וולרה: מפירנצה לצ'ינקווה טרה-(טרום פסח 2017)
-
איזה יופי של שרשור! אני שמחה מאוד שתרמתי להנאה מהטיול.
והתמונות שאת מצלמת, פשוט מדהימות! כיף לי לחזור ולראות את פירנצה היפה.
-
התיאורים והתמונות המעולות מחיים מחדש את הביקורים שלנו באזור.
אגב, סתם עלה לי בראש, מירי רגב היתה פוסלת לך את הטיול עם כל העירום והצלבים המנוגדים ל...

-
שמוליק- עד כמה שאני יודעת, הריכוז הגדול ביותר בעולם של אוצרות הרנסנס נמצא בפירנצה. אם אתה מחסידי התקופה, אתה חייב לשוב אליה!
לוי- תודה רבה עבור המחמאה!

מה שמשונה הוא שרוב התמונות שאני מעלה לכאן, צולם בנייד שלי- סמסונג 6, בן 4 חודשים. בן זוגי, שהיה אחראי על לקיחת מצלמתי לטיסה, החליפה בטעות במצלמה הישנה, ולכן רק הוא צילם עימה.
בדרך כלל אני מצלמת גם וגם. ..זה דיי הקל עלי…

אני מעלה לכאן רק תמונות מעטות מן המצלמה, כאשר אני נזקקת להשלמות.
רחל-חיכיתי שתשובי...אני זקוקה ללווי שלך…

לאחר שרגליך גמעו מרחקים בפורטוגל, הן תוכלנה לעלות גם מאות מדרגות. זה לא כול כך קשה כי הולכים בקבוצה, ונעצרים חליפות, גם כדי לאפשר ליורדים לנוע.
תודה רבה עבור השיר. ג’ליולה נראית בסרטון ממש ילדונת.
כמי-אגיע כמובן גם לתיאור הצ’ינקווה טרה, שהיא מדהימה, אבל בנובמבר , הזמן שאת רוצה לבקר בה- תהייה ריקה . חברתי נטע הייתה בה רק מספר שעות בחודש נובמבר, וכאשר שמעה שאהייה 3 לילות בה, אמרה לי שאני עושה טעות לאור ניסיונה. לשמחתי באפריל, הכול מתעורר, ולנו היה נהדר.
דווקא פירנצה יכולה להיות אופציה נהדרת!
תמי- שמחה שהגעת. מקווה שאני גומלת לך בתמונות יפות עבור המלצתך המצוינת על מלון אורפי.
יוסי-אני זוכרת שני יוסים ממפגשי פורום. האחד- מן הטיול שרוניה הדריכה בירושלים והשני- מבורגתא. אינני יודעת האם אתה אחד משניהם או יוסי אחר…
בכול אופן, אתה יכול לתאר לעצמך שאינני מחסידי השרה, ואני חרדה מן היום ההזוי שבו, היא תגיד לי לאן לנסוע, מה לצלם ומה להעלות למרחב האינטרנטי. היא תנמק זאת בכך שאני עובדת מדינה, ולכן עלי לפעול על פי ערכי המדינה, שהיא קבעה…
.ולכולכם מוקדש השיר האיטלקי הבא, למרות שהוא שיר נאפוליטני.
-
עוד שתי תמונות ליליות ונפרדים מפירנצה.
נילי

