תכנון מסלול ל-8 ימים בצפון יוון
-
שלום,
אנחנו זוג עם ילדה בת שנה וחצי טסים לצפון יוון ל 8 ימים בתחילת יולי.
נשמח להערות – המלצות – ונקודות למחשבה בתכנון הטיול.
אנחנו נוחתים בשעות הבוקר באתונה – ושוכרים רכב
נסיעה לכפרי זגוריה (4 לילות – 3 ימים מלאים לטיולים )
נסיעה למטאורה ( לילה אחד )
נסיעה לחצי האי פיליון ( 2 לילות )
התחלת נסיעה לכיוון אתונה – נשמח לרעיון ללינה קרוב לשדה תעופה אך לא באתונה עצמה – פרברי אתונה (לילה אחד)
כל הערה ועזרה תתקבל בברכה כולל מקומות לינה וטיולים יומיים עם מנשא.
גילי.
-
אנחנו ישנו פעמיים בפרברי אתונה. לילה אחד בהלוך כי הטיסה נחתה בלילה, ולילה אחד בחזור כי הטיסה יצאה מוקדם בבוקר. הרעיון היה לישון כמה שיותר קרוב לאוטוסטרדה.
אז בלילה הראשון ישנו ב-Acropol Hotel בפרבר שנקרא Chalandri. מלון סטנדרטי אך נחמד מאוד לצורך המטרה הזו, יש ארוחת בוקר טובה. מצאנו חניה על הרחוב מול המלון, לא היתה בעיה.
בלילה האחרון ישנו במלון שנקרא Park Hotel בפרבר שנקרא Agia Paraskevi. מלון פחות מוצלח מהראשון, יותר מיושן, אבל נקי ומסודר, עדיין בסדר גמור לצורך לילה לפני טיסה. יש מגרש חנייה גדול.
הזמנו את שני המלונות דרך בוקינג.
הערה לגבי היום הראשון שלכם – מדובר בנסיעה מאוד ארוכה, מעשית יום שלם. אני מניח שתצטרכו הרבה עצירות בדרך עם הילדה הקטנה… בייחוד לאור העובדה שאתם אחרי טיסה מישראל. יום ארוך אבל אני מניח שתסתדרו…
ובאופן כללי (עשיתי טיול כמעט זהה לשלכם) – הנסיעות לא קצרות ולא קלות. בפיליון בפרט (וגם קצת בזגוריה) הכבישים מאוד מפותלים והנסיעה איטית. צריך להוסיף כ-30% לזמנים שמציע גוגל מפות.
אני מכיר כל מיני אפשרויות טיול קצרות בזגוריה אחרי שעשיתי מיני מחקר בשנה שעברה, תגיד אם תרצה עוד מידע. למשל הפוסט הזה שפירסמתי. ענתה לי שם מישהי בשם אפרת, עם המון הצעות ומידע.
ואגב יש כאן מישהי בפורום בשם עדי שלפני יומיים שלושה דיברה על מסלול כמעט זהה לשלך (היא פשוט הוסיפה גם יומיים באתונה בהתחלה), אתה יכול לקרוא גם את ההודעות שם.
-
תודה רבה על התגובה המפורטת.
האם מהניסיון שלך היית עושה משהו אחרת?
הנטייה שלנו היא לישון ארבעה את ארבעת הימים הראשונים ב-Aritsti
נשמח אם מישהו יוכל להמליץ לנו על מלון טוב שהוא היה שם.
בנוסף נשמח להצעות למלון נחמד בפיליון.
אני אחפש את הפוסט של עדי.
תודה לכולם.
-
אפשר לדעת מה היית דרך הניווט שבחרת להשתמש בה? וייז? תוכנת אופליין?
-
לפני שבוע חזרנו מיוון.
מאתונה לזגוריה יש יותר מ500 ק”מ הרבה מידי לאחר טיסה.
מציעה לך לנסוע לאחר הטיסה רק עד מטאורה, זה כ 370ק”מ. גם הרבה לאחר טיסה. ואולי אפילו לא עד אליה.
