התפרצות חצבת באירופה
-
אז איך בודקים?הגעתי בשנת 73 בגיל 12.5 מאוקראינה ברית המועצות
.סביר להניח שחליתי(חזרת,אדמת זוכרת,גם אבועבות רוח,וגם חוסנתי..מחר בכל זאת עושב את הבדיקה..
-
אי אפשר לבדוק את זה בקליניקה. אני יכולה להסביר איך בודקים את זה במחקר אם זה מעניין אותך, אבל זו שיטה שלא קיימת כבדיקה שגרתית במעבדות דיאגנוסטיקה. זה מאוד יקר ודורש מיומנות גבוהה, גם בהפעלה של הציוד ובטח שבפיענוח. זה מוצדק להשתמש בזה כשמישהו עובר טיפול ביולוגי בתאי T כנגד סרטן אלים ורוצים לראות שהוא מייצר תאי T כנגד הגידול הסרטני. במקרה של חצבת הרבה יותר הגיוני וגם הרבה יותר זול פשוט להתחסן.
-
בחוזר שקיבלו בקופות כתבו שילידי 57 עד 77 יקבלו חיסון אחד או שניים על פי מצב החיסון בגוף.... אז איך יבדקו אם אחד או שנים???
-
לפי התיעוד שיש בידם. כתבתי כבר פעמים – זה שלא מצאו אצל מישהו נוגדנים לא אומר שהוא לא חוסן ולכן זה לא עונה על השאלה.
-
שקד,תודה על ההסבר.
בדיקת דם עשיתי היום..
האמת שלא היה עם מי לדבר בקופה.
אם התופעות לווי יכולות להיות מייד לאחר החיסון..אולי אסתכן ואעשה חיסון.
זמן רב אין לי..קצת מפחיד להתחסן ממש לפני הנסיעה.
במרץ השנה היינו ברומנייה. לא שמעתי אז הנחיות או על מגיפה בכלל.
ובכל מקרה לא אספיק מנה שניה..
-
אני אחפור על זה עוד אם את רוצים אבל הפעם יחסית בקצרה: זה וירוס חי-מוחלש ואחרי החיסון הוא מתחיל להדביק תאים בגוף. מערכת החיסון מתחילה לזהות אותו ולהגיב נגדו רק כשיש התרבות משמעותית. תופעות הלוואי שאנחנו חווים הם לא ההדבקה עצמה אלא התגובה של מערכת החיסון לזה שהיא זיהתה את הוירוס. אפשר להסתכל על זה כמו על הקפצת כוחות גדולה בתרגיל צבאי. למה זה משנה? כי בניגוד לחיסונים מומתים שבהם התגובה היא מיידית ומתחילה בתוך שעות, בחיסונים של וירוסים מוחלשים זה לוקח כמה ימים כי הוירוס צריך להתרבות ולהדביק הרבה תאים. אנחנו הרי לא רוצים להרגיש מחלה מכל וירוס שיש בסביבה, נכון? נהיה חולים כל הזמן. לכן, to cut a long story short – תופעות לוואי, אם הן מתרחשות, באות בערך אחרי שבוע. על הנייר בין 5 ל-12 ימים. הגנה טובה נבנית בתוך בערך שבועיים-שלושה.
למה צריך כמה מנות של חיסון? כי מערכת החיסון צריכה להתאמן. אמרנו צבא. כל פעם שהיא צריכה להגיב כנגד וירוס או כנגד חיידק מסויים התגובה שלה משתפרת, הן בעצמה והן במהירות התגובה. חיסון שעיקרו תאי T כנגד וירוסים – כמו בחצבת, לרוב יעיל מאוד כבר במנות הראשונות, (זה לא בדיוק ככה בחיסון שעיקרו יצירת נוגדנים). הרעיון הוא שאם, לא עלינו, תפגשי וירוס חצבת פראי, אז מערכת החיסון שלך כבר התאמנה על המוחלש והיא תדע להגיב טוב ובעצמה על הוירוס הפראי ככה שאת אפילו לא תדעי שנחשפת.
-
האם זו מחלה מסוכנת?מעניין אותי- ברמה התיאורטית,כן?- עד כמה המחלה הזו נחשבת מסוכנת?
האם אין בארץ (או בחו’’ל) טיפול טוב לאדם בן 40,למשל, במידה שייחשף לחצבת?
אגב, ניסיתי טלפונית במרפאת “מור”-בכל הארץ נגמר להם החיסון ואינם יודעים צפי מתי יהיה עוד.
-
אני קיבלתי ביולי 15 חיסון MMR לפני נסיעה להודו.
לא נאמר לי לבוא לעשות אחת נוספת להשלמה..
בכל מקרה בטווח הקרוב אני נוסעת לשתי מדינות (הולנד ונורבגיה) שעדין אין בהן התפרצות.
כשאחזור אם יחזור המלאי אבדוק אולי אעשה את ההשלמה.
מי יוכל להגיד לי אם אני בכלל צריכה???
