בוקינג, בוקינג, גם לכם יכול לקרות
-
לאחר שהמקרה הסתיים (אבל עדיין לא ממש), ברצוני ‘להזהיר’ על מצב שעלול לקרות גם לכם ולא בטוח שתוכלו לצאת מהפלונטר
אז מה בעצם קרה:
הזמנתי באוסטרליה 3 וילות על מנת לשכן 3 משפחות באותו אתר (מעין כפר נופש צמוד לאוקיאנוס)
באתר ההזמנות של בוקינג, היה כתוב שיש תוספת על ילדים מעל גיל שנתיים
ציינתי במפורש את מספר המבוגרים, מספר הילדים ומספר התינוקות לכל וילה.
קבלתי אישור מיידי לשלושת הוילות עם מחיר סופי וללא אפשרות ביטול. (ההזמנה בוצעה קרוב לימים שרצינו לצאת). באתר של בוקינג, היה כתוב שסכום של 50% יגבה במעמד אישור ההזמנה (מתוך הכרטיס) ואת השאר יש לשלם בהגעה.
כל בעל רכב נסע ברכב ברכבו וכל רכב הגיע לאתר במועד אחר. בעקרון, פרט לוילה אחת, השתיים האחרות היו מוכנות ונקיות ואפילו שעדיין לא הגיע מועד הכניסה, בכל זאת הבעלים התרצו, הסכימו להכניס את המגיעים ולמסור להם את הוילות בתנאי….. שישלמו את ‘ההפרשים’
מכוון שהמזמין והמשלם הייתי אני ואני עדיין הייתי בדרך בנהיגה, שלפו האחרים את כרטיסיהם ושלמו את הסכומים שנאמר להם לשלם מבלי לדעת מה ועל מה. הם נכנסו לוילות שלהם ואנו הגענו.
כשהגענו, נתבקשנו רק לשלם סכום מאוד קטן (וחשוד מאוד) שאותו שלמנו ברצון וגם אנו קבלנו את הוילה שלנו.
האחרים לא אמרו לנו שגם הם שלמו כל מיני תשלומים ולא הבנו אז, שבעלי המקום גבו עשרות אחוזים מעבר למחיר שנקבע עם בוקינג בתור מחיר סופי ומוסכם.
בילינו במקום במשך שני לילות ורק כשעזבנו, התבררה לנו העובדה שגם האחרים שילמו. (לכולם היו קבלות)
כשאספתי את כל הקבלות וחברתי את כל הסכומים, התבררה לי העובדה ששלמנו (יחד) כ70% יותר מהמחיר שנקבע על ידי בוקינג.
פניתי מיד לבוקינג (שיחה לאנגליה) והציג אמר לי בפרוש שזה לא מקובל ועל פניו, נראה שאני צודק… ‘אבל’ הוא הוסיף “מחר יחזור אליך נציג דרך האימייל’.
אכן, פנה אלי למחרת נציג וביקש ‘הסבר’. הוא קבל בכתב את התלונה שלי, הבטיח לברר ואחר יומיים ביקש את כל העתקי דפי הבנק עם הסכומים ששולמו.
לקח לי יום וחצי לארגן ושלחתי לנציג. רק אז ראיתי שאני לא חוייבתי במעמד הבוקינג בעת אישור ההזמנה ב50% ככתוב באתר אלא בסכום נמוך יותר. משהו מוזר כמו 38.5%. עדיין עמדו לזכותי (ולדעתי) הפרשים של כ45% מהסכום בשבהזמנה.
לאחר יומיים חזרה אלי נציגה אחרת וגם היא בקשה לשלוח גם לה את צילומי הדפים עם ציון הסכומים. גם היא קבלה את הדפים.
לאחר 4 ימים היא חזרה אלי והודיע לי שהיא בדקה עם בעלי הווילות וכי הם לקחו עוד $37 דולר על כל ילד לכל יום שהייה. (באתר היה כתוב שעל כל ילד נדרש לשם תוספת של $12)
היא הודיע לי שלפי חישוביה ולפי מה שכתוב באתר, מגיע לי החזר (היא ציינה את הסכום) והודיע לי שתפנה למקום הארוח על מנת שיחזירו לי סכומים אלו.
בכדי לקצר:
עד היום לא ראיתי את ההחזר.
לדעתי, בוקינג לא עשה מאמץ אמיתי להבין את החיוב המיותר
בוקינג לא עשה מאמץ להבין את הלקוח או לתמוך בו
בוקינג לא הציע חלופה, עזרה, סימפתיה או כל דבר אחר
יש מצב שההסכם מול בוקינג, לא תמיד ‘מחייב’ את המארח!
שימו לב בהזמנה רבת משתתפים, שרק אדם אחד יתחשבן כנגד הבעלים! (אם האחרים לא היו ‘מתנדבים’ לשלם, היו בטוחים שלא היו משיתים עלי חיוב עודף)!
שבוע טוב
-
בעסה. טוב לדעת. -
לא הצלחתי להבין את הענין של התוספות בבוקינג.
