נכות אז ביטוח לאומי, ביטוחי אובדן כושר עבודה למי שיש, ובמקרה הקיצוני גם ביטוחי החיים.
לגבי מצב ביטוחי קיים – הביטוח לא מכסה דברים שקרו בעקבות המצב הקיים (אלא אם אושרה ונרכשה הרחבה מתאימה). אבל זה לא שהביטוח לא שווה כלום.
למשל – נניח שלפני 5 חודשים היה שבר ביד. עלפי תנאי הביטוח זה מצב קיים שלא מכוסה גם עם הרחבה רגילה (כי לא היה יציב לפחות חצי שנה). אז אם חלילה יהיה אירוע אורתופדי באותה יד, חברת הביטוח יכולה לטעון שהוא נובע מהמצב הקיים, ולכן במקרה הזה הביטוח לא יכסה את הטיפול בחו”ל. אבל היות ולרוב שבר ביד (או משהו בסגנון) לא מונע מאיתנו לטוס חזרה לישראל, הרי שהנזק הפיננסי שלנו יהיה כמה אלפי שקלים של הטיפול בחו”ל. כל אירוע בחו”ל שלא נגרם כתוצאה מהיד (למשל התקף לב, מחלה, עקציה של נחש וכו’) כן יכוסו ע”י חברת הביטוח.
כל זה לא אומר שצריך לזלזל במצב קיים. רק שצריך לחשוב מה הוא המצב הקיים, מה הסיכון שיקרה משהו שקשור בו, ומה הסיכון הפיננסי.