מזרח ארהב עם ילדים
-
אנו משפחה עם 4 ילדים בגילאי 8-16, מתכננים לבקר בלי תכנון מוקדם ביולי במקומות הבאים:
ניו יורק
ניאגרה
אורלנדו
שייט לבהאמס או קאריביים
לאס וגאס.
במהלך תכנון מסלול נכנסנו למצב של בלבול לגבי סדר הערים בהם נבקר, אשמח אם מישהו יעשה לי סדר מאיפה כדאי להתחיל ואיפה לסיים, וכמה ימים להקדיש לכל יעד.
-
אתם אמיתיים??
זרקתם רשימה של מקומות שלא קשורים גיאוגרפית אחד לשני (ניו יורק הולך עם ניאגרה נגיד, אורלנדו עם שיט, וגאס עם אף אחד מהם. כמובן שאפשר לטוס ממקום למקום למקום, אבל אף אחד כאן לא עובד כסוכן הנסיעות שלכם), יולי זה עוד שניה, נוסעים עם ארבעה ילדים... "לבקר בלי תכנון מוקדם" זה אנדרסטייטמנט.
-
מאיפה הכעס הזה?? לא אמרתי שמישהו עובד עבורי ביקשתי רק המלצה לגבי סדר ביקור ביעדים. טיולים רבים מאורגנים עושים את היעדים האלה, 21 יום מספיק לכל.
וכן לפעמים ספונטניות היא מאולצת בשל סיבות ששמורות עימנו, אם רוצים לעזור מגיבים ואם לא, חבל להשתלח!
-
אכן מסכימה שאין פה תכנון מוקדם או תכנון בכלל

לא יודעת כמה נסיון יש לכם בטיולים משפחתיים, אבל הם מחייבים תכנון מוקדם אם לא רוצים סתם לבזבז זמן וכסף.
התכנון הוא ליולי הקרוב ? אתם חייבים להזמין מלונות, מניחה שכבר עכשו תשלמו מחירים הרבה יתור גבוהים ממה שיכולתם לשלם לפני מספר חודשים אם היה תכנון מוקדם…
לגבי קרוז – אף פעם לא עשיתי אבל זה בוודאי דורש תכנון מוקדם, אי אפשר פשוט להגיע ולעלות על אניה…
כדי לעשות סדר בין הערים אני מציעה בשלב ראשון לפתוח מפה.
-
אולי הגזמתי בתגובתי המשתלחת, אבל כן, כשפונים לעזרה בפורום כשברור שלא פתחתם אפילו מפה או התחלתם באמת לבדוק דברים בעצמכם, זה מרגיז ונותן תחושה של ניצול. אנשים טורחים ומשקיעים הרבה מחשבה בתשובות, וכשמנסחים כך את השאלה, מתקבלת תחושה שאתם לא רציניים, אפילו בעצם כוונות הנסיעה שלכם, וזה מרגיש קצת אידיוטי לשבת ולתת לכם תשובה רצינית. (ואתם הרי לא באמת תסעו בלי לתכנן. אתם פשוט פונים לפורום שיעשה לכם את עבודת התכנון. זה מרגיז, מצטערת).
נתחיל מזה שבכותרת כתבתם "מזרח ארה"ב עם ילדים" ווגאס זה במערב…
ולא ציינת בכלל בהודעתך הראשונה שמדובר ב21 יום.
בכל אופן, בלי וגאס זה אפשרי. כמובן עם טיסת פנים מאזור ניו יורק/בפאלו לאורלנדו/מיאמי.
-
אולי הגזמתי בתגובתי המשתלחת, אבל כן, כשפונים לעזרה בפורום כשברור שלא פתחתם אפילו מפה או התחלתם באמת לבדוק דברים בעצמכם, זה מרגיז ונותן תחושה של ניצול. אנשים טורחים ומשקיעים הרבה מחשבה בתשובות, וכשמנסחים כך את השאלה, מתקבלת תחושה שאתם לא רציניים, אפילו בעצם כוונות הנסיעה שלכם, וזה מרגיש קצת אידיוטי לשבת ולתת לכם תשובה רצינית. (ואתם הרי לא באמת תסעו בלי לתכנן. אתם פשוט פונים לפורום שיעשה לכם את עבודת התכנון. זה מרגיז, מצטערת).
נתחיל מזה שבכותרת כתבתם "מזרח ארה"ב עם ילדים" ווגאס זה במערב…
ולא ציינת בכלל בהודעתך הראשונה שמדובר ב21 יום.
בכל אופן, בלי וגאס זה אפשרי. כמובן עם טיסת פנים מאזור ניו יורק/בפאלו לאורלנדו/מיאמי.