הטיול במטאורה יכול להיות קצר כ3 ש’ כך שלמחרת תוכלו לטייל בין המנזרים ולהמשיך לזגוריה אחר הצהריים (3-4 ש’ בדרך).
מזגוריה תסעו לפיליון כ-325 ק”מ לא מעט אבל יותר קרוב מאשר לאתונה.
ומפיליון תחזרו לאתונה.
אם אינכם מתכוונים לטייל באתונה אולי כדאי להגיע לאחד מישובי החוף הקרובים לשדה התעופה. אנחנו מצאנו חדר ב Artemida ללילה שלאחר ההגעה.
בחזור היתה לנו טיסה אחר הצהריים והגענו מאזור דלפי.
השתמשנו בעיקר בתכנת אוף-ליין: מפס מי לא יודע כיווני תנועה אבל מכיר את המפה מצוין גם באנגלית. לפעמים רק אצלו היתה מפה בתוך ישוב ולעיתים רחוקות לא היתה לו מפת ישוב.
בגוגל מפס הורדתי לי את מפת האזור וערב ערב בדקתי אם יש לו את כל הנקודות או מבקש לבצע הורדה.
וייז וגם הנווט של גרמין לא הכירו את שמות כל הישובים באנגלית.
על סמך הערה ששמעתי בשדה התעופה, בתחנת השכרת הרכב ייתכן והם מבקשים את השמות ביוונית.
היה מעצבן לראות את השמות על המפה שלהם אבל חוסר הכרות בעת הכנסת כתובת .
בנווט של גרמין הפעלנו בכל מקרה את המפה, היה מול עיניו של בעלי כדילראות את הדרך.
-
מצטרף להערה של חן בקשר לאורך של הנסיעה מאתונה לזגוריה. אני ישנתי במלון Vouliagmeni Suites מרחק 20 דקות נסיעה משדה התעופה ועל חוף הים. ממליץ על המלון ארוחת בוקר מאד עשירה . באריסטי ישנתי במלון גמילה - מאד מומלץ.
לגבי המסלול שלך הוא בסדר. קח בחשבון מרחקים גדולים, כבישים מפותלים. אני ישנתי 3 לילות בזגוריה ומשם עברתי לפיליון לעוד 3 לילות. בדרך עברנו במטאורה לכ3 שעות.
-
אני ניווטתי עם גוגל מאפס אונליין. הכנתי את המסלולים מראש.
-
אהלן גילי.
אנחנו עשינו טיול בצפון יוון שנה שעברה (בספטמבר). אנחנו לקחנו דווקא כיוון הפוך, והחלטנו להצפין ככול יכולתנו. קצת קשה לי להתייחס למסלול שהתחלת לתכנן לעצמך, אבל אני יכול לספר על ההצלחות שהיו לנו.
*שכרנו רכב בסלוניקי ובילינו 3 ימים באזור האולימפוס. יש שם מסלולים מדהימים ולא נורא קשים. לא חייבים להגיע לפסגה- יש הרבה מה לראות גם נמוך יותר.
*לא לפספס את פיליון- מקום משגע! חופים מדהימים ויערות צפופים שנושקים להם.
*מטאורה יפה מאוד, אבל מאוד מתויירת. צריך לנסות לא ליפול למלכודות תיירים (מלונות מגוכחים ומסעדות מאוד לא אותנטיות).
*לגבי זגוריה, מקום מדהים ושווה לחוות אותו ברגל. אני הייתי נורא מבסוט מטיילי בוקר מוקדמים שעשיתי שם. לפני שכולם מתעוררים וכל החיות פעילות (אפילו ראיתי כמות נחמדה של סנאים). ממליץ בחום על שינה בכפר שנקרא tsepelovo, אצל Gouris. זאת מלונית משפחתית קטנטנה שהייתה פעם האחוזה של המשפחה הזאת. המנהלת חמודה מאוד והיא גם מנהלת את בית הקפה הקטן של הכפר.