אני למשל הזמנתי ללילה הראשון שלנו במינכן, חדר לשלושה איש (שני מבוגרים+ ילד), בעלות של X מחיר הכולל ארוחת בוקר. המחיר הכולל שבוקינג נתנו לנו הוא X, ובשובר ההזמנה רשום המחיר שעלינו לשלם עבור הזמנה של שני מבוגרים וילד.
אבל, מצד שני אני רואה בתנאים של בוקינג שיש תוספת X לילד עד גיל מסוים אם משתמש בתשתית המיטות שבחדר, ו תוספת של X לילד מגיל מסוים.
אז – אני אמורה לשלם את הסכום שבוקינג נתנו לי מראש ומה שרשום על טופס ההזמנה או שעלי לשלם תוספת עבור הילדה?
-
זו בדיוק הנקודה שהעליתי בפני בוקינג
היה מחיר מוסכם X והיה עליו אישור בוקינג (והצהרתי על כל המשתתפים, כולל גיל מדוייק)
באתר, נתבעתי לשלם יותר ולטענתם, בגלל גילאי הילדים.
אז….. אפשר שהמחיר ה’סופי’ שנקבע דרך בוקינג, אינו בעצם המחיר הסופי…. וזו כל הבעייה
-
היה לנו מקרה דומה במלון בארצות הברית.
אני עשיתי את כל ההזמנות.
כשעזבנו את המלון בעלי שילם ורק כשנסענו שמתי לב שהחשבונית על סכום גבוה יותר מההזמנה שביצעתי דרך בוקינג.
לאחר מספר “נדנודים” לבוקינג, הם טיפלו בנושא וקיבלנו את ההפרש חזרה.
-
יש מחיר עבור חדר
המחיר נניח 20 € (רק לשם ההדגמה, לא ראיתי מחיר כזה עדיין)
היות ובחדר רוצים נפשות נוספות הן בנוסף למחיר החדר.
נניח ילד עד גיל 4 הישן במיטות הקיימות (מיטת ההורים) עלות 5€
ילד מעל גיל 4-10 במיטה נפרדת (נוספת) עלות 10€
אם החדר מראש מוגדר בתור חדר טריפל (מצוירות 3 דמויות )
המשמעות שהוא מיועד ל3 נפשות (כאמור 20€) ואז יש להוסיף רק עבור אחד נוסף(בהתאם למחיר).
מעבר לכך תמיד לקרוא את “האותיות הקטנות” בסוף ההזמנה (מס מקומי למשל תמיד נגבה ישירות, מיטות נוספות , כלב שנוסע איתכם וכו)
אם תעתיקי את פרטי הקישור של בוקינג -אפשר יהיה לסייע לך לא רק תיאורטית אלא במספרים אמיתיים.
-
היי יונית,
זה המלון: MERCURE Hotel Airport München Aufkirchen
הזמנו לילה אחד, סויטה סופריור המיועדת לשלושה איש (3 דמויות...), כשמראש ציינו את כמות האורחים ואת גיל הילדה-נערה (לקחנו את אופציית החדר שכולל ארוחת בוקר לשלושתינו).
תודה...
-
צר לי צפריר על עוגמת הנפש שנגרמה לך בהתנהלות עם בוקינג.
גם אני חוויתי עוגמת נפש בטיול באיסלנד. במקרה שלי אף נציג בוקינג לא חזר אלי.
ושוב שיחת חוץ זו היתה ומאד יקרה שכן לא עשיתי חבילה לשיחות אלא רק לוייז וגלישה. נאלצתי ללון במלון אחר ולשלם על כך ובוקינג ממש לא טיפלו בתלונתי כנגד מלון הדירות שלא שלח לי קוד כניסה ולא מספר החדר.
בסופו של דבר מי שעזר לי היה ישראכרט שביטלו העיסקה כיון שלא היתה תמורה. הם התכתבו מול מלון הדירות. אמפטיה וסימפטיה קיבלתי דווקא מפקידת הקבלה במלון סמוך שיצאה מגידרה לעזור ולאתר מישהו מהמלון שהיינו אמורים ללון.
גם בטיול שזה עתה שבתי הגענו בפורטוגל לעיירה בשם טומר. מקום הלינה מסווג בבוקינג עם ציון 8.1 התמונה בבוקינג ממש לא נראית כפי שהמלון נראה במציאות.
מופיע שם שזהו ארמון. במציאות אפילו אין שלט שזהו ארמון/מלון/ חורבה.
אני מגיעה למסקנה שעדיף לאתר את בעל המלון עצמו ולהתנהל מולו ישירות ושהוא יתחייב שבמידה ולא נוכל להופיע ללינה מחמת בריאות או כל סיבה הגיונית אחרת,
ההזמנה תבוטל ללא חיוב. כך עשיתי מול מלון בליסבון והכל דפק כשורה.
נקווה שההחזר יגיע במהרה בימינו.
רחל לבון