ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חיסון חצבת - שאלה דחופה

פורום בריאות
    2
    5
    2890
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nany8
      nany8 נערך לאחרונה על ידי

שלום, נוסעים בסוף אוגוסט לאיטליה.
      אנחנו בגילאים שלא קיבלו חיסון ,וגם לא חלינו, ככל הזכור לנו .

עקב כל ההמלצות להתחסן  ,תכננתי לעשות את המנה הראשונה ביולי והבאה בתחילת אוגוסט. (לגילנו כתוב שנדרשות שתי מנות)
      מאד חוששת מ”מחלה” (קלה יותר או פחות ) עקב תגובות לוואי מאחר ובסוף יוני יש לנו הרבה אירועים חשובים שאי אפשר להחמיץ. אז תכננתי לדחות את זה ליולי.
      (לצערי אין מספיק מידע לגבי זה, יש הרבה חומר על החיסון המרובע, ורובו מתייחס לילדים, כאן זה חיסון רק לחצבת, ואני פשוט לא מוצאת מידע….)
      דיברתי עם מרפאת מטיילים בבית החולים באזורינו להבין איך זה מתבצע , כמה זמן בין מנה ולמנה ועוד, נאמר לי שיש תור יחיד ליום א הקרוב, יתר יוני מלא , ואין בכלל תורים ליולי והלאה, כי אין יותר חיסונים ולא יודעים מתי ואם יהיו…המלאי אזל ברמה ארצית ויש מחסור עולמי…. ועוד היינו אמורים לקבל 2 מנות בהפרש חודש… אז אמרו לי שאם לא “נחטוף” את החיסונים האחרונים שנותרו כעת (מנה ראשונה שלנו) , סיכוי גדול שכלל לא יהיו...
      מישהו יודע משהו לגבי תגובות לוואי?  עד כמה הן קשות ופוגעות בתפקוד? כמה ימים אחרי זה מופיע ? (עד כמה שהבנתי לגבי המרובעת זה 5-12 יום, אז אם ניקח ביום א’, ונחלה, פשוט לא נוכל להגיע לכל הארועים החשובים של יוני…
      כמה זמן זה נמשך?
      איך יתכן שיש מגפה עולמית , ממליצים מאד להתחסן , ומאידך נגמרו החיסונים???
      אשמח לתגובות , הן של מתחסנים אחרים לגבי תגובות לוואי שהיו להם או לא וכמה זמן נמשך וכמה זמן אחרי החיסון זה הופיע… והן של רופא .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nany8

חיסון משולש - ולא חזרת בלבד

נודע לי כעת שהחיסון הניתן הוא המשולש.  איני זוכרת האם היו לי אדמת או חזרת , גם אמי לא זוכרת אבל אי אפשר להסתמך על זה.
        מה קורה אם מקבלים את החיסון והיתה בילדות אחת משלוש המחלות או יותר?
        האם זה רק מיותר, או יכול להזיק?
        אמרו לי להגיע ביום א למרפתא המטיילים, כי זה התור היחיד שנותר ואין יותר חיסונים ולא יודעים מתי יהיו, אז אין לי זמן לעשות בדיקות נוגדנים….

• דוקטור_אנט
          דוקטור_אנט נערך לאחרונה על ידי

לרוב אנשים לא זוכרים אם חלו או לא 

הדרך יחידה להיות בטוחים זה לבדוק נוגדנים נגד המחלה

למי שIgGחיובי חלה בעבר והוא מחוסן

מקרי מחלה נגרמו עקב אנשים המתנגדים לחיסונים

באיטליה דווח על יותר 2700מקרי מחלה מינואר

• nany8

תודה. הבעיה שנאמר לי במרפאת המטיילים שהתור האחרון הזמין שלהם הוא להיום, ושאלו המנות האחרונות כי אזלו החיסונים, ברמה הארצית, ויש מחסור עולמי…
             אז אם אבקש במרפאה שלי בדיקת נוגדנים יתכן שלא אוכל להתחסן אחר כך…
            וקודם כל לחכות לתור לרופא משפחה שיאשר את הבדיקה….
            בעוד 9 ימים יש לי ארוע שאני חייבת להיות בריאה לחלוטין לנהיגה וערנות , ואני חוששת לחלות בשל תגובת לוואי.  (ובהמשך עוד שני תאריכים קריטיים, ולכן רציתי לדחות את החיסון הזה ליולי….)  
            היה לי חשוב לשמוע לגבי עוצמת החולי שנגרם מהחיסון וכמה ימים אחרי הוא מופיע  . עד כמה שקראתי זה מופיע 6-15 יום אחרי החיסון ,עם חום מעל 38 ועוד תופעות, שברור לי שאם זה כך אהיה מקורקעת במועד שחשוב לי.
            אשמח לשמוע הן מרופא והן ממחוסנים שעברו את זה לאחרונה...
            האם מספיקה בכלל מנה אחת (כנראה שלא יהיו בקרוב עוד) כשלפי הפירסום בגילי אני צריכה לקבל שתיים?  ומה המרווח הרצוי ביניהן?

• דוקטור_אנט
              דוקטור_אנט נערך לאחרונה על ידי

רוב אנשים מבוגרים נחשפו בילדות למחלה ולרוב לא זוכרים

לכן לרוב אין להם תופעות לוואי קשות מהחיסון

לפי דעתי זריקה אחת תספיק לך החיסון יעיל כעבור שבועים

יתכן שיחול שיפור במצב באוגוסט

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון