התפרצות חצבת באירופה
-
-
עונה גם לעצמי: אתמול בבוקר נבדקתי, היום בצהריים כבר הגיעו תוצאות. עכשיו צריך להבין מה זה אומר ומה עושים עם זה...
-
לפי משרד הבריאות מי שקיבל מנה אחת
ילדים מתחת לגילאי 6
ילידי שנים 1967-1977
מחוסנים ב 95 %
האם מומלץ לקחת מנה שנייה? והאם צריך לידע אם באים לקבל מנה שנייה או ראשונה ןהאם יש הבדל במחיר
-
שאלה לאילן:
איך נקראת מחלת החצבת ברומניה, כלומר בשפה הרומנית?
תודה?
-
תודה!

-
היי אסתר !
- שם מחלת החצבת ברומנית : RUJEOLA
- לפני שעתיים קיבלתי את תוצאת בדיקה הנוגדנים :
Measles IgG Ab – חיובי
Measles IgM Ab – שלילי
אבקש מחר מהרופא לפענח לי .
-
בדיקת נוגדנים בדם היא בדיקה סטנדרטית ומכויילת היטב (ולכן היא *כן* מתבצעת בקליניקה). אין ״חפיף״, זו לא בדיקה ידנית. בפועל לוקח שעות בודדות לעשות את זה. השאלה מתי המעבדה מחליטה לבצע את הבדיקה. אני לא מכירה נהלי עבודה של מעבדות רוטינה בקופות החולים אז אני לא יודעת אם יש להם יום בשבוע שבו הם עושים את זה או שהם עושים רק כשמצטבר מספר מסוים של בדיקות או כל דבר כזה. זה ההסבר להבדלים. אם נשים נהלים בצד – בדיקה שנלקחה ממטופל בשעה 8 בבוקר אמורה להיות מוכנה באותו אחר הצהריים.
-
עשיתי ביום רביעי,אתמול הנגדנים הייתה חסרה(היו עוד בדיקות על הדרך)..
הגיעה עכשיו למייל.מחוסנת.
-
היי שקד !
- סליחה ששכחתי לשים את הסמילי אחרי החפיפניק !
- כש קבלתי את התוצאות חשבתי שהיו יכולים לתת לי ציון חיובי במקום שלילי כפיצוי על ההמתנה הארוכה לתשובה, אך שיניתי את דעתי כש ראיתי את הטבלה שבתמונה .

-
אני כ”כ מבולבל מעומס מידע . כל אחד אומר משהו אחר משרד הבריאאות שולח לקופח . קופח שולח לטיפת חלב . טיפת חלב לקופח שוב .. חוזר חלילה

אנסה להבין ממכם ..
בעוד חודש אנו טסים לפולין . גילאי ה45- 47 הלכו להתחסן נתנו להם חיסון אחד ולא 2 מנות כמו שראיתי בכמה מקומות . האם זה תקין ? האם לא חובה 2 מנות בשביל להיות מחוסן ?
יש לי תינוקת בת שנה שקיבלה לפני שבוע וחצי חיסון חצבת לפי סדר החיסונים הסטנדרטי . הבנתי שבגיל 6 הם מקבלים שוב חיסון חצבת . האם צריך לבקש חיסון נוסף על מה שהיא קיבלה ? השאלה הזאת גם על ילדה בת שלש שקיבלה את החיסון הראשון בגיל שנה .
ממש ממש אשמח אם למישהו פה יש מידע שיוכל להועיל . תודה !!
-
לגבי המבוגרים – פנו לרופא המשפחה שלכם ותבקשו בדיקה לגבי מצב החיסון. הרופא גם ייעץ לכם בקשר לתוצאות.
-
היינו אצל רופא גם בלאומית וגם המאוחדת שאיתי נמצאת שם לא מוכנים בשום פנים ואופן להביא בדיקת נוגדנים זה הנחיה חדשה עקב העומס הרב שנוצר להם. בקיצור הזוי.. לכן מנסה את מזלי פה..

-
בדיקת דם,לנוגדני חצבת.תוצאה לאחר יומיים(בכללית)
אפשר להתקשר למשרד הבריאות יש הסבר.
רופאי ילדים גם עודכנו.
נסו לקרוא כאן
-
שלום אבי 054 !
- ראשית לא צריך להיכנס לפניקה .
- כמובן ש”הסדר הישראלי” חוגג גם כאן, כש ההוראות של משרד הבריאות מתורגמות ע”י קופות החולים כראות עיניהן עם מחשבה שלא להגדיל את ההוצאות שלהן .
- כדי לקבל הפניה לבדיקת נוגדנים היה לי “ פינג פונג “ מכתבים עם רופא המשפחה בלאומית עד שאישר לי את הבדיקה .
- אם אתה חושש, למה לא לבצע בדיקת הנוגדנים במעבדה פרטית? בטח קיימות כאלה שמציעות את השרות הזה .
- מצרף כאן שתי טבלאות (אחת של ילדים והשנייה של המבוגרים ) של שגרת חיסונים שהמליץ משרד הבריאות בשנת 2014 .
- רק בריאות !
-
התחסנתי במרפאת המטיילים במרכז חורב בחיפה לפני כשלושה שבועות.
-
תודה לעונים אילן אמה עמיחי tec .
לצערי קופח לאו מית מתעקשת לא להביא הפניה לנוגדנים .. בודק את האופציות . תודה !