קונקשן בברצלונה
-
שלום לכם,
כמו תמיד יש שינויים בטיסות- עכשיו מסתבר לי שנולד לנו קצת זמן בברצלונה בדרך חזרה לארץ :
נוחתים בברצלונה בשעה 9.10 בבוקר
ההמראה הבאה מברצלונה לנתב”ג היא ב14.20
זאת בהנחה שלא יהיו עוד שינויים עד אז כמובן.
האם זה חלון זמן מספיק לצאת לעיר?
נכון שזה פורום צפון אמריקה, אבל מניחה שחלקכם היו בברצלונה- יש רעיונות למשהו שנספיק לראות בעיר בזמן הזה?
-
אין לכם זמן לצאת לעיר
בהנחה שהטיסה תנחת בזמן …
נוחתים בברצלונה בשעה 9.10 בבוקר – עד שתצאו יהיה לפחות 10 ואולי אף יותר
נסיעה מהשדה לעיר כחצי שעה
אנחנו , המקרה הטוב, ב 10.30
חזרה לשדה , עם מקדם סיכון, 12 או 12.30
ההמראה הבאה מברצלונה לנתב”ג היא ב14.20 – צ’ק אין כשעה וחצי – שעתיים לפני …
נשאר נטו לעיר שעה וחצי שעתיים …
לא חושב שזה מצדיק יציאה לעיר
-
שעתיים זה יותר טוב מכלום…
ואנחנו בלי מטען.
אולי יש משהו לראות שם שקרוב לשדה התעופה יחסית?
-
בעיקרון שדה תעופה נמצא במרחק של 30 דק’ מהעיר. יש שאטלים שיוצאים משדה לכיכר קטלוניה שהיא מרכז העיר, 6 יורו לנוסע אם אני לא טועה. מן הסתם נסיעה בשאטל לוקחת קצת יותר זמן.
בברסלונה יש תעריך פיקס לנסיעות מ/אל שה שהוא עומד על 25-30 יורו, לא זוכרת סכום מדויק, אבל הוא כתוב שם בכל מקום.
ברסלונה מקסימה ואפילו שוטטות במרכז העיר, על הטיילת רמבלס, על הטיילת שליד הים או בעיר העתיקה יכולים למלא לכם את השעות.
אם אתם בענייני כדורגל, אז תנו קפיצה לאצטדיון של ברסלונה, מרשים וחנות מזכרות שהיא מוזיאון בפני עצמה. הוא לא נמצא במרכז העיר ומצריך נסיעה באוטובוס או רכבת תחתית.
וכמובן יש אוטובוס תיירים כזה שעולים ויורדים ממנו.
אבל תשקלי שוב אם משתלם לך כי זה צפוף מאד מבחינת השעות.
-
ממש לא ממליצה...ואל תיקחו סיכון...זה לא כזה קרוב ...ההמתנה בחוץ לשאטל..אורכת זמן רב,, מה גם הנסיעה פנימה לברצלונה לא מהירה ממש לא..פקקים..רבים...הלחץ שתהיו בו..לא מצדיק...וכמו שכבר אמרנו תפסת מרובה לא תפסת...
-
אם אתם ממש רוצים קצת לחלץ את עצמותיכם אתם יכולים לנסוע מהנמל ברכבת לעיר הסמוכה El Prat de Llobregat.
מהנמל עולים על הרכבת בתחנה הקרובה אליכם Aeroport T1 / Aeroport T2. נוסעים 2-3 תחנות (10 דקות בערך) עד תחנת Les Moreles. ומסתובבים קצת בעיר הקטנה. מהתחנה הולכים על הרחוב הראשי de la Verge de Montserrat.
לאורך הרחוב יש שדרת עצים נעימה, חנויות מקומיות וקצת אדריכלות.
זה לא ברצלונה אבל יכול להיות תעסוקה נחמדה לשעה- שעה וחצי.
-
בואי נעשה טרנספורמציה לשאלתך:
נוחתים בנתב”ג בשעה 9.10 בבוקר
ההמראה הבאה מנתב”ג ל-XXX היא ב14.20
זאת בהנחה שלא יהיו עוד שינויים עד אז כמובן.
