קירונה למאלמו בחמישה ימים
-
שלום, אני מתכנן מסלול בשבדיה המתחיל בקירונה ונגמר במאלמו מה13 ביולי עד ה18 ביולי.
רציתי לשאול מה הדרך הכי זולה לעשות את המסלול הזה לבד..
בשכרת רכב היא יקרה, האם הגיוני למצוא מקומי ולקנות ממנו אופנוע זול?
השכרת אופנוע? תחבורה ציבורית (אם כן, איזו?), טרמפים?
חוץ מזה, באילו מקומות מעניין לטייל?
האם אפשר לישון באוהל בכל מקום בצד הכביש?
האם מישהו עשה זאת כבר??
אשמח מאוד לתשובות כמה שיותר מהר, מתחיל מאפס (כולל אפס ציוד) וצריך כבר להכין הכל לחודש הבא.
אשמח גם לדבר בטלפון אם מישהו שמבין בכל זה.
מציין שבראש שלי הייתי שמח לנהוג לבד מצפון לדרום ובדרך לישון בצד הכביש תוך כדי שאני עובר בין אתרים/שמורות טבע/ ערים מעניינים.
תודה רבה!
-
שלום שחף
מהי מטרת הנסיעה שלך? יש לך משהו מיוחד דווקא במלמו?
מקירונה למלמו כמעט 1900 ק”מ.
ב 5 ימים ניתן לנסוע, לא יודעת עד כמה ניתן באמת לטייל.
שבדיה מדינה ענקית עם שמורות טבע פראיות וגדולות מאד.
אתה חייב להתמקד קצת יותר.
בכל מקרה, אביסקו הקרובה יחסית לקירונה שווה לפחות יום טיול.
ב Sonfjället יש אפשרות לצפות בדובים.
שטוקהולם הבירה שווה לפחות 3ימים בשקט ואפילךו יותר אם רוצים לשוט לארכיפלג.
כמובן אפשר לנסוע גם דרך נורבגיה ולטעום חלק מהפיורדים.
האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות, אבל להרבה יותר מ 5 ימים.
ולגבי הקמת אוהל-אפשר ברוב המקומות, למעט מקומות פרטיים-שם חייבים לבקש רשות מהבעלים. כמובן חייבים לשים לב לשלטים-יש מקומות שאסור, ולהישמע להוראות ולהיגיון הבריא כשלנים בשמורות טבע. יש אתרים מוסדרים להדלקת אש למשל. ממליצה להיכנס למרכז מבקרים ולבדוק הכל.
לסיכום-לא ממליצה על הדרך הזו ב 5 ימים. אבל כן יש הרבה מה לראות בשבדיה. מכירה ממש קצת, ומה שהיכרתי-אהבתי.
-
שחף שלום
אם אתה חייב להגיע למאלמו, ורוצה “לטעום משהו בדרך” קנה כרטיס רכבת ( לא בטוחה שיש לשבוע אבל תבדוק) ותרד איפה שבא לך).
אני כמובן מסכימה עם נירית. הייתי נשארת כמה ימים באיזור קירונה (בעיקר שמורת אביסקו- מקום מקסים) ומשם טסה לשטוקהולם לעוד מספר ימים. טיסות הפנים של norwegian זולות מאד (אם תקנה כרטיס עכשיו).
תהנה
שבדיה יפהפיה
נעה
-
קודם כל תודה על ההצעות, שמורות הטבע הן בעיקר מה שמעניין אותי, אך לא יודע איך מתמקדים בבחירת מסלול (נקודות מים וכאלו) כי זו פעם ראשונה שאני רוצה ללכת לטייל עם אוהל בטבע.
הסיבה שאני רוצה להגיע למאלמו היא מכיוון שאני נפגש עם חברים בקופנהאגן.
לכן חשבתי שאולי זו תהיה אופציה לחצות את כל שבדיה מכיוון שהעיקר שמעניין אותי בשבדיה הוא הצפון, ספציפית קירונה.
אבדוק את האתרים אשר ציינתם ולדעתי אתקע על הצפון וביום האחרון אקח טיסה/רכבת למאלמו.
אשמח לקבל עוד המלצות לשמורות טבע, מוזאונים, איך אפשר לבחור מסלול טוב לטראק קל, שיט למקומות יפים וכן אתרים שיעזרו לי להיסגר על כל הפרטים.
תודה רבה מראש, שחף!