שבוע בצפון יוון
-
אני ובן זוגי טסים בסוף אוגוסט ליוון ל11 יום ומתכננים להקדיש יומיים לאתונה ואז לשכור רכב ולעלות לצפון
מנסים לבנות מסלול שישלב גם טבע וגם חופים, התאהבנו באזור זגוריה אבל נראה שזה רחוק מאזורי החוף המוכרים…
נשמח לקבל המלצות שמשלבות את אזור זגוריה או אזורים יפים אחרים עם נופים ועדיף גם מסלולים, יחד עם חופים.
תודה!
-
הי
אנחנו נוסעים ל10 ימים ,12-23ביולי(זוג + 2 ילדים)
המליצו לנו (ואמצנו את ההמלצה) לוותר על אתונה בקייץ- חם מדי וצפוף מדי..
אני כותב את המסלול שלנו(לפי לילות) - תיקחו מפה מה שמתאים :
1-פיראוס
2- דיאקופטו בפלופונס
3,4 – kostitsi בצומרקה
5,6,7 – מצובו באפירוס
8,9,10 – פיליון(עדיין בחיפוש מלון)
11 – אתונה ליד השדה.
אם תרצו – אפרט גם על התוכניות והטיולים בתכנון
אשמח להערות(שלך וכל מי שהיה)
רון
-
היי,
תודה על ההמלצות!
אנחנו כן נלך על אתונה, מעניין אותנו העתיקות ששם וגם כדי פשוט לנוח ליומיים ואז להתחיל

מה יש לעשות בפיראוס? קראתי שזו פשוט עיר נמל..
אחרי פיראוס רשמת כמה שמות ביוונית מתוכם זיהיתי רק את מצובו.. כל אלו כפרים בזגוריה?
למטאורה לא תיסעו?
אשמח לפירוט על הטיולים, ואם יש לכם המלצות למסלולים בטבע באיזור זגוריה
תודה!
-
אנחנו היינו ביולי האחרון (זוג), גם כן 11 יום.
ויתרנו על אתונה, בגלל החום וסיבות נוספות.
גם כן היינו בדילמה הזו של איזה חוף/אי עשוי להתאים עם שילוב של זגוריה? ובכן – עשינו 2 לילות באי Lefkada שפחות מוכר לישראלים, במערב יוון . זה אי ממש צמוד ליבשה ולמעשה מחובר אליה בגשר קצרצר של מכוניות. היה מאוד נחמד שם והרגשנו שעזבנו מהר מדי (צירפתי תמונה להמחשה).
אגב אם אתם ממש רוצים אתם יכולים לקחת שייט לקורפו, זה לא מאוד רחוק מזגוריה, אבל אני לא יודע כמה זמן השייט עצמו, נראה לי שווה רק אם נוסעים לכמה ימים טובים שם.
ואגב גם בחצי האי פיליון יש חופי רחצה (יפים מאוד, אגב), וזה יעד מומלץ בלי קשר.
לסיכום, המסלול שלנו היה:
1 לילה קרוב לשדה באתונה
3 לילות פיליון
1 לילה ליד מטאורה (מומלץ מאוד לבקר שם)
3 לילות בזגוריה (בכפר אנו פדינה, יש עוד המון כפרים לבחור מהם)
2 לילות בלפקדה (זה 3 שעות נסיעה מחבל זגוריה)
1 לילה אחרון ליד השדה באתונה (6-7 שעות נסיעה מלפקדה, כולל עצירות)
הכפר מצובו שציין זיורון, נמצא בין מטאורה לבין זגוריה. מה התכניות שלהם שם ל-3 לילות? כי אם רוצים יותר מיום טיול אחד בזגוריה (ויש מה לראות שם, למשל יום אחד במזרח זגוריה ויום אחד במערב זגוריה), אז עדיף ללון בזגוריה עצמה. מצובו נמצא ממש בצד ולא קרוב.
שאר המקומות שהוא ציין אינם כפרים אחרים בזגוריה.
אני מניח שבין לילות 7 ל-8 הם עושים יום במטאורה, בדרך לפיליון?

-
chenchen, החוף נראה מדהים
-
שלום לשניכם.
אכן ביום ה 8 אנחנו נעשה את מטאורה בדרך לפיליון.
פיראוס-באמת אין מה לעשות שם,אנחנו פשוט לנים ולוקחים את הרכב מתחנת הרץ שם בדרך לפלופונס.
שאלות לחן :
- כמה זמן לדעתך במטאורה ? חצי יום יספיק ?
- זגוריה : אני מתכנן שם כ 1.5 יום(ממצובו זה כ1.5 שעות נסיעה) – כתבת שהייתם 3 לילות… האם יש מה לעשות שם כ”כ הרבה זמן ? תוכל לפרט ?
- יש לך המלצה למלון בפיליון ?
בצומרקה(שזה האיזור ההררי באפירוס)מתוכננים לנו ראפטינג , יואנינה(+האגם) וחצי יום בזגוריה.
במצובו (שיש עליו ביקורות מצויינות ונמצא במרכז אפירוס) מצאתי יקב שיש לו מלון וזו אחת הסיבות העיקריות להשאר שם(אני מחובבי היין).
בנוסף כ 45 דקות נסיעה משם נמצאת העיירה grevena שהיא בירת הפטריות של האיזור ושל יוון + פטריות הטרטופו(כמהין) שגם אותם אני חובב