-
יום שלישי ה-4.4: יום מנוחה במונטקטיני טרמהנפרדים בצער רב מפירנצה. בחפץ לב הייתי נשארת כאן. יש עוד המון מה לראות בעיר העתיקה, רבת הקסם הזו, שרוב אתריה מרוכז במרחק הליכה- בונוס נהדר, למי ששונא פקקי תנועה, ואוהב לשוטט ברחובות.
הזמנו מונית ונסענו לחברת ההשכרה. לאחר כשעה המתנה קיבלנו את הרכב, ובזהירות רבה על פי הנחיות הפקיד יצאנו מחוץ לעיר.
זה המקום לספר, שאחי טייל בטוסקנה לפני מספר שנים, ולן ליד פירנצה. הוא שכר מכונית ונכנס ויצא מפירנצה מספר רב של פעמים. כאשר חזר לארץ קיבל קנסות של 1000 יורו, כיון שנכנס לאיזורים שמותרים רק לתושבי העיר!!!
נסענו למונטקטיני טרמה, עיירת ספא, שעליה קיבלתי המלצה מחברתי, נטע.
היו לי כול מיני אפשרויות לטייל ביעדים שונים בדרך או בסביבתה של מונטקטיני, אך בן הזוג, שהיה רווי מן היומיים המטורפים האחרונים, רצה להגיע למנוחה בספא של המלון .לכן בשעה 12:00 כבר התייצבנו במלון-
זהו מלון די חדש, המדורג ב-5 כוכבים, שלמדתי עליו מן הטריפאדוויזר ובוקינג. השירות בו מצויין. כאשר הזמנתי את הלינה+ארוחת הבוקר+הספא הוא עלה 200 יורו לחבילה ליום אחד. אחר כך לקראת נסיעתנו המחיר ירד ל-130 יורו, ועשיתי הזמנה מחודשת ליומיים.
בתחילה חשבנו לטייל בעיירה, אך אז נפתחו ארובות השמים וגשם ירד. את המשך היום , בילינו בספא של המלון, שהיה כמעט ריק. יש מרחצאות ציבוריים בעיירה, אבל לא דגמנו אותן.

-
במלון זה וגם במלון אורפי שבפירנצה- למדנו ששירות החדרים עובד פעמיים ביום- מסדרים בפעם השנייה את החדר לפני השינה....בין היתר משאירים את דף התחזית למחר.

-
וקצת תמונות ממרפסת החדר של מונטקטיני טרמה.

-
לפנות ערב עלינו עם הרכב למונטקטיני אלטו, הכפר המשקיף על עיירת הספא. השארנו את הרכב במגרש החניה לפני הכפר ועלינו מעט ברגל לטייל בכפר היפה, שכמעט נראה נטוש, למעט המרכז הקטן עם בתי הקפה והמסעדה.
יש גם פונקליור, שבאמצעותו ניתן היה לעלות לכפר, אך לא השתמשנו בו. ראיתי אותו בפעולה ממרפסת החדר שלנו במלון.
יש לשים לב, שקרון זה לא פועל בחורף.
נילי

-
וקצת נוף מן הכפר השולט בסביבתו.

-
על פי המלצת פקיד הקבלה במלון אכלנו את ארוחת הערב במסעדה שליד תחנת הקרונית במונטקטינו אלטו, הנקראת וואו. האוכל היה זול וטעים, והנוף נהדר.

-
נילי!!!!! איזה תמונות משגעות ואיזה טיול יפה עשיתם!
באת לי בדיוק בדיוק בזמן. כבר הולכת לבדוק את המלצותיך.
אני רק רוצה להגיד מילה אחת על הדיוק של מיכאלאנג’לו – רק הגברים… על גוף האשה כנראה לא למד הרבה… והפסלים שקראת להם לא גמורים – אין לי הוכחה כלשהי, אבל אני חושבת שבפסלי העבדים שלו הקדים את זמנו בחמש מאות שנה! בעיניי הם מיטב יצירתו!
נא המשיכי. אני כאן.
תודה
רבקה
-
נילי, אני מנסה להגיע לכאן כבר כמה ימים. המסלול שעשיתם כל כך אטרקטיבי ואני מאוד מתגעגעת לאזור. מאוד רוצה לקרוא היכן בדיוק הייתם. מקווה להשלים בהקדם. אני שמחה שהדיווח שלי מלפני כבר לא מעט שנים עזר. נשתמע

נ.ב. מסכימה עם רבקה שסדרת העבדים של מיכלאנג’לו היא המסטרפיס שלו בעיני.
-
תודה רבה!רבקה’לה- שמחה שהגעת. קראתי שוב ושוב את הבלוג שלך על הצ’ינקווה טרה בעת התכנון. ידיעותיי בפיסול מעטות. מקווה להשלימן בעתיד לפחות באופן חלקי. אבל הפסלים של מיכאלאנג’לו מהממים!
לגבי הגברים הערומים- יודעת שדונטלו היה הומוסקסואל. לא יודעת לגבי מיכאלאנג’לו. בהחלט נושא מתאים ללימודי מגדר.
זיוה-האשכול שלך על פירנצה למרות עתיקותו היחסית, עדיין חיי, נושם ובועט. הוא היווה חלק ניכר מההכנה לביקור בפירנצה. כמובן שלא יכולתי ביומיים וקצת לראות ולבקר בכול רשימת ההמלצות שלך.
פירנצה השאירה טעם של עוד, אז אולי אגיע בהרכב אחר לעיר, שהיא בעיניי יעד מדהים לטיול של בנות חובבות היסטוריה ואמנות…
מקווה שתמשכנה לעקוב אחר המשך האשכול. אני זקוקה לרוח גבית.

נילי
-
יום רביעי ה-5.4 : לוקהגם הלילה אנחנו לנים במונטקטיני, אבל יום הספא הספיק לי. נסענו ללוקה, שבה כבר ביקרנו לפני כ-22 שנה.
חנינו בחניון מחוץ לעיר העתיקה על פי הוראות פקידת הקבלה במלון מונטקטיני פלאס. חצינו את הכביש ונכנסנו לשביל המוליך לתוך מעבר תת-קרקעי לעיר העתיקה. הופתענו לגלות בתוך המעבר את המוצגים הבאים.

-
לוקה העתיקה מוקפת בחומות אדירות, אשר אורכן 4 ק"מ.
הן נבנו בין 1504 ל-1645 , ונותרו בשלמותן.
מה שמדהים הוא רוחבה של החומה. ניסיתי להעריך זאת ופסעתי למעלה מ-30 צעדים מקצה לקצה.
אנסה להמחיש את רוחבה של החומה באמצעות התמונות הבאות.

-
כיף להסתובב בתוך העיר העתיקה ברחובות של פעם, ולהציץ בכנסיות המקומיות.

-
כבוגרי הטיפוס לדואומו של פירנצה עלינו בקלות רק 230 מדרגות, למגדל התצפית על העיר שבראשו עצים.…

שמו של המגדל: Torre Guinigi.
התמונות הבאות של לוקה צולמו ממרפסת המגדל. אולי תראו גם את ענפי העצים המסתננים לתוך התמונות.
נילי

-
לנילי הטובה ,
אני מנסה לא להתפרץ בהתפעלות אחרי כל הודעה איטלקית שלך
ופה במנהרה התת קרקעית נשברתי
התמונות כ”כ יפות שבא לי כבר להיות שם
והמילים שלך, אין מה להגיד כשאין מה לומר ,,,
הבחירות שלך כ”כ טובות לי – מתי ההרשמה לטיול בנות?? (רוח איטלקית יש לך ממני מלפנים מאחור וגם בצדדים)
ממשיכה להחזיק את עצמי
טובה
-
טובה’לה יקירתי,
יודעת שאת נמצאת עימי בכול הודעה והודעה.

אני מנסה לקמץ במילים ככול האפשר כדי שהאשכול הזה לא יהפוך למפלצתי כפי שכמה מן הגולשים התלוננו בעבר. את יודעת מניסיונך עד כמה “הודעות גביות” מטיבות עימנו, ועד כמה הודעות לכאורה “לא קשורות, אבל מכוונות היטב”, מעכירות את האווירה ומקשות על הכתיבה.
גם ככה נותרו כותבים מעטים בפורום וזירות ההתרחשות נמצאות ב”מקומות אחרים”.
אחלה רעיון- טיול בנות, אבל אני לא אדריך אותו….

קבלי שיר ישן ישן, שלא נס ליחו.

נילי
-
נילי-
גם אני פה, עומדת עם מאוורר כדי לתת רוח גבית חזקה במיוחד
.כייף של סיפור, תמונות נהדרות! החשק להגיע לאיזור קיים כבר הרבה זמן… והסיפורים רק מגבירים אותו.
ןכיוון שאני לא נמצאת “במקומות אחרים” אני מודה על כל סיפור פה.