טיול לנפאל אוגוסט-ספטמבר למוגבלי הליכה
-
אני מודה לכל המגיבים… מחמם את הלב הנכונות לייעץ ולעזור..
אתם צריכים להבין שלמרות גילינו המופלג ולמרות המוגבלות- אנחנו לא אנשים שמוותרים בקלות… עשינו מסלולים בלאדאק ובקאשמיר – טיפסנו לואינה פיצ’ו ומסלולי הליכה בסין ועוד מסלולים רבים..
וכיסינו בטיולים שלנו כבר הרבה יבשות..
אבל את הכל עשינו בקצב שלנו – מסלול של שעה לאדם רגיל- לנו זה לוקח כ-5 שעות.. ולכן החשש הגדול….
אז באמת אם ניתן להגיע לנקודה מסויימת במסלול – וללכת ברגל כמה שאפשר על מנת לחוות את האנאפורנה – ואת הנופים המדהימים- דיינו
אשמח לקבל עוד חוות דעת והצעות ..
תאי – אני אחכה שתתפנה להצעת מסלול. – תהנה בטיול
תודה
-
תאי היקר,
לא היתה פה קביעה שמטיילים בעלי מוגבלויות לא יכולים לטייל בנפאל! זה אף פעם לא נאמר או אפילו נרמז על ידי או על ידי הכיבשה (ואני אפילו ציינתי במפורש – שאפשר!). כך שאין פה ויכוח בכלל או אפילו אי-הסכמה לגבי “אפשר או אי אפשר”.יש כאן אי הסכמה לגיטימית לחלוטין ומובנת לחלוטין לגבי האם כדאי.
יותר מזה – השואלת בעצמה לא ביקשה לדעת “אם אפשר”.
היא שאלה (להבנתי, כפי שמשתמע מהמשפט הזה: “השאלה שלי היא אם אינינו יכולים לעשות טרקים קשים האם כדאי לנו בכלל לטוס לנפאל?”) בדיוק את מה שהכיבשה ואני ענינו: האם כדאי…?על זה נצטרך להמשיך לא להסכים
(אבל אני רק אציין את הברור, אני חושבת: לתאי יש הרבה יותר נסיון מאשר לי בנפאל ובטיולים בכלל, בפרט במזרח… אולי תרצו לקחת גם את זה בחשבון כשאתם מתייחסים לתשובות שלנו...).
לשאלתך, דרור: “עכשיו נשאלת השאלה מה אמור להחליט אדם שלא יכול לעשות טרק ואפילו קצר” – בדיוק כמו כל בן אדם שמתכנן טיול: לקרוא ולחקור ולשאול (גם תשובות מנוגדות) – ולנסות להחליט כמיטב יכולתו עבור עצמו, יכולותיו, טעמו וכו’ולגבי: “פה אני לא בטוח שזה חד משמעי לומר לו סע להודו או ניוזילנד או שוויץ במקום. “ – טוב אז אני בטוחה שזה לא חד משמעי! זה גם לא הוצג כחד משמעי – וממש להיפך! אף אחד לא אמר לאף אחד אחר “סע לפה או לפה”.
לא יודעת מה אתכם אבל אני דווקא התרשמתי שהשואלת (בין היתר כי היא מרובת נסיון) דווקא מעוניינת בדיעות שונות ובסופו של דבר – תדע להחליט הכי טוב בעצמה (ביחד עם בן הזוג כמובן)

-
amaliat,
יש לי אפילו יותר כבוד כלפיכם ממה שכבר היה לי אם כך! קצב הליכה זה נושא יחסית שולי בעיני ואני דווקא אוהבת אנשים ש”לוקחים את הזמן” (בין אם מבחירה או בגלל צורך).
רק שציינת באחת ההודעות שאת מסוגלת ללכת רק כמה עשרות מטרים בלי תמיכה. זה קצת מטעה, לטעמי… מסתבר שאת הרבה יותר “פנתרה”
אז אני אומר כך (די אמרתי את זה כבר…): לטעמי אם אתם מתרשמים שתוכלו להגיע (בקצב שלכם! גם בפי 10 ימים מהקצב שלי נניח) למקום כמו נאמצה באזאר – דיינו.