אכן על לפקדה שמעתי דברים טובים , אנחנו לא נגיע לשם(לא ניתן לעשות את הכל
)אשמח לתגובותיכם.
רון
-
מטאורה – כן, חצי יום יספיק.
זגוריה – היינו כאמור 3 לילות, אבל בתכלס רק יומיים (מלאים). הגענו בערב (ואז כבר לא יצאנו לעשות משהו), אחרי זה יומיים, ואז בבוקר נסענו משם. ביקרנו גם במזרח זגוריה (כמה תצפיות על קניון ויקוס + כפרים + גשרים) וגם במערב זגוריה, אזור הכפרים אריסטי ופפינגו (יש שם נופים נהדרים, הלכנו ליד נהר יפהפה, היינו בבריכות טבעיות יפות וכיפיות לרחצה, הסתובבנו קצת בכפרים עצמם). באופן כללי הטיול היה באיזי. לא יצאנו מוקדם בבוקר, ולא חזרנו מאוחר. אבל כיוון שזה לחוץ עד בלתי אפשרי לשלב את שני האזורים ביום אחד, עשינו יומיים. בנוסף גם נהנינו מאוד מהמלון אז טוב שלקחנו 3 לילות.
פיליון – אני ממליץ על מלון Theareston בכפר זגורה (לא זגוריה...), כתבתי עליו טיפ כאן -
אז אם אני רוצה לבלות יומיים באתונה איאלץ לוותר על פיליון או לפקדה,
מה מומלץ יותר? ומה קרוב יותר לאזור זגוריה?
chenchen, כתבת המון דברים בזגוריה, כל זה ביומיים באיזי? יום למזרח ויום למערב? ואפשר לישון באותו מלון ולטייל בשני האזורים האלו- הם לא רחוקים זה מזה?
תודה רבה על ההמלצות המועילות!!
-
הי חן תודה רבה על הפירוט

נראה לי שמהתיאור שלך אני אתרכז במערב זגוריה(אריסטי ושות’)
תוכל לכוון אותי לבריכות שהזכרת ?
בדקתי את המלון שהמלצת בפיליון וכבר אין בו מקום לצערי כי אכן נראה טוב…
תודה – רון
והמלצה לעדי – אם את טסה באוגוסט , תמהרי עם בתי המלון כי כבר קשה למצוא מקום...
-
רון – הבריכות הטבעיות נקראות Pools of Rogobo, הן נמצאות בין הכפרים פפינגו למיקרו-פפינגו, מדובר באתר די פופולרי, לדעתי יש עליו חומר פה באתר. הן מאוד יפות ואפילו יש שם מסלול קצרצר לעבר מפל נסתר.
אולי גם תבדוק מראש איפה מתוכנן לכם החצי יום בזגוריה, שלא תחזור פעמיים לאותו מקום. גם אם אתה תתמקד במערב, לא הייתי מפספס את התצפית הטובה שיש על קניון ויקוס מאזור הכפר מונודנדרי (במזרח).
עדי – פיליון ולפקדה, שני סגנונות שונים, לכן רק אתם תוכלו להחליט מה עדיף לכם.
לפקדה הוא אי למטרת נופש בלבד, החוף המערבי יפה ויש גם עיירה מרכזית שנחמד לצאת אליה בערב, ובאופן כללי המקום די הומה אדם, בטח באוגוסט. אין לי יכולת השוואה לאיים יווניים אחרים שיותר נגישים לישראלים, כי לא הייתי.
פיליון – כאן יש ערך מוסף של נופים, כפרים קטנים על מורדות הרים ירוקים שיורדים לים, מטעי זיתים, חופים יפים וכו’. חלק מהעניין הוא נסיעות (בכבישים מפותלים למדי) בין החופים והכפרים השונים כדי להכיר ולראות את המקום. הבנתי שיש כמה מסלולי הליכה קצרים - לא ניסיתי. כלומר זה לא יעד לבטן-גב קלאסי אלא למי שרוצה גם קצת לראות נופים ולחוש אוירה אחרת.
לפקדה קצת יותר קרוב לדרך שבין אתונה לזגוריה (עם סטייה הצידה של שעה בערך)
לגבי זגוריה, אפשר לישון במלון אחד ולטייל בשני האזורים (בימים נפרדים). יש משהו כמו שעה-שעה ורבע נסיעה בין שניהם. אנחנו בחרנו מלון שנמצא פחות או יותר באמצע. מראש תיכננו להיות שם באיזי, ולכן ויתרנו על חלק מהדברים (למשל כמה תצפיות נוספות על קניון ויקוס, או מסלולי הליכה, או רפטינג).
-
אחלה, תודה על המידע!
תיכננתי מסלול והזמנתי מלונות (ותודה לבוקינג שתמיד אפשר לבטל אצלם