-
בכלל – זה בסדר להיות ספונטנים, אם אתם יכולים, ואם אתם מוכנים לשלם את המחיר. כבר יצא לי להחליט בבוקר שבערב טסים לטיול משפחתי בארה”ב והיה נהדר. אבל במקרה הזה לפחות לפי מה שכתבתם עד כה אתם לא מרגישים מוכנים.
אי אפשר לקחת מסלול של טיול מאורגן ולהתאים אותו לטיול עצמאי. לטוב ולרע זה לא אותו דבר.
לטוב – כי אתם עצמאים לעשות מה שאתם רוצים, וכי כל דבר בפני עצמו אתם עושים הרבה יותר מהר מקבוצה גדולה.
לרע – כי אתם עושים הכל לבד, אז הסך הכל שלכם הרבה יותר איטי. אין אוטובוס שאוסף אתכם מפתח המלון ומוריד אתכם בפתח האטרקציה ולהיפך. זה אתם שצרכים לגלות איפה בדיוק האטרקציה, איפה הכניסה ואיפה החניה, להגיע, להחנות וכו’. זה לא כזה מורכב כמובן, אבל זה כן לוקח זמן.
קרוז ליולי בהזמנה ביוני יכול לעלות הון עתק. אז הייתי מתחיל בלברר מחירי קרוזים ורואה מה ריאלי. בכל מקרה באופן כללי אין חדרים לשישה. אז צריך זוג חדרים, מה שעוד יותר ייקר.
בכלל ברוב המקומות תהיו חייבים לקחת זוג חדרים (או סוויטות).
בואו נתחיל בכמה שאלות בסיסיות:
ויזה לכולם יש?
כרטיסי טיסה הזמנתם?
מה התקציב (כסף) לטיול הזה?
יש טווח עצום לעלויות של טיול כזה, אבל אם לא נערכתם מבעוד מועד, ובגלל שיש 4 ילדים, אני הייתי מעריך קרוב ל-100,000 ש”ח. באופן גס טיול שמתוכנן טוס ל-3 שבועות למשפחה עם 3 ילדים עולה סדר גודל של 60,000. הילד הנוסף יוסיף עוד 10 אש”ח לפחות. חוסר התכנון המוקדם ייקר בעוד 10,000, והמורכבות של המסלול שלכם (עם כמה טיסות פנים, עם הקרוז וכו’) יעגלו את הסכום ל-100. ברמה של סדר גודל, בלי לרדת לפרטים.
-
קיבלת רושם מוטעה, אני שוברת את הראש כבר זמן רב מאיפה להתחיל, האם לטוס ישירות לטורונטו ואז לטוס לאורלנדו וכו, כל מיני צרופים שאני לא יודעת מה הטוב מבניהם, כאמור עם 4 ילדים הנסיעות הארוכות לא יהיו פשוטות, לכן ניסיתי להעזר בנסיון שלכם, לא רוצים לוותר על לאס ווגאס, אפשרי עם טיסת פנים
ודרך אגב רציניים ביותר!
-
ניו יורק צריכה לפחות 3 -4 ימים
נסיעה לניאגרה דורשת לפחות 4 ימיםאורלנדו – 7 ימים
קרוז – 5-7 ימים
כבר (בלי לאס וגאס) עברנו את מכסת הימים שלכם, שלא לדבר על ימי מעבר ממקום למקום.
אני יודעת שאולי זו תהיה עצה “יקרה” אבל מציעה לכם, בשלב שבו אתם נמצאים כל כך קרוב לנסיעה, בלי מלונות מוזמנים , בלי קרוז מוזמן, בלי רכב (גדול, לא תמיד ניתן להשיג בטווח כזה) בלי תכנית – קחו טיול מאורגן. הוא יביא אותכם לכל המקומות שאתם רוצים בלי שתצטרכו לטרוח, לתכנן.
במחשבה שניה, לנסיעה ליולי – לא בטוחה שיצא הרבה יותר יקר מלנסוע לבד. -
אם אתם לא רוצים לוותר על וגאס, למה לא לטוס למערב ארה”ב ולוותר על המזרח? ל”א והפארקים שבה > סן פרנסיסקו > יוסמטי > ווגאס.
או סן פרנסיסקו > ל”א > סן דייגו > וגאס
-
אנחנו מודעים למחירים הם לא הבעיה. בהערכה הגענו גם אנחנו ל100 אלף.
ברוב המקומות נאלץ לקחת 2 חדרים, לכולנו יש ויזה.