-
חצבת נחשבת למחלה מסוכנת שעלולה לגרום לבעיות נוירולוגיות קשות. אין לה בעצם טיפול, אלא רק השגחה. בעבר מתו ונשארו נכים מהמחלה לא מעט אנשים וזו בדיוק הסיבה שמחסנים נגדה! וכל אותם חוכמולוגים שסומכים על זה שהמחלה נעלמה ולא מחסנים את הילדים שלהם – הם בדיוק אלה שגורמים להתפרצות. כדי שהחיסון יהיה יעיל כ ו ל ם צריכים להתחסן.
האנשים המבוגרים שביננו נחשבים מחוסנים בגלל שהמחלה היתה מאוד נפוצה.
חלקנו מן הסתם גם חלו במחלה בשנות הילדות ולא זוכרים.
רק בריאות!
-
שקד,לא יכול היה להיות הסבר טוב ומובן יותר,תודה רבה לך!
חפרתי עכשיו באתר משרד הבריאות.
ויושבת על הקו טלפוני,לברר איפה כן יש חיסונים. במכוני מור נגמרו.
-
אני לפני 10 ימים עשיתי חיסון במרפאה למטייל בקפלן . אני טסה לגרמניה ביולי ים ילדים . רופא שפגשתי איתו אמר לי שחייב לעשות חיסון בערך חודש לפני ורק מנה אחד . ילדים מחוסנים לפי תוכנית של טיפת חלב. אני גם באתי מרוסיה וכן ברוסיה קיבלתי מנה אחד בגיל שנה ו3 חודשים בגלל זה נתן לי רק מנה אחד.
-
עצוב מאוד לקרוא שהחיסונים הגיעו לערי המרכז, אך אף לא חיסון בצפון! מצלצלים למרפאת מטיילים-בכללית, תורים רחוקים וגם אז לא בטוח שיהיו חיסונים. הפריפרייה שוב נשארת מאחור.
לא נצליח להתחסן לפני הנסיעה, כנראה לא נסע.
מישהו מכיר יודע לגבי מתן החיסון באזור הגליל המערבי, חיפה,כרמיאל,עכו,קריות…????
-
אולי תקפצו למרכז, תבדוק אם בבית חולים מאיר בכפר סבא עדין יש.
מוקד טלפוני 24/7 097481231
טלפון במרפאה בימי הפעילות 097481231
אין צורך לקבוע מראש.
פתוח בימי ראשון ורביעי משעה 15:30 עש 18:00
-
קודם כל לגבי בדיקת נוגדנים – במכבי עשו לבעלי בדיקה וקיבל תשובה שיש לו נוגדנים (חלה בגיל 7-8).
אני בכללית ועשיתי בדיקה היום, הרופא לא כל כך ידע במה מדובר אבל בירר במעבדה ואמרו לו שעושים את הבדיקה.
ניסיתי לקבוע תור במרפאת המטיילים של מכון מור שבמרכז חורב בחיפה ושם אמרו שנגמרו החיסונים אבל הציעו לי להגיע לעפולה או טבריה.
לבסוף קבעתי תור למרפאת המטיילים ברמב”ם. היו סופר יעילים – שלחתי להם מייל אחרי שלא הצלחתי להשיג אותם טלפונית וחזרו אלי למחרת.
-
אין הנחיה של משרד הבריאות לא להגיע למקומות,אפילו ל7 המינות היותר נגועות.
ברמבם יש חיסונים..לחץ נוראי ואפילו לענות מתי להגיע לא יכלו.
יצרו סיר לחץ,ללא מחסנים של חיסונים ועכשיו מתפלאים על מבול אלפונים,ותורים.
לפני חודשיים וחצי היינו ברומניה,לא היו הנחיות בכלל.המגיפה כבר מ2016.
למה לא התריעו כבר אז? כל יום יוצאות כמה טיסות לכל 7 המדינות?כמה חוזרות??
קיבלתי תור לחיסון יומיים לפני הטיסה.על השאלה האם בכלל יתפוס?אף אחד לא ידע לתת תשובה.זה מה יש גברת-גם זאת תשובה.
-
כש הייתי אצל רופא במרפאה למטייל בית חולים קפלן הוא אמר שהוא לא מחסן לפחות שבועיים לפני טיסה. היו אנשים שנכנסו לרופא והוא לא נתן להם חיסון. אמר שתגובה מגיע רק אחרי שבוע -10 ימים.
-
משיחה הבוקר עם רופא המשפחה, הנחייה חדשה של משרד הבריאות מהבוקר לתת עדיפות בחיסונים לשנתונים 1957עד 1970.
-
תוך כמה זמן מקבלים תשובה מבדיקת נוגדנים?
-
עמיחי, עשיתי היום בדיקת נוגדנים ועל המדבקה היה כתוב שתשובות יהיו ב-22/6, אבל מישהי פירסמה באחד הפורומים שקיבלה תשובה יום למחרת.
אוכל לעדכן אותך כשאקבל.
-
הם אומרים עד שבועיים. בפועל קיבלתי תשובה לאחר יום אחד!