איך נשמע מסלול כזה? -
3 לילות באתונה, טיול בה יומיים מלאים וביום השלישי שוכרים רכב ועולים לזגוריה
3 לילות בזגוריה בארטיסי, יומיים וחצי של טיול במערב ובמזרח ואז נסיעה למטאורה
לילה במטאורה וחצי יום טיול שם ואז נסיעה לפיליון
3 לילות בזגורה בפיליון
לילה אחרון באתונה
-
הי עדי
נשמע אחלה
על איזה מלון הלכתם בפיליון ?
-
בפיליון ב hotel zagora,
נשמע שהוא קצת רחוק מהחוף אבל הוא מהמם והכפר גם יפה
-
התוכנית בגדול נשמעת טוב.
קחו בחשבון נסיעה ארוכה מאתונה לזגוריה.
ונכון, הכפר זגורה לא יושב על החוף, אלא בערך רבע שעה נסיעה ממנו.
יש כפרים אחרים שכן נמצאים על החוף.
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג עם תינוקות בת שנה וחצי טסים לצפון יוון בתחילת יולי לשמונה ימים:
אנחנו נוחתים בשעות הבוקר באתונה – ושוכרים רכב
נסיעה לכפרי זגוריה (4 לילות – 3 ימים מלאים לטיולים )
נסיעה למטאורה ( לילה אחד )
נסיעה לחצי האי פיליון ( 2 לילות )
התחלת נסיעה לכיוון אתונה – לינה קרוב לשדה תעופה אך לא באתונה עצמה – פרברי אתונה (לילה אחד).
אפשר לדעת כיצד אתם מתכוונים לנווט ביוון – תוכנת ניווט אונליין אופליין?
חבילת גלישה מהארץ?
-
-
גם אנחנו טסים לצפון יוון ביולי
ויתרנו על אתונה בגלל החום ונוחתים בסלוניקי.
בפיליון -זגורה קיבלנו המלצות חמות על מלון
http://www.karavia-lux-inn.gr/en/
אבל לצערנו נהיה שני לילות ודורשים הזמנה למינימום 3
אז נהיה במלון שנראה פשוט יותר בזגורה.
גם אנחנו נשמח להתייחסות ספציפית למסלול שתכננו
בעיקר לימים בהם הנסיעות ארוכות -היום ה-3 ,היום ה-8, והיום ה9:
יום 1 נחיתה בסלוניקי ב 9 בבוקר לקיחת הרכב בשדה התעופה, נסיעה להר אולימפוס לטיול רגלי קצר לספוג את האויר והנוף. נסיעה למקום הלינה הראשון בזגורה בפיליון
יום 2 טיול באי פיליון לינה באותו מקום
יום 3 יציאה מוקדמת למטאורה שהות של כ-3 שעות באיזור ונסיעה למקום הלינה השני במצובו
יום 4 טיולים באיזור מצובו לינה באותו מקום
יום 5 נסיעה לאיזור זגוריה לינה באריסטי
יום 6 לינה באריסטי
יום 7 לינה באריסטי
יום 8 יציאה מוקדמת לטיול באיזור אגמי פרספה לינה בקסטוריה
יום 9 קסטוריה – אדסה - לינה בסלוניקי
יום 10 יום מלא בסלוניקי בסופו לינה בסלוניקי
יום 11 יום מלא נוסף בסלוניקי טיסה בלילה
-
הי פיטר
אני בטח אשתמש בגוגל מפס באון ליין ושמעתי גם דברים טובים על האפליקציה HERE באוף ליין.
לגבי חבילת הגלישה – נראה שאני אקנה סים מקומי, זה בד”כ מה שאני עושה בחו”ל.
איזה מלון לקחתם בפיליון ? איזה בפרברי אתונה ?
תהנו...
-
הי מיקי
יום 3 – אנחנו נעשה את זה בכיוון ההפוך.קצת ארוך אבל אפשרי ונראה לי בסדר.מה שכן אני לומד שלמטאורה לא צריך יותר מחצי יום ככה שזה מסתדר.
יום 8 – לא נראה בעייתי היום הזה מבחינת מרחקים.
יום 9 – לא בדקתי.
מתי אתם חוזרים ?
אני אשמח לשמוע על איזור קסטוריה ממקור ראשון.
תהנו...