אני זוכרת (ואפילו כתבתי את זה, נדמה לי, בבלוג שלי) שכשהגעתי לנאמצ’ה חשבתי לעצמי “אפילו אם לא אצליח לעלות עוד מטר – זכיתי!”.
אני בפרוש התייחסתי (כשאמרתי שלטעמי – יש יעדים אטראקטיביים יותר) למי שאינם מסוגלים לעשות מסלולים משמעותיים (ולא לקצב ההליכה, לאיזה גובה בדיוק מגיעים וכו’). וגם זה כאמור: רק דעתי המאוד סובייקטיבית…
שבת שלום לכולם – העיקר שנמשיך לטייל! -
אני כל כך אוהבת את מגוון הדיעות שיש כאן .כל אחד צודק .אני כעת בדרום איטליה עם בעלי .עשינו טרק שלקח לנו 5-6 שעות כי בעלי הולך לאט .אני חושבת שכל אחד צריך להחליט מה מתאים לו .לבעלי לא מתאים ללכת כל יום 5-6 שעות .לכן הוחלט לעשות 2 טרקים מתוך השבוע שאנו נמצאים פה .לדעתי רק בהליכה בטבע ניתן להחוות את ביופי של הטבע .


-
תודה לך IO
אכן זה נשמע מטעה – אך אני באמת לא יכולה ללכת כמה עשרות מטרים ללא תמיכה – אך יש לי עזר כנגדי- והתמיכה שלי היא בן זוגי היקר.. ובעזרתו אני יכולה ללכת הרבה יותר – אך במאמץ רב ובזמן ממושך הרבה מעבר לאדם רגיל..
אני לא יודעת מה המרחקים מכפר לכפר בדרכים – ויש כאן , כפי שציינתם כולכם- דרגת קושי של תצורת השטח והגובה שיקשו יותר..
תודה ושבת שלום
-
גם לגנדרוק וגם לנמצ'ה מגיעים בעליה רצופה ומיגעת של 800 מטר עם אין סוף מדרגות. לא מתאים לבעלי מגבלות.
ראיתי שחברות ישראליות מוציאות טיול ג'יפים לג'ומסום אז אפשרות כזאת אולי תהיה גם קימת למטיילים עצמאים ושווה לבדוק אותה.
אם מבקרים בנפאל בלי להיכנס להרים אז מה שנשאר זה אתרי דת ותרבות בקטמנדו ואולי קפיצה לפוקרה וצ'יטואן. כל זה יתפוס מקסימום שבוע. לכן הגיוני לדעתי רק בשילוב עם הודו.
-
נראה לי שאוכל ללכת 800 מטר, גם אם זה קשה – פשוט לאט לאט – יקח לי הרבה זמן
-
יעל
תמונות מקסימות ומזכירות נשכחות.
לכותבת המקורית
קודם כל נשמע שיש לך בעל מדהים
דבר נוסף, אם עליתם לוואינה פיצ’ו אז אתם תותחים ואתם מסוגלים להכל לאט ובקצב שלכם. זאת אומרת אני בטוח שגם צביקה ודורון עלו אבל אני כשהייתי שם אמרתי למדריך הפרואני שיעלה עם הבן הגדול ואני עצמי נשארתי עם אשתי ושני הקטנים למטה.
לעצם העיניין אני חוזר להמלצות שלי וכנראה שתעמדו בזה יפה בקצב שמתאים לכם.
- טיסה ללוקלה והליכה בכיוון נמצ׳ה באזר. גם אם זה יקח לכם 4 ימים וגם אם לא תגיעו ליעד (אני בטוח שכן) אתם תלכו על השבילים מבין היפים בעולם.
- קצת פחות קרבי באיזור האנאפורנה לנסוע עד קימצ׳ה (שלחנו חברים בשנה שעברה והם תיאמו בקלות דרך סוויסה) ושם להמשיך שעה נוספת בקצב שלי עד לגאנדרוק (800 מטר זה אולי למי שהולך מניאפול). לכם גם אם יקח 4 שעות יהיה כייף.