האם זה חלון זמן מספיק לצאת לירושלים?
היית נוסעת ?
אני – לא. לקראת טיסות, הכל יכול להשתבש ולגרום להחמצת טיסה.
אבל, השיקול כמובן, שלכם.
-
גם בלי מטען אתם צריכים לעבור ביקורת גבולות גם ביציאה מהשדה וגם בחזרה ובדיקה בחזרה של מטען היד, ונסיעה של חצי שעה זה נטו – אם יש פקקים (ובשעות הללו...) אז זה ייקח יותר, אם זו תחבורה ציבורית אז עד שמגיעים לתחנה, מבינים על מה לעלות וכו’, אפשר לבזבז עוד זמן. סה”כ בעיר זרה המנהלות הפשוטות לוקחות יותר זמן של התברברות, בטח עם משפחה.יציאה מהשדה בלו”ז כזה אולי ריאלית לאדם שהיה מספיק פעמים בברצלונה כדי לתקתק את הנסיעות ולהגיע מיידית לאתר ספציפי שהוא בחר מראש בלי צורך בניווטים ובחיפושים – וגם לא נראה לי שהייתי עושה את זה, ויש לי היכרות מצוינת עם העיר.
-
תודה על הרעיון.
הצלחתם להניא אותי מהרעיון של לראות משהו בברצלונה. מצד שני- לשבת בשדה התעופה שעות ולחכות.. די מעצבן.
אז חוץ מהרעיון היפה של obrill יש משהו לראות או לעשות בסביבת שדה התעופה ?
-
ורק כדי להוסיף לאומרי הלא – לקח לנו שעה וחצי לעבור את ביקורת הדרכונים בברצלונה…
חוץ מזה שדה התעופה לפחות היה מאוד נעים.
-
זה מה יש. זו הבאסה בקונקשנים. או שהולכים על קצר ומהיר או שהולכים על ארוך מאוד כדי לאפשר טיול. כל מה שבאמצע תוקע אותך בשדה.ואוסיף לדבריו של המשתמש הקודם – בקפיצתי האחרונה לברצלונה היה בלגן בחזור עם תורים מטורפים שלא זזו. זה לא עניין בשגרה כי כבר הייתי בשדה בעבר, אבל כמו בכל שדה, זה לגמרי ייתכן. חבל להסתכן כשיש טיסה כה ארוכה. אם תפספסו באשמתכם כי יצאתם מהשדה אז לדעתי לחברת התעופה אין אחריות למצוא לכם טיסה חלופית ללא תשלום. לא חבל?
קחו ספר, סודוקו, או טאבלט, וחכו.
-
לגמרי!
השדה מרוחק מהעיר כ-20 דקות נסיעה אם זכור לי.
סעו לסגרדה פמיליה או לשיטוט ברחובות.
עיר מקסימה ונעימה! שווה!
רק קחו מרווח ביטחון בחזרה….
-
נירה אחרי טיול של כמה שבועות וטיסה יחסית ארוכה סביר להניח שיש ירידת מתח ולא תרצי לשלב מיני מרתון ,דרך אגב אם יש לך טרולי במטוס את צריכה פתרון גם בשבילו
לדעתי בסוף תחליטי לא לצאת מנמל התעופה וכדאי להכין תעסוקה לך ולילד למשל בנק אנרגיה לפלפון או טבלט ואולי חבילת גלישה שטובה גם לברצלונה
-
מסכים עם מה שכתבו כאן – באופן תאורטי אפשר לצאת למרכז של הפרבר שקרוב לשדה לשיטוט. אבל אחרי טיול כל כך ארוך בארה”ב, לא בטוח ששווה לעשות את המאמץ.
כדאי להשקיע זמן בחיפוש אחרי פרטים של WIFI בשדה, וגם לחפש המלצות למסעדה נורמלית אם יש שם בשדה. אולי תמצאו שיש שם מסעדה נורמלית שמגישה פאיאה. גם חוויה קטלונית.