*אם בכול זאת תחליט להישאר קצת בצפון, יש את בית המחסה לדובים חומים שנקרא ארקטורוס (מקום מעניין ויפה. בחיאת, כמה דובים יצא לך לראות בחיים?!) וממוקם בקרבת הגבול עם בולגריה, ואת החופים המדהימים של חלקידיקי.
*מבחינת ניווט, אנחנו הסתדרנו לא רע עם WASE ומפות גוגל. צריך נורא לשמור על עירנות על הכביש. אנחנו הופתענו לגלות לא מעט שינויים שלא הופיעו באפליקציות. מכיוון שתאלץ להשתמש בכבישים מהירים, אני ממליץ מבעוד מועד להוריד אפליקציה שמראה איפה עמדות התשלום, כמה שלמים ומאפשרת לזהות דרכים אחרות. חפש greece road toll ואני משוכנע שתמצא.
*באופן כללי, כמו שכבר נאמר כאן, כדאי להימנע מנסיעות ארוכות מדי. זה נורא מעייף ומוציא את הכיף מהטיול. הנסיעה ביוון דורשת המון ריכוז וזה יכול באמת להתיש (וגם מסוכן).
המון בהצלחה ותעשו חיים! אין על יוון!
-
תודה רבה על התגובות המפורטות. בחרת לשנות מעט את המסלול בעקבות ההמלצות שלכם וניסע תחילה למטאורה ביום הראשון, נישן שם ומשם נמשיך למחרת לאריסטי על מנת להימנע מנסיעה ארוכה מאוד ביום הראשון.
אפשר בבקשה המלצה טובה ללינה בפיליון?
-
אנחנו ישנו שם בכפר קטן ותירותי יחסית על החוף (המזרחי) שנקרא Agios Ioannis. המלונית נקראה Opalio אם אני לא טועה. הם היו מאוד ידידותיים והחדרים יפים עם מרפסת עם נוף משגע לים. המחיר היה אז אפסי (25 אירו ללילה) ועוד זכינו לארוחת בוקר וכביסה. בכול אופן, יש בכפר הזה שלל אופציות שתוכל לבחור ביניהן, הנוף מדהים, הים משגע והמקום מאוד נוח לתיירים.
-
תודה על התגובה. פחות אהבנו את המלונות ב-Agios Ioannis
ניסינו ב-Domouchari אבל גם שם לא מצאנו משהו לטעמנו.
עוד הצעות?
-
לדעתי, אם אתם מתכוונים ללכת לים ואינך מוצא מקום באחד מישובי החוף המזרחי תחפש לינה באחד הישובים הקרובים לVolos.
בכל אשר תיסע ברחבי חצי האי הדרכים מפותלות.עולות ויורדות בהר ורובן גם צרות..
-
שלום
טיילנו ביון לפני שנתיים, בדיוק את המסלול שאתה מתכנן, רק טסנו אל ומ -סלוניקי
אין ספק שתהנו
אנחנו ישנו באריסטי במלון מקסים aberration boutique hotel
מומלץ
תהנו
-
המלצה למלון בפיליון שכבר נתתי פה לכמה אנשים – מלון Theareston בכפר זגורה. חשוב להבהיר שזה לא על החוף אלא למעלה במעלה ההר, כרבע שעה נסיעה מהחוף הקרוב ביותר. אבל יש בריכה נהדרת

בזמנו כתבתי טיפ כאן.
לגבי הניווט ביוון - הורדתי מראש (בארץ) מפות של גוגל למכשיר שלי, של כל האזורים שתיכננו להיות בהם ביוון. ואז אפשר לבחור מוצא ויעד והוא מסמן את המסלול, גם כשאתה על מצב טיסה (כמובן ללא עידכון על עומסי תנועה וכו’, למרות שלא חווינו כאלה). -
תודה רבה על ההמלצה על המלון אך הוא כבר בתפוסה מלאה בתאריכים שאנחנו מחפשים והיינו מעדיפים מלון קרוב לים או על הים.
טרם החלטנו אם זה יהיה בצד המזרחי או המערבי.