- בהצלחה
-
הכוונה כמובן להפרש גובה של 800 מטר.
-
עמליה
מי שכתב 800 מטר כולל אותי התכוון לעליה של 800 מטר בגובה על פני כמה קילומטרים ו או מדרגות רבות.
לנמצ׳ה באזר זה באמת 600 מטר טיפוס ויותר מהעצירה האחרונה שלפני.
-
מה לגבי רפטינג
-
עשינו רפטינג בדרום אמריקה ובמרכז אמריקה – היה מאוד נחמד… אולי נעשה שוב..
תודה
-
הבנתי…
ומה זה אומר 600 מטר לנמצ’ה מהעצירה הקודמת? כמה צריך ללכת כדי להגיע לעצירה הקודמת??
תודה
-
מספר ימים מבחינתכם.
אולי 4-5 ימים ולא קלים בשום אופן אבל כל הדרך יש מקומות לעצור ולהחליט שנשארים ללילה חוץ מהקטע האחרון שבו אם תרצו להגיע עד לנמצ׳ה בירת השרפה תצטרכו באמת לשנס מותניים או למצוא סוסים אם יש.
סהכ אם אתם נכנסים להרפתקאה הזאת אז כדאי להקציב שבועיים ויותר ומקסימום לקצר.
-
מצרף כתבה של “בחורה” בשם דרורה בהרל, מוגבלת הליכה שעזרתי לה לתכנן טיול בנפאל – תקראו את הכתבה ותבינו למה אני מתכון כשאני אומר ש”השמים זה הגבול” – טיול לגג העולם – מרץ 2017
-
תודה תאי
מעניינים הדברים שהיא כותבת.…
מעניין אם אני אשווה כל הזמן את לאדק (האהבה שלה) לנפאל (שאני ואשתי כל כך אוהבים). יש לי גם נטיה כזו.
וכמובן שאני מכיר שם מישהו ואנחנו זוכרים אותו לטוב.
-
קראתי את הכתבה של דרורה.. נשמע מדהים!! נראה לי שיש לנו הרבה מן המשותף..
אני מחכה שתתפנה ותמליץ לי על עוד אתרים..
תודה!!
-
עמליה,
- לכמה זמן אתכם מתכננים את הטיול?
- למתי אתם אתם מתכננים את הטיול? (כתבתם אוגוסט – ספטמבר, אני הצעתי אוקטובר/נובמבר).
-
כל שנה , בחודשי הקיץ, אנחנו יוצאים לחודשיים טיול. גם הפעם אני רוצה לצאת מתחילת אוגוסט עד ה-20 בספטמבר.
איני יכולה לטוס באוקטובר נובמבר – כי השנה האקמית מתחילה באוקטובר (אני מרצה שאוניברסיטה) וגם איני יכולה לטוס באמצע השנה. על כן הזמן היחיד הוא אוגוסט – ספטמבר. (חגים בדר” אנחנו בארץ עם המשפחה).
תודה
-
אם כך, מציע לכם לשנות יעד ולא לנסוע לנפאל…
בחודש אוגוסט גשום והרבה עננות שמסתירה את ההרים והפסגות הגבוהות ואני חושב שאם כך, עדיף לחפש יעד אחר שמתאים לעונה, לדוגמא לאדאק – שנמצאת בצפון בהודו, אזור גבוה ומדברי שנמצא מצפון-מערב להימלאיה (ועדיין שייך להימלאיה), תושבים לאדאקיים מקסימים, בודהיסטים ומאוד מעניינים.
קראו קצת על לאדאק ואם תחליטו לשנות יעד, נעזור לכם כאן בפורום לתכנן טיול מעניין ויפה בלאדאק.
ואם למרות האמור (וכנגד חוקי הטבע), אתם רוצים כן לטייל בנפאל, תשיבו שכן ונמשיך את התכנית בנפאל...