הטיסות הבינלאומיות ניתנות לשינוי עד מחר לכן חשוב לי להחליט אם להתחיל בטורונטו או בניו יורק חלק הציעו לי אפילו לאס ווגאס. השיקול היחידי שעומד לנגד עיניי הוא קיצור זמני נסיעה. הבנתי שאם הנסיעה היא עד 5 שעות היא עדיפה על טיסת פנים מבחינת הטרטור
-
אני לא יודעת איך מכניסים את כל מה שאת רוצה ב21 יום בטיול עצמאי. אם אין לך בעיה עם האופן שבו חברות הטיולים דוחפות מלא יעדים במינימום זמן אז למה שלא תסעו באמת בטיול מאורגן? כל היתרונות בטיול עצמאי לא רלוונטיים ממילא בטיול שאת רוצה לתכנן. אין טיפת מקום לספונטניות, לעיכובים, למיצוי של כל מקום שמגיעים אליו. נשארו רק ה"חסרונות" של הנהיגה, התכנון, הכרת הדרך, מציאת האטרקציות והמסלול, מציאת הטיסות והזמנתן...כשאתם מקשים על עצמכם עוד יותר בכל זה בגלל לחץ הזמן.
-
על כמה זמן חשבתם בכל מקום?
יש לכם קרוז קונקרטי על הכוונת?
רוצים גם לטייל ולראות עוד דברים, או רק לדלג בין היעדים שמניתם בדרך המהירה ביותר?
בגדול נסיעה של 5 שעות יותר מהירה מטיסה. בטיסה יש בזבוז זמן גדול של הגעה לשדה, החזרת הרכבף הגעה שעתיים או כמה לפני, הטיסה עצמה, איסוף המזוודות, איסוף הרכב וכו’. בגדול 3-4 שעות מעבר לזמן הטיסה עצמה.
זה די בעייתי לשכור רכב מטורונטו ולהחזיר בניו יורק. בייחוד לא רכב גדול שמתאים ל-6 אנשים. בנוסף השכרת רכב בטורונטו יותר יקרה מאשר בארה”ב. אז תלוי איך בונים את המסלול, אבל סביר שעדיף לא לטוס לטורונטו אלא לבאפולו שבארה”ב. משם זו נסיעה קצרה לניאגרה. אבל שימו לב שמבאפולו לא בהכרח יש טיסות ישירות לאורלדו או לוגאס על פי מה שרלוונטי.
סדר הטיול תלוי בכמה גורמים שניים בולטים:
- איזה טיסות מוצאים.
- איזה קרוז מוצאים
בגדול סביר שעדיף להשאיר את אורלדנו והקרוז לסוף הטיול. זה אמור להיות שיא הטיול.
אז מסלול סביר בעיניי יהיה התחלה בניו יורק, טיסה (או נסיעה) לבאפולו וביקור בניאגרה. טיסה לוגאס, טיסה לאורלדנו, קרוז והביתה.
אבל זה תלוי גם איזה טיסות תמצאו, וכאמור איזה קרוז
-
חוץ מאשר בין ניאגרה לניו יורק, אין לך כאן שום אפשרות להחליף טיסת פנים בנהיגה.
הסיבה שאת לא מצליחה לתכנן את זה כמו שצריך היא שזה בלתי אפשרי כנראה…
אין לך כמעט בכלל נהיגות ארוכות בתכנון, לא כאן הבעיה.
-
יש נהיגה בין אורלדנו למיאמי

-
אני חושב שאתם תוותרו על הקרוז או על וגאס (או על שניהם) תקבלו טיול הרבה יותר טוב. אבל כמובן שזכותכם לא להסכים איתי
בואו ננסה לקחת את המסלול שהצעתי קודם לפי ימים:
1-5 ניו יורק. שימו לב שיום 1 זה יום הטיסה
6 – טיסה לבאפולו, שכירת רכב ונסיעה לניאגרה. לינה בניאגרה
7 חזרה לבאפולו וטיסה בערב לוגאס
8-10 וגאס
11 – טיסה לאורלדנו
12-16 – אורלדנו – 4 פארקים (יומיים פארק, יום מנוחה ושוב יומיים פארק)
17 – נסיעה לאיזור מיאמי לקרוז
18-22 קרוז בבאהאמס
22-23 טיסה לישראל
יצא לי יותר משלושה שבועות, לטיול שאין בו זמן פנוי, אין בו מנוחה (למעט הקרוז), ולא רואים בו שום דבר מחוץ ליעדים שהגדרתם
-
כן...לא נראה לי שזו הנהיגה שהיא שקלה להחליף בטיסה…